Seværdigheder på Phuket – 15 forslag til oplevelser og aktiviteter

phuket oplevelser

Skal du til Phuket, eller går du med overvejelserne om at booke en ferie dertil, har jeg her samlet en liste over de mest spændende og smukke seværdigheder og oplevelser på Phuket.

Har du aldrig været på Phuket før, kan du virkelig glæde dig til en storslået oplevelse på alle parametre.

Øen rummer simpelthen det hele – alt fra de smukke sandstrande med det kridhvide sand og det turkise vand til de mest betagende naturoplevelser og imponerende bygningsværker samt en masse dyreliv, som du har mulighed for at komme helt tæt på under dit ophold på øen.

 • Phuket er beliggende i den sydlige del af Thailand og har sin egen internationale lufthavn, hvor man bl.a. kan flyve direkte til fra København.

Læs også min store guide til de bedste områder at bo i på Phuket.

Er du til fest og billige drinks i lange baner, finder du også det, eller vil du ud at dykke eller snorkle, er det oplagt at gøre rundt om nogle af de mange små øer, du let kan blive sejlet til rundt omkring Phuket.

På øens mange markeder har du også mulighed for at købe lækker mad fra en af de mange små thailandske gadekøkkener, som du finder et hav af på markederne.

phuket rejseguide

Selvom du sagtens kan vælge at gå på restaurant og spise, anbefaler jeg dig virkelig at give dig selv den oplevelse det er at spise vaskeægte street food, når du er i Thailand.

Det er utrolig billigt, og så er det altså en disciplin, de mestrer til fulde.

 • Inden du tager afsted, har du mulighed for at booke lufthavnstransport fra eksempelvis Phuket lufthavn og direkte til dit hotel, så du ikke skal tænke på det, når du kommer frem.

Det er nemt og enkelt, og på den måde er du sikker på, at du vil blive kørt direkte til dit hotel, når du er landet i Phuket.

Bestil privat lufthavnstransport her og slip for at stå i kø til taxaer eller busser.

 • Skal du videre fra Phuket, så kan man nu booke alle sine kombinerede bus/tog/færge billetter i Thailand online – se rejseplaner, priser og book online her.

Og lad os så gå videre til rejseguiden med anbefaling af seværdigheder og oplevelser på Phuket.

Anbefaling af to gode strande på Phuket

phuket strand


En af de mange grunde til at besøge Phuket er uden tvivl deres vidunderlige og meget flotte strande, som du ikke finder magen til mange andre steder i verden.

Faktisk byder øen på mere end 17 forskellige smukke sandstrande, som du kan vælge at besøge, når du kommer til Phuket. Jeg vil personligt gerne anbefale dig to af de sandstrande, som du finder på Phuket.

Dermed ikke sagt at alle de andre strande på øen ikke er værd at  besøge. Men du kan jo lægge ud med disse to, og så kan du jo altid køre et andet sted hen, hvis du ikke er tilfreds, eller der er for mange mennesker.

De to strande hedder hhv. Bang Tao Beach, som er en af de mest populære strande på Phuket, og den anden hedder Freedom Beach, som du finder ved Patong på den vestlige del af Phuket.

Men næsten uanset hvilken af de mere end 17 skønne sandstrande, du vælger, kan du glæde dig til at dyppe dig i det turkise vand eller bare ligge og nyde solen på sandstranden.

Phuket Town Night Market – mad og kopivarer

Phuket natmarked


Når du har været på stranden en hel dag, kan du med fordel vælge at bevæge dig ind mod Phuket Town, hvor du finder det populære natmarked, som i den grad er værd at besøge, når du er på Phuket.

Der kan i perioder godt være rigtig mange mennesker, så hvis du gerne vil opleve markedet uden for myldretiden, kan det være en god idé at komme allerede ved åbningstid, som plejer at være hen ad eftermiddagen.

Markedet er fyldt med både mad- og salgsboder, og selvom mange af de ting og genstande, du kan købe på markedet, er kopivarer i en dårlig kvalitet, er det værd at besøge Phuket Town Night Market alene bare på grund af de mange små gadekøkkener, hvor du kan få alt fra kylling og gris til græshopper, skorpioner og slanger.

Det er en eksplosion af smagsoplevelser, og en oplevelse du ikke må snyde dig selv for, hvis du kommer forbi Phuket Town.

Se mere om natmarkedet i Phuket i videoen herunder:

Muay Thai boksning i Patong

thaiboksning


Vil du have smæk for skillingen, og er du fan af kampsport, bør du i den grad sørge for at booke et par billetter til Muay Thai Boxing, når du er på Phuket.

Hvis du gerne vil opleve Muay Thai på nærmeste hold, når du er på Phuket, kan det klart anbefales at smutte en tur forbi Patong Boxing Stadium.

Her kæmper toptrænede lokale Muay Thai helte mod hinanden i en intens affære, hvor stemningen nemt kommer op og rammer kogepunktet. Arenaen er ikke vanvittig stor, så uanset hvor du sidder, er det relativt nemt at se, hvad der foregår oppe i ringen.

Du har rig mulighed for at købe dine billetter hjemmefra, og det koster ikke mere end at tage ind og se en Superligakamp herhjemme, så det er til at overkomme for de fleste. En hæsblæsende oplevelse på Phuket fyldt med spark, slag og action.

Bestil dine billetter til Patong Boxing Stadium her.

Khao Phra Thaeo Nationalpark

Vandfald phuket


På den nordlige del af Phuket finder du Khao Phra Thaeo Nationalpark. Der er ca. 25 km kørsel fra Phuket Town til Nationalparken, så det tager ikke meget mere end en halv times tid at komme frem.

Parken er den sidste jomfruelige regnskov på øen, hvilket bl.a. betyder, at der ikke er dyrket rovdrift af skovens træer, og den menneskelige indflydelse har været minimal.

Lige så snart du ankommer til parkens indgang og hovedkvarter, vil du opdage Ton Sai vandfaldet, der, til trods for sin relativt lille størrelse, stadig er en utrolig flot og idyllisk oplevelse. I Khao Phra Thaeo finder du også et utroligt rigt dyreliv.

Her lever alt fra hjorte og aber til bjørne og vildsvin, og så kan du støde på over 100 forskellige fuglearter. Denne udflugt er især anbefalet til dig, der har vandrestøvlerne med på ferie, og som gerne vil opleve lidt andet af Thailand end bare sol og badestrande.

De kortere ruter i parken tager 1-2 timer at gå, mens de længere kræver små 4 timer samt en erfaren guide, så du kommer helskindet tilbage igen.

Bangla Road – centrum for natteliv på Phuket

Er du bosat i Patong, eller har du nemt mulighed for at komme dertil, skal du ikke snyde dig selv for at opleve festlighederne på Bangla Road.

Hvis du ikke er til fest, farver og gang i gaden, er Bangla Road ikke stedet for dig. Bangla Road bliver vækket til live, så snart solen er gået ned, og året rundt er du her garanteret højt humør, masser af glade mennesker og pumpende musik fra de mange barer.

Bangla Road er lukket af for al trafik, og gaden bliver forandret til 380 meter med blinkende neonlys, billige øl og drinks samt farvestrålende cabaretshows og cabaretdamer til højre og venstre.

Langt de fleste barer er åbne og udendørs, hvilket er med til at skabe en elektrisk stemning, når du bevæger dig ned igennem gaden.

Stemningen er god, man føler sig dejligt tryg, og du finder nok ikke noget bedre sted at danse, til solen står op igen, på Phuket.

Wat Chalong templet – flot seværdighed på Phuket

phuket sevaerdighed tempel


Foruden den skønne natur på øen, er Wat Chalong templet en af de absolut smukkeste oplevelser på Phuket, og det er et absolut must-see, hvis du kommer til Phuket.

Templet blev bygget tilbage i 1800-tallet til ære for to munke, som gik forrest i kampen mod kineserne. Wat Chalong templet er det absolut største på øen, og det er samtidig det mest besøgte af både thailændere og turister.

Templet består af tre etager, og hvis du bevæger dig helt op på den øverste etage, har du mulighed for at nyde det fantastiske syn, der er ud over hele templets park og grund.

Husk altid at tage dine sko af, når du bevæger dig ind i historisk religiøse bygninger som Wat Chalong – det er meget vigtigt for at vise respekt for templet og lokalbefolkningen.

Hvis du besøger templet, så læg især mærke til alle de mange detaljer i bygningsværket.

Du kan næsten ikke bevæge blikket en centimeter uden at få øje på endnu et nyt lille symbol eller en figur, der er lavet eller formet i selve bygningen.

Det er et fuldstændigt utroligt bygningsværk – en seværdighed du kan glæde dig til at besøge på Phuket.

Book en 5-timers gruppetur til bl.a. Wat Chalong templet og Buddha statuen.

Bådtur fra Phuket til Phi Phi og andre øer


Selvom Phuket i sig selv byder på mange smukke badestrande, er det faktisk muligt at finde endnu flottere strande med endnu klarere vand på nogle af de mange små øer, der ligger omkring Phuket.

Det er her, du finder mange af de kridhvide strande, der tit bliver brugt i både film og tv-reklamer, når de skal bruge en lækker sandstrand med det smukkeste turkise vand. Er du glad for at dykke eller snorkle, er det også oplagt at besøge nogle af disse øer, da du finder masser af smukke og farverige koraller omkring dem.

Nogle af de øer, du kan vælge at besøge, er blandt andet Coral Island, de populære Phi Phi øer, Koh Jum, Koh Racha Yai, Koh Yao Noi eller måske de 11 Similan øer, hvor to ud af de 11 har overnatningsmuligheder.

Der kan være alt fra 15 minutter til to timers sejlads til øerne, så det kan være en idé at sætte en hel dag af til det.

Det vil være en skam at rejse til Phuket og ikke opleve nogle af de fantastiske øer, der ligger i området!

Bestil eksempelvis billetter til Phi Phi og andre øer her.

Tjek også denne engelske rejseblog for mere info om de bedste ture fra Phuket til Phi Phi.

Buddha statuen på Phuket


Når du er på Phuket, er det også et must at tage en tur forbi den store Buddha statue, eller Phuket Big Buddha som den også bliver kaldt.

Den enorme statue måler hele 45 meter i højden, hvilket også betyder, at uanset hvor du næsten befinder dig på den sydlige del af Phuket, kan du altså ikke undgå at se statuen, selvom du måske ikke er lige i nærheden af den. Statuen er bygget af cement, hvorefter den er blevet dækket med hvid marmor.

Man begyndte at bygge den enorme statue i 2004, og ti år senere kunne man lægge en sidste hånd på værket.

Det er til dato den tredjestørste statue i hele Thailand, kun overgået af de to øvrige Buddha statuer, nemlig The Great Buddha of Thailand og Luangpho Yai.

En utrolig seværdighed på Phuket at komme helt tæt på.

Elephant Hills – se elefanter på Phuket på den rigtige måde

elefanter phuket
Et af de ordentlige steder af se elefanter i Thailand.

En af de mest populære attraktioner i Thailand er nok deres omdiskuterede elefanter. Der kan være stor forskel på, hvordan elefanterne bliver behandlet rundt omkring i Thailand, men i Elephant Hills har de det umiddelbart rigtig godt.

De bliver behandlet, som de skal, så hvis du gerne vil opleve elefanter i nærheden af Phuket, anbefaler jeg at tage en overnatning eller to i Elephant Hills.

Skaberne af stedet har forsøgt at forene oplevelsen af den afrikanske safaritur og den thailandske regnskov. Når du besøger Elephant Hills, kommer du helt tæt på junglen og dens utrolige dyreliv.

Her får du virkelig mulighed for at se jungledyrene i deres rette element.

Det er virkelig noget andet end at tage en tur i Zoologisk Have i København. Elephant Hills ligger omkring 150 km nord for Phuket lufthavn, og booker du en overnatning, er det muligt at få transport fra eksempelvis lufthavnen med i prisen.

Køb billetter til at komme helt tæt på elefanterne her.

Se også nedenstående video om elefanter i Thailand – besøg aldrig steder, hvor du f.eks. kan ride på elefanter:

Similan og Surin øerne tæt på Phuket

udflugt phuket


Da jeg før anbefalede dig at øhoppe rundt mellem de små øer omkring Phuket, var Similan øerne med på listen. Men de fortjener også et punkt for sig selv – sammen med Surin øerne – da disse øgrupper bare er lidt mere specielle end de enkeltstående øer.

Begge øgrupper ligger vest for Phuket. Begge øgrupper er en del af hver deres respektive nationalpark, hhv. Mu Ko Similan og Mu Ko Surin. Similan øerne består af i alt 11 forskellige øer, hvor Ko Similan er den største af de 11, mens nationalparkens hovedkvarter ligger på Ko Miang.

Similan øerne ligger omkring 70 km fra kysten, og de har igennem tiden været så populære, at man i 2018 besluttede at begrænse antallet af besøgende til max 3850 personer om dagen, da øernes natur ikke kan blive ved med at holde til så mange mennesker.

Ca. 100 km nord for Similan finder du Surin øerne, som består af fem øer. Her er der lukket for adgang i regnsæsonen, så hvis du vil besøge de smukke øer og nationalparken, kan det ske fra november til april.

Køb en heldagsbådtur til Similan øerne her.

Phang Nga bugten – se stedet fra James Bond filmen

phuket oplevelser
En af de mest ikoniske naturoplevelser i Thailand.

Hvis du ikke har noget imod at komme en tur på vandet, bør du ikke snyde dig selv for den oplevelse, det er at komme ud at sejle på Phang Nga bugten.

Dette fortryllende område fyldt med kalkstensklipper og huler er simpelthen en af de bedste og meste betagende naturoplevelser, du kan finde på Phuket.

Her har du blandt andet mulighed for enten at sejle ud i longboat eller i egen kajak, og du kan også få en guide med dig, som kan fortælle dig om både bugtens natur og det rige dyreliv.

Midt på dagen kan i lægge til ved stranden og nyde en rigtig god frokost, mens i nyder udsigten over det område, der bl.a. har optrådt i flere Hollywood film, herunder eksempelvis James Bond – The Man With The Golden Gun og Star Wars: Episode III – Revenge of the Sith.

Køb billetter til at sejle ud til James Bond øen og de øvrige oplevelser i Phang Nga bugten her.

Hvis du stadig er i overvejelsesfasen, så tjek denne gode artikel om, hvorvidt man skal vælge at rejse til Phuket vs Krabi.

Den ultimative spaoplevelse på Phuket

thai massage


Efter en lang dag med masser af oplevelser, køreture eller sejlads i flere timer, er det vigtigt også at komme ned i gear igen – få ro omkring dig og nyde stilheden i et øjeblik.

Derfor bør du heller ikke gå glip af at få den ultimative spaoplevelse, når du er på Phuket.

Phuket er nemlig hjemsted for rigtig mange store hoteller og resorts, og langt de fleste af dem har sin egen spa-afdeling, som du sagtens kan besøge og gøre brug af, selvom du ikke bor på hotellet.

Bor du på et resort med egen spa, kan du naturligvis bare gøre brug af det. Men ellers er der herunder en liste over en række af de bedste spahoteller, du kan booke tid til, hvis du får brug for yderligere afslapning under dit ophold på Phuket. 

 • NARA Massage & Spa
 • In Balance Spa
 • Ryn Spa
 • Spa Burasari
 • Golden Touch Massage & Beauty Salon

Monkey Hill – se aber i naturen på Phuket


“Slowly – Monkey on road”. Sådan står der på skiltene, når du bevæger dig op af Monkey Hill i Phuket Town. Her har du en fantastisk mulighed for at opleve aberne helt tæt på.

Monkey Hill er en bakke, der ligger i udkanten af Phuket Town. Her lever der vilde aber, som er blevet en hel turistattraktion i sig selv.

Så når der står, at der er aber på vejen, så menes det bogstaveligt. Aberne på Monkey Hill render rundt midt på vejen og venter på, at turisterne eller en af de lokale kommer forbi med noget mere mad til dem.

Du må gerne købe mad og tage med op til dem, men det er også godt at være opmærksom på, at det tit gør aberne mere voldsomme og aggressive, når der er mad i sigte, så hvis du ikke vil tæt på dem, eller hvis du har mindre børn med, er det en god idé at lade de andre turister om maden.

Og husk at holde godt fast i alle dine ejendele, da aberne er hurtige og har lange fingre, og de napper alt, hvad de kan, hvis de finder genstanden interessant.

Jungceylon – shopping i Patong


Savner du at shoppe, eller er du kommet til Phuket midt i regnsæsonen, og savner du bare en lille pause fra det våde vejr, kan du med fordel tage et par timer i Jungceylon, som er øens største shoppingcenter.

Her finder du alt det, som du også er vant til at støde på i et almindelig dansk shoppingcenter – nemlig masser af restauranter, caféer, mode- og elektronikbutikker, souvenir shops, beauty og massage saloner, og sågar også muligheden for at komme i biografen, synge karaoke, spille bowling eller tage på legeplads med de mindste.

Kort sagt er der noget at lave for alle, hvis du vælger at tage familien med en tur til Jungceylon. Centeret ligger i hjertet af Patong Beach, og med sine mere end 200.000 kvadratmeter, er det ikke til at overse.

Uundgåeligt at springe over, hvis du er ved Patong Beach.

Sunday Walking Street Market


Er du glad for markeder, skal du også vælge at besøge Sunday Walking Street Market, mens du er på Phuket. Markedet findes i Phuket Town på Thalang Road – en gammel gade i byen, som der før i tiden stort set ikke var et øje på i weekenderne.

Så besluttede man sig for at omdanne gaden til et ugentligt tilbagevendende marked, som hurtigt viste sig at være populært. Det tiltrækker en masse mennesker – både lokale og turister.

Markedet hedder lokalt Lard Yai, men går også under navnet Sunday Walking Street Market, fordi det finder sted hver søndag på Thalang Road – typisk fra kl. 16 om eftermiddagen til kl. 22 om aftenen – ofte endnu længere.

På selve markedet kan du finde alt fra thailandske madboder til d typiske turistboder med Phuket t-shirts, hatte og andre souvenirs.

Du kan også opleve en masse gadekunstnere og optrædende, som sætter en stor pris på selv de mindste donationer, hvis du har penge til overs. Alt i alt en fantastisk markedsoplevelse, som du ikke må gå glip af, hvis du er i Phuket Town på en søndag.

Jeg håber, at du kunne bruge denne store guide til seværdigheder og oplevelser på Phuket. Rigtig god rejse til Thailand.

Læs mere om andre områder i Thailand på Rejsekris her:

Denne rejseguide til Phuket er skrevet af Rejsekris’ faste skribent, Sander, der hjælper med at udarbejde generelle rejseguides til danskernes foretrukne destinationer.

 • Booking.com er min foretrukne hotel-booking portal med gode tilbud i hele verden
 • Get Your Guide er en portal, hvor du kan booke billetter til seværdigheder, udflugter på rejsemål og diverse transportbilletter
 • Omio er den bedste side til at finde billige tog- og busbilletter i hele Europa.
 • Rentalcars.com er det bedste sted at få overblik over priser på lejebiler