Seværdigheder på Mallorca – de 14 bedste ting at se & lave 🇪🇸

mallorca

Hvis du er ved at planlægge din næste ferie, eller blot er nysgerrig efter at lære mere om denne idylliske ø, så er du kommet til det rette sted.

I denne omfattende guide vil jeg tage dig med på en virtuel tour de Mallorca, fra de pulserende bygader i Palma til de rolige, idylliske landsbyer i bjerglandskabet. Vi dykker dybt ned i Mallorcas bedste seværdigheder, fra spektakulære naturområder til kulturelle skatte, som gør øen til en unik destination.

Vær forberedt på at blive inspireret og overrasket. For Mallorca er mere end bare en ferieø – den er en hel verden fuld af eventyr.

Lad os se nærmere på de bedste ting at se og lave på Mallorca.

Sejltur med solopgang og delfiner

Stå op med solen i Alcudia, og hop på en båd for at møde nogle delfiner. Du får en croissant, en guide der ved hvad de taler om, og en førsteklasses plads til solopgangen.

Det er en to timers tur, og de henter og afleverer dig ved dit hotel. Bare husk, selvom du sandsynligvis vil se delfiner, er det ikke en garanti.

Men hey, i værste fald får du en bådtur ved solopgang med lidt morgenmad 😀

Se mere og book online her.

Palma de Mallorca

palma domkirke
Le Seu katedralen i Palma de Mallorca

Midt i det azurblå Middelhav finder du øens hovedstad, Palma de Mallorca. Byens juvel er den gotiske katedral La Seu, der har en nærmest majestætisk aura, når den bader i det gyldne sollys. Opførelsen af den romersk katolske kirke startede tilbage i 1229, men den stod først færdig over 370 år senere, nemlig i 1601. 

Spring køen over og køb billetter til katedralen her.

Men Palmas charme strækker sig langt ud over katedralen. Dens gamle bydel er et snoet netværk af smalle gyder, hvor palæer fra det 17. århundrede står side om side med hyggelige tapasbarer.

At slentre rundt her er som at træde ind i en levende historiebog, og du vil ikke kunne modstå byens hypnotiske charme. Palma er stedet for dig, der elsker kultur, historie, gastronomi og pulserende byliv.

Du kan også booke plads på en guidet byvandring rundt i den gamle bydel som virkelig gemmer på nogle smukke og historiske monumenter, bygninger og museer. 

Book en plads på byvandringen hjemmefra her.

Serra de Tramuntana

Skulpteret af tidens tand og omfavnet af skyer ligger Serra de Tramuntana, Mallorcas storslåede bjergkæde. De stejle stenklipper, frodige dale og romantiske bjerglandsbyer er en sand fryd for øjet.

Tramuntana er ikke bare et naturområde; det er en invitation til eventyr og området er uden tvivl et af de smukkeste på Mallorca.

Om du er vandringsentusiast, cykelrytter, naturskønhedsjæger eller en ivrig fotograf, tilbyder Tramuntana en unik blanding af natur og kultur, der vil begejstre de fleste rejsende.

Flyv i luftballon på Mallorca og se seværdigheder fra luften

ballontur mallorca
En af de mere utraditionelle oplevelser på Mallorca…

Har du altid drømt om at komme op at flyve i luftballon, kan du få din drøm opfyldt på Mallorca. Her har du nemlig mulighed for at komme på tur i en vaskeægte varmluftsballon, hvor du og din partner, foruden en skipper naturligvis, har ballonen helt for jer selv. 

Det bliver ikke meget mere romantisk end at stå og nyde et glas køligt champagne med din partner, hvor I sammen kan kigge ud over den flotte solopgang eller solnedgang, alt afhængigt af hvilken tur I vælger. 

Turen koster en del, men sådan er det jo altid, hvis man skal op at flyve i luftballon. Fordelen ved denne tur er, at det er en privat tur, så du skal ikke flyve afsted med 18 andre turister. 

Fra luften har I den smukkeste 360 graders panoramaudsigt over hele Mallorca som virkelig er et mindeværdigt syn. 

Turen har afgang fra den østlige side af øen, i udkanten af Cala Millor.

Ballonskipperen vil også fungerer som turens guide, og han vil undervejs udpege de vigtigste steder, som I kan se eller flyver over undervejs på turen.

Lige netop denne tur kan bookes her.

Off-road ATV tur – adrenalin rush på Mallorca

atv mallorca


Elsker du fart og spænding, kan du også komme ud at køre din helt egen off-road ATV. 

Her får du en unik mulighed for at opleve noget af den natur og noget af det terræn, du ellers ikke ville have oplevet på din ferie. 

Selve ATV-turen foregår i området omkring Palma, men du kan sikkert også finde mulighed for at køre på ATV andre steder på Mallorca. 

På denne tur vil du også få muligheden for at få en kold dukkert undervejs, da der vil være et ophold på turen, hvor du vil kunne hoppe i vandet fra klipperne, snorkle eller bare nyde en dejlig og tiltrængt svømmetur oven på en støvet ATV-tur. 

På en ATV har du mulighed for at udforske området på en anden måde, end hvis du sad i en bil eller bus.

Her kommer du ud i naturen, og du skal ikke være bekymret, hvis du ikke har prøvet at køre en ATV før, da du nok skal få instruktioner i, hvordan du styrer den.

Er det noget for dig, så book plads her.

Dragegrotterne er en must-see seværdighed på Mallorca

En af de absolut største turistattraktioner på Mallorca er uden sammenligning deres magiske drypstenshuler, som tiltrækker millioner af turister hvert eneste år. 

De mest populære går under navnet Dragegrotterne, og dem har du naturligvis også mulighed for at komme ind at se, mens du er på øen. 

Hvis du vil, kan du vælge at booke en heldagstur i stedet for en halvdagstur, hvor du kun ser Dragegrotterne. På den måde kommer du nemlig også ind at se drypstenshulerne Cuaves del Hams, og bagefter kan du komme på sightseeing tur til den smukke havneby Porto Cristo.

  • Det kan anbefales at vælge heldagsturen, hvis du har mulighed for det, da både Cuaves del Hams og porto Cristo bestemt er et besøg værd. 

I Dragegrotterne kan du også glæde dig til at se den store underjordiske Lago Martel, som med sine 177 meter måske er turens mest interessante attraktion.

Men selvfølgelig er turens højdepunkt de mange stalagmitter og stalakitter – drypstenene der gennem mange år har tiltrukket turister fra nær og fjern. 

Denne oplevelse på Mallorca vil jeg nok rangere på top 3 over de oplevelser på øen, du ikke må gå glip af.

Bestil din tur til Dragegrotterne her.

Vin og tapas smagning i Palma

mallorca vin
Vinranker på Mallorca.

Vil du gerne ind under huden på Palma de Mallorca, hvad er så en bedre måde at gøre det på end at tage på en sightseeingtur, hvor du undervejs får mulighed for at smage på mange af de lokale og lækre retter og specialiteter. 

Guiden på din private tur vil tale både tysk og engelsk, og han eller hun vil fortælle dig lidt om byen og dens mange smukke bygninger, og undervejs på turen vil I også gøre holdt for at smage på lokalt producerede vine, olivenolie fra Mallorca og ikke mindst udsøgte og velsmagende tapasretter, med skinke, ost, chorizo og meget andet godt. 

Det er den perfekte tur for dig, der måske synes, at den “almindelige” byvandring lød lidt kedelig. Her får du en tur rundt i Palma de Mallorca, samtidig med at du får mad og vin. 

Turen vil vare over små tre timer, så du skal ikke afsætte hele dagen til det.

Du kan eventuelt kombinere turen med et besøg i den føromtalte katedral eller med en tur i Tren de Sóller, som jeg nok skal komme nærmere ind på om lidt.

Lyder det som noget for dig, så book plads i dag.

Bellver Slot – smukt slot i PalmaInteresserer du dig for historiske bygninger, og har du brug for en pause fra stranden kan du tage til Palma og opleve Bellver Slottet, som du finder bare tre kilometer vest for byen. Dermed har du altså mulighed for at gå direkte til slottet, hvis du er bosat i Palma. 

Hvis du ikke er historieinteresseret, kan der stadig være god grund til at tage derop, da der fra slottet er en helt fantastisk udsigt over resten af Palma og ikke mindst havnen. 

Hvis du tager turen derop, kan det være en god idé at have et par euro med i lommen, da det koster fire euro at komme ind på selve slottet, hvor du også finder en smuk udstilling, der dog udelukkende er på spansk. 

Det er gratis at komme ind om søndagen, så hvis du vil spare de små 30 kroner, kan du jo vælge at gå derop en søndag. 

På slottet er der en lille café, hvor du har mulighed for at købe en kop kaffe og et stykke kage eller måske en kølig gin og tonic i den buldrende varme. 

Bor du i Palma de Mallorca, bør du hoppe i vandreskoene og trave en tur op til Bellver Slottet en af dagene.

Palma Akvarium – Mallorcas svar på Den Blå Planet

Rejser du til Mallorca med børn eller er I blot interesserede i havdyr, kan I med fordel besøge Palma Akvarium, som ligger lige uden for Palma, tæt ved ferieperlen Can Pastilla. 

Palma Akvarium skiller sig blandt andet ud ved at have Europas største haj-bassin. Det går under navnet Big Blue og er hele 8,5 meter dybt. 

Akvariet ligger omkring 8-9 kilometer fra Palma centrum, så hvis du vil, kan det sagtens lade sig gøre at gå eller cykle til Palma Akvarium, så slipper du for at skulle med bil, bus eller taxa. 

Palma Akvarium er en af de turistattraktioner, som også holder åbent om efteråret og noget af vinteren, så her kan du sagtens tage hen, selvom du måske kommer til Mallorca uden for sommerens højsæson. 

Har du børn, der ikke er meget for selv at svømme eller køre i vandrutschebaner, er Palma Akvarium et mere roligt valg som destination for en familieudflugt.

  • Stedet kan minde en anelse om Den Blå Planet i København.

Så savner du noget at lave på en sjælden regnvejrsdag på Mallorca, kan du jo tage forbi og opleve det imponerende akvarium.

Katmandu Park – legeland for børn

I Magaluf, tæt ved Western Water Park, støder du på Katmandu Park, der mest af alt minder om et rent slaraffenland for de mindste. 

Det er en temapark med masser af sjove aktiviteter for både børn og voksne med barnlige sjæle. Du finder alt lige fra laserspil, arkader og minigolf, til forlystelser og et vandland for de mindste.

Især minigolfbanen er et eventyr for sig selv, og du kan også gå hele 36 huller, så der kan være til mange timers underholdning bare i minigolf. 

Parken har også en 4D biograf, hvor du kan få dig en storslået cinematisk oplevelse. Ungerne kan også få brugt lidt energi i det store indendørs legeland.

Husk at medbringe sokker til ungerne, hvis de vil derind, da det er påkrævet i legelandet. De kan købes, hvis du har glemt dem, men det er jo fjollet at betale ekstra for det. 

Katmandu Park er alt i alt en sjov og anderledes temapark som ikke ligner nogle af de andre, du måske har været i.

Strandene og bugterne på Mallorca

mallorca strand
Strandende og bugterne er en seværdighed på Mallorca for sig selv.

Næsten hele vejen rundt om Mallorca finder du det, som blandt andet har været med til at gøre øen så berømt og populær, som den er blevet i dag.

Nemlig de måske hundredvis af hvide sandstrande og romantiske bugter, der nok er den del af Mallorca, turisterne længes mest efter i løbet af vinterhalvåret. 

Det kridhvide sand og det klare turkisblå vand er det, som mange turister drager mod Mallorca for i første omgang. Næsten uanset hvor på øen du bor, er der gode chancer for, at der er en lækker strand i nærheden. 

Den nok mest populære finder du i Alcudia Bugten, hvor mange charterrejser går til, men også langs østkysten, og især på den sydlige del af Mallorca finder du masser af både små og store strande. 

Strandene i de små bugter egner sig især godt til snorkling eller udspring fra de omkringliggende klipper. Caló des Moro, Cala Agulla og Cala Llombards er nogle af de smukkeste og mest populære strande på øen, som du i den grad bør besøge, hvis du bor i nærheden af dem.

Santuari de Lluc – tag bilen til klostret 

Har du en bil til rådighed, kan du også drage mod den nordlige del af øen og besøge klostret Santuari de Lluc, som er det mest besøgte pilgrimssted på Mallorca. 

Klostret ligger i de mest fantastiske bjergrige omgivelser, og du kan hurtigt fornemme den ro, der emmer omkring klostret, lige så snart du ankommer til stedet. 

Hvis du vil, har du endda mulighed for at booke en overnatning eller to på stedet, da du kan leje værelser på klostret. 

På området kan du blandt andet besøge kirken eller det tilhørende museum, der udstiller en fascinerende samling af både kunst, keramik, tekstiler og arkæologiske fund.

  • Klostret har også en tilstødende botanisk have, som du også må huske at se, mens du er der. 

Til daglig fungerer klostret som skole for omkring 60 lokale børn, og det har blandt andet et verdenskendt drengekor, som blev stiftet for snart 500 år siden. Det er gratis at besøge klostret.

Cartuja de Valldemossa – museum og koncerter

Valldemossa


På din tur til Santuari de Lluc kan du overveje at lægge vejen forbi det royale palads Cartuja de Valldemossa. Selve byen Valldemossa er naturligvis også et visit værd, og det kan anbefales at finde en frokost eller en kop kaffe i byen, når du har været inde at besøge paladset.

Foruden bygningens storslåethed, er det primært museet, der er det store trækplaster for Cartuja de Valldemossa. 

Museet er delt op i flere mindre afdelinger, og du kan sagtens nå at besøge dem alle sammen under din tur. 

Paladset er blandt andet kendt for, at den kendte polske komponist Frédéric Chopin har opholdt sig på paladset, hvor han skrev præludiet Op.28 i celle 4.

Du kan blandt andet se Chopins originale klaver, som står i komponistens daværende lejlighed. 

Flere gange om året er der også mulighed for at opleve klassiske koncerter i paladset.

Tren de Sóller – se seværdigheder fra veterantoget

Her til sidst slutter vi af med en magisk rejse med et antikt veterantog, som måske er den mest hyggelige oplevelse på hele øen. 

Togturen foregår ombord på det yderst smukke og velbevarede El Tren de Sóller, der kører fra Palma de Mallorca og så helt præcist 27 kilometer nordpå til den lille autentiske bjergby Sóller. 

Den gamle jernbane fra Palma til Sóller blev bygget med overskuddet fra salget af appelsiner og citroner, som man var kendt for i området omkring Sóller, hvilket også har givet området navnet Appelsindalen. 

Jernbanen skulle bruges til at gøre det nemmere at fragte frugterne fra dalen til øens hovedstad, hvorfra de kunne blive sejlet videre ud i verden. 

På den antikke togtur kører I gennem hele 13 tunneller og over syv broer, og turen går blandt andet over det smukke bjerg Sierra de Alfábia. 

Turen tager kun en times tid, og når du er færdig med at gå på opdagelse i Sóller, kan du hoppe på toget tilbage til Palma de Mallorca igen. 

En virkelig anbefalelsesværdig tur og oplevelse, som du finder billetter til her.

Jeg håber, at du nu er klar til din rejse til Mallorca og har bedre styr på øens mange seværdigheder.

  • Booking.com er min foretrukne hotel-booking portal med gode tilbud i hele verden
  • Get Your Guide er en portal, hvor du kan booke billetter til seværdigheder, udflugter på rejsemål og diverse transportbilletter
  • Omio er den bedste side til at finde billige tog- og busbilletter i hele Europa.
  • Rentalcars.com er det bedste sted at få overblik over priser på lejebiler