5 dage på Koh Samui – Anbefaling af hotel & oplevelser

lamai beach koh samui

Efter 5 dage på Phi Phi med godt vejr gik turen østpå til Koh Samui – vores første stop i den thailandske golf.

Koh Samui er velsagtens, sammen med Phuket, den bedste kendte af de thailandske ferieøer blandt os danskere, så jeg så frem til at møde masseturismen måske i endnu højere grad end tilfældet havde været på Phi Phi.

Vi havde brugt lidt for mange penge på overnatninger på vores første uger i Thailand, så på Samui bookede vi en ekstremt billig lejlighed, som jeg vil starte med at fortælle om og anbefale.

Læs også min store guide til hvor man skal bo på Koh Samui.

Billig overnatning på Koh Samui ved Fishermans Village

koh samui billigt hotel
Den store swimmingpool på Replay hotellet på Koh Samui.

Det er som bekendt billigt at rejse i Thailand og man kan overalt i landet finde virkeligt billige steder at overnatte.

Koh Samui er dog også en af de mest populære destinationer i Thailand og vi rejste dertil i en af peak-perioderne for turisme (august), så der skulle lige lidt research til for at finde et sted at overnatte, der både var godt og billigt.

Det kom vi dog i mål med og bookede os ind i et ferielejlighedskompleks i 5 nætter. Stedet hedder Replay og er et ret stort sted, hvor de har så mange gæster, at de har deres egne taxaer – som er billigere end de taxaer, der kører rundt på Koh Samui.

På Replay er der en stor swimmingpool med poolbar, fitnesscenter som er af de bedre af slagsen man normalt finder sådanne steder og lige udenfor stedets bomme ligger der et Family Mart – en butik meget ala 7/11, hvor man kan købe det meste af hvad man lige skal bruge.

Og priserne er naturligvis ekstremt lave også her 🙂

Lejligheden var moderne med et lille køkken, hvor man kan lave det mest basale selv, hvis det skulle lyste. Hos os blev det ikke til andet end et par æg til morgenmad – det føles næsten dumt at lave sin egen mad i Thailand, hvor maden er billig overalt.

Det eneste negative ved Replay er, at man (næsten) er nødt til at leje en scooter, hvis man ikke skal føle sig afskåret fra omverdenen.

Man kan ganske vist godt gå ind til ‘Fishermans Village’ på 10-15 minutter, men det er på en trafikeret vej, hvor der ikke rigtig er plads til fodgængere.

Man kan også tage hotellets taxa, der koster 100 baht, men når man skal retur er prisen 200 baht, når man tager en almindelig taxa. Helt vanvittigt dyrt for en tur på 2-3 minutter – i Bangkok kommer man f.eks. vildt langt i en taxa for den slags penge.

Man kan leje gode scootere af hotellet og det vil jeg kraftigt anbefale, hvis man bor her.

Prisen for en overnatning for 2 personer er ca 200 kr.

Læs mere om Replay Koh Samui og book en lejlighed her.

Gode restauranter i Fishermans Village – Bo Phut

fishermans village samui
Stranden i Fishermans Village Bophut.

Byen hedder vist egentlig Bo Phut, men for turisternes skyld kaldes den Fishermans Village, så lad os da bare tage det navn til os.

I og med, at vi boede kun et par minutters scooter-kørsel fra byen var det her vi indtog en del måltider, så jeg vil lige komme med et par anbefalinger.

Natmarkedet i Fishermans Village er byens helt store seværdighed. Vi ankom (trætte) fra en lang færge-bus-færge-taxa tur fra Phi Phi, så vi gik faktisk bare ind til byen for at finde noget at spise, men endte så midt i det kendte natmarked.

Natmarkedet kører hver fredag og er en blanding af små boder med turist-gøgl og mad-stande.

Så et klassisk thai natmarked. Jeg skal ærligt indrømme, at jeg den fredag vi ankom ikke syntes det var noget specielt, men må så også nævne, at jeg havde rejst 10 timer og var sulten 😀

Natmarkedet kører på byens hoved-gågade og er umuligt at misse. Spørg blot en lokal eller turist i byen, så kan de pege dig i den rigtige retning. Eller kig på kortet herunder – der er natmarked på gaden hvor nedenstående café er beliggende 😉

Fisherman House Café er en restaurant/café midt i Fishermans Village, der serverer virkelig lækre thai retter og også har god kaffe på menuen.

Gode thai retter er ikke svære at opdrive, men det er god kaffe til gengæld, så en kæmpe anbefaling af Fisherman House Café i Bo Phut herfra!

The Hut Café er en lille restaurant, som er ekstremt populær og dermed velbesøgt – naturligvis af den gode grund, at de serverer fantastisk mad til billige priser.

Vi så, at man kan bestille bord, så det vil jeg anbefale – vi måtte selv gå forgæves den anden aften vi forsøgte at spise der. Det var nemlig så godt og hyggeligt, at vi ville vende tilbage.

Tænk traditionel thai mad i hyggelige omgivelser og du rammer plet.

Ninja Crepes nåede vi at spise på 3 gange på vores tid på Koh Samui. Der er sagt meget om thai folkets venlighed, men ærlig talt er det svært at finde frem til i de her super-turistede områder.

Ninja Crepes er anderledes.

ninja crepes udsigt samui
Udsigten fra Ninja Crepes!

Det er en familiedrevet restaurant, der ligger lige ned til vandet med udsigt over til Koh Phangan. Konen står i køkkenet mens manden og sønnen sørger for bestillingerne.

Fantastisk autentisk oplevelse, fremragende mad og måske de billigste priser vi oplevede på restauranter på Koh Samui.

Det ligger et stenkast fra Replay hotellet ude på en landevej, men det er køreturen værd selv hvis du ikke bor lige om hjørnet.

Oplevelser & seværdigheder på Koh Samui

scooter koh samui
Vores glimrende scooter som tog os omkring Koh Samui. Her parkeret på Ninja Crepes’ parkeringsplads.

Lej en scooter. Samui har gode veje og det er en ret stor ø, så lej en scooter og fræs rundt på øen for at se mest muligt.

Chaweng Beach er den mest turistede strand og by på Samui, hvilket betyder, at det er her der er flest sælgere på stranden og man kan leje alt fra vandscootere til… ja, you name it.

Der er et utal af restauranter og barer på byens hovedgade, der ligger lige bagved stranden.

Personligt ville jeg ikke bo i området, da der simpelthen går for meget Mallorca-charterturisme i den for mig…

lamai beach koh samui
En øl på køl i en strandbar på Lamai Beach.

Til gengæld kunne jeg langt bedre lide Lamai Beach, som ligger 10-15 minutters scooter-kørsel syd for Chaweng. Selve stranden er bedre (vandet bliver hurtigere dybt), der er færre strand-sælgere og generelt færre mennesker – i hvert fald den dag vi var der.

Der er, igen, masser af restauranter og barer på byens hovedgade lige bagved stranden. For enden af Lamai Beach ligger en af Samuis bedst kendte seværdigheder: Hin Ta Hin Yai, nogen klipper, der ligner de mandlige og kvindelige kønsorganer… Jep, det er en seværdighed! 😀

Choeng Mon Beach er en mindre kendt, men ganske hyggelig strand i en bugt.

Vi besøgte et vennepar, der tilfældigvis også var på Samui med deres datter og det virkede generelt som et rigtig godt sted at bo, hvis man er afsted som familie og vil have rolige omgivelser.

Derudover er der naturligvis et utal af bådture og udflugter man kan tage på i og omkring Koh Samui. I vores 5 dage stod den mest på chill, scooter-kørsel og så fik jeg også arbejdet lidt af og til.

Så jeg har desværre ikke de store anbefalinger af udflugter, men vil, som altid, henvise til Get Your Guide, hvor man kan få et godt overblik og læse anmeldelser fra andre rejsende.

Se alle udflugter og ture på Koh Samui hos Get Your Guide her.

  • Hotels.com er min foretrukne hotel-booking portal med gode tilbud i hele verden
  • Get Your Guide er en portal, hvor du kan booke billetter til seværdigheder, udflugter på rejsemål og diverse transportbilletter
  • Omio er den bedste side til at finde billige tog- og busbilletter i hele Europa.
  • Rentalcars.com er det bedste sted at få overblik over priser på lejebiler