Der er et almindeligt besøg i Harry Potter Studios i London og så er der den guidede bag kulisserne rundvisning i studierne.

For nylig var jeg på den guidede rundvisning og selvom den er en del dyrere end et almindeligt besøg i studierne, så vil jeg i den grad anbefale den for Harry Potter fans.

I dette indlæg vil jeg fortælle nærmere om den guidede tur bag kulisserne i Londons Harry Potter Studios.

Harry Potter turen starter i London

Guide harry potter studios london

Det var egentlig ikke meningen, at jeg skulle på denne luksustur til Harry Potter Studios, men da jeg sad og browsede for at finde billetter til en kunde i Rejsekris Tours, så jeg at der var billetter en uges tid senere.

Det kunne jeg alligevel ikke stå for, da jeg længe havde haft til hensigt at rejse til London for at filme en video fra HP Studios.

Så billetten blev hurtigt købt, flyet blev booket og en enkelt overnatning på The Phoenix – et af de gode hoteller i London jeg har skrevet om i min guide – og så var jeg ellers klar.

Prisen for luksusturen til HP Studios

Billetter til denne luksustur koster 1.167 kr pr person, hvilket er en del, men jeg synes faktisk det er pengene værd. I sær når man kigger på, hvad man får for pengene:

  • Guide fra Euston til Harry Potter Studios
  • Togbillet fra Euston St til Watford Junction (og retur)
  • Shuttle-bus fra Watford Junction til studierne
  • Guide og spring-køen-over (man bliver vitterligt ført via en speciel indgang rundt om køen) under hele turen
  • Mulighed for at gå ind i studierne igen, når man har været rundt med guiden (igen springer man køen over

Opdatering foråret 2021: mens vi venter på, at coronaen for alvor åbner op for London, så er “min” tur ikke online endnu. Jeg har fundet et alternativ, der faktisk er endnu mere luksuriøs.

Det er VisitBritain, der i samarbejde med HP Studios har lavet en Deluxe Tour, der er endnu vildere end den jeg var på.

Se mere om Deluxe turen hos VisitBritain her.

Dér kan du også læse mere praktisk information, så jeg skal spare dig for (alt for mange) kedelige, praktiske detaljer i mit indlæg her.

Hurtig transport fra London til Watford Junction

Jeg mødte min guide under den store ‘Arrivals’ tavle på Euston Station – han havde sådan en lille fane/flag som man normalt ser asiatiske turistguider rende rundt med – så han var nem at finde.

Han fortalte, at der var ca 15 min til vi skulle med toget, så der var lige tid til at købe en kaffe og en Irn-bru.

Turen fra Euston til Watford Junction tager ca 20 min.

Her følger guiden os (vi var en gruppe på ca 10 personer, hvoraf den ene, spanske turist, naturligvis allerede havde iført sig sin Hogwarts kappe og havde sin tryllestav fremme…) ud til en shuttle-bus, der kører os de ca 10-15 minutter over til Harry Potter studierne, der ligger ude midt i ingenting.

Anmeldelse af luksusturen bag kulisserne i Harry Potter Studios

Warner brothers studios london

Det første man ser indenfor i studierne er ganske vist ikke spændende, men bare vent…

Harry Potter Studios er imponerende. Men udefra er der ikke meget at se – det er bare en kæmpe boks-bygning, der møder os, da vi træder af shuttle-bussen og bliver mødt af vores (anden) guide.

Hun introducerer sig og fører os indenfor i studierne.

Vi bliver alle udstyret med et headset, hvilket er en lille genialitet, der sikrer, at vi altid kan høre guiden – også hvis vi vælger at træde lidt væk fra hende, når vi kommer ind i studierne.

Uden det headset havde det nok været en anelse irriterende at gå rundt sammen i en gruppe og samtidig skulle stå tæt på guiden for at høre hende fortælle.

Fantastisk oplevelse for fans af Harry Potter universet

Harry potter london

Det første man ser i HP Studios er Storsalen.

For hun har godt nok meget at fortælle!

Jeg er selv kæmpe Harry Potter fan, har læst alle bøgerne måske 10 gange hver og suger alle Harry Potter seværdigheder til mig (uanset om det er i London, Edinburgh eller på kør-selv-ferie i Skotland), men nogen af de facts hun kommer med havde jeg ikke fundet frem til.

Harry potter rundvisning london

Jeg vil ikke prøve at opsummere eller genfortælle alt det hun fortalte, men jeg vil sige, at jeg næsten havde ondt af alle dem, der gik rundt i Harry Potter Studios på egen hånd.

Vores guide går rundt inde bag det rækværk, der adskiller pøblen fra de mange kulisser, rekvisitter og kostumer fra Harry Potter filmene.

Storsalen Harry Potter

Hun hiver fat i alskens ting, der har været brugt i filmene og fortæller indgående, svarer på vores spørgsmål og kommer med så mange spændende informationer om skuespillerne, Harry Potter universet generelt og de ting vi kigger på, at jeg ikke på et eneste tidspunkt føler, at denne ‘luksustur’ koster for meget.

Den er alle pengene værd.

Da vi er færdige med rundvisningen spørger guiden, hvem der gerne vil starte forfra i studierne – dem tager hun med ud og ind foran køen igen, så de kan bruge så lang tid de vil på egen hånd inde i studierne igen.

Hogwarts london

Personligt hopper jeg på shuttle-bussen og vender snuden ind mod London – jeg rejste på egen hånd, havde været ekstremt tidligt oppe og skal hjem til kontoret igen dagen efter.

Jeg har på linket her skrevet en større guide til alt det praktiske vedrørende Harry Potter Studios i London.

Dér kan du læse mere om de ‘almindelige’ billetter med transport fra London til HP Studios, men overvej lige en ekstra gang om ikke du skal tage på ‘bag kulisserne turen’ – den er i hvert fald anbefalelsesværdig.

Se min video fra Harry Potter Studios

Hvis du har nogen spørgsmål om den specielle rundvisning i Harry Potter studierne, så skriv endelig en kommentar herunder.

Jeg var virkelig imponeret over studierne og håber at kunne hjælpe så mange andre HP fans med at få den her fantastiske oplevelse på rejsen til London.

Se også den store guide med flere spændende seværdigheder i London.

Om Rejsekris

Kristoffer Føns

Her på Rejsekris.dk skriver jeg om mine egne rejser og udarbejder samtidig rejseguides til bl.a. seværdigheder, transport og overnatning. Mit mål er at gøre det så nemt som muligt for dig at planlægge din rejse hjemmefra, så du trygt kan tage afsted med ro i maven og styr på alle detaljer. Alle indlæg kan indeholde affiliate-links.