Der er et almindeligt besøg i Harry Potter Studios i London og så er der den guidede rundvisning i studierne.

For nylig var jeg på den guidede rundvisning og selvom den er en del dyrere end et almindeligt besøg i studierne, så vil jeg i den grad anbefale den for Harry Potter fans.

I dette indlæg vil jeg fortælle nærmere om den guidede tur bag kulisserne i Londons Harry Potter Studios.

Harry Potter Museum i London

Guide harry potter studios london

Det var egentlig ikke meningen, at jeg skulle på denne luksustur til Harry Potter Studios, men da jeg sad og browsede for at finde billetter til en kunde i Rejsekris Tours, så jeg at der var billetter en uges tid senere.

Det kunne jeg alligevel ikke stå for, da jeg længe havde haft til hensigt at rejse til London for at filme en video fra HP Studios.

Så billetten blev hurtigt købt, flyet blev booket og en enkelt overnatning på The Phoenix – et af de gode hoteller i London jeg har skrevet om i min guide – og så var jeg ellers klar.

Luksustur med rundvisning

Billetter til denne luksustur er en relativt dyr fornøjelse, men jeg synes faktisk det er pengene værd. I sær når man kigger på, hvad man får for pengene:

  • Guide fra Euston til Harry Potter Studios
  • Togbillet fra Euston St til Watford Junction (og retur)
  • Shuttle-bus fra Watford Junction til studierne
  • Guide og spring-køen-over (man bliver vitterligt ført via en speciel indgang rundt om køen) under hele turen
  • Mulighed for at gå ind i studierne igen, når man har været rundt med guiden (igen springer man køen over

Køb den unikke bag-om-kulisserne tur til Harry Potter Studios her.

Opdatering marts 2022: denne specielle rundvisningstur i Harry Potter Studios er først lige vendt tilbage efter corona-nedlukningerne.

Så der er stadig udfald på, hvilke datoer man kan booke den – husk også, at dette er en ekstremt populær tur med få pladser hver dag, så husk at booke i god tid.

Se ledige datoer og køb billetter her:

Du kan også købe almindelige billetter til Harry Potter Studios inkl. transport fra London centrum hos GetYourGuide her.

Hurtig transport fra London til Watford Junction

Jeg mødte min guide under den store ‘Arrivals’ tavle på Euston Station – han havde sådan en lille fane/flag som man ofte ser turistguider rende rundt med – så han var nem at finde.

Han fortalte, at der var ca 15 min til vi skulle med toget, så der var lige tid til at købe en kaffe og en Irn-bru.

Turen fra Euston til Watford Junction tager ca 20 min.

Her følger guiden os (vi var en gruppe på ca 10 personer) ud til en shuttle-bus, der kører os de ca 10-15 minutter over til Harry Potter studierne, der ligger ude midt i ingenting.

Velkommen til Harry Potter Studios

Warner brothers studios london

Det første man ser indenfor i studierne er ganske vist ikke spændende, men bare vent…

Harry Potter Studios er imponerende.

Men udefra er der ikke meget at se – det er bare en kæmpe boks-bygning, der møder os, da vi træder af shuttle-bussen og bliver mødt af vores (anden) guide.

Hun introducerer sig og fører os indenfor i studierne.

Vi bliver alle udstyret med et headset, hvilket er en lille genialitet, der sikrer, at vi altid kan høre guiden – også hvis vi vælger at træde lidt væk fra hende, når vi kommer ind i studierne.

Uden det headset havde det nok været en anelse irriterende at gå rundt sammen i en gruppe og samtidig skulle stå tæt på guiden for at høre hende fortælle.

Fantastisk oplevelse for fans af Harry Potter

Harry potter london

Det første man ser i HP Studios er Storsalen.

For hun har godt nok meget at fortælle!

Jeg er selv kæmpe Harry Potter fan, har læst alle bøgerne måske 10 gange hver og suger alle Harry Potter seværdigheder til mig (uanset om det er i London, Edinburgh eller på kør-selv-ferie i Skotland), men nogen af de facts hun kommer med havde jeg ikke fundet frem til.

Harry potter rundvisning london

Jeg vil ikke prøve at opsummere eller genfortælle alt det hun fortalte, men jeg vil sige, at jeg næsten havde ondt af alle dem, der gik rundt i Harry Potter Studios på egen hånd.

Vores guide går rundt inde bag det rækværk, der adskiller de besøgende fra de mange kulisser, rekvisitter og kostumer fra Harry Potter filmene.

Storsalen Harry Potter

Hun hiver fat i alskens ting, der har været brugt i filmene og fortæller indgående, svarer på vores spørgsmål og kommer med så mange spændende informationer om skuespillerne, Harry Potter universet generelt og de ting vi kigger på, at jeg ikke på et eneste tidspunkt føler, at denne ‘luksustur’ koster for meget.

Den er alle pengene værd.

Da vi er færdige med rundvisningen spørger guiden, hvem der gerne vil starte forfra i studierne – dem tager hun med ud og ind foran køen igen, så de kan bruge så lang tid de vil på egen hånd inde i studierne igen.

Hogwarts london

Personligt hopper jeg på shuttle-bussen og vender snuden ind mod London – jeg rejste på egen hånd, havde været ekstremt tidligt oppe og skal hjem til kontoret igen dagen efter.

Jeg har på linket her skrevet en større guide til alt det praktiske vedrørende Harry Potter Studios i London.

Dér kan du læse mere om de ‘almindelige’ billetter med transport fra London til HP Studios, men overvej lige en ekstra gang om ikke du skal tage på ‘bag kulisserne turen’ – den er i hvert fald anbefalelsesværdig.

Se ledige datoer og køb billetter her:

Du kan også købe almindelige billetter til Harry Potter Studios inkl. transport fra London centrum hos GetYourGuide her.

Se min video fra Harry Potter Studios i London

Ofte stillede spørgsmål om Harry Potter Studios i London

Hvordan kommer man fra London til studierne?

Ja, Harry Potter Studios i London ligger nemlig ikke i London. Faktisk ligger de i en lille by ved navn Leavesden, lidt udenfor Watford, knap 30 kilometer nord for det centrale London. Der er flere muligheder for transport fra London til Studios. Nemmest er den kombinerede entré og transport billet fra London.

Hvilken billet skal jeg købe?

Den nemmeste løsning er uden tvivl at købe billetter, hvor transport er inkluderet.

På den måde kan du vælge at tage en dedikeret Harry Potter bus (der bliver endda vist Harry Potter film på bussens tv-skærme) fra enten Victoria Station eller King’s Cross Station i London. Begge stationer er super nemme at komme til med tube og bybusser, så du kan blot vælge den, der er tættest på dit hotel i London.

Du kan købe disse billetter online hos udbydere som Get Your Guide, hvor der er gratis afbestilling op til 24 timer før afgang.

Se og køb Harry Potter Studios billetter online her.

Du kan også købe billetter direkte hos studierne. Dér er kun inkluderet entré og du skal derfor selv finde derop. Det foregår med tog fra Euston Station, hvor du skal køre ca 20 minutter til Watford Junction Station.

Dér er der så en gratis (hvis du har billetter til studierne) shuttlebus, der kører de sidste 15 minutter fra stationen til studierne.

Så ‘find-selv’ løsningen er lidt mere kringlet, men til gengæld kan du typiske spare lidt penge på billetterne, hvis du køber togbilletten i god tid.

Du kan købe togbilletter i England på The Trainline – køb i så god tid som muligt, da er det billigst.

Hvad ser man i Harry Potter Studios?

Meget mere end man forventer!

Frit fra leveren kommer man i hvert fald forbi: Storsalen, Diagonalstræde, familien Petunias hus (udendørs), natbussen, Den Forbudte Skov, Hagrids Hytte, Dumbledores kontor, Hogwarts korridorer, Ministeriet for Magi, den flyvende bil, Hogwarts Ekspressen (man kan endda gå ind i toget) og Eliksir-klasselokalet.

Du kan få et indtryk af studierne i min video fra turen her i artiklen.

Er luksusturen bag kulisserne pengene værd?

Der må jeg bare svare et rungende ja! Som jeg nævner flere gange i denne artikel, så er jeg stor Harry Potter fan og har læst bøgerne mange gange.

Med andre ord har Mr Potter været en stor del af min barndom og så er det altså en virkelig speciel oplevelse pludselig at vandre rundt i Den Forbudte Skov, gå i Diagonalstræde og besøge Hagrids hytte.

Så i det lys er den specielle rundvisning i studierne, for mig, pengene værd. Det tror jeg også, at den vil være for andre superfans og jeg har da også kun hørt meget positive udsagn fra andre, der har været på turen.

Hvis du har andre spørgsmål om Harry Potter studierne, så skriv endelig en kommentar herunder.

Jeg var virkelig imponeret over studierne og håber at kunne hjælpe så mange andre HP fans med at få den her fantastiske oplevelse på rejsen til London.

Se også den store guide med flere spændende seværdigheder i London og min artikel om Harry Potter musical i London.

Planlæg din rejse 👇🏻

  • Hotels.com er min foretrukne hotel-booking portal med gode tilbud i hele verden
  • Solfaktor.dk er et rejsebureau, hvor du selv kan vælge fly og hotel, men hvor du får samtidig får al trygheden og rejsegarantien ved en pakkerejse
  • Get Your Guide er en portal, hvor du kan booke billetter til seværdigheder, udflugter på rejsemål og diverse transportbilletter
  • Omio er den bedste side til at finde billige tog- og busbilletter i hele Europa.

Om Rejsekris

Kristoffer Føns

Her på Rejsekris.dk skriver jeg om mine egne rejser og udarbejder samtidig rejseguides til bl.a. seværdigheder, transport og overnatning. Mit mål er at gøre det så nemt som muligt for dig at planlægge din rejse hjemmefra, så du trygt kan tage afsted med ro i maven og styr på alle detaljer. Alle indlæg kan indeholde affiliate-links.