Som så mange andre har jeg i spænding ventet på, hvornår England og Skotland åbnede for turister fra Schengen-området. Det skete her i august og vi kan nu for første gang i over 1 år rejse ind i Storbritannien uden at skulle i karantæne.

Jeg vil herunder gennemgå alt, hvad der er værd at vide om indrejse i England i en tid med corona.

  • Reglerne for indrejse er faktisk ret enkle, så jeg skal forsøge at gøre guiden her så kort som mulig, men hvis du har spørgsmål, så skriv gerne en kommentar under artiklen.

OPDATERING 18. september 2021:

Fra sidst i oktober bliver det nu endnu nemmere at rejse til England. Fra dér skal du som vaccineret dansker udelukkende vise dit EU coronapas og tage en kviktest (der koster ned til ca 175 kr) inden din 2. dag i England. Info om de ny regler findes her.

Englands indrejseregler for danskere

london
England kører pt med et trafiklyssystem, der bestemmer indrejsereglerne for udenlandske turister:  green, amber og red.

Danmark er pt green 👍🏻

Se Englands opdaterede farve-liste her for at se Danmarks nuværende status.

Med vores status som grønt land skal vi gøre følgende, når vi rejser til England.

Før afrejse ✈️

Reglerne er ens uanset om du er vaccineret eller ej.

1. Tag en coronatest inden afrejse 😷

Du skal tage en coronatest i Danmark (det kan både være PCR og kviktest), der naturligvis skal være negativ – op til 72 timer inden afrejse.

Også hvis du er vaccineret.

2. Bestil en coronatest til England 📆

london coronatest

Screenshot fra booking-siden.

Som reglerne er pt skal vi fortsat testes i England (for at holde styr på mutationer, ifølge myndighederne).

Dette krav bliver formentlig snart afskaffet og jeg opdaterer guiden så snart det er sådan, men som reglerne er skal du have booket og betalt for en coronatest i England før du stiger ombord på flyet i Danmark.

Testen skal tages senest på din 2. dag i England. Du kan vælge mellem flere hundrede test-udbydere – det vigtigste er, at du booker testen hjemmefra, da booking-koden skal bruge i det næste trin.

Jeg anbefaler denne provider ved navn Coronatestcentre.com, der har test-steder i alle større byer og f.eks. har flere steder i London.

Bl.a. lige ved Buckingham Palace (Victoria Test Centre), så du kan jo bare booke testen, så det passer med at man vandrer rundt og ser seværdigheder i London.

Jeg blev selv testet via Coronatestcentre.com, da jeg rejste til Manchester i starten af september 2021 og alt forløb virkelig godt. Jeg fik min eftertragtede booking-kode, der skal bruges til Passenger Locator Formen med det samme, der var ingen kø ved testcenteret og jeg fik mit resultat på både mail og mobil dagen efter.

Jeg skrev efterfølgende til firmaet, at jeg har denne rejseblog, hvor mange danskere finder information om rejser til i sær London, og om vi kunne gøre noget ved prisen. De indvilligede i at lave en rabatkode, der giver 20% til de første 300 brugere.

Så benyt koden “REJ20” og få 20% rabat på din coronatest i Storbritannien.

3. Udfyld en Passenger Locator Form 📝

Det sidste trin vi skal igennem før afrejse er at udfylde en Passenger Locator Form – noget vi efterhånden kender fra flere andre europæiske destinationer: gå til formen her.

Den giver mere eller mindre sig selv, men sørg for at have booket din coronatest og dit hotel inden du går igang.

Se min guide til hoteller i London, hvis du er på vej dertil.

Sådan, du kan nu boarde dit fly til Storbritannien.

Mens du er i England 🇬🇧

1. Tag din pre-bookede coronatest

Få foretaget den coronatest du har booket.

2. Nyd din ferie 😀

Det var det.

Du skal ikke have en coronatest for at boarde dit fly retur til Danmark.

Kilde: Coronasmitte.dk

Hjemkomst til Danmark: hvad er reglerne? 🇩🇰

1. Hvis du er vaccineret eller tidligere smittet (ingen test eller karantæne)

hjemrejse danmark orangeland

Screenshot fra Coronasmitte.dk

Velkommen hjem – der er intet krav om test, karantæne eller noget som helst andet, så du kan bare tage hjem med de gode rejseminder i bagagen.

2. Hvis du ikke er vaccineret eller tidligere smittet (test i lufthavnen)

hjemrejse danmark ikke-vaccineret

Screenshot fra Coronasmitte.dk

Du skal testes ved ankomst til lufthavnen og der er pt krav om isolation, der kan brydes med en negativ pcr-test taget på 4. dagen.

Børn under 16 år er undtaget kravet om test. Børn fra og med 16 år til og med 17 år er undtaget kravet om test, hvis de rejser med en færdigvaccineret eller tidligere smittet forælder (kilde: UM – nederst i artiklen)

Kilde: Coronasmitte.dk

Hvad med Udenrigsminsteriets rejsevejldninger?

Storbritannien er pt Orange på UMs rejsevejledning – den information kan du så bruge til, hvad du vil.

UM skriver i øvrigt om rejser til f.eks. orange lande: ”Færdigvaccinerede og tidligere smittede med fast bopæl i Danmark samt deres medrejsende børn under 18 år er undtaget anbefalingen om, at alle ikke-nødvendige rejser frarådes.

Corona er som bekendt ikke længere en samfundskritisk sygdom, så det må forventes, at rejsevejledningerne vender tilbage til normalen, når Folketingets aftale om genåbning af rejsebranchen fra 13. april udløber ultimo oktober 2021. Der er i øvrigt tale om rejsevejledninger – det er altid din egen beslutning om du vil rejse eller ej.

Og der er således absolut intet lovmæssigt, der forhindrer en turistrejse til Storbritannien 🙌🏻

Min personlige opfordring er at få en rejseforsikring og så ellers nyde din rejse til Storbritannien.

Har du spørgsmål om din rejse til Storbritannien? Skriv en kommentar herunder, så skal jeg gøre mit bedste for at hjælpe.

Se også alle rejseguides til London her eller læs videre på Storbritannien.dk.

Planlæg din rejse 👇🏻

  • Hotels.com er min foretrukne booking-portal med prisgaranti og gode rabatter
  • Escapeaway er et rejsebureau, hvor du selv kan vælge fly og hotel, men hvor du får samtidig får al trygheden og garantien ved en pakkerejse
  • Get Your Guide er en portal, hvor du kan booke billetter til seværdigheder, udflugter på rejsemål og diverse transportbilletter

Om Rejsekris

Kristoffer Føns

Her på Rejsekris.dk skriver jeg om mine egne rejser og udarbejder samtidig rejseguides til bl.a. seværdigheder, transport og overnatning. Mit mål er at gøre det så nemt som muligt for dig at planlægge din rejse hjemmefra, så du trygt kan tage afsted med ro i maven og styr på alle detaljer. Alle indlæg kan indeholde affiliate-links.