Som så mange andre har jeg i spænding ventet på, hvornår England og Skotland åbnede for turister fra Schengen-området. Det skete her i august og vi kan nu for første gang i over 1 år rejse ind i Storbritannien uden at skulle i karantæne.

Jeg vil herunder gennemgå alt, hvad der er værd at vide om indrejse i England i en tid med corona.

  • Reglerne for indrejse er faktisk ret enkle, så jeg skal forsøge at gøre guiden her så kort som mulig, men hvis du har spørgsmål, så skriv gerne en kommentar under artiklen.

Guiden er senest opdateret 31. oktober 2021.

Englands indrejseregler for danskere

london

Hvis du er vaccineret er det nemt at rejse til England.

England anerkender dog desværre ikke tidl. smitte på samme måde som i EU coronapasset.

Hvis du ikke er vaccineret skal du desværre i karantæne i England i op til 8 dage, så det giver næppe mening at tage en turistrejse – se mere info her.

Før rejsen til England ✈️

1. Bestil en coronatest til England 📆

london coronatest

Screenshot fra booking-siden.

Som reglerne er pt skal vi fortsat testes i England (for at holde styr på mutationer, ifølge myndighederne).

Testen skal tages senest på din dag 2 i England – din ankomstdag er dag 0.

Du kan vælge mellem flere hundrede test-udbydere – det vigtigste er, at du booker testen hjemmefra, da booking-koden skal bruge i det næste trin.

Fra 24. oktober kan vi nøjes med en kviktest, der i England kaldes en ‘Lateral Flow Test’ og er markant billigere end PCR-tests.

Jeg anbefaler denne provider ved navn Coronatestcentre.com, der har test-steder i alle større byer og f.eks. har flere steder i London.

Bl.a. lige ved Buckingham Palace (Victoria Test Centre), så du kan f.eks. booke testen, så det passer med at du vandrer rundt og ser seværdigheder i London.

Jeg blev selv testet via Coronatestcentre.com, da jeg rejste til Manchester i starten af september 2021 og alt forløb virkelig godt. Jeg fik min eftertragtede booking-kode, der skal bruges til Passenger Locator Formen med det samme, der var ingen kø ved testcenteret og jeg fik mit resultat på både mail og mobil dagen efter.

2. Udfyld en Passenger Locator Form 📝

Det sidste trin vi skal igennem før afrejse er at udfylde en Passenger Locator Form – noget vi efterhånden kender fra flere andre europæiske destinationer: gå til formen her.

Den giver mere eller mindre sig selv, men sørg for at have booket din coronatest og dit hotel inden du går igang. Du skal også være checket ind på dit fly, da du skal indtaste dit sædenummer.

Formen kan først udfyldes fra 48 timer før din ankomst i UK.

Se min guide til hoteller i London, hvis du er på vej dertil.

Sådan, du kan nu boarde dit fly til Storbritannien.

Mens du er i England 🇬🇧

1. Tag din pre-bookede coronatest

Få foretaget den coronatest du har booket.

2. Nyd din ferie 😀

Det var det.

Du skal ikke have en coronatest for at boarde dit fly retur til Danmark.

Kilde: Coronasmitte.dk

Hjemkomst til Danmark: hvad er reglerne? 🇩🇰

1. Hvis du er vaccineret eller tidligere smittet (ingen test eller karantæne)

hjemrejse danmark orangeland

Screenshot fra Coronasmitte.dk

Velkommen hjem – der er intet krav om test, karantæne eller noget som helst andet, så du kan bare tage hjem med de gode rejseminder i bagagen.

2. Hvis du ikke er vaccineret eller tidligere smittet (test i lufthavnen)

hjemrejse danmark ikke-vaccineret

Screenshot fra Coronasmitte.dk

Du skal testes ved ankomst til lufthavnen og der er pt krav om isolation, der kan brydes med en negativ pcr-test taget på 4. dagen.

Børn under 16 år er undtaget kravet om test. Børn fra og med 16 år til og med 17 år er undtaget kravet om test, hvis de rejser med en færdigvaccineret eller tidligere smittet forælder (kilde: UM – nederst i artiklen)

Kilde: Coronasmitte.dk

Har du spørgsmål om din rejse til England? Skriv en kommentar herunder, så skal jeg gøre mit bedste for at hjælpe.

Se også alle rejseguides til London her eller læs videre på Storbritannien.dk.

Jeg har lavet også lavet en video fra min tur til London i oktober 2021:

Planlæg din rejse 👇🏻

  • Hotels.com er min foretrukne booking-portal med prisgaranti og gode rabatter
  • Escapeaway er et rejsebureau, hvor du selv kan vælge fly og hotel, men hvor du får samtidig får al trygheden og garantien ved en pakkerejse
  • Get Your Guide er en portal, hvor du kan booke billetter til seværdigheder, udflugter på rejsemål og diverse transportbilletter

Om Rejsekris

Kristoffer Føns

Her på Rejsekris.dk skriver jeg om mine egne rejser og udarbejder samtidig rejseguides til bl.a. seværdigheder, transport og overnatning. Mit mål er at gøre det så nemt som muligt for dig at planlægge din rejse hjemmefra, så du trygt kan tage afsted med ro i maven og styr på alle detaljer. Alle indlæg kan indeholde affiliate-links.