Hotel i London – 9 gode hoteller i London som jeg selv bor på 🇬🇧

Jeg rejser til London flere gange om året, så jeg kender en del gode hoteller. Her deler jeg de bedste i forskellige prisklasser.

hotel london

At finde et hotel i London er ingen sag, men det bliver sværere, når man leder efter et billigt hotel, der både ligger centralt og er inklusiv morgenmad. Jeg er rejseguide i London og besøger derfor byen mange gange om året.

Således kender jeg efterhånden rigtig mange hoteller i forskellige prisklasser – i denne hotel guide vil jeg fortælle om disse steder og give links til booking med prisgaranti.

Planlægger du din tur til London i sidste øjeblik? 🇬🇧

Her er et par af de bedste ting at lave, hoteller og andre tips til din rejse til London.

🎡 Top Aktiviteter & Ture:

1. Besøg det imponerende Harry Potter Studios (husk at booke billetter i god tid, da de altid bliver udsolgt)
2. Tag en tur rundt i London Eye (jeg anbefaler fast-track billetter for at undgå køen)
3. Oplev en musical i West End (se spilletider og køb billetter her)
4. Tag på bådtur på Themsen og se London fra sø-siden
5. Oplev mere af England med en dagstur til Stonehenge, Windsor & Bath

🛌 Bedste Hoteller:

1. The Savoy er et af byens bedste og mest kendte luksushoteller
2. Sea Containers og Canopy by Hilton er begge 5-stjernede hoteller, der ofte kan bookes til en fin pris
3. Park Plaza Westminster Bridge er et godt, familievenligt hotel få meter fra London Eye
4. Zedwell Piccadilly Circus er et ekstremt billigt hotel uden den store komfort, men lige i hjertet af London

I guiden her beskriver jeg udelukkende hoteller i London, der er centralt beliggende og i gode områder såsom Paddington, King’s Cross og Bloomsbury.

Så hvis du vælger at booke et af disse hoteller i London kan du være sikker på, at du bor i et godt område med masser af restauranter, cafeer og pubber i nærheden.

London er en dyr by, så jeg ved, at mange gerne vil spare lidt penge på rejsen og bo på et billigt hotel i den engelske hovedstad. Derfor starter guiden her ud med en anbefaling af et billigt, men udmærket hotel centralt i London.

Det næste hotel er til gengæld perfekt for dig, der rejser til London med børn eller bare gerne vil have lidt mere luksuriøse omgivelser.

1. Billigt & godt hotel i London ⭐️

point a hotel london billigt
Et standard-værelse på det billige hotel i Londons King’s Cross område.

Et af mine go-to billige hotel i London ligger få hundrede meters gang fra King’s Cross St Pancras, hvor togene fra både Luton og Gatwick stopper.

Derudover er der et væld at Underground-linjer, tog og busser, der passerer stationen. Med andre ord, så er det ekstremt nemt at komme rundt til hele London fra King’s Cross området, hvilket gør det til et glimrende område at overnatte i på sin rejse.

Hotellet er en del af en kæde, der specialiserer sig i at lave billige hoteller, hvor kvaliteten og servicen fra medarbejderne dog er i top.

Værelserne er ikke luksuriøse, men til gengæld er de moderne og rene – noget der kan være svært at finde, når man bor på billige hoteller i London, der ofte kan være noget gammelt skrammel.

Som en lille kuriositet kan det nævnes, at der er gratis kaffe i lobbyen på hotellet og der er 24 timers bemandet reception.

Første gang jeg overnattede på hotellet blev jeg overrasket over, hvor flinke de ansatte på stedet var – min erfaring siger mig nemlig, at man kan godt blive mødt af et lidt surt fjæs, når man bor på billige hoteller i London.

Prisen for en overnatning på hotellet svinger efter udbud/efterspørgsel, men jeg har f.eks. fået overnatninger for ca 600 kr for 2 personer.

Det er faktisk en rigtig god pris i London, når man ser på kvaliteten af hotellet.

På booking-siden kan jeg se, at standard-prisen er 549 kr, men du får kun en aktuel pris ved at skrive dine rejsedatoer inde på booking-siden.

Se flere billeder, aktuelle priser og book online her.

Hotel-kæden har desuden flere hoteller rundt omkring i Storbritannien og London. Hvis du gerne vil bo i Paddington (en anden, fremragende bydel i London), så har de også et hotel dér.

Paddington er måske en anelse mere roligt end King’s Cross og tæt på Hyde Park, Notting Hill og Oxford Street. Jeg anbefaler ofte danskere, der rejser til London for første gang, at bo i Paddington, da det er en glimrende indgangsvinkel til London.

Hotellet i Paddington er så til gengæld også lidt dyrere og koster fra ca 700 kroner pr overnatning.

Du kan dog også være heldig, at der er tilbud på dine rejsedatoer, så indtast dine rejsedatoer på booking-siden her og få en aktuel pris.

Du kan med fordel også læse min guide til de bedste bydele og hvor man skal bo i London.

2. Hotel i London ved Big Ben og London Eye 🎡

Da jeg havde mit eget rejsebureau brugte jeg ofte dette hotel til familier, der rejste til London for første gang og generelt havde et habilt budget.

Med andre ord er det ikke det billigste London hotel, men til gengæld kan der spares penge på offentlig transport – man bor nemlig lige ved Big Ben og London Eye, så man bor i gåafstand til mange af byens bedste seværdigheder.

Der ligger faktisk hele 3 hoteller fra samme kæde her, hvoraf de to er beliggende lige overfor hinanden (og det tredje 1 mins gang derfra).

london hotel


Der er tale om Park Plaza Westminster Bridge, Park Plaza County Hall og Park Plaza London Waterloo.

Billedet herover er fra Park Plaza Wesminster Bridge, hvor udsigten fra hotelbaren næppe findes meget bedre i London.

Se flere billeder og book hotellet online med prisgaranti her.

Hvis du rejser til London og gerne vil bo godt og centralt, så anbefaler jeg alle tre.

Benyt søgeformularen herover og find det hotel, der passer dig bedst – og ikke mindst det der er bedst til prisen.

Der er ikke den helt store forskel på de tre hoteller udover at der er indendørs swimmingpool på London Waterloo hotellet.

3. Hotellejlighed med køkken ved London Bridge

london hotellejlighed


I efteråret 2021 var jeg i London for første gang længe og skulle bruge et centralt hotel, hvor jeg gerne ville have muligheden for lige at lave morgenmad og et par gange aftensmad selv.

Derfor ledte jeg efter et hotel med køkken, hvilket kan være lidt af en udfordring.

Valgte faldt på Native Bankside, der er et splinternyt lejlighedshotel og det fortrød jeg ikke.

Hotellet er beliggende lige ved London Bridge, så indenfor 5 minutter er man ved bl.a. Tate Modern, Shakespeare’s Globe, Millennium Bridge og St Paul’s og Borough Market.

Med andre orde er det en virkelig god beliggenhed, hvis man gerne vil opleve de mange seværdigheder langs Themsen til fods (og det kan jeg virkelig anbefale).

Der er ikke så meget andet at sige end at det er et virkelig godt bud på et hotel i et lidt anderledes område end jeg sædvanligvis anbefaler.

london hotel anmeldelse


Hotellet scorer i øvrigt topkarakterer fra andre gæster, så det er ikke kun mig, der er vild med stedet 😉

Se mere om hotellet og book online her.

4. Billigt ‘klassisk’ London hotel

billigt hotel i London
Standard værelse på Gresham Hotel

Vi snupper lige endnu et billigt hotel – denne gang et lidt mere klassisk London-hotel. Hvor hotellet i King’s Cross er meget moderne, så er dette mere et klassisk London-hotel forstået på den måde, at det er lidt ældre og, nogen vil mene, at det er mere charmerende.

Standardprisen for hotellet ligger på ca 500 kr pr overnatning for 2 personer. Her er tale om et af de billigste hoteller i London, når vi samtidig kigger på, hvad man får for pengene.

Hotellet ligger nemlig ganske glimrende placeret, i særdeleshed hvis man er på sin første storbyferie i London og gerne vil have nem adgang til alle seværdighederne.

Gresham Hotel, som det hedder, ligger i bydelen Paddington som jeg også omtalte før. Paddington er velkendt for at være et roligt og turistvenligt område med gode forbindelser til resten af byen.

Som billedet herover viser er der tale om en ganske standard hotelværelse uden den store komfort.

Man får ganske enkelt, hvad man betaler for; et udmærket sted at hvile kroppen efter en god dag ude i byen.

Der er morgenmad tilgængelig på Gresham, men den koster 5 pund. En udmærket pris, men der er også mange små cafeer i området, hvis man hellere vil finde morgenmad udenfor hotellets vægge.

Gresham Hotel i Paddington: god placering, tæt på Hyde Park & Oxford Street, billigt hotel uden så mange dikkedarer.

Se flere billeder, aktuelle priser og book online ved at klikke her.

Nu til et par hoteller for jer, der har mere luft i budgettet og gerne vil bo på et bedre hotel, hvor der også er morgenmad inkluderet i prisen.

Jeg har udvalgt et par af mine favorit-hoteller i London som jeg vil gennemgå herunder.

5. Godt hotel i Bloomsbury – omgivet af lækre cafeer

godt hotel london

Vi starter med et hotel jeg første gang besøgte på en London-tur i januar 2018, hvor mit primære mål var at filme en video til min Youtube-kanal.

Jeg valgte dette hotel, da jeg gerne ville finde et godt hotel i Bloomsbury som jeg kunne anbefale i fremtiden – Bloomsbury er nemlig både hyggeligt, centralt og let-tilgængeligt med offentlig transport.

Det er en del af en stor hotel-kæde, så man kan være sikker på, at alt simpelthen bare spiller lige fra check ind til renlighed af værelset og morgenmadsbuffeten.

Der er egentlig ikke så meget at sige om dette hotel; komforten er god, morgenmaden er god, beliggenheden er god – det ligger 100 meter fra Russell Square Underground Station, hvor man bl.a. kan komme nemt til Heathrow Airport.

King’s Cross St Pancras er også kun en kort 10 minutters gåtur væk, så det er et super centralt beliggende hotel, hvor man også kan gå ned til Oxford Street på et kvarters tid.

Det er måske ikke det mest charmerende hotel, så hvis I f.eks. er et kærestepar, der skal på romantisk weekendtur til London, så kan I måske tjekke nogle af de næste hoteller i guiden her ud.

Prisen for en overnatning på dette hotel starter fra ca 881 kr.

Tag et kig på hotellet, se aktuelle priser og book online med prisgaranti her.

6. Godt Hotel i Camden Town – Londons mest pulserende område

hotel camden london
Værelse på hotellet i Camden Town.

Jeg har også for nylig haft 3 overnatninger på et glimrende hotel i London’s Camden Town, som jeg også gerne vil anbefale og derfor skrive et par linjer om herunder.

Hotellet har en helt fantastiske beliggenhed i det pulserende Camden Town, som ligger i det nordlige London, men dog kun 10 minutter i undergrundsbanen til f.eks. Tottenham Court Road, hvor Oxford Street begynder.

Jeg vil faktisk sige, at dette hotel er et af de bedste jeg har boet på i London – det er i hvert fald det med den bedste morgenmad.

Hotellet er da også blevet anmeldt af knap 100 gæster og har en score på 4,4 ud af 5, hvilket er særdeles højt.

Min rejsekammerat og jeg havde booket et ganske almindeligt værelse, men endte med at have en fed udsigt ud til Camden Market og Camden Lock (floden):

udsigt fra hotel

Udover at have rigtig pæne værelser og en eminent udsigt, så har dette hotel også sin helt egen Starbucks, hvilket jeg altså var ret stor fan af. Man kan sige, hvad man vil om disse kaffe-kæder, men kaffen er altså altid lige i øjet.

Morgenmaden på hotellet fortjener næsten et indlæg for sig selv.

Det var en overdådig buffet med både full English breakfast (3 forskellige slags bacon!), yoghurt, müsli, brød & pålæg og diverse kager og croissanter.

Jeg var slet ikke klar på at morgenmaden skulle være så god, så det var virkelig et stort plus, da vi (godt trætte) gik ned for at spise og blev mødt af det imponerende syn.

  • Morgenmad på hoteller i London er generelt virkelig ikke noget at skrive hjem om, så at dette hotels morgenmad var så god, er altså et kæmpe plus!

Derudover har jeg ikke en eneste finger at sætte på hotellet. Beliggenheden er tæt på perfekt, personalet var flinkt og alt fungerede ganske enkelt perfekt.

Prisen for dette hotel i Camden er da heller ikke i den billige ende, men som altid, så svinger priserne på hoteller i London jo efter udbud/efterspørgsel.

Så prøv at indtaste dine rejsedatoer og se, hvad prisen er, når du skal til London – klik her for at komme til hotel-siden.

7. Flot hotel ved Hyde Park

Når turen går til London og der er behov for et godt hotel i centrum, anbefaler jeg også ofte Grand Royale. Her er et billede af et af de rigtig flotte værelser.

Tæt på Grand Royale finder du bl.a. Kensington Gardens, der er en forlængelse af Hyde Park og tube-stationerne Bayswater og Queensway.

Hotellet ligger dermed heller ikke mere end få hundrede meter fra Notting Hill og det populære Portobello Road Market.

Du er således tæt på mange af de mest kendte seværdigheder i London.

Uanset om der er marked eller ej kan det anbefales at gå en tur ned af Portobello Road, der bl.a. er kendt fra filmen Notting Hill (den med Hugh Grant og Julia Roberts, der bliver åh så forelskede 🙂 ) – de små charmerende huse er fantastiske.

En overnatning på dette hotel i London kan gøres fra 856 kr for 2 personer. Husk dog på, at der altid er dynamiske priser, når man skal booke hoteller online – dette gør sig gældende hos alle bookingtjenester og er uanset, hvilken by turen går til.

Grand Royale: udmærket prisleje, 4-stjernet hotel med fremragende placering centralt i London og med god service.

Se aktuelle priser, mange flere billeder og book online ved at klikke her.

8. Luksushotel ved Buckingham Palace

Her har jeg valgt at anbefale det legendariske The May Fair hotel. Hotellet her ligger, ligesom det ovenstående, også tæt på Hyde Park – dog ind mod det allerinderste af London samt Buckingham Palace.

Beliggenheden kan ganske enkelt ikke blive bedre, hvis man vil bo helt centralt i den engelske hovedstad.

The May Fair - luksus hotel

Jeg har aldrig selv boet på The May Fair, men det står højt på min to-do liste. Dette London-hotel er ekstremt flot indrettet og det virker, ud fra anmeldelserne, til, at servicen fra personalet er helt i top.

Det skal den naturligvis også være, når et hotel har 5 stjerner og prisen ligger på omkring 2000 kr pr overnatning.

Vil du have udsøgt luksus og komfort på din ferie i London, så skal du vælge The May Fair.

Se mange flere billeder, læs anmeldelser og book online ved at klikke her.

Storbyferie i London

9. Helt billigt hotel i Paddington – Centralt i London

Min første guide til hoteller i London kom online i 2013, hvor jeg startede bloggen her. Dér anbefalede jeg et hotel som jeg selv havde boet på flere gange – det var et ganske udmærket hotel med en god beliggenhed og så var prisen virkelig god.

Her i 2022, hvor jeg har givet denne guide en stor opdatering, kan jeg dog se, at hotellet ikke længere får særligt gode anmeldelser.

Derfor vil jeg ikke længere give min uforbeholdne anbefaling af det næste hotel, men i stedet kalde det lidt af en lotto-kupon – det er nemlig stadig et utrolig billigt hotel med en god beliggenhed tæt på Oxford Street og Hyde Park.

Til gengæld virker det til, at personalet ikke længere er så venlige – så er du advaret.

Herunder er min anmeldelse fra 2013:

Et hotel jeg gerne vil anbefale, som jeg selv har besøgt en del gange, hedder Alexandra Hotel – Guest House.

I skrivende stund har jeg besøgt den engelske hovedstad 9 gange, hvoraf jeg har været indlogeret på hotellet i Paddington 4 gange.

Se hotellets beliggenhed her:

Billigt hotel i London

Som du kan se, er der tale om et hotel tæt på Paddington Station, Hyde Park og Oxford Street. Hyde Park er et af mine yndlingssteder i hele London, så at man kan gå derned på under 5 minutter, er jeg utroligt glad for.

Ligeledes kan man gå til Lancaster Gate stationen, der ligger på Central Line (den røde), hvor man kan komme til eksempelvis Liverpool Street Station – det er rart, hvis man flyver fra Aarhus til London.

Oxford Street ligger i gå-afstand, så hotellet er også glimrende, hvis man regner med at skulle shoppe løs på den legendariske gade.

Der findes generelt mange hoteller i Paddington og tæt på Oxford Street, men at finde et, der er bare nogenlunde billigt kan være svært.

Derfor sværger jeg ofte til Alexandra Hotel. Jeg går ikke voldsomt meget op i om min seng er king eller queen-size, når jeg rejser alene eller med venner (er det kæresten, der er med, er snakken naturligvis en anden 😉 ).

Derfor betyder værelserne på mit hotel heller ikke voldsomt meget for mig, da jeg hellere vil bruge min tid ude i London.

Et hotel i det centrale London til en billig pris er simpelthen vigtigere for mig end et luksus hotel, der er langt dyrere og måske ligger længere væk fra centrum.

Beskrivelse af det billige, centrale London-hotel

Som du kan læse herover, betyder beliggenheden rigtig meget, når jeg skal vælge et hotel.

Ikke desto mindre skal selve hotellet naturligvis også være af en nogenlunde standard, selvom man ikke tager på storbyferie i London for at nyde hotelværelset – jeg gør i hvert fald ikke.

Alexandra Hotel London
3 mands værelse på Alexandra.

Alexandra Hotel er et klassisk billigt hotel i London, hvor der er de mest nødvendige sager. En reception, der har åbent 24 timer i døgnet, gratis morgenmad inkluderet i prisen og gratis trådløst internet på værelserne.

Der findes mange forskellige værelsestyper på hotellet. Fælles for dem er, at der er TV, gratis kaffe og te samt toilet med bad.

Morgenmad er som tidligere nævnt inkluderet i prisen. Den er dog intet at råbe hurra for – ganske klassisk med lidt yoghurt, toast og pålæg.

Ikke desto mindre har man altså muligheden for at stå op og få noget gratis mad indenbords inden turen går ud i byen.

Personligt spiser jeg sjældent det store til morgenmad, men jeg kender mange, der simpelthen er nødt til at skovle godt ind tidligt på dagen, hvis de ikke skal gå kolde før middag.

Man kan sagtens spise sig mæt i morgenmaden på hotellet, men bemærk blot, at der ikke er tale om klassisk engelsk morgenmadsbuffet med æg, bacon og bønner – desværre, men så skal valget falde på et andet, dyrere hotel i London.

Prisen for et hotel i det centrale London med morgenmad, tæt på Oxford Street:

Prisen ligger på under 400 kroner for et dobbeltværelse, hvor det er dyrest i weekenden. Det synes jeg er en rigtig fin pris for et hotelværelse i det centrale London.

Desværre er London jo en af de dyreste byer at være hotelgæst i, men på Alexandra Hotel er det til at betale.

Paddington-området er generelt et område med rigtig mange billige hoteller, men der findes altså også luksuriøsere hoteller i nærområdet.

Ikke desto mindre vil jeg anbefale at kigge syd for Hyde Park, hvis man virkelig vil finde sig et luksus-hotel i det centrale London – men så skal den helt store pengepung altså også op af lommen, det er der ingen tvivl om.

Konklusion:

Hvis du vil have et billigt hotel centralt i London, hvor du har en seng, et badeværelse, gratis internet og fantastiske beliggenhed, så er dette hotel noget for dig. Vil du have et luksushotel, er dette ikke det rette valg.

Personligt vil jeg gerne spare penge på hotellet og så i stedet kunne bruge flere ude i byen og dertil er Alexandra Hotel i den vestlige del af London helt perfekt. For at opsummere, er man tæt på 2 tube-linjer, Hyde Park, Oxford Street, Marble Arch og Portobello Road Market.

Se flere billeder, aktuelle priser og book værelse på Alexandra Hotel lige her.

Her er således nok at få tiden til at gå med, bare i hotellets nærområde, men man er hurtigt ude i resten af London med enten tuben eller de mange busser, der også passerer forbi.

Hvad med en tur op til Camden Town, der blot er få kilometer nordøst for hotellet?

Jeg håber, at du kunne bruge denne guide til overnatning i London og ønsker dig en rigtig god rejse til den engelske hovedstad.

Hvis du fortsat leder efter et billigt hotel, så skriv en kommentar – jeg kender efterhånden rigtig mange billige & gode hoteller i London og vil naturligvis gerne pege dig i den rigtig retning, så du får en god rejse.

Ofte stillede spørgsmål 

Herunder har jeg samlet spørgsmål og svar på nogle af de mest stillede spørgsmål vedrørende overnatning i London. Læs også gerne kommentarerne under artiklen her, hvor du kan se spørgsmål fra mange andre danske London-rejsende.

Hvor skal man bo i London?

I denne guide nævner jeg hoteller i bl.a. Paddington, Bayswater, Camden Town og King’s Cross. Det er alle fremragende områder at bo i på sin London-rejse. Hvis du er førstegangsrejsende til London anbefaler jeg altid Paddington og Bayswater, da du her bor tæt på flere tube-stationer og er i gåafstand til bl.a. Hyde Park og Oxford Street. Så længe du bor i Zone 1 eller 2 er du dog “home safe”. Se også min dedikerede guide til, hvor man skal bo i London.

Hvordan kommer jeg fra lufthavnen til hotellet?

Et spørgsmål, der afhænger af mange faktorer: i London kan du nemlig både lande i Heathrow, Gatwick, Stansted og Luton Airport. Transporten afhænger derfor både af, hvilken lufthavn du lander i og hvor dit hotel ligger. Jeg har skrevet lufthavnstransportguides til samtlige lufthavne i London.

Læs om transport her: Stansted, Gatwick, Luton og Heathrow.

Hvornår kan man checke ind og kan man stille sin bagage, når man checker ud?

Igen et spørgsmål, der afhænger af hotelvalget – i hvert fald den første del. Sædvanligvis kan man checke ind fra kl 14 eller 15 på hotellerne i London.
Der er dog ofte flyafgange, hvor man ankommer tidligt til byen. Dér plejer jeg bare at tage ind til hotellet og sige, at jeg har en reservation i dag. Måske en tredjedel af gangene får jeg bare mit værelse – det er kun, hvis hotellet er booket helt op, at de ikke “lukker en ind” før kl 14 😀
Hvis man ikke kan checke ind, så har alle hoteller et sted man kan stille sin bagage, så man ikke skal slæbe rundt på den indtil man kan checke ind. Det samme gør sig gældende, hvis man f.eks. skal checke ud kl 11 (hvilket er meget normalt) på afrejsedagen, men først skal flyve hjem senere.
Så sætter man bare sin bagage dér og kan afhente den senere, når man skal mod lufthavnen. Det er helt standard på alle hoteller i London (og i resten af Europa for den sags skyld).

  • Hotels.com er min foretrukne hotel-booking portal med gode tilbud i hele verden
  • Get Your Guide er en portal, hvor du kan booke billetter til seværdigheder, udflugter på rejsemål og diverse transportbilletter
  • Omio er den bedste side til at finde billige tog- og busbilletter i hele Europa.
  • Rentalcars.com er det bedste sted at få overblik over priser på lejebiler