London er uden tvivl den by, der har den største plads i mit hjerte, hvilket også kommer til udtryk her på rejsebloggen, hvor London-afdelingen bugner af indlæg.

I og med at London er en så fantastisk og storslået by, kommer man dog aldrig omkring det hele og det er svært at lave den perfekte guide til seværdigheder og oplevelser i London.

Ikke desto mindre vil jeg i dette indlæg gøre et forsøg; her vil jeg både skrive om de populære top seværdigheder i London og jeg har samtidig spurgt en række danskere, der bor i London, om hvad de anbefaler.

Nederst i artiklen her finder du mine videoguides til London, hvor jeg både viser hvilke top seværdigheder man kan se på én dag og nogle mere ukendte oplevelser.

1. London Eye

London Eye

London Eye er det enorme pariserhjul, der er beliggende ved Themsens bred. Jeg har personligt taget turen i London Eye 3 gange og har aldrig fortrudt en tur.

Det er ganske enkelt en imponerende udsigt ud over London man får på turen, der tager ca en halv time. En tur i pariserhjulet er en oplevelse for rejsende i alle aldre og i sandhed en klassisk London seværdighed, der bør prøves.

Husk dog for guds skyld at booke billetter til London Eye hjemmefra medmindre I er vilde med at stå i kø 😀

Billetterne kan købes online hjemmefra til ca 213 kr her.

Dér har du også mulighed for at købe fast-track billetter, hvilket jeg anbefaler. Det er så træls at bruge sin ferie på at stå i kø.

2. Musicals i London

london musical

London er et mekka for dig, der gerne vil se gode musicals. Der er dagligt rigtig mange musicals i London, så der vil også være en, når du besøger den engelske hovedstad.

Det anbefales i høj grad at købe billetter til musicals i London hjemmefra, da de er populære og billetterne derfor ofte er udsolgt til det store forestillinger.

Få overblikket over musicals i London & køb billige billetter her.

I guiden herunder kan du se en liste over de musicals i London, som kører lige nu og du kan samtidig booke billetter hjemmefra. I skrivende stund kan du f.eks. købe billetter til musicals som Mamma Mia, Løvernes Konge, Les Miserables, Phantom of the Opera og mange flere.

Se min store guide til musicals i London her.

Dér får du også gode tips til at købe last minute billetter til musicals i London – og der er tit gode penge at spare.

3. Bustur i London

bustur london

Ganske vist ikke én seværdighed, men en super simpel måde at få set en lang række af Londons bedste seværdigheder på en (eller to) dage.

Hvis du booker denne bustur kan du vælge mellem 4 forskellige ruter, der kommer forbi seværdigheder som Big Ben, Buckingham Palace, Tower of London og føromtalte London Eye. Man kan hoppe af og på som man vil, så der er også mulighed for at stå af ved en seværdighed og se nærmere på stedet.

Book billetter til bustur i London her.

4. Tower of London og Tower Bridge

Det er svært at komme udenom Tower of London, når vi snakker om steder i London man skal svinge forbi på sin tur.

Tower of London blev grundlagt helt tilbage omkring år 1078 af Vilhelm Erobreren og lå i sin tid udenfor byen.

Det ville være synd at sige er tilfældet her i vor tid – ganske vist befinder Tower sig i den østlige del af London, men man kan nu vitterligt sidde udenfor Starbucks og få sig en cappucicno mens man nyder synet af det gamle fængsel, der nu mest er en turistattraktion, men dog fortsat er stedet, hvor de britiske kronjuveler opbevares.

Du kan købe billetter til Tower of London hjemmefra her.

5. Buckingham Palace

Vi bliver lidt i det royale for Buckingham Palace, hvor det britiske kongehus holder hof, fortjener naturligvis også en plads på en liste over steder i London man skal se.

Jeg må dog blankt erkende, at jeg har det lidt svært med Buckingham Palace og hele ‘change of the guards’. Sidstnævnte bliver tit nævnt som noget, der bare skal ses, når man rejser til London.

Nu har jeg selv set det, da jeg var på skoletur i 8. klasse og jeg tog for et par år siden, da jeg var rejseguide for en skoleklasse i London, efter lærernes anvisning eleverne med til change of the guards.

Jeg må bare sige, at det ikke er noget specielt – der er ekstremt mange mennesker og man har svært ved at se noget som helst. Så er det sagt 😀

Buckingham Palace ligger til gengæld meget tæt på det absolutte centrum af London, så det er nemt lige at slå vejen forbi og gå ned af The Mall.

6. Sea Life London Aquarium

london akvarium

En seværdighed i London, der er meget populær blandt børn er en tur i London Akvarium, der er et af de største i Europa. Der er f.eks. mulighed for at se over 400 forskellige arter, bl.a. pingviner, 12 forskellige typer af hajer og piratfisk.

Man sparer 15% ved at købe billetter til London Akvarium online og får også fast-track adgang, så man springer køen over. En voksenbillet koster 19 pund, børn 14 pund.

Akvariet ligger i øvrigt lige ved siden af London Eye og London Dungeons.

Billetterne kan købes online hjemmefra her.

Læs ogsåseværdigheder i London for børn

7. Bådtur på Themsen

baadtur london

Endnu en oplevelse i London, der er populær for hele familien er en bådtur på Themsen. Jeg har selv sejlet turen flere gange og har hver gang benyttet det selskab, der hedder City Cruises.

Dér kan man f.eks. stå på båden lige ved siden af London Eye og sejle ud til Tower of London. Det er en ganske hyggelig tur, hvor man oplever en anden, mere rolig side af London.

Billetter til en sejltur på Themsen koster 18 pund for voksne & 9 pund for børn u/16, når man booker hjemmefra, hvor der er rabat.

Køb billetter hjemmefra og se mulighederne her.

I min video, hvor jeg viser “hvad kan man se i London på en dag?” tager jeg også med City Cruises:

8. Madame Tussauds London

Madame Tussauds billetter

Det evigt populære voksmuseum i London er endnu et godt bud på en seværdighed, der i særlig grad er populær for børn i London. I kender sikkert lidt til Madame Tussauds; her er tale om voksdukker, der i allerhøjeste grad ligner de kendte personer, som de skal forestille.

Det er de færreste, der besøger Madame Tussauds i London og går derfra med mundvigene nedad. Her er tale om en af de mest kendte seværdigheder i London, men så sandelig også en, der er besøget og alle pengene værd.

Køb for guds skyld billet hjemmefra – køen til Madame Tussauds i London er lang, hvis man ikke har købt billet hjemmefra. Køb billetten hjemmefra hos GetYourGuide her.

Læs også en stor guide til Madame Tussauds London billetter.

9. Harry Potter i London

harry potter london

London & Harry Potter hænger sammen. Jeg har skrevet en stor guide til Harry Potters London, hvor du bl.a. kan læse om den store Harry Potter udstilling der kan besøges, men også se hvilke Harry Potter seværdigheder i selve London, der kan besøges.

Læs guiden til Harry Potters London her. 

Du kan også gå direkte til booking af billetter til Harry Potter Studios – klik her.

Se min video fra Harry Potter Studios i London her:

Læs også min dybdegående guide til rundvisningen jeg var på i Harry Potter Studios i London.

Vær opmærksom på, at studierne ikke ligger i selve London, så man skal i princippet afsætte en hel dag til sin Harry Potter tur.

Hvis du ikke har mod på den helt store tur, men stadig gerne vil have lidt magi på din London rejse, så overvej at se Harry Potter teaterstykket i Londons West End.

10. Guidet pubcrawl

london pub tur

Er der noget bedre end en god øl på en pub i London?

Jeg har svært ved at forestille mig, hvad det skulle være i hvert fald. Jeg faldt for nylig over en guidet pub-tur i London, som jeg uden tvivl skal på, når jeg inden længe igen drager til den engelske hovedstad.

Det er ikke en klassisk pubcrawl, hvor der lægges op til hård druk, men derimod en guidet tur, hvor man kommer forbi en række legendariske pubs og samtidig lærer en hel del om Londons historie fra sin guide.

London pub turen er en eftermiddags-tur, der varer ca 3 timer og koster 25 pund pr mand, men der er 5 pund rabat, hvis man booker for 2 personer.

Opdatering efteråret 2021:

Jeg har fundet en ny pubcrawl, der får ekstremt gode anmeldelser. Jeg har ikke selv prøvet den, men alle virker til at være ekstremt glade for deres tur, der kommer forbi en lang række historiske pubber i London.

Se den gode pubcrawl her.

11. London Dungeon

Vitterligt lige ved siden af London Eye ligger et andet populært sted i London – i sær for børn. Det er nemlig London Dungeon.

London Dungeon er et interaktivt… “museum” er måske ikke det rigtige ord at bruge her, men forestil dig lidt et gammeldags “spøgelseshus” som man så i tivolier førhen (måske eksisterer de stadig?), hvor man går igennem et setup med en masse overraskelser.

Man går med andre ord igennem et setup, hvor der er 20 skuespillere, der laver løjer med en 😀

Tag selv et kig på deres hjemmeside for mere info.

12. British Museum (gratis oplevelse i London)

British Museum er i mine øjne et sted i London, der ikke kan anbefales nok – til alle aldersgrupper. Jeg ved dog også godt, at det ikke nødvendigvis er en tur på museum, der ligger først for, når man booker sin tur til London 😀

Så denne er måske mere til dig, der lige har et par timer til overs på din 2. eller 3. tur til London (det er jo de færreste, der kan holde sig væk, når først man har været afsted).

British Museum er gratis og rummer så mange specielle artefakter, at det er umuligt at opridse de vigtigste her. Men hvis du vil se rosettestenen, så er det altså på British Museum det foregår 😀

Bygningen er en oplevelse i sig selv og så ligger museet altså meget tæt på Oxford Street – i den østlige ende ned mod Tottenham Court Road.

Så overvej lige at slå vejen forbi, hvis I er på de kanter – og det er de fleste, når de rejser til London 😉

I videoen herunder viser jeg dig, hvordan du på en dag kan se Londons top seværdigheder.

Video: ukendte seværdigheder i London

Har du allerede været i London og set byens top seværdigheder? Så tag et kig på min video herunder, hvor jeg viser dig syv anderledes seværdigheder.

Leder du efter billige oplevelser i London, så anbefaler jeg nogen rigtig gode muligheder i denne video:

Danskernes bedste tips til seværdigheder

seværdigheder i London

Der bor utroligt mange danskere i London og jeg tyede til Facebook-gruppen “Dansk i London” i mit arbejde med at skabe et fedt indlæg med guides til de lidt utraditionelle seværdigheder og oplevelser. Jeg skrev følgende i gruppen:

Dit bedste tip til London?

Hej danskere i London. Jeg blogger om rejser, og i særdeleshed London, på Rejsekris.dk og i den forbindelse tænkte jeg, at det ville være skønt med et indlæg, hvor alle I, der har jeres daglige gang i byen, tipper os uindviede til de bedste ting at lave i London.

Kender du en helt speciel pub, restaurant, park, seværdighed eller andet, som du er helt vild med og gerne vil dele, så del det herunder. Du må meget gerne skrive et par ord om, hvad der gør stedet specielt.

Lad os lave en utraditionel guide om verdens bedste by!

Der kom heldigvis rigtig mange gode bud fra de søde danskere i London. Hold på hat og briller – her kommer danskernes bedste tips til London:

Johanne Cecilie Kaasgaard anbefaler en pub med gode burgers & pints:

Lord Nelson pub ved Southwark Station. Kom for deres burgers og pints, bliv fordi du bliver ved med at finde nye ting på væggene. Kendte for deres hesteburgere under Horsegate, de laver nogle af de bedste burgere i byen med kød fra Borough Market.

pub i london

Camping er dog forbudt på Lord Nelsons 😀

Stemningen er fantastisk, og mad og drikke ligger i et godt prisleje (med rabat for studerende). Men kom tidligt fredag hvis du vil have et sted at sidde! Super stemning og hyggelig pub 🙂

Spændende oplevelser i London

Mette Haumann guider os østpå til Brick Lane:

På Brick Lane ligger der den hyggeligste cafe der hedder Full Stop. Den er indrettet i ægte vintage stil, med gamle møbler og lamper. De har fantastisk lækker sund mad og juice og så er der ikke mere end 7 borde tror jeg.

Men det er ikke en cafe man lige ser da den tit er gemt væk bag boder, men den er klart et besøg værd, så happy hunting! 😉

Line Mogensen skriver følgende om Cellar Door ved Strand/Aldwych:

En lille, meget hyggelig og intim bar, med de bedste cocktails og live optræden. En lille swing/jazz bar hvor alle er velkommen. Som de selv skriver: Imagine 30s Berlin meets the New York basement drive. Dette sted er helt klart et besøg værd!

Sofie Thoft Illeman Jæger har en anderledes oplevelse i ærmet:

Wilton’s Music Hall – lækkert, lækkert ægte londoner venue ved Tower Hill!! Tænk live bands, vintage dancing (charleston, swing, blues etc) med folk i fuld vintage gear og højt humør 😀 Altid et fantastisk sted at få en drink med venner og en svingom eller 10 med venner eller fremmed.

Det bedste er at selvom det er fantastiske dansere på højt niveau, som er en oplevelse at se på, så er alle velkommen på dansegulvet, og hvis du aldrig har danset swing etc så er det intet problem – det et learn by doing, så de mere erfarende danser hiver der heller end gerne ud for en dans og viser dig hvordan et skal gøres 🙂

Johanne F Rasmussen anbefaler Ask For Janice, der med hendes ord er byens bedste gin bar.

Benita Kokholm Thestesen har et tip til en fredfyldt have på toppen af London:

Roof Garden, 99 Kensington High Street. Oven på Virgin Records. Tjek om haven er lejet ud til andet formål, ved at ringe på telefonnummeret i linket. Ellers er der gratis adgang til denne smukke park/have på sjette sal. 

byhave i London
Nyd flamingoerne i den lille sø,
de smukke blomster og FREDEN inde midt i London. Der er selvfølgelig også mulighed for at booke et bord i restauranten deroppe. 

Tusind tak til danskerne i London. Jeg har i hvert fald selv lige fået en længere to-do liste og ved at selvom jeg har haft mange ture til London, så er der uendelige muligheder for at opleve noget.

Planlæg din rejse 👇🏻

  • Hotels.com er min foretrukne hotel-booking portal med gode tilbud i hele verden
  • Discovercars.com er det bedste sted at søge efter billeje. Der kan du sammenligne priser på billeje hos de bedste selskaber som Avis, Hertz, Europcar m.m..
  • Escapeaway er et rejsebureau, hvor du selv kan vælge fly og hotel, men hvor du får samtidig får al trygheden og garantien ved en pakkerejse
  • Get Your Guide er en portal, hvor du kan booke billetter til seværdigheder, udflugter på rejsemål og diverse transportbilletter
  • Flypenge.dk kan skaffe dig op til 4.500 kr i kompensation pr passager, hvis du har oplevet forsinket eller aflyst fly indenfor de sidste 3 år.

Om Rejsekris

Kristoffer Føns

Her på Rejsekris.dk skriver jeg om mine egne rejser og udarbejder samtidig rejseguides til bl.a. seværdigheder, transport og overnatning. Mit mål er at gøre det så nemt som muligt for dig at planlægge din rejse hjemmefra, så du trygt kan tage afsted med ro i maven og styr på alle detaljer. Alle indlæg kan indeholde affiliate-links.