Seværdigheder & oplevelser i London – Stor guide

londonLondon er uden tvivl den by, der har den største plads i mit hjerte, hvilket også kommer til udtryk her på rejsebloggen, hvor London-afdelingen bugner af indlæg.

I og med at London er en så fantastisk og storslået by, kommer man dog aldrig omkring det hele og det er svært at lave den perfekte guide til seværdigheder og oplevelser i London.

Ikke desto mindre vil jeg i dette indlæg gøre et forsøg; her vil jeg både skrive om de populære top seværdigheder i London og jeg har samtidig spurgt en række danskere, der bor i London, om hvad de anbefaler.

I videoen herunder viser jeg dig, hvordan du på en dag kan se Londons top seværdigheder.

Jeg har desuden skrevet en gratis e-bog, hvor jeg giver mine anbefalinger til de bedste seværdigheder & oplevelser i London.

Læs videre om flere af Londons bedste oplevelser herunder.

 

Top seværdigheder i London

London Eye

London Eye

London Eye er det enorme pariserhjul, der er beliggende ved Themsens bred. Jeg har personligt taget turen i London Eye 3 gange og har aldrig fortrudt en tur. Det er ganske enkelt en imponerende udsigt ud over London man får på turen, der tager ca en halv time. En tur i pariserhjulet er en oplevelse for rejsende i alle aldre og i sandhed en klassisk London seværdighed, der bør prøves.

Husk dog for guds skyld at booke billetter til London Eye hjemmefra medmindre I er vilde med at stå i kø 😀

Billetterne kan købes online hjemmefra til ca 223 kr lige her.

Musicals i London

london musical

London er et mekka for dig, der gerne vil se gode musicals. Der er dagligt rigtig mange musicals i London, så der vil også være en, når du besøger den engelske hovedstad. Det anbefales i høj grad at købe billetter til musicals i London hjemmefra, da de er populære og billetterne derfor ofte er udsolgt til det store forestillinger.

Få overblikket over musicals i London & køb billige billetter her.

I guiden herunder kan du se en liste over de musicals i London, som kører lige nu og du kan samtidig booke billetter hjemmefra. I skrivende stund kan du f.eks. købe billetter til musicals som Mamma Mia, Løvernes Konge, Les Miserables, Phantom of the Opera og mange flere.

Se min store guide til musicals i London her.

Dér får du også gode tips til at købe last minute billetter til musicals i London – og der er tit gode penge at spare.

Bustur i London

bustur london

Ganske vist ikke én seværdighed, men en super simpel måde at få set en lang række af Londons bedste seværdigheder på en (eller to) dage. Hvis du booker denne bustur kan du vælge mellem 4 forskellige ruter, der kommer forbi seværdigheder som Big Ben, Buckingham Palace, Tower of London og føromtalte London Eye. Man kan hoppe af og på som man vil, så der er også mulighed for at stå af ved en seværdighed og se nærmere på stedet.

Book billetter til bustur i London i den officielle VisitBritain webshop her.

Seværdighed for børn – London Akvarium

london akvarium

En seværdighed i London, der er meget populær blandt børn er en tur i London Akvarium, der er et af de største i Europa. Der er f.eks. mulighed for at se over 400 forskellige arter, bl.a. pingviner, 12 forskellige typer af hajer og piratfisk.

Man sparer 15% ved at købe billetter til London Akvarium online og får også fast-track adgang, så man springer køen over. En voksenbillet koster 19 pund, børn 14 pund.

Billetterne skal købes hjemmefra hos VisitBritain – link her.

Læs ogsåseværdigheder i London for børn

Bådtur på Themsen

baadtur london

Endnu en oplevelse i London, der er populær for hele familien er en bådtur på Themsen. Jeg har selv sejlet turen flere gange og har hver gang benyttet det selskab, der hedder City Cruises. Dér kan man f.eks. stå på båden lige ved siden af London Eye og sejle ud til Tower of London. Det er en ganske hyggelig tur, hvor man oplever en anden, mere rolig side af London.

Billetter til en sejltur på Themsen koster 18 pund for voksne & 9 pund for børn u/16, når man booker hjemmefra, hvor der er rabat.

Køb billetter hjemmefra hos VisitBritain her. Du kan også læse en længere guide til bådture i London her.

Madame Tussauds London

Madame Tussauds billetter

Det evigt populære voksmuseum i London er endnu et godt bud på en seværdighed, der i særlig grad er populær for børn i London. I kender sikkert lidt til Madame Tussauds; her er tale om voksdukker, der i allerhøjeste grad ligner de kendte personer, som de skal forestille.

Det er de færreste, der besøger Madame Tussauds i London og går derfra med mundvigene nedad. Her er tale om en af de mest kendte seværdigheder i London, men så sandelig også en, der er besøget og alle pengene værd.

Køb for guds skyld billet hjemmefra – køen til Madame Tussauds i London er lang, hvis man ikke har købt billet hjemmefra. Køb billetten hjemmefra hos GetYourGuide her.

Læs også en stor guide til Madame Tussauds London billetter.

Harry Potter i London

harry potter london

London & Harry Potter hænger sammen. Jeg har skrevet en stor guide til Harry Potters London, hvor du bl.a. kan læse om den store Harry Potter udstilling der kan besøges, men også se hvilke Harry Potter seværdigheder i selve London, der kan besøges.

Læs guiden til Harry Potters London her. 

Du kan også gå direkte til booking af billetter til Harry Potter Studios – klik her.

Se min video fra Harry Potter Studios i London her:

Guidet London Pub tur

london pub tur

Er der noget bedre end en god øl på en pub i London? Jeg har svært ved at forestille mig, hvad det skulle være i hvert fald. Jeg faldt for nylig over en guidet pub-tur i London, som jeg uden tvivl skal på, når jeg inden længe igen drager til den engelske hovedstad.

Det er ikke en klassisk pubcrawl, hvor der lægges op til hård druk, men derimod en guidet tur, hvor man kommer forbi en række legendariske pubs og samtidig lærer en hel del om Londons historie fra sin guide.

London pub turen er en eftermiddags-tur, der varer ca 3 timer og koster 25 pund pr mand, men der er 5 pund rabat, hvis man booker for 2 personer. Læs mere om, hvad turen indebærer og køb billet hos VisitBritain her.

Billetter til seværdigheder i London

Jeg er stor tilhænger af at købe billetter til så meget som muligt hjemmefra. Man springer tit køerne over og som oftest sparer man også penge ved at booke på forhånd, så det giver ganske enkelt bedst mening at få styr på billetter til seværdighederne i London hjemmefra.

Jeg anbefaler som oftest at kigge på enten VisiBritain eller Get Your Guide, når det kommer til køb af billetter. Dér får du også et godt overblik over, hvilke seværdigheder & attraktioner, som kan opleves i London. Jeg bruger personligt ofte Get Your Guide til at få inspiration, når jeg rejser til en ny storby.

Tag et kig på udvalget i London:

Link til alle London attraktioner hos Get Your Guide

Link til alle London attraktioner hos VisitBritain

Anderledes seværdigheder i London

Har du allerede været i London og set byens top seværdigheder? Så tag et kig på min video herunder, hvor jeg viser dig syv anderledes seværdigheder.

Leder du efter billige oplevelser i London, så anbefaler jeg nogen rigtig gode muligheder i denne video:

Danskernes bedste tips til seværdigheder

seværdigheder i London

Der bor utroligt mange danskere i London og jeg tyede til Facebook-gruppen “Dansk i London” i mit arbejde med at skabe et fedt indlæg med guides til de lidt utraditionelle seværdigheder og oplevelser. Jeg skrev følgende i gruppen:

Dit bedste tip til London?

Hej danskere i London. Jeg blogger om rejser, og i særdeleshed London, på Rejsekris.dk og i den forbindelse tænkte jeg, at det ville være skønt med et indlæg, hvor alle I, der har jeres daglige gang i byen, tipper os uindviede til de bedste ting at lave i London.

Kender du en helt speciel pub, restaurant, park, seværdighed eller andet, som du er helt vild med og gerne vil dele, så del det herunder. Du må meget gerne skrive et par ord om, hvad der gør stedet specielt.

Lad os lave en utraditionel guide om verdens bedste by!

Der kom heldigvis rigtig mange gode bud fra de søde danskere i London. Hold på hat og briller – her kommer danskernes bedste tips til London:

Katrine Fischer er vild med Chicken Shop i Tooting:

Dette er the suburbs vildeste chicken shop!
Glem alt hvad du troede du vidste om grillkylling! Disse lækre, glade kyllinger er spydstegt over åben ild og er saftigere end overmodne mangoer, mere møre end entrecote steaks og smager så englene synger!

Atmosfæren er cool, tilbagelænet og nærmest så god, at vi London boende danskere bliver mindet om hvad hygge er…!
Once you go Chickenshop, you can never stop!

Johanne Cecilie Kaasgaard anbefaler en pub med gode burgers & pints:

Lord Nelson pub ved Southwark Station. Kom for deres burgers og pints, bliv fordi du bliver ved med at finde nye ting på væggene. Kendte for deres hesteburgere under Horsegate, de laver nogle af de bedste burgere i byen med kød fra Borough Market.

pub i london

Camping er dog forbudt på Lord Nelsons 😀

 

Stemningen er fantastisk, og mad og drikke ligger i et godt prisleje (med rabat for studerende). Men kom tidligt fredag hvis du vil have et sted at sidde! Super stemning og hyggelig pub 🙂

Spændende oplevelser i London

Mette Haumann guider os østpå til Brick Lane:

På Brick Lane ligger der den hyggeligste cafe der hedder Full Stop. Den er indrettet i ægte vintage stil, med gamle møbler og lamper. De har fantastisk lækker sund mad og juice og så er der ikke mere end 7 borde tror jeg.

Men det er ikke en cafe man lige ser da den tit er gemt væk bag boder, men den er klart et besøg værd, så happy hunting! 😉

Line Mogensen skriver følgende om Cellar Door ved Strand/Aldwych:

En lille, meget hyggelig og intim bar, med de bedste cocktails og live optræden. En lille swing/jazz bar hvor alle er velkommen. Som de selv skriver: Imagine 30s Berlin meets the New York basement drive. Dette sted er helt klart et besøg værd!

Sofie Thoft Illeman Jæger har en anderledes oplevelse i ærmet:

Wilton’s Music Hall – lækkert, lækkert ægte londoner venue ved Tower Hill!! Tænk live bands, vintage dancing (charleston, swing, blues etc) med folk i fuld vintage gear og højt humør 😀 Altid et fantastisk sted at få en drink med venner og en svingom eller 10 med venner eller fremmed.

Det bedste er at selvom det er fantastiske dansere på højt niveau, som er en oplevelse at se på, så er alle velkommen på dansegulvet, og hvis du aldrig har danset swing etc så er det intet problem – det et learn by doing, så de mere erfarende danser hiver der heller end gerne ud for en dans og viser dig hvordan et skal gøres 🙂

 

Johanne F Rasmussen anbefaler Ask For Janice, der med hendes ord er byens bedste gin bar.

Benita Kokholm Thestesen har et tip til en fredfyldt have på toppen af London:

Roof Garden, 99 Kensington High Street. Oven på Virgin Records. Tjek om haven er lejet ud til andet formål, ved at ringe på telefonnummeret i linket. Ellers er der gratis adgang til denne smukke park/have på sjette sal. 

byhave i LondonNyd flamingoerne i den lille sø, de smukke blomster og FREDEN inde midt i London. Der er selvfølgelig også mulighed for at booke et bord i restauranten deroppe. 

Tusind tak til danskerne i London. Jeg har i hvert fald selv lige fået en længere to-do liste og ved at selvom jeg har haft mange ture til London, så er der uendelige muligheder for at opleve noget.

Kristoffer Føns

Kristoffer Føns

Her på Rejsekris.dk blogger jeg om mine egne rejser og forsøger at give mine bedste tips videre. Du kan støtte mit arbejde ved at booke din næste rejse (f.eks. flybillet & hotel) via et link på min liste her. Alle indlæg kan indeholde affiliate-links.

33 kommentarer

 • Lene

  Hej rejsekris
  Hvad vil du anbefale af lufthavnstransport fra luton til Victoria station
  Den hurtigste og den billigste
  Mange tak for en rigtig god hjemmeside
  Hilsen lene

  januar 10, 2016 at 1:59 pm
 • Lene møller

  Hvad kan man se i London?

  maj 9, 2016 at 5:23 pm
 • LH

  Det ville være spændende at få info om de steder, der ikke er de store turistattraktioner, som man jo kan finde en masse om i diverse guidebøger og på nettet.
  De steder, der er bag turistattraktionerne og for de af os, der har set “de store” i London 😃🇬🇧

  juli 30, 2016 at 9:17 am
  • Kristoffer Føns
   Kristoffer Føns

   Hej LH

   Det er faktisk en ganske god idé med en guide til seværdigheder i London, der ikke står skrevet i alle guidebøgerne 🙂 Det vil jeg arbejde på.

   juli 31, 2016 at 10:12 am
 • Olesen

  Hej rejsekris.
  Vi overvejer en tur til London i november. Ved du om London er julepyntet i november, eller er det først d. 1. december, at butikker og gaderne tænder for juleudsmykningen ?
  Ved du om der evt er julemarkeder allerede i november ? er der evt en hjemmeside du kan anbefale mht at få overblik over arrangementer, julemarkeder mm?
  På forhånd tak for hjælpen.
  Mvh Olesen

  oktober 3, 2016 at 2:05 pm
  • Kristoffer Føns
   Kristoffer Føns

   Hej Olesen

   London er netop begyndt at pynte op (allerede!), så ja – der er masser af julestemning i London i november. Jeg kan anbefale Timeout’s guide til julen i London, som du finder her: http://www.timeout.com/london/christmas

   Rigtig god rejse 🙂

   oktober 6, 2016 at 1:30 pm
 • elizabeta Anusic

  hej Kristoffer
  Jeg skal rejse med mine søstre for første gang i London.i januar.Hvad er bedste et tager fra Gatwick lufthavn til London centrum`og kan man bruge oister card og fungere det samme som rejsekort hver gang men tjekker ind kun når det er slut destination så tjekker man ud??

  Har reserveret hotel
  Westbury Hotel

  Adresse: 22-24 Collingham Place
  Kensington and Chelsea
  London, SW5 0PZ, Storbritannien og Nordirland
  Telefon: +442073730666
  hVOR LANGT ER DET FRA CENTRUM og er der shopingcenter i nærheden?På forhånd tak elizabeta

  november 6, 2016 at 7:01 pm
  • Kristoffer Føns
   Kristoffer Føns

   Hej Elizabeta

   Jeg har skrevet en stor guide til transport fra Gatwick til London her: https://rejsekris.dk/fra-gatwick-til-central-london

   Jeres hotel ligger i et ganske fint område, hvor I hurtigt kan komme med tuben ind til centrum (Oxford St, Soho etc). I bor også ganske tæt på det kendte shoppingcenter Harrods, men kan også tage turen til Shepherds Bush, hvor det enorme Westfield shoppingcenter ligger.

   God tur til London 🙂

   november 7, 2016 at 10:38 am
 • Maria

  St patrick’s day i London, har du nogle ideer til noget specielt man skal se eller er det bare at følge med?

  Hilsen Maria

  februar 23, 2017 at 11:55 am
 • Kim

  Hej Kris
  Er netop blevet opmærksom på din side og synes allerede vi er bedre rustet til vores London-tur i Påsken. Det er torsdag til søndag. Vi skal over og se teater – Harry Potter. Da vi bestilte tænkte vi ikke over, at det vist er ganske populært at rejse på det tidspunkt. Vi har i hvert fald nu fundet ud af, at stort set alle de attraktioner vi havde tænkt på at besøge allerede er udsolgt. Jeg vil spørge mht. transport. Vi lander i Gatwick og har tænkt at købe billetter til det “almindelige” tog. Når vi skal hjem søndag (flyver kl. 12.35) har vi tænkt at det måske er bedst med Gatwick-Expressen. Vil du også mene, at det er mest fornuftigt? Vi har bestilt og modtaget Oyster-cards. Vi skal bo på Craven Street. Ved du evt. hvordan vi bedst/nemmest kommer dertil?
  På forhånd 1000 tak for din hjælp.
  Rejsehilsner fra familien Holm

  marts 27, 2017 at 2:57 pm
  • Kristoffer Føns
   Kristoffer Føns

   Hej Kim

   Ærgerligt at I har været sent ude og ikke fået købt billetter til seværdighederne i London. Så må I nyde de mange gratis seværdigheder, der trods alt er i London.

   Jeg ville tage toget fra Gatwick til Blackfriars og så med tuben 2 stop vestpå til Embankment, hvor I bor meget tæt på. Ville selv nok bare tage det langsomme tog både til og fra Gatwick for at spare penge. I kan godt bruge jeres Visitor Oyster Cards i det tog.

   april 3, 2017 at 8:19 am
 • Dorte

  Hej Kris

  Tak for en GOD hjemmeside med mange fine oplysninger og vejledninger.

  juni 21, 2017 at 11:59 am
  • Kristoffer Føns
   Kristoffer Føns

   Hej Dorte

   Mange tak!

   Håber du får en god tur til London med masser af seværdigheder 😀

   juni 21, 2017 at 12:53 pm
 • Susy

  Hej Kris når jeg går ind på siden for at bestille billetter til London Eye, står der at billetten er gældende 7 dage fra datoen på voucher?? Betyder det at jeg ikke skal bestille før en uge inden jeg skal bruge den
  På forhånd tak
  Susy

  juni 26, 2017 at 9:07 am
  • Kristoffer Føns
   Kristoffer Føns

   Hej Susy

   Nej, det er faktisk bare en ekstra service, hvis nu du skulle blive forhindret på den dato du har valgt at købe billet til.

   Du vælger en dato, hvor du regner med at skulle forbi London Eye – f.eks. 8. august. Hvis du så bliver forhindret 8. august, så kan du komme igen en af de næste 7 dage.

   juni 28, 2017 at 10:23 am
 • Nadia

  Hej.

  Jeg har altså lige et spørgsmål omkring bådturen op Themsen.

  Forstår jeg det rigtigt hvis man står på ved London Eye, så kan man hoppe af båden ved Tower of London???

  Jeg har nemlig kigget på pakken inde hos LondonBilletter som indeholder en tur i London Eye samt en bådtur på themsen men der sejler båden tilbage til London Eye og der kan man ikke komme af båden og det ville jo være dejligt at spare den lange gåtur fra London Eye til Tower of London! 🙂

  oktober 19, 2017 at 10:59 am
  • Kristoffer Føns
   Kristoffer Føns

   Hej Nadia

   Jep, man kan stå på båden lige ved siden af London Eye og stå af ved Tower of London (eller ved London Bridge hvis man vil).

   Det lyder som en kedelig bådtur de sælger, hvis man sejler frem og tilbage for så at ‘ende’ der hvor man startede 😀

   God tur, håber I får set nogen gode seværdigheder i London!

   oktober 19, 2017 at 11:44 am
 • Josefine Safavi

  Hej Rejsekris 🙂
  Min veninde og jeg rejser til London den 19. november på en rigtig tøse-tur. Jeg har fået rigtig meget ud af dine rejseguider, men har stadig enkelte spørgsmål.
  Vi skal flyve til Standsted og bo inde i London centrum – kan vi bruge vores Oyster kort fra Standsted til at komme ind til centrum, eller skal man købe billetter til Standsted express? (har læst din guide).
  Også, vi flyver hjem kl. 7 om morgenen, men kan tjekke ind hjemmefra og rejser kun med håndbagage – hvor lang tid skal man så være i lufthavnen inden? Og sidste spørgsmål, kan du anbefale “Hop on/hop off” busture, eller er et spild af penge?
  Med venlig hilsen,
  Josefine 🙂

  oktober 29, 2017 at 8:07 am
  • Kristoffer Føns
   Kristoffer Føns

   Hej Josefine

   Nej, man kan ikke bruge Oyster Card fra Stansted Airport. Læs mere om transporten her: https://rejsekris.dk/fra-stansted-til-central-london

   Jeg plejer at sigte mod at være i lufthavnen ca 1,5 time før mit fly afgår, når jeg skal hjem fra London.

   oktober 30, 2017 at 5:02 pm
   • Josefine Safavi

    Tak for dit hurtige svar 🙂 det tjekker jeg ud.

    oktober 31, 2017 at 8:14 pm
 • Rie

  Hej Kristoffer
  Jeg har lige bestilt en tur til London, som fødselsdagsgave til min kæreste.

  Vi skal afsted D. 1 dec – 4 dec.
  Vi lander i Stansted lufthavn kl 23:50 og jeg har bestilt noget bushalløj fra lufthavnen til Victoria bus station (tur retur, mest fordi vi ankommer så sent og jeg kan ikke lige overskue billetpriser mm. så sent den dag vi ankommer😅

  Vores hotel ligger i Kings Cross på 324 Gray’s in Road og jeg synes at jeg kunne læse mig frem til at det ca vil tage 11 minutter fra Victoria station til Kings cross station – ved du om det er en direkte tur mellem de to stop og om det er Kings cross station vi skal benytte?

  Sidst men ikke mindst.. Oyster kortet! Betaler man 200-300 for et kort, “bare” for at få det? Synes godt nok det er en smule forvirrende 🙂

  På forhånd tak

  november 12, 2017 at 1:44 am
  • Kristoffer Føns
   Kristoffer Føns

   Hej Rie

   Jep, der er en direkte tube linje fra Victoria til King’s Cross.

   Nej, Visitor Oyster Card kan købes hjemmefra og de penge det ‘koster’ bliver så ‘loadet’ på kortet, så det kan bruges i London.

   God rejse 😀

   november 12, 2017 at 12:57 pm
 • Tove Kristensen

  Hej Rejsekris
  Vi rejser en tur til London – forlænget weekend – nu fredag til mandag. Vi piger skal se London i december og drengene skal se fodbold.
  Byder London på noget specielt i december som vi ikke må gå glip af ? vi har ikke været i London før.
  Tove

  december 10, 2017 at 7:53 pm
 • annie

  Hej Kris
  FED side. Tak for masser af tips og tricks. Vi rejser her på fredag på en forlænget weekend. Fem år siden vi sidst besøgte London.
  Jeg har søgt og søgt på internettet for at finde en restaurant/pub som vi besøgte sidst. Jeg mener at den lå ikke langt fra Marylebone eller var det bakerstreet? Jeg husker det dårligt. Men kan huske, at vi kom op fra tuben, gik til højre, forbi noget mini-deli e.lign og vist også et apotek. For enden af de bygninger drejede vi med fortovet højreom og så lå der en stor gastropub, hvor man kunne få adskillige øl og god mad. Det var et stort sted og der var folk allevegne. Det er nok den bedste burger jeg i mit liv har fået, og jeg vil så gerne vise familien stedet. Siger det dig noget?

  Og ellers tak for bloggen. Jeg har fået adskillige ideer allerede 🙂
  Vh. annie

  april 25, 2018 at 7:54 am
  • Kristoffer Føns
   Kristoffer Føns

   Hej Annie

   Nu kan jeg se, at I nok har været afsted – beklager, jeg har rigtig mange kommentarer i ‘kø’…

   Jeg kunne dog nok desværre ikke have hjulpet alligevel, men jeg håber at I fandt jeres pub alligevel – du må meget gerne lige skrive, hvis I gjorde for det lyder da som et sted man skal besøge i London 😀

   maj 9, 2018 at 8:58 am
 • Morten Jacobsen

  Hej Kris
  Tak for dine fede video’er. Skal til London for anden gang sidst var 40 år siden, så mon ikke der er sket noget siden.
  Din billige oplevelser video, gav os lige Gandalfs pup og Emirates gondelerne… Sky garden var desværre optaget for gratis adgang. Måske vi smutter på pup deroppe en aften til en G&T.
  Igen tak.

  juni 5, 2018 at 8:26 am
  • Kristoffer Føns
   Kristoffer Føns

   Hej Morten

   Tak for din kommentar – det er super godt at høre, at I kunne bruge mine videoer fra London 😀

   Hav en rigtig god tur 🙂

   juni 8, 2018 at 7:30 am
 • Mie

  Jeg har selv besøgt London et par gange, og har især nydt shoppingdelen. Et indlæg om campden ville være skønt 🙂 det er kultur så det batter, en bydel der er noget for sig.
  Også en tur i Selfridges butikken er en oplevelse. De færreste har råd til at købe der, men at gå ind og bøje nakken og se sig omkring i den lækreste flere etagers butik! Det er imponerende 🙂

  juli 27, 2018 at 6:33 am

Skriv en kommentar