Camden i LondonNår snakken går på seværdigheder i London, er der ingen vej udenom Camden Town. Der er i allerhøjeste grad også nok at se i Camden – både det kendte marked og mindre kendte skæve steder. Her giver jeg mine bedste tips til seværdighederne i Camden Town.

Jeg har lavet et kort over Camden Town med essentielle punkter indsat

Kort over Camden town Klik her og se kortet i Google Maps

Camdens historie

Før jeg starter gennemgangen er det vigtigt for mig at fortælle lidt om bydelens historie. Det vil også hjælpe dig, når du traver gennem gaderne i Nordlondon. Særligt hvis du har hang til musik og i særdeleshed britisk musikhistorie, er der noget at komme efter i Camden.

I 1980’erne begyndte den opblomstring, der i 90’erne gjorde Camden til epicenter for britpoppen. Britpop er den fælles betegnelse for en musikgenre, der med bands som Oasis, Blur, Suede og Pulp i spidsen fik guitar-baseret musik tilbage på hitlisterne i Storbritannien (og resten af Europa).

Det var meget sjældent, at man kunne lægge vejen forbi The Good Mixer og ikke se en af tidens stjerner sidde i hjørnet med en pint. Særligt Graham Coxon (guitarist i Blur) var glad for stedet. Siden blev The Good Mixer tilholdssted for musikere som Amy Winehouse (god rest her soul) og Peter Doherty (samt resten af The Libertines, der har stærke rødder i Camden).

Jeg har lavet en Spotify-playlist med bands, der har tilknytning til bydelen på den ene eller anden måde – så har du mulighed for at komme i rette stemning:

Camden har haft, og har til stadighed, en enormt vigtig plads i nyere tids britisk musikhistorie. Det er da også noget, man ikke kan undgå at lægge mærke til fra første øjeblik man træder op fra Camden Town tube station og går ud på Chalk Farm Road.

Seværdigheder i Camden Town

Den bedst kendte seværdighed i Nordlondon er uden tvivl Camden Market. Denne video giver et glimrende indblik i, hvilke typer du kan forvente at støde ind i og hvad markedet har af boder og forretninger:

Når det så er sagt og hele ryet med at Camden er ‘de alternatives bydel’ i London er støvet af, så vil jeg altså påstå, at man kommer 10-15 år for sent, hvis man vil dyrke en alternativ London-bydel.  Jovist, det er uden tvivl stedet, hvis man søger efter alternativ kultur og jeg vil anbefale alle at lægge vejen forbi. Der findes alt fra band t-shirts til 5 pund, vintage tøj i svingende kvalitet, gammelt militært udstyr og beklædning – ja, alt hvad hjertet begærer, simpelthen. Afsæt et par timer og tag det roligt, når du vandrer rundt på markedet – det er større end som så.

Der er rigtig mange, der bliver anbefalet at lægge vejen forbi Camden Market, hvilket kan gøre en tur i weekenden til en rædselsfuld oplevelse. Forsøg altid at besøge markedet i en hverdag, så undgår du alt for mange turister på de smalle stræder.

Der findes også utroligt mange boder, der lokker med kinesisk, italiensk og thai-mad. Om man er villig til at indtage føde, der har ligget fremme i flere timer er selvfølgelig en smagssag. Personligt gemmer jeg appetitten og finder en pub, der ligger lidt afsides.

Hvis du, som jeg, godt kan lide traditionelle britiske pubber, der har lidt historie, vil du nyde at lægge vejen forbi The Hawley Arms og The Dublin Castle. De er begge på kortet øverst.

Primrose Hill bør også besøges. Jeg fik tippet til at tjekke Primrose Hill ud af en engelsk kammerat, der er bosat i netop Camden. Han var helt oppe at køre over stedet, da jeg kontaktede ham og bad ham om hans insider-tips til bydelen. Jeg skammer mig lidt, men på nuværende tidspunkt, på trods af 7 storbyferier i London, har jeg endnu ikke været der. Dette billede vidner dog om, at stedet er noget helt for sig:

camden townDen bedste måde at opleve Camden, og London generelt, er naturligvis på gåben. Når man kommer lidt væk fra hovedgaden, finder man pludselig de her små uspolerede pubber, steder og parker, hvor turisterne sjældent finder hen. Det er noget af det jeg skatter højest, når jeg er på storbyferie og jeg kan kun anbefale dig at spankulere rundt i Camden uden at have travlt.

Planlæg din rejse 👇🏻

  • Hotels.com er min foretrukne booking-portal med prisgaranti og gode rabatter
  • Escapeaway er et rejsebureau, hvor du selv kan vælge fly og hotel, men hvor du får samtidig får al trygheden og garantien ved en pakkerejse
  • Get Your Guide er en portal, hvor du kan booke billetter til seværdigheder, udflugter på rejsemål og diverse transportbilletter

Om Rejsekris

Kristoffer Føns

Her på Rejsekris.dk skriver jeg om mine egne rejser og udarbejder samtidig rejseguides til bl.a. seværdigheder, transport og overnatning. Mit mål er at gøre det så nemt som muligt for dig at planlægge din rejse hjemmefra, så du trygt kan tage afsted med ro i maven og styr på alle detaljer. Alle indlæg kan indeholde affiliate-links.