Luton Airport er United Kingdoms 5. største lufthavn og dermed en særdeles travl en af slagsen. Luton Airport kaldes også London Luton Airport, da den er beliggende kun 34,5 miles (55,5 km) nordøst for London centrum.

Luton Airport servicerer dagligt en lang række passagerer, hvis mål er en storbyferie i London og hvis du booker en billig flybillet i retning mod London er der en god chance for, at du lander i Luton.

I guiden herunder lærer du alt om, hvordan du kommer fra Luton Airport til London centrum.

Jeg tager personligt næsten altid toget fra Luton til London, men lad mig gennemgå alle mulighederne herunder.

Bus fra Luton Airport til London

bus fra luton til london
Den enkleste måde at komme direkte fra Luton Airport til London centrum på er med bus. Busserne kører nemlig lige uden for ankomsthallen i lufthavnen, så hvis du gerne vil fra lufthavnen til byen uden nogen skift, så er bussen det oplagte valg.

Samtidig er det også den billigste transportform, hvorfor bussen er et populært valg for de mange tusinde turister, der lander i Luton Airport og skal ind til London.

Der kører busser fra flere forskellige selskaber bl.a. Terravision, National Express og Easybus

Hvor skal man stå af for at komme nemt til sit hotel?Jeg har lavet et kort, der viser stoppestederne på busruten fra Luton Airport til endestationen Victoria Station i det centrale London.
Se kortet på Google Maps her.

Ruten er baseret på National Express-busserne.

Vær opmærksom på, at kortet kun er vejledende og at stoppestederne er indsat efter togstationer – bussen stopper ikke nødvendigvis lige foran stationen (men det får du mere information om ved booking af billet).

Stoppestederne er som følger:

 • London Golders Green
 • London Finchley Road
 • London St John’s Wood
 • London Baker Street
 • London Portman Square
 • London Marble Arch
 • London Victoria Rail Station
 • London Victoria Coach Station

Busturen fra Luton Airport til endestationen Victoria Coach Station tager fra 65 til 105 minutter afhængigt af, hvornår på dagen man rejser – trafikken i London kan være barsk i myldretiden.

Billetter og sådan finder du bussen

Som tidligere nævnt, så findes der en række (ekstra) billige busbilletter, som du kan være heldig at få fingrene i, hvis du booker i god tid (flere måneder før afgang).

Disse billetter skal du købe direkte hos busselskabet – f.eks. National Express.

Tag eventuelt et kig og se om der er billige billetter på din rejsedag. Vær dog opmærksom på, at man skal booke til en bestemt afgang, hvis man køber sin busbillet direkte hos National Express.

Det betyder, at hvis ens fly er forsinket kan der være chance for at man ikke når sin bus og dermed har spildt penge på billetten.

Så det er lidt et sats at tage – man kan dog købe en billet i lufthavnen, hvis man skulle være så uheldig at blive ramt af flyforsinkelse.

Det sikre valg med VisitBritain 

Der findes dog en anden måde at købe busbilletten fra Luton Airport til London, som sikrer en plads i ‘den næste bus’. VisitBritain har i samarbejde med National Express lavet en speciel billettype til turister, som skal besøge London og lander i Luton.

Man kan således købe en voucher til bussen hjemmefra hos VisitBritain. Denne voucher får man tilsendt og printer den selv ud hjemmefra.

I ankomsthallen i Luton Airport går man så hen til National Express skranken og ombytter sin voucher til en decideret busbillet, der gælder til den næste bus.

Man er dermed ikke i fare for ikke at nå sin bus, da man altid er sikret en billet til den næste bus mod London.

Billet skranken i Luton Airport har åbent 24 timer i døgnet og som tidligere nævnt, så kører der busser hele døgnet, så man kan altså også komme ind til London om natten.

Anbefaling:

 • Køb din busbillet fra Luton Airport til London som voucher hos VisitBritain, så er du sikker på, at din billet til bussen gælder – også selvom dit fly er forsinket.
 • Køb din billet fra London til Luton Airport direkte på National Express hjemmesiden, så er du sikret en plads til den specifikke afgang du har booket.

Dermed er du sikker på, at der er plads i bussen og at du når din flyafgang i lufthavnen. Hvis du booker en returbillet hos VisitBritain kan du komme i den ærgerlige situation, at bussen er fyldt, når du vil stå på i London.

Fra lufthavnen: book din bus-voucher fra Luton til London hos VisitBritain – link til køb her.

Til lufthavnen: book din busbillet til en bestemt afgang direkte hos f.eks. National Express eller Terravision.

Busserne afgår lige ude foran ankomsthallen i lufthavnen – det er ganske enkelt umuligt ikke at se dem. Følg blot skiltene til udgangen og derfra kan du se busserne. 

Tog fra Luton Airport til London

luton lufthavn tog

Her stopper toget i London.


At tage toget fra Luton Airport til London er også en god mulighed alt efter, hvor i London man har booket overnatning.

Der er ingen togstation i Luton Airport, så man skal med en dedikeret shuttle bus fra lufthavnen til Luton Airport Parkway Station – en tur der tager knap 5 minutter.

Der er god skiltning fra udgangen fra ankomsthallen og til disse shuttle busser, så det er ganske nemt at finde bussen, som kører ca hvert 10. minut i løbet af dagen og en gang i timen om natten – ligesom toget mod London gør det.

Stoppesteder i London

Toget fra Luton Airport Parkway til London stopper bl.a. på disse store stationer:

 • London St Pancras (lige ved King’s Cross)
 • Farringdon
 • City Thameslink
 • Blackfriars
 • Elephant & Castle
 • (toget kører faktisk hele vejen ned til Gatwick Lufthavn)

Kortet her viser, hvor i London disse stationer i placeret.

Turen fra Luton Airport Parkway til St Pancras tager ca 30 minutter med det hurtigste tog – dog er der enkelte tog, der stopper på flere stationer på ruten mod London, hvorfor det kan tage op til 45 minutter.

Priser og billige billetter med VisitBritain

Ligesom det er tilfældet med busbilletter har VisitBritain også en speciel billet til turister, der rejser til Luton Airport og gerne vil tage toget ind til London.

Denne togbillet er ganske smart, da man blot skal vælge sin ankomstdato og så virker billetten til samtlige togafgange med togselskabet Thameslink på den pågældende dato. Dermed er det ligegyldigt om ens fly bliver forsinket – man kan tage alle tog hele dagen.

Når man køber denne togbillet via VisitBritain er shuttle bussen fra lufthavnen til Luton Airport Parkway stationen inkluderet i prisen. Køber man først sin togbillet på selve togstationen koster shuttle bussen £1.60.

 • Prisen for togbilletten hos VisitBritain er ca 150 kr for en enkeltbillet og ca 265 kr for en retur.

Hvis du skal tilbage til Luton Airport indenfor 30 dage vil jeg anbefale dig at købe returbilletten, som kan bruges til samtlige afgange med Thameslink fra de tidligere nævnte London-stationer, mod Luton Airport Parkway (shuttle bussen er igen inkluderet i prisen).

Det anbefales således kraftigt at købe togbilletten til rejsen fra Luton Airport til London hjemmefra, da man både sparer tid & penge.

Køb billetten hjemmefra hos VisitBritain her.

Du modtager billetten som email og printer den så ud hjemmefra.

Billetten skal vises, når du boarder shuttle bussen og igen, når du skal ind på stationen i Luton Airport Parkway, hvor der døgnet rundt står guider klar til at hjælpe.

Billetten skal vises igen, når du går op fra perronen på stationen i London.

Se togtider hos Thameslink her (link).

Privat taxa fra Luton Airport til London

Ja, der holder almindelige taxaer lige ude foran lufthavnen. Det er de klassiske sorte britiske taxaer, som er charmerende, men dyre.

Det er decideret uklogt at tage en normal taxa fra Luton Airport til London, da det vil blive ekstremt dyrt. Turen fra Luton Airport til London tager gerne minimum 1 time, hvilket vil være dyrt, hvis turen bliver tilbagelagt i en almindelige taxa, hvor taxameteret løber.

Derimod bør man booke en privat chauffør online hjemmefra. På den måde er man sikret at prisen er god og samtidig kender man den præcise pris for turen hjemmefra.

De fleste privat hyrede biler har også en service, der betyder, at chaufføren kommer ind i ankomsthallen og står og venter med et skilt med dit navn på.

Denne service er gratis, da chaufføren jo også er interesseret i at finde dig hurtigst muligt og komme afsted mod London.

Priser for en privat taxa til London centrum

Herunder har jeg fundet en række eksempler på priser for en køretur fra Luton Airport til diverse steder i det centrale London.

Priserne er fundet via MiniCabit, som jeg også vil anbefale til dig, når du skal få overblikket over priserne på turen fra lufthavnen til London.

MiniCabit er en hjemmeside, der sammenligner prisen på din tur fra forskellige minicab firmaer. Du får dermed overblikket over, hvilket firma, der er billigst og kan så booke din tur hjemmefra.

Book en minicab via VisitBritain her.

 • Luton Airport to King’s Cross Station – £51
 • Luton Airport to Paddington Station – £48
 • Luton Airport to Marble Arch – £48
 • Luton Airport to Victoria Station – £52
 • Luton Airport to Shoreditch High Street St – £57
 • Luton Airport to London Bridge – £57

Man kan vælge flere forskellige typer af biler og man skriver samtidig, hvor mange stykker bagage man gerne vil have med i bilen.

Prisen bliver beregnet automatisk på hjemmesiden, så man har det fulde overblik over, hvad ens tur ned til London kommer til at koste.

Spørgsmål?

Hvis du har spørgsmål til transporten fra Luton Airport til London, så er du meget velkommen til at skrive en kommentar herunder. Jeg har selv fløjet til Luton mange gange, så jeg har efterhånden godt styr på, hvad der er smartest, når man skal ind til London.

Se også min video om Londons seværdigheder:

Ellers vil jeg blot ønske dig en rigtig god rejse. Måske du kan bruge nogle af mine mest læste artikler om London:

Planlæg din rejse 👇🏻

 • TrueStory er stedet jeg altid finder gode tilbud på oplevelser i Danmark, da de har deals med store rabatter på alt fra spaophold til flødebollekurser
 • Hotels.com er min foretrukne hotel-booking portal med gode tilbud i hele verden
 • Escapeaway er et rejsebureau, hvor du selv kan vælge fly og hotel, men hvor du får samtidig får al trygheden og garantien ved en pakkerejse
 • Get Your Guide er en portal, hvor du kan booke billetter til seværdigheder, udflugter på rejsemål og diverse transportbilletter
 • Flypenge.dk kan skaffe dig op til 4.500 kr i kompensation pr passager, hvis du har oplevet forsinket eller aflyst fly indenfor de sidste 3 år.

Om Rejsekris

Kristoffer Føns

Her på Rejsekris.dk skriver jeg om mine egne rejser og udarbejder samtidig rejseguides til bl.a. seværdigheder, transport og overnatning. Mit mål er at gøre det så nemt som muligt for dig at planlægge din rejse hjemmefra, så du trygt kan tage afsted med ro i maven og styr på alle detaljer. Alle indlæg kan indeholde affiliate-links.