Fra Gatwick Lufthavn til central London – Sådan gør du

gatwick lufthavn

Mange danskere, der skal på storbyferie i London lander hver dag i Gatwick Airport, der er placeret ca 40 km syd for London.

Jeg har selv fløjet til og fra Gatwick mange gange, og vil herunder dele mine bedste tips til, hvordan man kommer billigt ind til central London fra lufthavnen.

Det er umiddelbart ganske nemt at komme fra Gatwick til London, men jeg ved, at mange danskere synes det er problematisk, når man skal videre fra stationen i London til sit hotel.

Tog fra Gatwick til London

Den første mulighed er den mest kendte, nemlig Gatwick Express. Har du tidligere taget fra Gatwick til central London kender du muligvis allerede dette tog, der på ca 30 minutter kører turen fra lufthavnen til Victoria St, der ligger centralt placeret i London med mange tube og bus linjer til hele London. Bl.a. er det ganske nemt at komme til Paddington, hvor mange London hoteller er placeret.

Priser & booking af Gatwick Express
En billet med Gatwick Express koster 19.90 GBP.

Gatwick Express er uden tvivl den nemmeste & hurtigste måde at komme fra Gatwick til London på. Så hvis du vil hurtigt ind til Central London fra lufthavnen i Gatwick, kan du med fordel benytte dig af Gatwick Express.

Jeg anbefaler at købe Visitor Oyster Card hjemmefra til turen. Disse er Londons svar på Rejsekortet og fungere både i Gatwick Express toget og (naturligvis) i London Underground, Overground og i bybusserne. Køb Visitor Oyster Card hjemmefra, så modtager du det med hurtig-post og kan blot spankulere ud af flyet og (næsten) direkte ind i London.

Køb Visitor Oyster Card i VisitBritains officielle webshop – direkte link her.

Jeg vil anbefale at købe kortet med 50 pund, hvis du planlægger at bruge det til Gatwick Express.

Billigere med toget fra Gatwick til London

Du kan dog også vælge at tage et lidt langsommere tog og spare penge ved at bestille en togbillet med det såkaldte ‘commuter train’ – et almindeligt tog hos selskabet Thameslink.

Her koster en billet fra Gatwick til f.eks. London Bridge St eller King’s Cross St Pancras nemlig kun 9.90 GBP.

Altså næsten halv pris i forhold til Gatwick Express.

Også fra London Bridge St (der ligger i den østlige del af byen) er der glimrende muligheder for at komme videre rundt i London med tube eller busser. Hvis du tager videre med toget til King’s Cross St Pancras er der endnu flere muligheder for at komme rundt i byen med offentlig transport.

Jeg plejer at købe min togbillet online hos VisitBritain, hvor man modtager sin billet pr email, billetten skal så printes ud og vises til kontrollørerne ved togstationen i Gatwick lufthavn.

Der afgår tog ca hvert kvarter og turen tager ca 45 minutter til London Bridge – lidt længere tid til King’s Cross.

Køb hjemmefra for at få den billige billet

Du skal bestille billetten online hjemmefra for at få den billige pris.

Dette kan du gøre online hos VisitBritain på dette link.

Når du kommer til London – enten London Bridge eller King’s Cross (der også hedder St Pancras) – skal du højst sandsynligt videre med enten tube eller bus. Her vil jeg kraftigt råde dig til at købe et Visitor Oyster Card, da du dermed sparer præcis 50%, når du tager med undergrundsbanen.

Det er decideret uklogt ikke at købe et Visitor Oyster Card hjemmefra, når turen går til London – det kan både bruges til tuben, busser, almindelig tog i London og sågar til bådture på Themsen.

Du kan købe Visitor Oyster Cards online på VisitBritains officielle webshop – direkte link her.

Bus fra Gatwick til London

Det er også muligt at tage bussen fra lufthavnen og ind til London. Når jeg flyver til Stansted er dette en mulighed jeg ofte benytter, da det er næsten ligeså hurtigt og langt billigere (læs om transport fra Stansted-London her).

Fra Gatwick er det dog en anden sag – der tager jeg enten Gatwick Express eller det billige tog.

Bus der kører fra Gatwick til London

Med National Express busserne fra Gatwick kan man komme til London for 10 GBP. Turen tager dog også mellem 90-120 minutter. Trafikken i London er hardcore, så hvis man kan undgå bussen, vil jeg anbefale det.

Prisen for for busrejsen fra Gatwick til London er 10 GBP

Du kan booke billet til bussen hjemmefra her.

Taxa/minicab fra Gatwick til London

Ønsker du at komme nemt og bekvemt direkte fra Gatwick til dit hotel i London? Så er en taxa naturligvis også en mulighed. Dog vil jeg advare imod blot at sætte sig ind i en almindelig ‘black cap’ i Gatwick, da priserne vil være langt dyrere end en smartere mulighed:

Book en såkaldt ‘minicab’ online hjemmefra og spar penge. En minicab er egentlig en taxa, men den skal bookes på forhånd og bilen er lidt mindre end de store sorte taxaer. Til gengæld er prisen langt billigere og man ankommer med visheden om, at der holder en bil og venter.

Jeg anbefaler at bruge hjemmesiden MiniCabit, hvor man kan få overblikket over priser og også booke sin minicab.

Har du fået styr på transporten fra Gatwick til London?

Så kan du begynde at planlægge, hvad I skal opleve i London. Tag eventuelt et kig på de over 50 forskellige sightseeing-ture og ‘things-to-do’, som kan bookes hjemmefra i VisitBritain webshoppen.

Det er ofte billigst at booke hjemmefra og så slipper man også for at så i kø 😉

Du kan også se min store guide til seværdigheder i London herOg se mine videoer fra London:

Ellers vil jeg blot ønske dig en god tur fra Gatwick til London og en rigtig god storbyferie i den engelske hovedstad.

Kristoffer Føns

Kristoffer Føns

Her på Rejsekris.dk blogger jeg om mine egne rejser og forsøger at give mine bedste tips videre. Du kan støtte mit arbejde ved at booke din næste rejse (f.eks. flybillet & hotel) via et link på min liste her. Alle indlæg kan indeholde affiliate-links.

108 kommentarer

 • Pernille

  Wow, noget af en besparelse i forhold til gatwick ekspres som jeg altid har kørt med. Ved du om det er nemt at komme fra London Bridge og over til Paddington området? Har nemlig lige booket hotel der 🙂

  januar 6, 2015 at 3:07 pm
  • Kristoffer Føns
   Rejsekris

   Hej Pernille

   Ja, der er en del at spare!

   Og ja, det er ret nemt at komme til Paddington. Du skal blot tage et enkelt stop nordpå med Northern Line til Bank. Herfra kan du tage Central Line vestpå til Lancaster Gate, der er i Paddington (og forresten kun er få hundrede meters gang fra selve Paddington St, hvis det skulle hjælpe).

   God tur 🙂

   januar 6, 2015 at 3:10 pm
 • Nina Hansen

  Hej Kris,
  Jeg har netop reserveret et ophold på Hotel Alexandra i starten af marts, men er i tvivl hvad der bedst kan betale sig i forhold til transport fra gatwick og generelt rundt i London.
  Det koster ca. 39 hver vej for to personer direkte fra gatwick til paddington, men er det billigere at tage den kun til london bridge og så derfra købe en billet?
  Et sidste spørgsmål: hvis vi kun skal have 3 overnatninger, hvad er så den billigste løsning til at komme rundt med det offentlige?

  Til sidst vil jeg bare sige, at det er en super blog! Vil klart anbefale den til andre – virkelig gode guides 😉

  Mvh Nina

  januar 14, 2015 at 10:13 pm
  • Kristoffer Føns
   Rejsekris

   Hej Nina

   Tak for din kommentar – det glæder mig, at du kan bruge min lille rejseblog 🙂

   Må jeg spørge, hvilket site du bookede Alexandra igennem? Jeg kan ikke komme igennem de steder jeg har prøvet…

   Jeg ville nok gøre følgende:

   – Købe den billige togbillet fra Gatwick til London Bridge (ca 10 pund)
   – Købe et Oyster Card hver (koster 20 pund, hvoraf 5 går til selve kortet og 15 kan bruges – ligesom Rejsekortet i Danmark).
   – Med jeres Oyster Card kan I også komme nemt rundt med offentlig transport (gælder til alle tog og busser i Londons zoner) og får automatisk udregnet rabatter.

   Hvis I skulle få brug for at indsætte flere penge på et Oyster card, kan det gøres på alle tube-stationer, hvor der er sat automater op – de er nemme at benytte og tager både cash & fx VISA kort.

   Håber det hjælper og ellers fyrer du bare løs med flere spørgsmål 😉

   januar 15, 2015 at 8:49 am
 • Maja

  Hej Kris

  Jeg ville høre om du kunne hjælpe mig med hvor lang tid vi har brug for fra vi lander i Gatwick (South Terminal) til vi kan være ved The Train Line, så ville jeg nemlig booke billetten hjemmefra 🙂

  Super hjemmeside, den vil blive brugt flittigt når vi tager til London på onsdag!!

  På forhånd tak!
  😉
  Maja

  januar 23, 2015 at 8:14 am
  • Kristoffer Føns
   Rejsekris

   Hej Maja

   Tak for rosen 🙂

   Togene afgår fra South Terminal, så det er faktisk bare at vandre (der er altid et godt stykke fra man kommer ind og til paskontrollen), gå gennem paskontrollen og ned til toget. Personligt ville jeg nok afsætte 30 min, hvis jeg kun havde håndbagage med.

   God tur 😉

   januar 23, 2015 at 8:20 am
   • Maja

    Tusind tak for dit hurtige svar!
    😉

    januar 23, 2015 at 1:59 pm
 • Søren

  Hej Kris

  Vi skal også en smut til London. Når man går ind og bestiller den billige togtur til London Bridge, beder siden om et tidspunkt for rejsen. Er det vigtigt at denne tid overholdes eller kan man bare snuppe det næste tog, hvis man bliver lidt forsinket?

  Tak for en god informativ side.

  Mvh
  Søren

  januar 25, 2015 at 8:43 am
  • Kristoffer Føns
   Rejsekris

   Hej Søren

   Hvis du køber den billet, der hedder “Anytime Day Single”, så kan du bruge den på alle afgange den pågældende dag.

   God tur 🙂

   januar 25, 2015 at 10:46 am
 • helle

  Hej og tak for virkelig informativ side!
  Jeg kan ikke helt gennemskue det med at købe oyster card og så også returbillet til og fra Gatwick. Kræver turen fra Gatwick til London victoria en særlig billet, eller ligger Gatwick i zone 6, således at man kan køre på Oyster Card? Jeg prøvede at ringe til billetlondon, men der fik jeg ikke noget klart svar. På forhånd tak for hjælpen, hilsen Helle

  februar 10, 2015 at 4:46 pm
  • Kristoffer Føns
   Rejsekris

   Hej Helle

   Mange tak 🙂

   Ja, du skal købe en særlig billet til togturen til/fra Gatwick Airport – man kan ikke bruge Oyster Card til denne rejse. Oyster Card er kun muligt at benytte i Londons zoner.

   februar 11, 2015 at 2:38 pm
  • Charlotte

   Hej

   Du skriver i den indledende tekst at man kan bruge Oyster i Gatwick toget – kan man eller ikke ?

   Hilsen Charlotte

   februar 2, 2018 at 9:03 pm
   • Kristoffer Føns
    Kristoffer Føns

    Hej Charlotte

    Ja, det ville jo ikke være pænt af mig at lyve – så ja, man kan godt bruge Visitor Oyster Card i toget fra Gatwick til London.

    februar 2, 2018 at 9:10 pm
 • Hanne

  Tak for herlige rejsetips. kendte ikke til The train Line. Når jeg vil booke er den ene billet en anytime Day single, men returbilletten hedder Super Off-peak single. Kan du hjælpe mig med hvad det betyder?
  mvh Hanne – som snart skal til London for første gang 😉

  marts 19, 2015 at 3:58 pm
 • Tina

  Hej Kris,

  jeg planlægger en endagstur til London med fly tidlig morgen og retur igen om aftenen. Billigste lufthavn lader til at være Gatvick, så jeg planlægger af hensyn til tiden at tage Gatwick /Victoria tur/retur og så videre med Tube.
  Vi vil rundt og tænkte, at vi kunne købe en endagsbillet til en god gammeldags doppeldækkerbus – f.eks. http://www.theoriginaltour.com/, så får vi både set en masse seværdigheder og kan hoppe af og på for at shoppe og spise.
  Har du nogen gode tip til sådan en hurtig endagstur – har desværre ikke råd til en rigtig ferie med overnatning, men tænker at det her jo også smager lidt af fugl 😉
  Hilsen Tina

  marts 19, 2015 at 7:44 pm
  • Kristoffer Føns
   Rejsekris

   Hej Tina

   Spændende med en endagstur! Det er helt sikkert en god idé, tidsmæssigt, at tage fra Gatwick til Victoria (hvorfra I faktisk kan vandre hen til Big Ben & London Eye, hvis I vil se det fra jorden). Lyder dog også smart at tage en hop on/off bus, så I får set så meget af byen som muligt på kort tid.

   Jeg kiggede lige på ruteplanen for bussen og vil i hvert fald anbefale jer lige at stå af ved Tower of London og gå rundt og kigge lidt. Meget imponerende syn + I får set Tower Bridge.

   Ellers ved jeg ikke rigtig, hvad jeg tør anbefale, når I kun har en dag. Personligt er jeg vild med områderne Camden Town, Brick Lane og SoHo 🙂 SoHo ligger lige “under” Oxford Street, hvor I måske kommer forbi – jeres bus stopper ved Marble Arch, der er den ene “indgang” til Oxford Street.

   marts 20, 2015 at 9:43 am
 • Anja

  Hej Kris

  Min datter og jeg tager lige en lille smuttur til London på mandag (hjemrejse torsdag aften).

  Vi skal bo på et hotel tæt på Kings Cross.

  Jeg har været for sent ude mht. bestilling af Oystercard. Kan det købes ved undergrundsstationerne i London?

  Vi har planlagt nogle ting (min datter er 11 år), nemlig London Eye, Madam Tussaud’s voksmuseum, M&M´s huset på 4 etager, Choccywoccydoodah, sejltur på Themsen og/eller en tur med dobbeltdækker bus m.v..

  Er der noget du syntes man som 11 årig absolut ikke må springe over, når man nu endelig er i London?

  Vi tager gerne imod tips og ideer til ting der skal opleves/ses. Vi er ikke til kirker, slotte m.v..

  Mange hilsner fra
  Anja og Trine

  maj 7, 2015 at 11:56 am
  • Kristoffer Føns
   Rejsekris

   Hej Anja og Trine

   Ja, man kan godt købe Oyster Cards ved undergrundsstationerne. Læs evt mere om offentlig transport i London her: http://storbritannien.dk/offentlig-transport-i-london/

   Det lyder som nogle glimrende oplevelser for en 11 årig. Måske en tur til Camden Town og Camden Market kunne være interessant – det er i hvert fald meget unikt og noget, der ikke findes i Danmark.

   Hav en god tur 🙂

   maj 7, 2015 at 12:28 pm
 • Anja

  Mange tak for svaret.

  Er markederne ikke kun åbne i weekenderne? Vi er der jo fra mandag til torsdag 🙂

  maj 7, 2015 at 1:26 pm
  • Kristoffer Føns
   Rejsekris

   Så lidt 🙂

   Nej, der er åbent alle ugens dage fra kl 10-18. Det er faktisk bedst at komme i hverdagene, da der er utrolig crowdet i weekenden 🙂

   maj 7, 2015 at 1:31 pm
 • Anja

  Hvilke markeder er så bedst? Vi er jo nok mest til billige varer (du ved.. som 11 årig vil man gerne kunne købe en del for ikke så mange penge) 🙂

  maj 7, 2015 at 1:37 pm
 • Søren Bannow

  Hej Kris. Min kone og jeg kommer med fly til Gatwick på søndag morgen og skal videre til London Bridge. Hvis vi køber billetter igennem TrainGenius.com som lyder på 32 pund retur, får vi dem så tilsendt med det samme, eller får vi en bekræftigelse, som man skal indløse på togstationen…M.v.h Søren

  maj 18, 2015 at 8:05 pm
  • Kristoffer Føns
   Rejsekris

   Hej Søren.

   I får en bekræftelse og skal printe dem ud i en billetautomat ved togene i Gatwick – det er ganske lige til.

   maj 18, 2015 at 8:08 pm
 • Kathrine Johnsen

  Hej Kris
  Jeg forsøger at købe de billige togbilletter, du så fornemt har anbefalet men skal skrive en ‘billing address’, hvor den gentagne gange overskriver mit Denmark med United Kingdom, og så kommer jeg ikke videre. Har du erfaring med det og kan du evt. hjælpe mig? Er der en anden mulighed? Kan man købe de samme billetter på stationen i lufthavnen? Og nu ‘jeg har dig’,- hvis det lykkedes mig at booke billetterne, skal man så sørge for at nå det tog, man har angivet? Det er jo lidt svært at vide, hvad tid, man er ude af kuffertmylderet. Jeg kunne umiddelbart kun finde ud af at lave en åben billet hjem. Jeg håber, du kan hjælpe mig. Jeg skal afsted fredag morgen.
  På forhånd tak.
  Mvh Kathrine

  juni 2, 2015 at 7:41 pm
  • Kristoffer Føns
   Rejsekris

   Hej Kathrine

   Hmm, det er ikke noget jeg erindrer skete sidst jeg købte billetter. Men det er i og for sig lidt ligegyldigt, da man blot køber billetterne online og derefter får en kode, der skal indtastes i billetautomaten på perronen, hvor man så printer sin billet.

   Nej, man kan tage med alle afgange – heldigvis 🙂

   Håber det lykkes.

   juni 3, 2015 at 8:25 am
 • Louise Sigurdsson

  Hej Kris 🙂

  Super med alle dine rejsetips 😀
  Vi skal til London her d.28 juni, mht transport fra lufthavn til paddington, så vil jeg høre dig om der står på bus/tog fra London Bridge hvor de kører hen af, kan ikke helt finde ud af det på den side du henviser til 😀
  MvH Louise

  juni 15, 2015 at 6:30 pm
  • Kristoffer Føns
   Rejsekris

   Hej Louise

   Det er ganske ligetil at finde ud af; hvis I tager med undergrundsbanen er der gode skilte, der viser samtlige stoppesteder på en linje. På busserne står der rutens nummer og endestation, så hvis I hjemmefra ved, at I skal med (opdigtet eksempel) “41 mod Wimbledon”, er det nemt at finde 🙂

   juni 16, 2015 at 11:17 am
 • line

  hej.. skal d 20-7 -15 til London. Vi lander 19:55 i Gatewick og skal til Paddington.
  Jeg har kigget og kigget og er nok mere stresset nu end før omkring transport fra lufthavnen, Hvad vil du anbefale mig?
  vh Line

  juni 24, 2015 at 10:00 am
  • Kristoffer Føns
   Rejsekris

   Hej Line

   Det er slet ikke så galt endda 🙂

   Hvis I køber en billig togbillet til London Bridge kan I tage med undergrunden til Paddington St på knap 25 minutter. Se info fra Google her: https://goo.gl/maps/fETGI

   juni 24, 2015 at 11:46 am
 • Niels Bjerre

  Hej Kris
  Den 28. august skal jeg med fly fra Gatwick til København med afgang kl. 06.30. Jeg skal altså være i lufthavnen ca kl. 04.30. Mit udgangspunkt for dette rejseforløb er et hotel i nærheden af Paddinton Station, så spørgsmålet er nu, hvordan jeg midt om natten kommer fra mit hotel til Gatwick, når ikke alle offentlige transportmidler kører på dette tidspunkt?
  Kan du evt. hjælpe mig med et bud på løsning af mit problem?
  Med venlig hilsen
  Niels Bjerre

  juli 12, 2015 at 6:32 pm
 • Michael B

  Hejsa……
  Vil lige rose din side her….
  Men behøver dog stadig og høre dit bud til vores mini-ferie på lørdag d.18-07-15 hvor vi lander 08.15 Gatwick og retur 22-07-15 kl 20.35
  Vi er” Michael her. To døtre på 11år begge to og en dreng på 13. Og farmor her på 71 år……
  Hvad ville du anbefale vi tog af transport som er nemt og godt??? Og til rimelig pris… Og hvis du kunne skrive præcist hvad tog. Eller hvad nu alle de forskellige muligheder du omtaler i din rigtig gode blok” her.
  Og hvis du kunne komme med bud på gode ting man bare skal se i de dage vi har…og igen. Kan ikk dreje om vi skal købe de armbånd. For og komme rundt i London. Når vi er 5. Eller måske taxa. Eller lign ku være lige så billig
  Vi skal bo på Oxford Hotel 24 penywern. Rd. London SW9SU.
  Tak for gode svar… Til alle herinde.
  På forhånd tak fra os.
  Mvh Michael. Oliver Cecilie og Caroline. Og farmor Elsebeth

  juli 13, 2015 at 7:16 pm
 • Cristina

  Hej Kris. Skal til London primo august (2 voksne og en teenager på 14). Kan det bedst svare sig at købe transport fra Gatwick til London hjemmefra eller når vi er ankommet til Gatwick? Ang. Transport i London har vi tænkt at købe 2 oystercard og et 7 dags travelcard til teenageren – lyder det fornuftigt? Hvad betaler sig bedst. At købe lyster- og travelcard hjemmefra eller når vi er ankommet? I øvrigt super informativ og overskuelig blog du har. Den er vi meget glad for at læse. Hilsen Cristina & co.

  juli 15, 2015 at 3:37 pm
  • Kristoffer Føns
   Rejsekris

   Hej Cristina

   Jeg vil uden tvivl anbefale at købe så meget som muligt hjemmefra. Der er som oftest penge at spare og samtidig giver det ro i sjælen, at der er styr på tingene i god tid. Det kan jeg i hvert fald bedst lide 🙂

   Ja, det lyder fornuftigt. Med netop Oyster & Travelcard er der, så vidt jeg husker, ingen penge at spare og de kan købes overalt. Er de dyrere online? Ellers er det kun for at få den føromtalte ro i sjælen, at I skal købe dem hjemmefra – de kan købes på diverse tube-stationer.

   juli 17, 2015 at 10:21 am
 • Pia

  Hej Kris
  Ville bare høre har prøvet at booke togbilletter med dit forslag fra Gatwick til London bridge, vil gerne ha alltime billetter. Men selvom vi mærker den af fremgår der et tidspunkt på billetten. Har du prøvet det. Fantastisk side ellers?

  august 15, 2015 at 3:49 am
  • Kristoffer Føns
   Rejsekris

   Hej Pia

   Mange tak for de pæne ord. Det er rigtigt, at man skal vælge et tidspunkt – også selvom man har en billet, der gælder ‘anytime’. Jeg ved ikke hvorfor, men det er nok bare deres online bookingsystem, der er sådan.

   Hvis I bare sørger for at købe en ‘anytime’-billet, så er det dog intet problem 🙂

   august 16, 2015 at 6:00 am
 • Nadia

  Hej Kris☺️
  Sikke en informativ og velformulerende blog siger jeg da også lige?
  Det er nok beskrevet tidligere, men jeg synes også at jeg er mere forvirret nu end før.. Min mor og jeg rejser til Gatwick d. 14-17 sept. og skal bo på Quinsway i Paddington. Udfra det jeg har opfattet, skal vi til Vitoria st. og derfra til Paddington st. Som er det letteste og billigste? Men hvad koster denne billet til ig fra lufthavn tur retur? Vi skal være der 4 dage, men tænker at købe et oister kort til de 3 dage og så en enkelbillet til og fra lufthavn, skal bare ligevide hvad disse billetter hedder? 🙂 og er det først fra Victoria man kan bruge oister? 🙂

  august 19, 2015 at 7:23 pm
 • Pia

  En rigtig god orienterende side ??
  Mit spørgsmål går på, at vi skal rejse fra Gatwick sidst i november, men da jeg gik ind for at tjekke prisen, var den dato ikke fremme endnu, ved du hvornår de ca blir sat til salg?

  august 19, 2015 at 7:48 pm
 • Pia Madsen

  Hallo og tak for alle dine gode kommentarer
  Vi er 3 tøser solskin til London sidst i november – jeg var inde for at bestille en billet til toget du anbefalede, men den er ikke “åben” ved du hvor lang til i forvejen man kan bestille? Eller hvornår de åbner for køb?

  august 20, 2015 at 6:53 pm
 • Sophie

  Hej Kris,
  Tusind tak for en dejlig beskrivelse! Jeg skal til London med min kæreste med 3 overnatninger.
  Vi ved ikke hvilken billettype vi skal købe. Vi ankommer i Gatwich lufthavn tidligt og har så 3 hele dage og tager hjem tidligt om morgenen. Kan det bedst betale sig at købe day travelcards? Vi skal nemlig se en masse 🙂 Ved du om de dækker al transport? Og også hele vejen til Gatwich lufthavn?

  oktober 26, 2015 at 6:36 pm
  • Kristoffer Føns
   Kristoffer Føns

   Hej Sophie

   Hmm, hvis I regner med at skulle utrolig meget omkring, så kan det muligvis godt betale sig med Travelcards. Der er dog et max beløb pr dag man kan bruge med Oyster Cards – det står der mere om her: https://tfl.gov.uk/fares-and-payments/oyster/using-oyster/price-capping

   Hverken Travel- eller Oyster Cards gælder dog på turen fra Gatwick til London. Men begge dele kan bruges i både tube, overground og busser 🙂

   oktober 27, 2015 at 9:51 am
 • Gitte

  Hej Kris.

  Vi skal til London d. 12.november og lander i Gatwick kl. 20.35. Vores hotel ligger på beaconsfield road. Hvad er din anbefaling med at tage offentlig transport dertil? Er det bedst at tage toget til victoria også videre derfra – eller kan vi tage toget til London brigde (som umiddelbart er billigere) også evt. tage tuben til beaconsfield road.

  Super god side 🙂

  november 2, 2015 at 8:41 pm
  • Kristoffer Føns
   Kristoffer Føns

   Hej Gitte

   Der er flere Beaconsfield Road i London, så jeg skal lige have navnet på jeres hotel før jeg kan svare 🙂

   november 3, 2015 at 11:21 am
   • Gitte

    Hej Kris,

    Hotellet hedder Hour Glass Hotel 🙂

    november 3, 2015 at 1:42 pm
    • Kristoffer Føns
     Kristoffer Føns

     Ah okay.

     Det er tæt på London Bridge, så dér vil jeg anbefale jer at tage til. Derfra kan I f.eks. tage bus 343 til Alsace Road og derfra gå til hotellet. Eventuelt også bare med taxa fra London Bridge – der er kun et par kilometer, så en taxatur er måske nemmest og ikke alt for dyr.

     november 3, 2015 at 2:33 pm
 • Gitte

  Hej Kris,

  Mange tak for dit svar. Dejligt med en overskuelig side, der giver et godt overblik 🙂

  november 3, 2015 at 8:21 pm
 • Sharmila

  Hej Kris
  Kan man bruge oyster card selvom rejsen er mere end 6 zoner? Vi skal fra east croydon til watford Junction. I øvrigt super god side.
  Mvh
  Sharmila

  november 13, 2015 at 11:02 pm
  • Kristoffer Føns
   Kristoffer Føns

   Hej Sharmila

   Jep, det kan bruges i hele London 🙂

   Tak for de pæne ord. God tur til London 🙂

   november 17, 2015 at 7:43 am
 • Minn Kewnil

  Hej Kristoffer.

  Min kæreste og jeg rejser til London fredag d. 4 december med hjemrejse mandag d. 7 december. Da vi ankommer sent (20:35 dansk tid) vil vi rigtig gerne høre om du kunne hjælpe os med at forklare hvilken transport der er nemmest og/enten billigst på det tidspunkt? Vi skal bo på Tune Hotel Canary Wharf.

  I øvrigt MEGA god blog!! Kan se at du har hjulpet en del på deres vej. Keep it up 🙂

  november 24, 2015 at 10:22 am
  • Kristoffer Føns
   Kristoffer Føns

   Hej Minn

   Mange tak for rosen 🙂

   I slipper nok ikke for en tur over Victoria St. Enten med Gatwick Express eller bus. Derfra skal I med tuben østpå til Canary Wharf, f.eks. denne rejseplan: https://goo.gl/maps/Xv8EfmtVqT12

   november 24, 2015 at 2:39 pm
 • Susanne

  Hej..

  Vil bare lige sige, at det er imponerende det arbejde du gør for alle os andre… tak for en skøn blog..

  november 30, 2015 at 11:29 pm
 • Camilla Drabo

  Hej
  Ville høre om du lige hurtigt kan hjælpe mig. Jeg skal til London her til April og ville gerne bestille en togbillet med Thameslink. Men ved du i hvor dog tid kan kan bestille billetten, vil nødig risikere at den udløber? og jeg vil gerne bestille en returbillet, men kan ikke finde nogen stedet hvor jeg kan skrive hvilken dag vi skal hjem igen, der er kun et sted hvor man kan skrive hvilken dag man skal fra lufthavnen til London, men skal jo hjem igen? 🙂

  På forhånd tak for hjælpen

  Mvh Camilla

  februar 26, 2016 at 3:30 pm
  • Kristoffer Føns
   Kristoffer Føns

   Hej Camilla

   Jeg forstår godt din forvirring, men det er faktisk ganske simpelt. Du skal blot vælge den dato I skal bruge billetten på og så er den gyldig til samtlige Thameslink-tog den dag, såfremt du køber hos VisitBritain. Køber du returbillet, skal du blot rejse tilbage til Luton indenfor 30. dage. Igen gælder billetten til samtlige Thameslink-tog i den periode.

   Så medmindre I skal være i London mere end 30 dage, kan I blot købe returbilletter via VisitBritain.

   februar 26, 2016 at 3:37 pm
 • Jane

  Hej Kris. Ved du, helt nøjagtig, hvor lang tid togrejsen med det “almindelige” tog er til Kings Cros fra Gatwick??? Jeg skal i London Palladium teateret samme aften som ankomstdagen, så er lidt tidspresset:-) og skal bare hurtigt og billigt i nærheden af Oxford Circus st.

  februar 29, 2016 at 9:33 am
  • Kristoffer Føns
   Kristoffer Føns

   Jep, det tager 53 minutter fra Gatwick til King’s Cross med det almindelige Thameslink-tog.

   Håber du når det 🙂

   februar 29, 2016 at 1:15 pm
 • Stine

  Hej Kris.
  Jeg KAB sinpelthen ikke gennemskue hvad der er billigst i forhold til transport. Vi har fået biletter til national Express fra Luton til London Victoria gennem flybiletter men derefter skal vi jo bruge oystercard – hvad er billigst? Købe derovre på en station og aflevere dem inden hjemturen, bestiller via visitbritain.com eller londonbiletter.dk?
  Mvh Stine

  februar 29, 2016 at 7:36 pm
 • Vibeke

  Hej Kristoffer,

  Vi flyver meget snart til Gatwick Airport og skal derfra videre til London, vi er absolut uvante med at rejse, men nogle venner anbefalede os netop Oyster Cards til at kommme rundt i london på, men jeg syntes jeg så sent som i går læste et sted at man nu også kunne rejse med det hurtige lufthavnstog fra Gatwick til London, læste det som Getwick expressen, på sit Oyster Card – er det rigtig at man ikke længere behøver andre billetter dertil end sit Oyster Card, som jeg har tænkt mig at bestille hjemmefra?

  Syntes nemlig på det du skriver at der skal købes særlige biletter til luftshavnstoget til og fra Getwick.

  august 30, 2016 at 10:57 am
  • Kristoffer Føns
   Kristoffer Føns

   Hej Vibeke

   Det er helt korrekt, at man kan bruge Visitor Oyster Cards i Gatwick Express. Jeg mente egentlig, at jeg havde fået opdateret mit indlæg her, men det har jeg så først gjort netop nu.

   Køb I blot jeres Visitor Oyster Cards hjemmefra – de virker til Gatwick Express. Link til køb her: https://www.visitbritainshop.com/world/london-visitor-oyster-card/

   august 30, 2016 at 11:42 am
   • Vibeke

    Tak for svaret, vi har herhjemme talt lidt om at det jo er ret dyrt at tage Gatwick Express til London da vi er tre der skal afsted (to voksne og et barn på 14) og vil høre om de er muligt også med Oyster Card at tage de såkaldte ‘commuter train´ og hvor meget mere besværligt er det?

    Hvad for et kort skal man have til en 14-årig?

    På forhånd tak for svaret 🙂

    august 30, 2016 at 12:32 pm
    • Kristoffer Føns
     Kristoffer Føns

     Hej Vibeke

     I kan godt bruge jeres Visitor Oyster Cards på commuter toget, men I får (nok) en bedre pris ved at købe billetter til toget hjemmefra. Jeg forstår ikke helt, hvorfor I ikke bare gør det? I skal nok få brugt jeres Visitor Oyster Cards i London 🙂

     Den 14-årige skal have et almindeligt kort.

     august 31, 2016 at 10:29 am
 • Tim

  Hey Kris,

  Du har hjulpet mig sidste år, med stor succes, så jeg forsøger lige her igen 🙂

  Kan ikke helt finde ud af hvad Gatwick Express hæver på mit “Visitor Oyster card” for en tur.?

  Vi er 4 der skal afsted – og tilbage igen.
  Hvis jeg ser på deres hjemmeside (http://www.gatwickexpress.com) kan jeg bestille en returbillet til 4 personer for £72,40 – Så hvis det er billigere, er det vel det jeg skal?

  Har i øvrigt valg at bo på Grand Royale, som du har anbefalet, så det er vi lidt spændte på. 🙂

  Vh Tim

  november 11, 2016 at 11:46 pm
 • Lise-Lotte

  Hej Kris.
  Det er en fantastisk side du har, med virkelig mange gode informationer. Det er lykkedes for mig at købe 2 returbilletter med comutertrain fra Gatwick til London den 19 marts uden problemer, hvorefter jeg til min rædsel ser at det er Heathrow vi lander i😬😬 🙄🙄
  Det ser ikke ud som om e-tickets kan refunderes, så hvis du lige står og mangler en meget billet på søndag så siger du bare til. 🤓🤓
  Hvad tror du det koster på Oystercard fra Heathrow til London Centrum?
  På forhånd tak og
  Med Venlig Hilsen Lise-Lotte.

  marts 12, 2017 at 9:35 pm
  • Kristoffer Føns
   Kristoffer Føns

   Hej Lise-Lotte

   Øv 😀

   Turen fra Heathrow til Central London med Visitor Oyster Card koster enten 5.10 (man-fre kl 6:30-9:30) eller 3.10 (alle andre tidspunkter). Så det er ganske billigt 🙂

   God tur

   marts 14, 2017 at 12:32 pm
 • Julie Lind

  Hej Kris.
  Vi er 3 “damer” der skal til London med en enkelt overnatning. Vi flyver til og fra Gatwick. Hvis vi benytter os af Gatwick Express, i hvilken bydel vil du anbefale hotel, shopping etc. (også i forhold til at vi umiddelbart ikke ønsker at benytte os af metro), og vi skal med fly hjem allerede kl.9.50 dagen efter.
  Hilsen Julie

  april 15, 2017 at 9:27 am
  • Kristoffer Føns
   Kristoffer Føns

   Hej Julie

   Så vil jeg anbefale jer at finde et hotel i Victoria-området. Toget kommer ind på Victoria Station, så det er smart at bo deromkring – og området er også helt fint. Tag evt et kig på dette hotel. Jeg har selv boet der, da jeg også skulle tidligt op og afsted fra Gatwick for et par år siden.

   Link: https://rejsekris.dk/link/grange-wellington-london-victoria

   april 26, 2017 at 9:32 am
 • Malene

  Hej Kris
  God og nyttig side du har. Kæresten og Jeg skal til London i 4 dage og vi lande i Gatwick. Vi skal bo i nærheden af Kings cross st. Jeg har fundet ud af den billigste og smartes måde er at tage det langsomme tog fra lufthavnen. Er du enig i det og kan man bruge sit Oyster kort til det tog? Og hvad vil du forslog af beløb man købe et Oyster kort på. Da vi skal bruge det frem og tilbage til lufthavnen samt bruge det til tuben? Mvh Malene

  april 29, 2017 at 1:22 pm
  • Kristoffer Føns
   Kristoffer Føns

   Hej Malene

   Jep, det er helt korrekt. Jeg vil anbefale at købe Visitor Oyster Card med 50 pund i credit på, når det skal bruges både til/fra Gatwick og i selve London i 4 dage.

   maj 1, 2017 at 8:17 am
 • Bjarne Flindt

  Hej Kris

  Super god hjemmeside du har.

  Vi er to par der skal fra Gatwick og ind mod London. Vi skal bo tæt på Euston Station og mine tanker er at tage billig toget, men er det så London Bridge St der er bedst at stå af på hvis man skal videre til Euston Station? billetter til billigtoget vil jeg købe hjemmefra og da vi har 4 overnatninger vil jeg også købe Oystercard med 20 pund på, lyder det nogenlunde rigtigt?

  maj 2, 2017 at 6:03 am
  • Kristoffer Føns
   Kristoffer Føns

   Hej Bjarne

   Faktisk vil jeg anbefale at tage toget til King’s Cross St Pancras, da det er meget tæt på Euston. Faktisk kan man snildt gå turen fra King’s Cross til Euston på ca 10 minutter – det er hurtigere end at skulle ned i undergrunden og finde den rette linje.

   maj 11, 2017 at 8:24 am
 • Michala

  Hej Kris

  Hvis man virkelig skynder sig, hvor hurtigt er det så muligt at komme igennem Gatwick lufthavn?
  Vi lander 18.25 (kun med håndbagage) – og vil MEGET gerne nå Gatwick Express 18.50 eller senest 19.05 – men er det overhovedet realistisk?

  Vi har købt billet til toget hjemmefra, så vi ikke skal stå i kø. Der er selvfølgelig ingen garantier for forsinkelser eller lang kø ved paskontrol – men der er booket et dinner cruise til os fra Embankment pier med afgang SENEST kl. 20 (helst møde 10 min før), men jeg er usikker på, om det overhovedet kan lade sig gøre.

  Tak for en god side 🙂

  juni 5, 2017 at 1:46 pm
  • Kristoffer Føns
   Kristoffer Føns

   Hej Michala

   Det er svært at svare på, da det afhænger af f.eks. hvor i flyet I er placeret (forrest vs bagerst, hvis der kun bliver åbnet forrest og I sidder bagerst tager det gerne 10 min ekstra at komme ud) og hvor lang køen er til paskontrollen. I Gatwick kan man dog ofte godt klare den på ca 30 minutter fra flyet lander, er min erfaring.

   Så jeg vil mene, at det er realistisk for jer – i hvert fald afgangen 19:05 burde I kunne nå.

   Og så tror jeg faktisk, det er hurtigst for jer at tage tuben fra Victoria til Embankment, hvis I er lidt kendte med offentlig transport i London. Det tager kun 7 min, men så også lidt tid at komme ned og op…

   Good luck 😀

   juni 7, 2017 at 2:12 pm
 • Malene Hansen

  Hej Kris,

  Fantastisk side du har her. Virkelig informativ.

  Jeg skal med min datter på 13 år til London på fredag. Vi flyver til Gatwick airport. Tænker at tage Gatwick Expressen ind til London.. Vi skal bo på Grange Tower Bridge Hotel, som ligger 45 Prescot St, London. Har du nogen idé om, hvor vi skal stå af Gatwick Expressen og hvordan vi kommer videre hen til vores hotel?

  På forhånd mange tak for hjælpen.

  juni 6, 2017 at 3:25 pm
  • Kristoffer Føns
   Kristoffer Føns

   Hej Malene

   Jeg ville nok tage Thameslink toget til Blackfriars og derfra tuben til Tower Hill, hvorfra I kan gå til hotellet på 5-10 minutter. Billigere og nemmere end med Gatwick Express, lige i jeres tilfælde 🙂

   juni 9, 2017 at 9:04 am
 • Mathilde Dige

  Hej Kris

  En veninde og jeg rejser til London om 10 dage. Jeg ville bare høre om hvor man kan finde tidsplanen for Gatwick’s lufthavnstog, hvis der er sådan et? eller skal man bare spørge til råds når man kommer fra lufthavnen?

  Du skrev også at det går hvert 15 min, er det så nemt og ligetil at finde?

  Det er min første gang til London og er lidt forvirret omkring det lufthavnstog

  Håber du kan hjælpe!

  Hilsen Mathilde

  juni 14, 2017 at 10:57 am
  • Kristoffer Føns
   Kristoffer Føns

   Hej Mathilde

   Jeg bruger altid selv Train Genius til at få overblikket over togtider og hvis jeg skal købe togbilletter i UK. Link her: https://rejsekris.dk/link/train-genius.php

   Der kan du bare skrive ‘Gatwick Airport’ til f.eks. ‘London Victoria’ og se alle afgange. Gatwick Express er hurtigst ind til byen.

   juni 15, 2017 at 7:12 am
 • Anne Marie Grum Stævngaard

  Hej rejsekris
  Kan man nogen steder på nettet se et kort over lufthavnsområdet i Gatwick? jeg har brug for at finde ud af hvor langt der fra togstation – hvor Gatwick Exspress ankommer og hvor langet der er til tjek-in til lufthavn syd?

  august 31, 2017 at 5:48 pm
 • Leif Petersen

  Hej, jeg har netop været i London. Gåturen i Gatwick lufthavnen og hen til togstationen, efter at man er kommet igennem pas-og sikkerhedstjekket er kort. Der er mange personer/personale, der gerne hjælper en. Vi tog ikke ekspressen til ca 19,90 pund, men det langsommere tog (ca 10 min, til 9,80 pund) ind til Kings Cross, hvor vi skiftede til Underground på St.Pancras, der ligger lige på den anden side af gaden.
  Da vi skulle retur, blev vi anbefalet at tage til Victoria st, hvor toget til Brighton kører direkte fra.
  Vær opmærksom på, at hvis man vil betale med sit trådløse Visakort, virker det ikke altid, så kom i god tid, da mange turister skal have tanket penge op på deres Oyster card.
  Der er generelt hjælpsomme personaler på alle togstationer 🙂

  september 24, 2017 at 8:01 am
 • Trine Jensen

  Hej Kris!

  Jeg skal fra Gatwick ind til Olof on og vil tage Gatwick Express , og som du skriver og håber jeg forstår det korrekt så kan jeg bruge oister kortet? Og kan jeg optanke kortet i Gatwick? Og ingen reservation på denne tog rejse er nødvendigt?

  Vh Trine

  oktober 25, 2017 at 9:02 am
 • Anette Straadt

  Hej Kris
  Hold da op for en fantastisk side og service.
  Jeg skal til London i 5 dage til sommer med mine 3 børn (8,12 og 14). Vi glæder os meget.
  Vi flyver til Gatwick. Når vi skal hjem er det meget tidligt. Flyet afgår 6.30.
  Hvad vil du anbefale ift at komme så tidligt til lufthavnen?

  Jeg overvejer at finde noget AirBNB til os. Men du skriver et sted at du ikke anbefaler det første gang man er i London. Hvordan kan det være?

  1000 tak for din hjælp.

  Mvh Anette

  januar 10, 2018 at 7:10 am
  • Kristoffer Føns
   Kristoffer Føns

   Hej Anette

   Når man skal afsted om natten/tidligt om morgenen, så er man desværre nødsaget til enten at tage bus eller taxa. Bus kan være lidt omstændigt, da man også skal fra sit hotel til stoppestedet. Med National Express er stoppestedet ved Victoria Station, hvilket også er et fint sted at finde hotel, så det kan I jo overveje. Jeg kan anbefale Grange Wellington, der ligger 5-10 mins gang fra Victoria og er et virkelig godt hotel: https://rejsekris.dk/link/grange-wellington-london-victoria

   januar 12, 2018 at 9:31 am
 • Susan

  Hej Rejsekris.
  Bare lige et hurtigt spørgsmål. Min veninde og jeg har en tur til London nu her i februar. Og jeg sidder nu og kigger på National Express bus A8 fra Stansted til Liverpool streeet. Men kan det passe at man ikke skal oplyse sine rejse dage.? Vi rejser f.eks ud D.25 og hjem D.28., synes det virker underligt.
  Mvh Susan

  Og ellers god hjemmeside.

  januar 31, 2018 at 9:48 am
  • Kristoffer Føns
   Kristoffer Føns

   Hej Susan

   Det er helt rigtigt; hvis du køber billetten hos VisitBritain skal der ikke nævnes dato.

   Du kan også vælge at handle direkte på National Express’ hjemmeside 🙂

   februar 1, 2018 at 8:59 am
 • Bent Stendahl

  Vi lander i Gatwick d. 16 April, vi påtænker at tage med National bussen, der står at den kører til Victoria Station, men vi skal bo ved Gloucester Road, mon bussen kommer den vej ?
  Vh/Bent

  april 9, 2018 at 10:28 pm
  • Kristoffer Føns
   Kristoffer Føns

   Hej Bent

   Nej, men I kan tage District line fra Victoria til Gloucester Road – der er kun 3 stop, så det tager ca 6 min.

   april 10, 2018 at 11:07 am
 • Louise

  Hej Kris,
  Kan kun i stemme mig koret – det er en rigtig informativ og god hjemmeside, du har her. Tak for det.
  Jeg vil høre dig om du kender den bedst tænkelig transport fra Gatwick til Haverstock Hill? Tænker tage toget til Tower Bridge og er lidt i tvivl om, det er nemmest med tube, bus eller taxa videre her fra!? Hvad vil du foreslå?
  Mvh Louise

  maj 15, 2018 at 7:49 am
  • Kristoffer Føns
   Kristoffer Føns

   Hej Louise

   Mange tak!

   Ja, tag Thameslink toget til London Bridge (ikke Tower Bridge 😉 ). Derfra skifter du til tuben og tager Northern Line nordpå til Belsize Park, hvor Haverstock Hill begynder.

   God tur til London 🙂

   maj 15, 2018 at 7:57 am
 • Birgitte Mortensen

  Hej Kris
  Super hjemmeside.
  Vi lander i Gatwick tirsdag den 28. maj, og har købt Oystercard hjemmefra. Nu bliver jeg i tvivl om vi godt kan bruge dem i Gatwick expressen og hvis ja, skanner man så kortet som et rejsekort ved afrejse og ankomst.
  Hvordan fylder man flere penge på kortet?
  mange hilsner
  Birgitte

  maj 27, 2018 at 12:41 pm
  • Kristoffer Føns
   Kristoffer Føns

   Hej Birgitte

   Det kan I godt. Jep, der er ‘barrier’ som man ikke kan komme igennem uden at ‘bippe’ sig ind med Oyster Cardet, så det giver helt sig selv. Der er også kontrollører dér, så man kan spørge dem til råds osv.

   I kan fylde flere penge på enten i billetkiosker eller i billetautomaterne der står på stationerne i London.

   God tur 🙂

   maj 30, 2018 at 1:01 am
 • marie

  Hej Kristoffer
  Super god hjemmeside!
  Jeg er for sent ude til at kunne nå at få leveret et oyster card. Kan det kun købes online? Er der andre muligheder a la klippekort. Jeg skal bo på Brick Lane med 3 overnatninger, så jeg tænker ikke at travelcard er en god løsning?
  På forhånd ,mange tak!
  Mvh Marie

  maj 30, 2018 at 11:03 am
  • Kristoffer Føns
   Kristoffer Føns

   Hej Marie

   Kortet kan købes på stationerne i London også 🙂

   juni 3, 2018 at 8:33 am
 • Vibeke

  Vi (4 voksne+2 teenagere på 13) skal rejse fra London (lejlighed tæt på Union Street) til Stansted d. 22/7-18. Flyet afgår ca kl 9, så vi skal tidligt afsted. Hvad vil du anbefale ift transport?
  På forhånd tak
  Vibeke

  juli 9, 2018 at 9:00 pm
  • Kristoffer Føns
   Kristoffer Føns

   Hej Vibeke

   Du skriver, at I skal til Stansted, men har kommenteret på mit Gatwick-indlæg – hvilken lufthavn er det? 😀

   juli 10, 2018 at 7:26 am
 • Ina Jul Leandal

  Kan Oyster card (som vores rejsekort) bruges af flere personer på en gang?

  oktober 7, 2018 at 11:32 am
 • Jan

  Hej Kris.
  Hvad er din erfarring med ‘commuter train* fra Gatwick til Kings Cross.
  Vi lander kl. 8 en lørdag.
  Er det et tog som benyttes af mange så det er meget fyldt eller er der fint med plads.
  Vi har en med som er lidt klaustrofobisk…..

  december 7, 2018 at 1:24 pm
  • Kristoffer Føns
   Kristoffer Føns

   Hej Jan

   Hmm, det er sgu svært lige at sige. Jeg har både oplevet, at toget har været fyldt, men også at der har været masser af plads. I vil nok ramme et tog ca 8:30/45 og så burde det værste morgen-mylder jo være væk, men jeg kan ikke sige det med sikkerhed…

   december 14, 2018 at 9:57 am
 • charlotte

  Hej Kris.
  Vi skal til London d. 14. okt-d.18. okt (min datter på 9 år) og jeg. Jeg forsøger at købe de billige togbilletter som du anbefaler men jeg kan kun sætte datoen for ankomst (D.14.) når jeg prøver at købe returbilletter.
  Skal jeg heller købe billetterne seperat, altså for udturen og hjemturen på hver sin? Eller er hjemturen bare “åben”

  september 28, 2019 at 11:08 am
  • Kristoffer Føns
   Kristoffer Føns

   Hej Charlotte

   Lige præcis – når man køber return-billet hos VisitBritain, så er den ‘åben’ og gælder 30 dage fra ens ankomstdag. Så de skal bare bruge ankomstdagen 🙂

   oktober 4, 2019 at 9:04 am
 • Lotte

  Hej Kris
  Virkelig god blog du har! Vi er en familie på 4 (børn på 8 og 11 år), som skal bo på Battersea High street. Vi lander i Gatwick. Det er lidt svært at finde ud af hvilken billettype, der egner sig så? Kan du hjælpe?

  januar 20, 2020 at 7:06 pm
  • Kristoffer Føns
   Kristoffer Føns

   Hej Lotte

   Takker 🙂 Den er ret nemt; I skal bare med Southern-toget i retning mod Victoria. Dér står I af på Clapham Junction og går til jeres gade, der er en 5-10 minutters gang væk. I kan bruge Visitor Oyster Card til toget.

   januar 21, 2020 at 8:31 am
 • Lene

  Hejsa
  Vi flyver til Gatwick og skal til Kensington High street hvor vores hotel ligger. Hvis vi tager det alm tog fra lufthavnen og ikke Gatwick Expressen hvilken station er så bedst at stå af på?? Og evt videre med metro til en station nær hotellet.
  Derudover skal vi også fra Kensington High området til Wembley Arena og se Disney on ICE i april.
  Hvad er den nemmeste transport dertil?
  Er der metro eller alm tog dertil og kan man bruge oyster card på den strækning ?? Og hvad koster turen dertil ca pr person ? Jeg er lidt i tvivl om hvor meget jeg skal fylde på vores oyster kort nemlig.
  På forhånd tak.

  Vh Lene

  februar 19, 2020 at 9:46 pm
  • Kristoffer Føns
   Kristoffer Føns

   Hej Lene

   Du kan bruge Google Maps’ rutevejledning til at tjekke den offentlige transport i London, så får du en klar rutevejledning fra A til B.

   Der går Underground til Wembley, ja, så der kan I bruge Oyster Cards.

   februar 26, 2020 at 12:35 pm

Skriv en kommentar