gatwick lufthavn

Mange danskere, der skal på storbyferie i London lander hver dag i Gatwick Airport, der er placeret ca 40 km syd for London.

Jeg har selv fløjet til og fra Gatwick mange gange, og vil herunder dele mine bedste tips til, hvordan man kommer billigt ind til central London fra lufthavnen.

Det er umiddelbart ganske nemt at komme fra Gatwick til London, men jeg ved, at mange danskere synes det er problematisk, når man skal videre fra stationen i London til sit hotel.

Tog fra Gatwick til London

Den første mulighed er den mest kendte, nemlig Gatwick Express. Har du tidligere taget fra Gatwick til central London kender du muligvis allerede dette tog, der på ca 30 minutter kører turen fra lufthavnen til Victoria St, der ligger centralt placeret i London med mange tube og bus linjer til hele London. Bl.a. er det ganske nemt at komme til Paddington, hvor mange London hoteller er placeret.

Priser & booking af Gatwick Express
En billet med Gatwick Express koster 19.90 GBP.

Gatwick Express er uden tvivl den nemmeste & hurtigste måde at komme fra Gatwick til London på. Så hvis du vil hurtigt ind til Central London fra lufthavnen i Gatwick, kan du med fordel benytte dig af Gatwick Express.

Jeg anbefaler at købe Visitor Oyster Card hjemmefra til turen. Disse er Londons svar på Rejsekortet og fungere både i Gatwick Express toget og (naturligvis) i London Underground, Overground og i bybusserne. Køb Visitor Oyster Card hjemmefra, så modtager du det med hurtig-post og kan blot spankulere ud af flyet og (næsten) direkte ind i London.

Køb Visitor Oyster Card i VisitBritains officielle webshop – direkte link her.

Jeg vil anbefale at købe kortet med 50 pund, hvis du planlægger at bruge det til Gatwick Express.

Billigere med toget fra Gatwick til London

Du kan dog også vælge at tage et lidt langsommere tog og spare penge ved at bestille en togbillet med det såkaldte ‘commuter train’ – et almindeligt tog hos selskabet Thameslink.

Her koster en billet fra Gatwick til f.eks. London Bridge St eller King’s Cross St Pancras nemlig kun 9.90 GBP.

Altså næsten halv pris i forhold til Gatwick Express.

Også fra London Bridge St (der ligger i den østlige del af byen) er der glimrende muligheder for at komme videre rundt i London med tube eller busser. Hvis du tager videre med toget til King’s Cross St Pancras er der endnu flere muligheder for at komme rundt i byen med offentlig transport.

Jeg plejer at købe min togbillet online hos VisitBritain, hvor man modtager sin billet pr email, billetten skal så printes ud og vises til kontrollørerne ved togstationen i Gatwick lufthavn.

Der afgår tog ca hvert kvarter og turen tager ca 45 minutter til London Bridge – lidt længere tid til King’s Cross.

Køb hjemmefra for at få den billige billet

Du skal bestille billetten online hjemmefra for at få den billige pris.

Dette kan du gøre online hos VisitBritain på dette link.

Når du kommer til London – enten London Bridge eller King’s Cross (der også hedder St Pancras) – skal du højst sandsynligt videre med enten tube eller bus. Her vil jeg kraftigt råde dig til at købe et Visitor Oyster Card, da du dermed sparer præcis 50%, når du tager med undergrundsbanen.

Det er decideret uklogt ikke at købe et Visitor Oyster Card hjemmefra, når turen går til London – det kan både bruges til tuben, busser, almindelig tog i London og sågar til bådture på Themsen.

Du kan købe Visitor Oyster Cards online på VisitBritains officielle webshop – direkte link her.

Bus fra Gatwick til London

Det er også muligt at tage bussen fra lufthavnen og ind til London. Når jeg flyver til Stansted er dette en mulighed jeg ofte benytter, da det er næsten ligeså hurtigt og langt billigere (læs om transport fra Stansted-London her).

Fra Gatwick er det dog en anden sag – der tager jeg enten Gatwick Express eller det billige tog.

Bus der kører fra Gatwick til London

Med National Express busserne fra Gatwick kan man komme til London for 10 GBP. Turen tager dog også mellem 90-120 minutter. Trafikken i London er hardcore, så hvis man kan undgå bussen, vil jeg anbefale det.

Prisen for for busrejsen fra Gatwick til London er 10 GBP

Du kan booke billet til bussen hjemmefra her.

Taxa/minicab fra Gatwick til London

Ønsker du at komme nemt og bekvemt direkte fra Gatwick til dit hotel i London? Så er en taxa naturligvis også en mulighed. Dog vil jeg advare imod blot at sætte sig ind i en almindelig ‘black cap’ i Gatwick, da priserne vil være langt dyrere end en smartere mulighed:

Book en såkaldt ‘minicab’ online hjemmefra og spar penge. En minicab er egentlig en taxa, men den skal bookes på forhånd og bilen er lidt mindre end de store sorte taxaer. Til gengæld er prisen langt billigere og man ankommer med visheden om, at der holder en bil og venter.

Jeg anbefaler at bruge hjemmesiden MiniCabit, hvor man kan få overblikket over priser og også booke sin minicab.

Har du fået styr på transporten fra Gatwick til London?

Så kan du begynde at planlægge, hvad I skal opleve i London. Tag eventuelt et kig på de over 50 forskellige sightseeing-ture og ‘things-to-do’, som kan bookes hjemmefra i VisitBritain webshoppen.

Det er ofte billigst at booke hjemmefra og så slipper man også for at så i kø 😉

Du kan også se min store guide til seværdigheder i London herOg se mine videoer fra London:

Ellers vil jeg blot ønske dig en god tur fra Gatwick til London og en rigtig god storbyferie i den engelske hovedstad.

Planlæg din rejse 👇🏻

  • Hotels.com er min foretrukne booking-portal med prisgaranti og gode rabatter
  • Escapeaway er et rejsebureau, hvor du selv kan vælge fly og hotel, men hvor du får samtidig får al trygheden og garantien ved en pakkerejse
  • Get Your Guide er en portal, hvor du kan booke billetter til seværdigheder, udflugter på rejsemål og diverse transportbilletter

Om Rejsekris

Kristoffer Føns

Her på Rejsekris.dk skriver jeg om mine egne rejser og udarbejder samtidig rejseguides til bl.a. seværdigheder, transport og overnatning. Mit mål er at gøre det så nemt som muligt for dig at planlægge din rejse hjemmefra, så du trygt kan tage afsted med ro i maven og styr på alle detaljer. Alle indlæg kan indeholde affiliate-links.