Transport fra JFK Lufthavn til Manhatten – Sådan kommer du nemt til hotellet

jfk lufthavn new york

Når man rejser til New York vil man som oftest lande i enten Newark eller JFK Lufthavn såfremt man flyver direkte fra Danmark.

Planlægger du din tur til New York i sidste øjeblik? 🗽

Her er et par af de bedste ting at lave, hoteller og andre tips til din rejse til New York.

🇺🇸 Top Aktiviteter & Ture i New York:

1. Se NYC's skyline fra Top of The Rock eller One World (alle bør opleve dette!)
2. World Trade Memorial Museum (trist, men interessant oplevelse)
3. Se Manhattan fra vand-siden - måske med en bådtur til Frihedsgudinden
4. Se et show på Broadway (der er alt fra Harry Potter til Løvernes Konge)

🛌 Bedste Hoteller i New York:

1. The Dominick (luksushotel med spa & værelser med fantastisk skyline-udsigt)
2. Crowne Plaza Times Square (har boet her flere gange - gode store værelser til prisen)
3. Holiday Inn LES (et billigere, men godt hotel i skønne Lower East Side nær Soho)

🗽 New York CityPASS giver op til 40% rabat på 5 af byens bedste attraktioner - det kan bl.a. bruges til 9/11 Memorial Museum, Top of the Rock og bådture (og meget mere).

I denne guide vil jeg gennemgå de forskellige muligheder for transport fra JFK Lufthavn til Manhattan, hvor de fleste vælger at bo under deres ferie i NYC.

Få et indtryk af lufthavnen i videoen her:

JFK (John F. Kennedy) Lufthavn er den største og travleste lufthavn i New York, så der er naturligvis masser af muligheder for transport ind “til byen”.

JFK er beliggende i bydelen Queens ca 23 km fra Manhattan, så det er umiddelbart relativt overskueligt at komme fra JFK til Manhattan.

Jeg har nu taget turen fra JFK Lufthavn til Manhattan flere gange på forskellige tidspunkter og er nødt til at sige, at det desværre ikke altid er en stor fornøjelse at komme fra lufthavnen til sit hotel inde på Manhattan.

Derfor er det vigtigt lige at gøre sin research hjemmefra og vælge den rette transportform – det har jeg så gjort for dig, så brug lige 5 minutter på at læse denne guide, så du bliver helt klar til din rejse til New York.

Efterfølgende kan du tage et kig på mine andre NYC-artikler, hvor de mest populære er guiden til seværdigheder i New York og min store artikel om gode hoteller i New York (begge links åbner i ny fane).

Og lad os så komme til den deciderede guide til transport fra JFK Lufthavn til Manhattan.

Jeg lægger ud med den transportform jeg selv benytter som oftest og også anbefaler.

Bil fra JFK Lufthavn til Manhattan – forskellige muligheder & priser

new york trafik


Den oplagte mulighed, når man lander efter en oversøisk rejse, der har krydset en tidszone eller to, er naturligvis at hoppe i en bil og blive kørt direkte til sit hotel inde på Manhattan.

Hvor lang tid tager køreturen?

Beklager, men det er næsten umuligt at spå om, da det afhænger af hvor på Manhattan du skal bo og hvad tid på dagen du lander.

En udmærket mulighed at få et estimat på er dog ved at bruge Google Maps’ rute-værktøj som jeg også har brugt herover.

Så hvis du f.eks. lander i JFK en mandag kl 15, så prøv at indtaste ruten fra JFK til dit hotel på en mandag kl 15 – så giver Google en rute og fortæller hvor lang tid det vil tage…

Bil er min foretrukne transportform, når jeg lander i JFK Lufthavn, men det er ikke så ligetil som man umiddelbart tænker.

Gul taxa med taxameter

new york taxa


Den umiddelbart nemmeste måde at komme fra lufthavnen til sit hotel er naturligvis blot at gå direkte ud til en almindelig, gul taxa.

Taxaerne i New York skal have licens for at køre ind til ankomstterminalerne i lufthavnen, så her er det svært at blive snydt.

Hvad koster en taxa fra JFK Lufthavn til Manhattan?

Samtidig er der en fast pris på køreturen fra JFK til hele Manhattan på 52 USD (ca 360 kr pr maj 2020), der inkluderer alle motorvejsafgifter.

I peak times er der derudover et tillæg på 4.50 USD – og så forventes det at man giver drikkepenge, typisk mindst 15% af beløbet, når man kører med disse taxaer.

Så taxa kan ofte være en ganske fin måde at transportere sig fra JFK til Manhattan, men der er et stort men.

Og det er, at køen til taxaerne kan være decideret forfærdelig. Sidst jeg landede i JFK var min plan blot at tage en almindelig gul taxa, men det opgav jeg med det samme jeg så køen, hvor der uden tvivl var mindst en times ventetid til at komme afsted.

Efter at have fløjet i 10 timer (det her var via Zurich), netop nu landet i en underlig tidszone og stået i en lang kø for overhovedet at blive lukket ind i USA, så var der vitterligt intet jeg havde mindre lyst til end at stå i ENDNU en lang kø – bare for at få en taxa.

Pre-booket taxa med privatchauffør

new york


Hvilket leder mig til en anden mulighed som jeg nok vælge næste gang jeg rejser til New York, nemlig en pre-booket taxa med en chauffør, der følger mit fly og står klar, når jeg kommer ud fra paskontrollen.

En rejse til New York er generelt dyr, så jeg forsøger gerne at spare penge de steder, hvor det er muligt, men lige netop med lufthavnstransporten vil jeg gerne selv bruge lidt ekstra – dér er man i forvejen lidt presset pga søvnmangel og generelt skal det bare glide smertefrit på denne del af rejsen.

Jeg har fundet en række forskellige muligheder for at pre-booke en privatchauffør hos min faste samarbejdspartner Get Your Guide.

Her er en anmeldelse af servicen (der er flere og meget mere info inde på booking-siden):

jfk lufthavn transport

Du kan læse mere om denne mulighed og booke online hos Get Your Guide her.

Uber

uber jfk lufthavn new york
Kvittering for min Uber-tur fra JFK til Manhattan.

Uber er naturligvis også en mulighed, men igen er det lidt et sats ala de gule taxaer. Jeg skal dog sige, at jeg på den førnævnte seneste rejse til New York valgte at trække mobilen frem og booke en Uber, da jeg så den lange kø til taxaerne.

Denne gang gik det glimrende og jeg fandt min chauffør, der havde holdt og ventet på en kunde.

Så jeg spankulerede forbi taxakøen og ud til bilen, som jeg godt nok havde svært ved at finde og ikke helt forstod min chauffør, men det lykkedes efter et par minutter 😀

  • Prisen for min tur fra JFK Lufthavn til vores hotel i Soho på Manhattan var 72,04 USD inkl alt (ca 500 kr).

Så det er altså dyrere end en almindelig taxa, men en udmærket mulighed.

Du kan få et estimat på din Uber-pris her.

Tog til Manhattan – intet direkte lufthavnstog

jfk airtrain

Der er desværre intet direkte lufthavnstog fra JFK til f.eks. Grand Central eller Penn Station på Manhattan – det havde været rart, da trafikken ud til lufthavnen kan være decideret forfærdelig og den relativt korte køretur kan virke endeløs…

Der er dog et såkaldt AirTrain, der kører fra lufthavnen – så det er en mulighed, men vær opmærksom på, at du skal skifte mindst én eller (med stor sandsynlighed) flere gange, hvilket de færreste har lyst til ovenpå en lang flyrejse og med bagage på slæb.

  • Lufthavnens AirTrain kan tages fra alle syv terminaler som illustrationen herover viser – vær opmærksom på, at der i JFK er to forskellige AirTrain-linjer (som illustrationen også viser), en der kører til Jamaica St og en til Howard Beach St.

Igen er det svært at guide dig til, hvad du præcist skal gøre, hvis du gerne vil tage toget fra lufthavnen til Manhattan, når jeg ikke kender dit hotel, da ruten i høj grad afhænger af det.

Derfor vil jeg igen anbefale, at du tager Google Maps’ ruteplanlægger værktøj i brug.

Her kan du indsætte, at du skal fra JFK og direkte til dit hotel, hvorefter Google planlægger din rute.

F.eks. har jeg gjort det med det seneste hotel jeg boede på i NYC, City Rooms i Soho:

Her ville jeg altså skulle tage med Air Train 15 min til Jamaica Station, skifte til J-linjen på Subway-systemet og efter 47 minutter stå af på Canal St, hvorfra jeg kunne gå til mit hotel på 2 minutter – en rejse på ca 1 time og 21 minutter i følge Google.

Billetter til AirTrain (og Subway)

AirTrain er gratis at køre med, men når du skal videre fra enten Jamaica eller Howard Beach skal du købe et Metrocard, der kan sammenlignes lidt med Oyster Card i London, hvis du har været der.

Du kan både vælge et Pay-Per-Ride Metrocard, hvor du (som navnet antyder) betaler pr tur; her skal du fylde et antal dollars på kortet og så ‘bruge af dem’.

En anden mulighed er f.eks. et 7-day-Unlimited Metrocard, der giver ‘gratis’ adgang til Subway og lokale busser for 33 dollars – det plejer jeg selv at købe, når jeg er i New York.

Læs mere om Metrocards her.

new york subway


Toget fra JFK til Manhattan ville være en god idé, hvis ikke det var så frustrerende at have sin bagage med i Subwayen, hvor man skal igennem barrierer og der generelt bare ikke er super god plads.

Hvis jeg en skønne dag ankommer i JFK Lufthavn kun med håndbagage, så ville jeg uden tvivl vælge toget ind til Manhattan 🙂

Det er også muligt at tage bus fra JFK til Manhattan, men med en pris på 19 USD pr person er det ikke noget jeg vil komme nærmere ind på i denne guide…

Jeg håber, at du nu er klar til din rejse til New York og har fået styr på, hvordan du kommer fra lufthavnen til dit hotel.

  • Hotels.com er min foretrukne hotel-booking portal med gode tilbud i hele verden
  • Get Your Guide er en portal, hvor du kan booke billetter til seværdigheder, udflugter på rejsemål og diverse transportbilletter
  • Omio er den bedste side til at finde billige tog- og busbilletter i hele Europa.
  • Rentalcars.com er det bedste sted at få overblik over priser på lejebiler