25 Seværdigheder & Oplevelser i New York du SKAL opleve på rejsen til NYC

New York City er en fantastisk storby, men den kan være helt uoverskuelig for mange – for hvor skal man lige starte og slutte, når det kommer til seværdigheder og oplevelser i New York?

Planlægger du din tur til New York i sidste øjeblik? 🗽

Her er et par af de bedste ting at lave, hoteller og andre tips til din rejse til New York.

🇺🇸 Top Aktiviteter & Ture i New York:

1. Se NYC's skyline fra Top of The Rock eller One World (alle bør opleve dette!)
2. World Trade Memorial Museum (trist, men interessant oplevelse)
3. Se Manhattan fra vand-siden - måske med en bådtur til Frihedsgudinden
4. Se et show på Broadway (der er alt fra Harry Potter til Løvernes Konge)

🛌 Bedste Hoteller i New York:

1. The Dominick (luksushotel med spa & værelser med fantastisk skyline-udsigt)
2. Crowne Plaza Times Square (har boet her flere gange - gode store værelser til prisen)
3. Holiday Inn LES (et billigere, men godt hotel i skønne Lower East Side nær Soho)

🗽 New York CityPASS giver op til 40% rabat på 5 af byens bedste attraktioner - det kan bl.a. bruges til 9/11 Memorial Museum, Top of the Rock og bådture (og meget mere).

I denne rejseguide giver jeg et bud på de seværdigheder i New York som du med fordel kan overveje at slå vejen forbi på din rejse til NYC.

Afhængigt af længden på din rejse kan det selvfølgelig være svært at nå alle seværdighederne, men jeg vil forsøge at give dig et overblik og så kan du jo selv vælge og vrage i oplevelserne. 

Der er dog en række New York seværdigheder som man simpelthen er nødt til at se, hvis du spørger mig. Derfor starter denne rejseguide med de mest kendte seværdigheder i New York, da de netop er velkendte af god grund.

Men bare rolig – jeg skal nok give mine bud på nogle lidt mere ukendte seværdigheder og oplevelser længere nede i guiden her.

Lad os starte med en række must see seværdigheder i New York City.

1. New Yorks skyline fra en skyskraber – Top of The Rock

New York seværdigheder
Nok det fedeste sted jeg har taget en selfie 😀

Manhattans skyline er voldsomt imponerende, men når man går rundt på byens gader er det svært at overskue, hvor voldsom en by man egentlig går rundt i. Derfor skal du tage elevatoren op i en af byens (mange) skyskrabere og nyde udsigten over hele New York.

Min anbefaling er at tage op i ‘Top of The Rock’, der ligger på toppen af det ikoniske Rockefeller Center (så får du også krydset den af listen).

Jamen, skal man ikke op i Empire State Building, vil du måske tænke?

Jo, det kan man også, men ved du, hvad du ikke kan se, når du er oppe i Empire State Building? Empire State Building 😀

Fra Top of The Rock kan du både se Empire State Building, One World Trade Center og Central Park.

 

Så min anbefaling er uden tvivl at købe billetter til Top of The Rock og gerne tage turen derop mens det er lyst, så du virkelig får en fornemmelse for, hvor imponerende en storby New York i virkeligheden er.

Køb billetter online hjemmefra her.

2. Central Park – NYC’s åndehul

Central Park New York
Om efteråret (her i oktober) og vinteren er der skøjtebane i Central Park.

Hvis du har været oppe i Rockefeller Center forstår du, hvor enorm et område Central Park spænder over. Central Park er i sandhed Manhattans åndehul, hvor man kan slappe lidt af fra gadernes trængsel og alarm. 

Jeg blev ret overrasket over, hvor fed en park der egentlig er tale om. Vi har generelt nogen utroligt kedelige parker her i København, så der skal måske ikke så meget til før jeg bliver imponeret, men Central Park kan altså noget.

Du kan få den fulde oplevelse ved at booke en hestevognstur i Central Park.

 

Det ville være en skam at rejse til New York og ikke slå vejen forbi Central Park. Jeg har indtegnet en rute gennem Central Park, der kommer forbi nogen af de flotteste seværdigheder derinde:

Gåturen slutter oppe ved den næste oplevelse på listen.

3. American Museum of Natural History (og NYC’s museer generelt)


Hvis du følger gåturen gennem Central Park ender du lige ved siden af Natural History museet, der siges at være et af de vildeste i verden.

På museet er der bl.a. enorme skeletter fra dinosaurer, kæmpe hvaler og næsten alt du kan forestille dig indenfor naturhistorie.

Hvis du har bare den mindste interesse i naturhistorie og du rejser til New York, så er du ganske enkelt nødt til at slå vejen forbi American Museum of Natural History, der altså ligger lige ved siden af Central Park.

Du kan købe specielle ‘hurtig-adgang’ billetter til museet online hjemmefra (kan vises på mobil) hos Get Your Guide her.

Af andre populære museer i New York kan man ikke komme udenom – der kan ligeledes købes spring-køen-over billetter inde på Get Your Guide (klik blot på linket til Museum of Natural History herover)

  • Guggenheim
  • Museum of Modern Art
  • Metropolitan Museum of Art

4. Gåturen over Brooklyn Bridge – gratis seværdighed i New York

Brooklyn Bridge

Endnu en decideret ikonisk New York seværdighed (og så er den endda ganske gratis).

Min anbefaling er at starte gåturen på Manhattan-siden, hvilket også vil være mest nærliggende, da de fleste bor på hotel på Manhattan (læs i øvrigt min store guide til hoteller i New York, hvis du endnu ikke har booket).

Gåturen over Brooklyn Bridge er en af de ting man ganske enkelt skal opleve i New York.

Husk dog lige at holde en pause og nyde udsigten ’tilbage’ mod Manhattan, hvor man bl.a. får et godt kig til One World Trade og generelt hele Downtown Manhattan.

Du skal lige være opmærksom på, at man ikke bare kan gå hen til broen nede ved floden og så gå op. Man skal starte ‘inde fra landet’.

Næste oplevelse på listen kommer lige i det du drejer væk fra Brooklyn Bridge.

5. DUMBO (Down Under the Manhattan Bridge Overpass)

Brooklyn DUMBO
Down Under the Manhattan Bridge Overpass, bogstaveligt talt.

DUMBO er et område i Brooklyn, der har en helt speciel stemning over sig.

Det går ikke ligeså hurtigt som ovre på Manhattan og arkitekturen bærer præg af, at her har været en del fabrikker, der nu er bliver transformeret til cool butikker, cafeer og restauranter.

Jeg kan bl.a. anbefale at tage et smut over til Brooklyn Roasting Company (der ligger to – tag den ovre bagved Manhattan Bridge, den er sejest), hvor du får serveret en rigtig god kop kaffe.

Fra DUMBO kan du i øvrigt tage en bådtur i East River – f.eks. op til Williamsburg som jeg omtaler senere i rejseguiden.

6. Bådtur i New York

new york baadtur

Netop en bådtur er næste punkt på listen over seværdigheder og oplevelser i New York. Egentlig ikke et punkt, der kræver den store forklaring; på en bådtur omkring Manhattan får man et helt nyt indtryk af storbyen og kan samtidig nyde byens skyline mens man sidder i rolige omgivelser.

Der findes mange forskellige bådture, men den jeg har fundet med de bedste anmeldelser og til en fair pris er denne bådtur på 90 minutter.

Man kan dog også tage med ‘havnebusserne’, der er noget billigere, men så til gengæld heller ikke har en guide, der forklarer hvad man kigger på.

Dem kan du læse mere om på www.ferry.nyc, men helt kort kan jeg fortælle at en one-way billet for en voksen koster bare 2.75 USD og at der er flere forskellige ruter.

Så det kan måske også være en idé at tænke færgerne ind som en naturlig del af jeres transport rundt i New York – så kombinerer man tiden fra a til b (der normalt ville være i subway) med sightseeing 😀

7. World Trade Memorial Museum – tankevækkende New York seværdighed

world trade museum


Vi husker allesammen, hvor vi var den 11. september 2001 og på turen til New York anbefaler jeg alle at tage hen til ‘Ground Zero’ for at se området med egne øjne. Det er en stor oplevelse – man går ikke derfra med et stort smil, men med mange oplevelser og tanker i bagagen.

Man kan nøjes med at gå hen til det store mindesmærke for terrorangrebet, men der er også et stort museum, der giver et utroligt indblik i begivenhederne tilbage i 2001.

 

Du kan købe spring-køen-over billetter til 9/11 Memorial Museum online hos Get Your Guide her. Det vil jeg anbefale, da køen til museet kan være meget lang – det et trods alt en af de mest kendte “seværdigheder” i New York.

8. Times Square by night

Endnu en af New Yorks bedst kendte seværdigheder – Times Square.

Ja, der foregår meget gøgl i gaden og det er i princippet bare et stort område med en masse reklameskilte.

Så jeg forstår godt, hvis det ikke lyder super tiltrækkende, men det er simpelthen et must at slå vejen forbi Times Square – i sær om aftenen, hvor de mange indtryk og lys skinner igennem.

9. Grand Central Station

grand central station

New Yorks svar på Hovedbanegården er noget mere imponerende end den på Vesterbro 😀

Det er en meget imponerende bygning, der ligger ret centralt på Manhattan, så det er nemt lige at planlægge en tur ind i terminalen.

Chrysler Building ligger i øvrigt lige ved siden af Grand Central Station, så den kan du også nemt få krydset af listen.

10. Frihedsgudinden

frihedsgudinden

Frihedsgudinden er naturligvis endnu en af byens bedst kendte og mest ikoniske seværdigheder. Så det er endnu en af byens ‘must see’ seværdigheder, som mange ikke vil hjem fra USA uden at have set med egne øjne.

Personligt var jeg ikke voldsomt imponeret – det er trods alt bare en statue, men jeg medgiver, at det er en ikonisk New York seværdighed, så selvfølgelig er den med på min liste.

Der findes et utal af forskellige bådture, der kommer omkring Frihedsgudinden og man kan også booke billetter til en tur op i kuppelen (få et overblik her), men faktisk kan man ganske gratis komme på bådtur fra Manhattan og forbi Frihedsgudinden.

Det foregår med Staten Island Ferry.

Tag blot ned til Manhattans sydligste spids og snup Staten Island Ferry fra Whitehall Terminal – husk at sidde på højre side af færgen, hvis du gerne vil se Frihedsgudinden!

Og ignorer i øvrigt alle, der forsøger at sælge dig billetter til Staten Island Ferry – det er en gratis færge for både New Yorkers og turister. Så alle “Staten Island Ferry tickets” er fake!

Se rejseplan og få mere information om færgen her.

Og fra en hurtig top 10 over seværdigheder i New York hopper vi videre til en række seværdigheder og oplevelser, der måske er en anelse mere low key, som de ville sige derovre.

11. Outlet-shopping i Century 21

I princippet ikke en seværdighed, men dog så sandelig en oplevelse! Lige ved siden af World Trade museet finder vi nemlig Century 21, der er i samme størrelsesorden som Illum og Magasin i København.

Forskellen er så bare, at Century 21 er en outlet, hvor der er mulighed for at spare ekstremt mange penge på kendte mærkevarer. Jeg gik selv (lidt) amok i Calvin Klein underbuks-afdelingen og fandt bl.a. også en del gode Lacoste produkter.

Der er nok mest Calvin Klein i herreafdelingen, men også virkelig mange andre kendte mærker, så jeg vil virkelig anbefale at slå vejen forbi denne outlet i New York, hvis du vil shoppe meget billigt tøj.

Tip: det er en god idé at komme omkring åbningstid, da butikken bliver fyldt op!

Vi ankom 5-10 minutter efter de åbnede, hvor der var helt fint at gå rundt, men efter en halv times tid begyndte der virkelig at strømme til med folk og det var selvfølgelig lidt træls…

Få flere gode ideer til, hvad man skal se og lave i denne rejseblog på engelsk, der handler om at bruge 4 dage i New York.

12. The High Line

The High Line New York

En gratis glæde i New York? Yes! The High Line er en nedlagt, hævet tog-bane, hvor der nu er anlagt grønne områder og man vandrer hævet over gaderne på Manhattan.

Det er en ret speciel oplevelse at træde op af trapperne, vandre sydpå (min anbefaling) og så hist og her få nogen virkelig fede udsigter over de lange, klassisk amerikanske gader.

Helt sikkert noget, der bør være på din liste over ‘must try’ oplevelser i New York – og så kan du jo starte ‘oppe’ og gå sydpå, så ender du ved næste oplevelse på listen.

13. Chelsea Market – indendørs seværdighed i New York


Chelsea Market er måske lidt en blanding af Torvehallerne i København og Camden Market i London, men alligevel (naturligvis) sin helt egen størrelse.

På det indendørs Chelsea Market er der både vintage-shopping, cool vinbarer og hippe små street food steder.

Det er uden tvivl et sted, hvor man sagtens kan få et par timer til at gå og jeg vil anbefale at enten tage den i kombination med The High Line eller at gemme den til en dag, hvor vejret ikke arter sig til lange gåture udendørs.

Jeg har indlejret en video fra Chelsea Market herover, så du kan få et indtryk af, hvad det er for et sted.

14. Friends Experience

Hvis du så tv i 00’erne og 2010’erne, hvilket de fleste af os gjorde, så kender du naturligvis Friends (eller “Venner” som Tv2 kaldte serien).

I New York kan du opleve magien fra en af tv’s mest elskede sitcoms ved at besøge Friends Experience i hjertet af New York.

Dette to-etagers interaktive eventyr fører dig lige ind i den ikoniske verden af Friends. Sæt dig i Monica og Rachels køkken, tag en selfie på den berømte orange sofa, og bestil en kaffe fra Central Perk.

Dyk ned i showets historie med originale kostumer og rekvisitter, og genskab dine favoritscener.

Friends Experience er mere end blot en attraktion – det er en hyldest til et show, der har berørt millioner af hjerter.

Se mere og køb billetter her.

15. Oplev gospel i Harlem

Harlem-området i New York er en perle for dig, der gerne vil opleve gospel. Gospel er en musikgenre, der har sine rødder i de afroamerikanske kirker i USA fra slutningen af ​​1800-tallet.

Gospel har været en kraftfuld stemme i mange af USA’s sociale rettighedsbevægelser og har præget en bred vifte af andre musikstile, fra blues og jazz til R&B og rock and roll.

Så her får du altså mere end bare en spændende musikoplevelse – du kommer under huden på en vigtig del af USA’s historie.

denne 4-timers tur vil du vandre gennem Harlems historiske gader, besøge berømte steder som Apollo Theater og Columbia University, og endelig slutte af med en inspirerende baptistgudstjeneste, hvor du vil blive opslugt af kraften i et levende gospelkor.

Se mere om turen her.

16. Williamsburg – trendy hipster område i Brooklyn

Jeg snakkede en del om Williamsburg i min guide til gode spisesteder & restauranter i New York, så jeg skal forsøge ikke at gentage mig selv for meget her. Williamsburg er et af de områder i New York, der oftest bliver beskrevet som byens hipster centrum.

For mig betyder det egentlig ikke så meget, at et område bliver kaldt det ene eller det andet. Det der tæller for mig er om jeg selv kan lide området – og det er i den grad tilfældet med Williamsburg.

Stemningen er mere nede på jorden end inde på Manhattan, hvor det altid går super stærkt. I Williamsburg er der lidt mere ro på og alle gader er ikke overbefolket med andre turister og dyttende biler – dog dermed ikke sagt, at der ikke er turister i Williamsburg for det er der selvfølgelig.

Men der er også et væld af gode cafeer, restauranter, barer og butikker.

Det tager ikke lang tid at komme til Williamsburg fra Manhattan med subway, så jeg vil uden tvivl anbefale at tage turen derud og opleve en lidt anden side af New York end den mange ‘nøjes med’ på Manhattan.

Det er i særdeleshed området nord på Williamsburg Bridge og til Nassau Avenue jeg anbefaler – omkring Bedford Avenue f.eks..

17. Smorgasburg – streetfood market i Williamsburg


Jep, vi bliver lige i Williamsburg, hvor der hver lørdag (obs: kun forår-sommer-efterår – tjek website for åbningsdatoer) er et stort streetfood market.

Streetfood er over os, også i Danmark, i disse år, men jeg blevet faktisk meget positivt overrasket over kvaliteten af madboderne på Smorgasburg. Derudover er der også en del boder, der specialiserer sig i amerikansk mad som vi ikke kan få nogen steder i Danmark – og jeg har heller ikke set det andre steder i Europa.

Og hvis ikke god streetfood er nok til at tiltrække dig, så kan jeg fortælle, at området ligger i en park ned til East River. Det betyder, at man får en fantastisk udsigt ind til Manhattans skyline fra markedets område.

18. Chinatown – større end de fleste

chinatown nyc

Jeg har efterhånden besøgt en del Chinatowns rundt omkring i verden. Den i Bangkok er/var hidtil den fedeste, men jeg vil næsten sige, at Chinatown i New York slår den.

Her føler man virkelig, at man er kommet til et andet land – og det er altså ikke kun lige i en enkelt gade eller to.

Chinatown i New York strækker sig over et virkelig stort område, hvor det vrimler med kinesere, restauranter kun med kinesisk skrift og generelt en masse underlige butikker, hvor man føler sig meget langt fra USA.

I mine øjne en rigtig fed og spændende oplevelse, når turen går til New York. Og så ligger Chinatown i øvrigt super godt placeret – næsten lige ‘under’ Soho, hvor de fleste turister på et tidspunkt slår vejen forbi.

Så smut lige ned og oplev Chinatown også, det er meget specielt.

19. Little Italy – turistet men charmerende

Stik nord for Chinatown finder vi et andet område dedikeret til et land langt fra USA, nemlig Italien.

Little Italy er lidt anderledes end Chinatown og ret skal være ret; det er et meget turistet område, hvor jeg tror man skal passe på man ikke ender på en turistfælde af en restaurant.

Det er dog ret sjovt at vandre gennem Little Italys gader, der adskiller sig markant fra andre områder på Manhattan.

Husk dog lige at tjekke Yelp, Google eller Tripadvisor inden du går ind på en restaurant – der er så mange gode spisesteder i New York, så det vil være en skam at ende på en turistfælde, hvor de serverer dårlig mad til dyre priser.

20. Soho – hyggelige sidegader og god shopping


Jeg var kort inde på Soho tidligere i rejseguiden her og vil sådan set også anbefale dig at tage forbi området – det vil komme naturligt for de fleste, da der ligger rigtig mange gode butikker i området, så måske du allerede har udset dig et par butikker du skal i.

Det er dog i sær sidegaderne omkring Broadway jeg er vild med. Her er de flotte brostensbelagte gader med de klassiske New Yorker brandtrapper, små cafeer og hyggelige butikker.

Soho er bare et fantastisk, hyggeligt område og et af de områder jeg anbefaler at finde et hotel i.

21. Flatiron Building – alle Instagrammeres drømmested

flatiron building nyc

Der er ikke så meget at fortælle om Flatiron Building – tjek bare billedet herover (eller læs bygningens historie her), så ved du, hvad det handler om.

Hvis du mangler et godt ‘skud’ til din Instagram eller er typen, der bare godt kan lide at se flotte, ikoniske bygninger, så skal du lige sørge for at komme forbi Flatiron Building i New York.

Det er da heldigvis også en bygning, der ligger i et område, hvor mange turister alligevel ville slå vejen forbi.

22. Roosevelt Island Tramway – skilift over East River


En af de mere specielle oplevelser i New York og så er den faktisk meget billig.

Du kan nemlig bruge dit Metrocard til at tage en tur i Roosevelt Island Tramway, der er en skilift som tager dig fra Manhattan til den lille Roosevelt Island i East River.

Videoen herover fortæller faktisk alt, hvad du skal vide før du tager med Roosevelt Island Tramway, så jeg vil ikke skrive så meget mere 😀

Vær opmærksom på, at du ikke kan betale med kontanter – kun Metrocard. Læs flere praktiske informationer her.

23. East Village & Lower East Side – hyggeligt om dagen, gang i den om natten


East Village og Lower East Side er nok mine yndlingsområder i New York (skarpt forfulgt af Williamsburg). De to områder emmer af historie, flotte bygninger og så er her en ret local feel.

Hvor jeg tidligere nævnte Soho som et godt område (det er det også!), så er East Village og Lower East Side en anelse mindre befolkede af turister, men til gengæld er her vitterligt spækket med barer, cafeer og restauranter.

Hvis du gerne vil en tur i byen med de cool New Yorkere, så kan jeg i den grad anbefale at gå på pubcrawl i East Village.

Start eventuelt på den fremragende Fools Gold 😀

24. Sport, kultur og musicals i New York – hold øje med programmet

Harry Potter broadway show
Harry Potter show på Broadway – se mere om showet her.

Min sidste anbefaling til seværdigheder og oplevelser i New York er en man godt kan glemme lidt.

Når vi rejser til New York er vi jo så forhippede på, at vi skal se så mange ting som muligt, at vi (måske) har en tendens til at glemme, at der faktisk også foregår rigtig mange store sports- og kulturbegivenheder i byen.

Der er selvfølgelig både baseball, basketball og ishockey som nogen af de helt store sportsgrene.

Særligt billetter til baseball er i den grad til at betale og det skulle eftersigende (jeg mangler fortsat mit første besøg på et baseball-stadion) være en virkelig fed oplevelse – tænk fadøl, hot dogs og god stemning 😀

Tag et kig på kalenderen for koncerter, sportsbegivenheder og kulturbegivenheder.

Og så er der jo altid de fantastiske musicals på Broadway, hvor shows som Harry Potter og det forbandede barn, Aladdin, Phantom of The Opera og lignende altid kører – køb billetter til Broadway musicals online her.

25. Helikoptertur over Manhattan

Det er ikke en billig oplevelse, men hvis du vil prøve noget helt vildt på din tur til New York, så skal du prøve en luksuriøs rundtur i New Yorks ikoniske skyline med en deluxe helikoptertur.

Du vil få et helt unikt perspektiv på byens mest kendte vartegn, herunder Frihedsgudinden, Central Park og Manhattans imponerende skyline.

Læs mere og book online her.

Ofte stillede spørgsmål om New York

Herunder besvarer jeg en række spørgsmål om New York, der ofte bliver stillet af danske rejsende.

Hvilke seværdigheder i New York er must-see?

Når man rejser til New York er der en række seværdigheder man bare er nødt til at se. Det anbefales bl.a. at se Times Square, Brooklyn Bridge, Frihedsgudinden og Central Park, der er nogle af byens mest kendte seværdigheder. New York byder dog på mange andre spændende oplevelser og der er nok at se til mange rejser. I denne guide fortæller jeg nærmere om både de kendte must-see seværdigheder og giver mine personlige anbefalinger til de mindre kendte, gode oplevelser.

Hvor skal man bo i New York?

Hoteller i New York er dyre, så det kan godt betale sig at gøre sin research hjemmefra. Det er en skam at betale overpris for et dårligt hotel i et dårligt område, hvor det er svært at komme til seværdighederne på Manhattan. Jeg har haft mit eget rejsebureau, hvor jeg bl.a. var i New York i en uge og testede et nyt hotel og område hver dag, så jeg har skrevet en stor guide til, hvor man skal bo på sin rejse. Guiden til hvor man skal bo i New York er her.

Hvad skal man opleve i New York med børn?

Der er masser af fremragende oplevelser for folk i alle aldrer i NYC. Omkring Times Square er der spækket med børnevenlige oplevelser og bare det at gå rundt på pladsen med alle de udklædte Disney-figurer er en oplevelse i sig selv. Der er også bl.a. Central Park Zoo, Roosevelt Island Tram og mange andre børnevenlige oplevelser jeg nævner i guiden her.

Hvornår er det bedst at besøge New York?

New York City har et lidt anderledes klima end vi er vant til i Danmark. Vinteren i New York kan blive ekstremt kold og det er ikke unormalt, at byen er sneet godt til og temperaturen kommer gerne under minus i januar og februar. Foråret kommer til gengæld tidligt og april er derfor eksempelvis en fantastisk måned at rejse til NYC. Sommer i New York bliver hurtigt meget varm og de lokale har det med at ‘flygte‘ ud af byen i juli, hvor der godt kan være +25 grader.

Jeg håber, at du kunne bruge min rejseguide til seværdigheder og oplevelser i New York.

Hvis du sidder med et godt tip til en spændende seværdighed i New York, så del det gerne i en kommentar herunder 🙂

  • Hotels.com er min foretrukne hotel-booking portal med gode tilbud i hele verden
  • Get Your Guide er en portal, hvor du kan booke billetter til seværdigheder, udflugter på rejsemål og diverse transportbilletter
  • Omio er den bedste side til at finde billige tog- og busbilletter i hele Europa.
  • Rentalcars.com er det bedste sted at få overblik over priser på lejebiler