New York Anbefalinger – 11 gode Restauranter, Spisesteder & Cafeer

New York morgenmad

New York er en helt igennem fantastisk by og der er i sandhed nok at vælge imellem. Således også på mad-fronten, hvor det kan virke helt uoverskueligt at finde ud af, hvor man egentlig skal spise, når nu der er så mange restauranter at vælge imellem.

Planlægger du din tur til New York i sidste øjeblik? 🗽

Her er et par af de bedste ting at lave, hoteller og andre tips til din rejse til New York.

🇺🇸 Top Aktiviteter & Ture i New York:

1. Se NYC's skyline fra Top of The Rock eller One World (alle bør opleve dette!)
2. World Trade Memorial Museum (trist, men interessant oplevelse)
3. Se Manhattan fra vand-siden - måske med en bådtur til Frihedsgudinden
4. Se et show på Broadway (der er alt fra Harry Potter til Løvernes Konge)

🛌 Bedste Hoteller i New York:

1. The Dominick (luksushotel med spa & værelser med fantastisk skyline-udsigt)
2. Crowne Plaza Times Square (har boet her flere gange - gode store værelser til prisen)
3. Holiday Inn LES (et billigere, men godt hotel i skønne Lower East Side nær Soho)

🗽 New York CityPASS giver op til 40% rabat på 5 af byens bedste attraktioner - det kan bl.a. bruges til 9/11 Memorial Museum, Top of the Rock og bådture (og meget mere).

På min uge i New York fik jeg prøvet en masse forskellige spisesteder og vil i denne guide fortælle nærmere om de bedste af slagsen. I rejseguiden herunder kan du således både læse om gode restauranter, spisesteder, cafeer, kaffebarer og fastfood restauranter i New York City.

  • Jeg linker, så vidt muligt, til stedets website (hvor du kan se priser, menukort osv) – nederst finder du et kort over New York, hvor jeg har markeret alle de nævnte steder.

Vi lægger ud med et par glimrende steder i New Yorks Lower East Side område, der i øvrigt nok er mit yndlingsområde i byen – måske i skarp konkurrence med Williamsburg.

Så lad os springe direkte ud i det – rejseguide med anbefaling af gode restauranter i New York som jeg har besøgt i efteråret 2018.

3 Lower East Side anbefalinger

Lower East Side New York


Vi starter med en lille café som man nok skal kende, hvis man skal slå vejen forbi. Min kæreste og jeg blev enige om, at hvis Friends skulle optages i 2018, så kunne cafeen her sagtens være et godt bud på, hvordan ‘Central Perk’ var indrettet.

Pause Cafe – morgenmad & god kaffe

new york cafe anbefaling
Super hyggelig, lille cafe i New York.

Pause Cafe ligger i en lille, hyggelig sidegade fra den store East Houston Street. Det er en lille cafe med acai-bowls, diverse morgenmadstallerkener, sandwiches og bagværk – så altså et perfekt sted at spise morgenmad i New York.

De åbner nemlig allerede kl 7 på hverdage (og kl 8 i weekenden), hvilket var helt perfekt for os, da vi boede lige ved siden af og vågnede ekstremt tidligt hver morgen pga jetlag og støj fra gaden 😀

Læs også min guide til hoteller i New York.

De billeder jeg har fra Pause Cafe er desværre ikke brugbare, da vi, som nævnt, var her pænt tidligt om morgenen, så du må nøjes med mit løfte om, at det er en fremragende cafe i New Yorks Lower East Side område – og ellers kan du se billeder og læse flere anmeldelser på Yelp.

Lil’ Frankies – god pizza i flotte omgivelser

new york pizza
Beklager mit dårlige iPhone-billede – madblogger bliver jeg nok aldrig…

En rigtig flot restaurant i Lower East Side, hvor de specialiserer sig i pizzaer som mama laver dem i Napoli. Ikke den bedste pizza jeg nogensinde har smagt, men dog så god, at jeg gerne ville komme igen og således også sagtens kan anbefale denne restaurant.

Priserne for pizza i New York er lidt speciel; de er jo kendte for at have deres ‘dollar-slices’, så pizza i New York er på den ene side billig, men når man så skal spise pizza på restaurant i New York, så bliver prisen pludselig en noget anden.

Vi spurgte vores Uber-chauffør på vej ud til JFK lufthavn om vi var blevet tørret eller om den pris vi gav for en pizza (19.95 dollars) var helt okay – og den var helt okay.

Så derfor kan jeg anbefale at spise pizza på Lil’ Frankies i Lower East Side 😀 Bordreservation er vist en nødvendighed – det gjorde jeg også selv med få klik via deres website.

Ivan Ramen – New Yorks bedste ramen?

Ivan Ramen har sin egen Wikipedia-side, er at finde i en episode af ‘Chefs Table‘ og bliver ofte omtalt som en af de bedste ramen restauranter i New York City. Stod det til min kæreste, så skulle jeg da også lovprise Ivan Ramen og være ekstremt positiv…

Det kan jeg bare ikke, men det er måske min egen skyld. Måske skulle jeg have tænkt mig om, da jeg bestilte deres ramen med ‘sea salts’ 😀

ivan ramen nyc

Ikke desto mindre bestilte jeg altså ‘Tokyo shio ramen’ og fik serveret en skål ramen, der vitterligt smagte af havvand.

ivan ramen
Her er den så – suppen der smager af hav!

Min kæreste fik en af de andre fra menukortet og hun syntes, det var en af de bedste ramen hun har fået (og hun får det en del).

Så for at være ærlig kan jeg ikke anbefale Ivan Ramen for deres suppe med sea salt, men hvis du har set Chefs Table og generelt tænker dig om, når du bestiller din ramen, så tror jeg egentlig, det er et meget godt spisested 😀

Senere i denne artikel fortæller jeg om et andet ramen-sted, i New Yorks Chinatown, – og det kan jeg 100% anbefale!

God mad, kaffe & streetfood i Williamsburg & Brooklyn

Brooklyn DUMBO
Down Under the Manhattan Bridge Overpass, bogstaveligt talt.

Så springer vi lige for en stund fra Manhattan til Brooklyn og nærmere betegnet Williamsburg. En kort tur med subway, så lander vi i et noget roligere område end altid travle Manhattan – og det er sådan set meget rart.

Vi starter med et af New Yorks mest hypede brunch-steder…

Sunday in Brooklyn – et mekka for morgenmadselskere

New York morgenmad
God morgenmad, gode cocktails…

Sunday in Brooklyn er, som navnet antyder, beliggende i Brooklyn. Lige i udkanten af det særdeles trendy Williamsburg-område. Williamsburg er svær at beskrive, men man kan på sin vis sammenligne det med Vesterbro – og så bare lige 10 gange federe 😀

Sunday in Brooklyn er uden tvivl det perfekte sted at spise brunch i New York. Her er super hyggeligt, flot indretning og søde tjenere. De serverer i øvrigt også cocktails om formiddagen, hvilket er en ret brugt ting i New York – en såkaldt boozy brunch.

Da vi blev spurgt af den søde tjener om vi skulle have en cocktail til vores bestilling grinte vi først, men da han var gået kiggede vi lige på hinanden og blev enige om, at ‘nu var vi jo i New York’. Så vi fik os en god start på dagen med en stærk cocktail kl 10 😀

Her er standard morgenmad, brunch og endda morgenmads-burgere. Min kæreste fik pandekager, der var ekstremt gode og jeg fik selv en form for burger, der ligeledes var glimrende.

Jeg kunne også forestille mig, at her bliver meget levende om eftermiddagen og aftenen. Husk dog at booke bord – det her sted er kendt og et Instagram/influencer paradis 😀

Best Pizza – bedste pizza i New York?

best pizza nyc

Best Pizza fik vi anbefalet af en medarbejder i en Fred Perry outlet, der ligger i Williamsburg – i øvrigt kan jeg ikke anbefale at købe lige netop Fred Perry i New York, da det simpelthen er billigere herhjemme og endnu billigere i Storbritannien (hvis man kommer på de kanter).

Nå, men Best Pizza er en lille pizza-bar i Williamsburg. Ejeren af stedet har (åbenbart) en helt program-serie om god pizza i New York, så man skulle mene, at han ved hvad han taler om.

Således var pizzaen her på Best Pizza da også ekstremt god. Det er de klassiske slices, der bliver serveret meget uprætentiøst på en lille paptallerken og stedet er også meget småt.

Det fungerer dog fremragende til en hurtig frokost, hvis man er i Williamsburg – jeg kommer meget gerne igen!

Tjek denne video, hvor ejeren fortæller lidt mere om stedet og New Yorks forhold til pizza generelt:

Smorgasburg Williamsburg – trendy streetfood marked i New York

smorgasburg new york
Udsigten fra Smorgasburg i Williamsburg er fed…

Streetfood er over os i disse år – vi har selv haft det herlige Papirøen i København (der nu desværre er lukket og blevet til det lidt sjælløse REFFEN) og der dukker efterhånden streetfood op i alle mindre danske byer. Og jeg er helt med på vognen – af en eller anden grund 😀

Smorgasburg er New Yorks måske hippeste streetfood marked og det ligger da også i Williamsburg, selvfølgelig. Madmarkedet adskiller sig fra de europæiske streetfood markeder jeg har besøgt ved, at der er en del forskellige nord- og sydamerikanske specialiteter.

Derudover selvfølgelig også en masse asiatisk mad, hvor jeg personligt for første gang stiftede bekendtskab med bao. Dér fandt jeg ud af, at jeg aldrig igen behøver at spise bao 🙂

Smorgasburg foregår i øvrigt kun om lørdagen, men tjek deres website og se om der er popup markeder (f.eks. hvis du rejser til New York om vinteren).

Brooklyn Roasting Company – god kaffe tæt på Brooklyn Bridge i DUMBO

brooklyn kaffe


DUMBO står for Down Under the Manhattan Bridge Overpass og er et lille, super hyggeligt område, der som navnet antyder er beliggende under en bro ind mod Manhattan.

Så start eventuelt din dag med at gå over Brooklyn Bridge til DUMBO, snup et par billeder og gå over til Brooklyn Roasting Company.

Her er kaffen fremragende og der er masser af plads, hvilket ellers kan være lidt svært at finde på ens rundtur i New York.

Soho & Chinatown

soho nyc
Soho i New York

Vi brugte meget tid af vores rejse til New York i byens Soho-område, hvor der ligger utroligt mange gode butikker – jeg tror min kæreste kunne have brugt hele ugen i Soho, hvis jeg skal være ærlig. Personligt var jeg bl.a. forbi Fred Perry, Barbour, Patagonia og lignende butikker, der ligger i Soho.

I sidegaderne omkring Broadway ligger der mange gode butikker, spisesteder og cafeer. Vi gik forbi en af de mere kendte restauranter i New York og blev enige om, at her måtte vi prøve at spise.

Balthazar – old school fransk restaurant i Soho

balthazar soho


Bathazar er en fransk restaurant i Soho, der slog dørene op helt tilbage i 1997 og fortsat er et decideret hotspot i NYC.

Sådan føles det i hvert fald, når man træder ind i den ekstremt flotte restaurant; her er propfyldt, masser af tjenere i uniformer og man kan se, at gæsterne her på stedet har penge nok – NYC er da også en af de bedste rejsemål i USA for seniorer.

Ikke en restaurant vi sædvanligvis ville spise på, men det var en meget sjov oplevelse og vores mad smagte fremragende. Stedet er egentlig heller ikke så dyrt som man måske kunne forestille sig, når man tænker på beliggenheden og det (lidt) snobbede publikum.

De starter med morgenmad og har så ellers åbent hele dagen, så tag et kig på deres menukort og priserne her. Der er masser af spisesteder i Soho, men det her er lidt anderledes og en ret sjov oplevelse i New York – på fransk restaurant i USA 😀

Læs også: 22 seværdigheder & oplevelser i New York

Ajisen Ramen – billig, god mad i Chinatown

ramen new york
Den hvide ramen som Ajisen er kendte for.

Efter min fadæse på Ivan Ramen så jeg frem til at svinge forbi Ajisen Ramen, der ligger i New Yorks berømte Chinatown. Chinatown overraskede mig i øvrigt; jeg vidste naturligvis, at den var stor (og alt det der), men den var nu alligevel langt større end jeg havde forestillet mig.

I forhold til f.eks. Chinatown i Bangkok var den i New York en langt federe oplevelse, så det er uden tvivl en seværdighed i sig selv jeg kan anbefale.

Og så til Ajisen Ramen, hvor vi på vores sidste dag i New York valgte at spise frokost. Jeg fik en såkaldt luksus-ramen med ekstra kød og den var virkelig, virkelig god.

Jeg har siden lært, at Ajisen Ramen faktisk er en kæde, der har rødder i Japan og stammer tilbage fra 1968. Normalt er det, at noget er en del af en kæde sjældent noget jeg hylder, men lige her synes jeg faktisk, at det er meget cool – tænk sig, at de har lavet så god ramen, at de har kunnet tage konceptet til New York.

Eller er det bare mig? For jeg tænker jo ikke, at McDonalds er super lækkert bare fordi de ligger overalt i verden 😀

Det var et sidespring… Ajisen Ramen i New Yorks Chinatown er i hvert fald fremragende og et meget billigt måltid i en ellers dyr by. Prisen (for ramen, de har faktisk også andre retter på menukortet) starter fra 8 USD (ca 52 kr), hvor min ‘deluxe’ version kostede 9.50 (ca 62 kr).

Det er altså billig mad i New York!

God fastfood flere steder i New York

Jeg var lige inde på det med kæde-restauranter i afsnittet herover, men nu går jeg altså skridtet videre. For kæder kan selvfølgelig også noget – i sær når man bare er ekstremt sulten og skal finde noget god, billig mad hurtigst muligt.

Herunder kommer jeg med to anbefalinger til fastfood i New York – de er ikke hemmelige og du kender dem måske allerede, hvis du har googlet dig lidt rundt efter billig fastfood i New York eller USA generelt.

Shake Shack – god, hurtig burger


Shake Shack er langt fra nogen hemmelighed, så jeg var spændt på om burgeren herfra så faktisk var bedre end f.eks. McDonalds og Burger King. Dertil må jeg svare rungende: JA, i den grad.

Shake Shack fungerer ellers på samme måde med et simpelt menukort, bestilling ved skranken og så afhenter man sin mad et par minutter senere.

Jeg fik selv en kyllingeburger og min kæreste en vegetar-version med en form for svamp, som eftersigende også var ekstremt god. Så bare lige en hurtig anbefaling herfra, hvis du leder efter et godt alternativ til McDonalds og lignende fastfood burger-kæder.

Chipotle – billigt og sund mad i New York


Chipotle Mexican Grill ligger ligeledes ‘overalt’ i New York. Igen er her tale om fastfood, men man vælger selv præcist, hvad der skal i ens burrito f.eks.. Det er præcis ligesom, når man bestiller en sandwich/bagel her i Danmark – bare lige meget lækrere.

Vi var forbi Chipotle flere gange, når vi gerne vil spare lidt penge og i øvrigt ville have en sund frokost i et land, hvor man har mange valgmuligheder og ofte ender i en usundere vejbane 😀

Udover burrito har de også bowls og tacos. Jeg kan desværre ikke huske priserne, men jeg mener, at vi gav ca 8 USD for en burrito, der var umulig at spise op – også for en særdeles sulten Rejsekris…

New York Anbefalinger på kort

Herunder finder du alle mine New York anbefalinger markeret på et kort. Der er alt fra spisesteder til seværdigheder og et par ukendte oplevelser…

Se også min video fra Chinatown i New York, hvor jeg til sidst anbefaler en virkelig fed diner:

Jeg håber, at du kunne bruge denne restaurant-guide til New York. Jeg beklager, at jeg er dårlig til at tage madbilleder, men nu har jeg i hvert fald skrevet mine anbefalinger ned og så må det være op til dig lige at hoppe over på Google, Yelp eller Tripadvisor, hvor der er mange flere (bedre) madbilleder end mine.

Hvis du har nogen spørgsmål om New York, rejser dertil eller de nævnte spisesteder her i rejseguiden, så skriver du bare en kommentar herunder.

Du må også meget gerne komme med dine egne anbefalinger til New Yorks restauranter – jeg kan slet ikke vente med at komme tilbage og tager da også gerne i mod gode råd og anbefalinger til flere gode spisesteder 🙂

Få inspiration til, hvad du skal opleve i New York her:

 

  • Hotels.com er min foretrukne hotel-booking portal med gode tilbud i hele verden
  • Get Your Guide er en portal, hvor du kan booke billetter til seværdigheder, udflugter på rejsemål og diverse transportbilletter
  • Omio er den bedste side til at finde billige tog- og busbilletter i hele Europa.
  • Rentalcars.com er det bedste sted at få overblik over priser på lejebiler