Hvor skal man bo på Cypern? De 6 bedste ferieområder på øen 🏖

cypern

Jeg har rejst til Cypern efterhånden 7 gange, boet i flere forskellige områder og taget på udflugter vidt omkring på den fantastiske ø i Middelhavet.

I denne artikel fortæller jeg om, hvor man skal bo på Cypern, når man rejser dertil for at få en fantastiske ferie.

Cypern er delt i en græsk og tyrkisk (besat) del. Jeg beskæftiger mig i denne guide til de bedste områder på Cypern udelukkende med den græsk-orientered del af øen.

I guiden giver jeg links til booking af hoteller, så du selv kan sammensætte din egen rejse med fly og hotel, men ønsker du at booke en pakkerejse til Cypern, så anbefaler jeg altid at søge efter rejser hos min gode samarbejdspartner Solfaktor – se rejser til Cypern hos Solfaktor her.

Leder du efter en afbudsrejse til Cypern, så tjek udvalget hos Sunweb her.

Og lad os så ellers komme igang med guiden til, hvor man skal bo på Cypern.

De bedste områder på Cypern

 • Ayia Napa – det all-round bedste område på Cypern
 • Protaras & Fig Tree Bay – bedste område for familier med børn
 • Larnaca – bedste område med kombination af storby og kæmpe strand (tæt på lufthavnen)
 • Pafos – bedste område for historieinteresserede
 • Limassol – Cyperns næststørste by med masser at lave
 • Nicosia – en af Europas mest spændende hovedstæder

Herunder gennemgår jeg områderne og linker til gode hoteller og pakkerejser.

1. Ayia Napa – bedste all-round område ⭐️Booking.com


Vi lægger ud med en af de mest populære rejsemål på Cypern, Ayia Napa eller Agia Napa som det også staves.

Ayia Napa har, særligt førhen, haft lidt af et festligt ry og man kan da også fortsat mærke, at her kommer en del unge skandinavere og briter, der nyder solen og et natteliv hvor der er gang i den.

Jeg vil dog understrege, at jeg også var i Ayia Napa som barn og decideret elskede det. Det handler meget om valg af hotel, hvor man skal gøre sin research hjemmefra og sørge for ikke at ende på et party-hotel.

Der er nemlig også masser af børnevenlige hoteller, strande og (ekstremt) mange hyggelige restauranter i Ayia Napa og omegn.

Omkring Ayia Napa finder man masser af skønne sandstrande og små viger, hvor man snildt kan smide badehåndklædet og nyde en noget nær privat strandoplevelse.

ayia napa cypern
Området omkring Ayia Napa er fyldt med smukke naturoplevelser.

Af gode seværdigheder i og omkring Ayia Napa kan bl.a. nævnes Nissi Beach, Cape Greco, det flere hundrede år gamle kloster i centrum af Ayia Napa og så er det bare en by, der emmer af liv og leben, når man går ud efter mørkets frembrud.

Vælg Ayia Napa, hvis I gerne vil bo i en større by tæt på lufthavnen, hvor I aldrig vil kede jer, men stadig godt kan finde rolige strande og nyde familievenlige hoteller.

Se de bedste hoteller i Ayia Napa og book med prisgaranti hos Hotels.com her.

Se pakkerejser til Ayia Napa hos Solfaktor her.

2. Protaras & Fig Tree Bay – bedste område for familier med børnBooking.com


En kort køretur østpå fra Ayia Napa finder vi et andet område af Cypern, hvor der er lidt mindre gang i gaden og derfor umiddelbart er det perfekte valg for jer, der rejser til Cypern med børn.

For par er Protaras, der også kaldes Fig Tree Bay (Figenbugten, naturligvis for sine mange figentræer) dog også et skønt område, da her er masser at lave og man kan også snildt gå ud og få et par drinks om aftenen på de mange hyggelige restauranter, barer og pubber.

Protaras har en hovedgade, hvor “det sker” og hvor man som turist ofte vil gå på små ture, finde aftenens restaurant og kigge i souvenir-butikker, men det er naturligvis den skønne sandstrand, der er byens helt store tilholdssted.

Tæt på Protaras (og sådan set også tæt på Ayia Napa) finder vi bl.a. den smukke Konnos Beach, der i den grad er et besøg værd.

Protaras er et godt valg af område til jer, der gerne vil have masser af muligheder i en klassisk ferieby, men hvor der også gerne må være lidt mindre gang i gaden end i Ayia Napa.

Se hoteller i Protaras hos Hotels.com her.

Se pakkerejser til Protaras hos Solfaktor her.

3. Larnaca – bedste område med kombination af storby & strandBooking.com


Larnaca er en større by på den Cyperns sydkyst. Det er også til Larnaca Lufthavn du flyver ind, hvis du rejser til Cypern og skal bo på øens østlige del (den anden lufthavn ligger i Pafos).

Der er således allerede en fordel ved Larnaca, at lufthavnstransporten til dit hotel er næsten ikke-eksisterende.

larnaca cypern


Larnaca er Cyperns tredjestørste by, så der er en anden form for lokalt liv end i henholdsvis Ayia Napa og Protaras, hvor det primære fokus fra de lokale er på turismen.

Ikke sagt på den måde, at du er den eneste turist i Larnaca, hvis du vælger at bo her på din ferie – byen har nemlig to skønne, store sandstrande og er også et udflugtsmål i sig selv.

Læs også: seværdigheder på Cypern

Men du har måske større chance for at ende på en restaurant, hvor det ikke udelukkende er danskere, svenskere og hollændere, hvis du vælger at bo i Larnaca på din Cypern rejse.

Byen har i øvrigt en stor saltvandssø, hvor man kan se flamingoer 😀

Larnaca er således et godt bud på et område for både familier med børn, par og single-rejsende, der gerne vil opleve lidt mere end bare en sandstrand og ferie ved poolen – selvom det i den grad også er muligt her.

Se hoteller i Larnaca hos Hotels.com her.

Se pakkerejser til Larnaca hos Solfaktor her.

4. Pafos – bedste område for historieinteresseredeBooking.com


Så er det på tide at se lidt nærmere på Cyperns vestlige del, der notorisk er mere frodig og måske også lidt mindre turistet end områderne østpå.

Pafos er et oplagt bud for dig, der gerne vil udforske det vestlige Cypern, opleve en antik by med masser af historie og sjæl.

Pafos cypern
Afrodites fødested tæt på Pafos.

Pafos er ifølge legenden fødested for Afrodite og i øvrigt også på Unescos verdensarvsliste, så her er i sandhed tale om en by, hvor du kan opleve mere end bare strandene som Cypern ellers er så kendt for.

Faktisk er Pafos nok et af de bedste bud på et godt sted at bo på Cypern til dig, der rejser til øen udenfor den varme højsæson – især hvis du er interesseret i antik græsk historie.

Om sommeren er her der også masser af liv, gode sandstrande og alt det man ellers rejser til Cypern for. Det er også her vi finder Cyperns anden lufthavn, Pafos Lufthavn som man også kan flyve til direkte fra Danmark.

Se gode hoteller i Pafos hos Hotels.com her.

Se pakkerejser til Pafos hos Solfaktor her.

5. Limassol – Cyperns næststørste by med masser at laveBooking.com


Cirka midt mellem Larnaca og Pafos finder vi Limassol, der med sine 235.000 indbyggere er Cyperns næststørste by.

Limassol ligger ud til Cyperns sydkyst, så udover en moderne storby med en havnefront er her er naturligvis også en herlig sandstrand som turister og lokale flokkes til i de varme sommermåneder – der er faktisk hele 5 sandstrande i Limassol.

Limassol

Limassol kan måske sammenlignes lidt med Barcelona, Nice, Los Angeles eller vores egen København (hvis vi presser citronen lidt), hvor vi har en moderne storby med alt hvad det indebærer, men lige ud til havet og med gode strande.

I Limassol er der dog også masser af seværdigheder fra oldtidens Grækenland (eller Cypern, er det vel egentlig), hvilket Barcelona ikke ligefrem kan bryste sig af 😀

Byen vil også være en god base for udflugter til andre områder af Cypern:

 

Limassol vil være et godt område for både familier med børn, par og single-rejsende, der gerne vil have muligheden for at opleve det bedste af Cypern.

Se hoteller i Limassol hos Hotels.com her.

Se pakkerejser til Limassol hos Solfaktor her.

6. Nicosia – en af Europas mest spændende hovedstæderBooking.com


Nicosia er Cyperns hovedstad og den eneste by i guiden her, der ikke ligger ud til kysten.

Med Cyperns høje temperaturer i sommermånederne (her kan blive op til 40 grader), så giver det sig selv, at man skal tænke sig om en gang eller to før man vælge at booke hotel i Nicosia midt i juli måned.

Når det så er sagt, så er der tale om en super spændende storby med en interessant historie, der stadig kan mærkes.

Nicosia er nemlig fortsat delt i en græsk og tyrkisk del – af en mur, hvor man skal vise pas for at komme igennem.

Det var både en interessant oplevelse, da jeg var barn og da jeg vendte tilbage som voksen og nu forstod alting lidt bedre.

Om man skal bo i Nicosia eller nøjes med at tage på dagstur hertil vil jeg lade være op til en selv – jeg tror ikke, at jeg ville bo her i sommermånederne, men hvis du rejser til Cypern udenfor højsæsonen, så kan det give rigtig god mening.

Lidt ligesom jeg i min guide til, hvor man skal bo på Kreta anbefaler Heraklion, men ikke i sommermånderne.

Så er du både blevet anbefalet og advaret imod Nicosia herfra 😀

Pas på ikke at booke i den tyrkiske del af byen ved en fejl!

Se de bedste hoteller i Nicosia her.

Jeg håber, at du kunne bruge denne guide til, hvor man skal bo på Cypern og nu er klar til at booke dit hotel eller din pakkerejse. Hvis du har nogen spørgsmål om områderne eller Cypern generelt, så skriv gerne en kommentar herunder.

Jeg kan i øvrigt virkelig anbefale at udforske mere end blot den by du vælger at bo i, da Cypern har en rig historie og man kan komme på nogle rigtig gode dagsture (jeg kan stadig huske mine tur fra da jeg var barn) op i bjergene blandt andet.

Til udflugter på Cypern (og seværdigheder generelt) anbefaler jeg GetYourGuide – tag et kig på oplevelserne her:

 

Rigtig god rejse til Cypern.

  Planlæg din rejse med disse gode sider  👇🏻

 • Hotels.com er min foretrukne hotel-booking portal med gode tilbud i hele verden
 • Get Your Guide er en portal, hvor du kan booke billetter til seværdigheder, udflugter på rejsemål og diverse transportbilletter
 • Omio er den bedste side til at finde billige tog- og busbilletter i hele Europa.