Transport fra Orly Lufthavn til Paris centrum – sådan gør du

paris orly lufthavn

Her får du guiden, der har gjort det vigtigste forarbejde for dig. Jeg viser dig, hvordan du kommer hurtigst (og billigst) muligt fra den parisiske lufthavn Orly og ind til Paris’ centrum.

Hvem gider stå unødigt lang tid i ankomsthallen – i forsøget på at spotte et nærmest usynligt taxaskilt eller en busholdeplads blandt tusindvis af rejsende?

Du vil selvfølgelig gerne straks ind og mærke den puls, der har gjort Paris verdensberømt, og du har derfor ikke tænkt dig at spilde tiden, især ikke hvis du kun skal tilbringe få dage i byen.

Hvert minut tæller, så gør det nemt for dig selv. Herunder guider jeg dig til nem transport fra Orly Lufthavn til centrum af Paris.

Orly er tæt på centrum af Paris

Lad os først få en smule styr på geografien. Fra de danske lufthavne vil du enten lande i Charles de Gaulle eller Orly.

Den sidstnævnte lufthavn ligger godt 14 km syd for den franske hovedstad, og den har de to terminaler vest (Orly-Ouest) og syd (Orly-Sud).

Som med langt de fleste lufthavne i storbyerne er der gode forbindelsesmuligheder, hvad enten du er til bus, tog eller taxa.

orly lufthavn oversigt


Orly er langt mere overskuelig end f.eks. Charles de Gaulle eller Beauvais, om end der stadig er tale om en af de mest velbesøgte lufthavne i Frankrig.

Læs også: min store guide til seværdigheder i Paris

Overvejer du at besøge det sydlige Frankrig? Tjek denne guide til de billigste byer på den franske riviera.

Lufthavnstoget til Paris – hurtigt til centrum

lufthavnstog orly paris


Jeg er stor fan af toget. Det er en nem løsning at tage RER-toget fra Orly til Paris’ centrum.

Ulempen er, at forbindelsen ikke er direkte, så der er et par stop undervejs – en ting, der kan være små-besværligt, hvis du ankommer med en stor, tung kuffert eller har taget de mindre børn med til byernes by.

 • Først skal du med shuttletoget Orlyval, der kører mellem Orly lufthavnen og stationen Antony – det afgår fra togstationen i ankomstterminalen.

Når du er ankommet til stationen Antony, skal du stige ombord på RER B-toget mod Paris (i retningen Mitry Claye eller Aéroport Charles de Gaulle).

Her stopper toget i Paris centrum

Inde i Paris stopper RER-toget ved flere centrale stationer med forskellige metro-linjer:

 • Denfert-Rochereau
 • Saint Michel Notre Dame
 • Chatelet Les Halles
 • Gare du Nord

Herfra kan det blive nødvendigt at tage med metroen eller en taxa, alt efter hvilket hotel i Paris du bor på.

Se også min guide til hvor man skal bo i Paris.

Jeg vil anbefale, at du allerede hjemmefra har kortlagt ruten og ved, hvilken station der ligger tættest på dit hotel – så du ikke kommer til at køre frem og tilbage.

Benyt f.eks. Google Maps’ ruteplanlægger, hvor du kan indtaste navnet på dit hotel og få en specifik rejseplan for din tur.

En rute kunne f.eks. se således ud:

Rejsetid og tidsplaner for lufthavnstoget (RER-B)

Turen fra Orly til Paris tager ca 45 minutter (naturligvis afhængigt af, hvor i byen du skal af). Helt konkret tager shuttletoget til Antony-stationen 6 minutter og fra Antony til Chatelet-Les Halles tager turen 24 minutter.

Så det er altså meget hurtigt at komme fra Orly til Paris centrum med lufthavnstoget.

 • RER-togene kører i tidsrummet 5.00-23.50 (Orlyval-toget kører fra kl. 6.00-23.35) i intervaller à 10 minutter.

Ét andet alternativ er at vælge shuttlebussen GO C Paris fra Orly til stationen Pont de Rungis og tage videre med RER C-toget mod Paris.

RER C stopper ved lidt flere stationer i Paris, men turen er så også lidt længere end ovennævnte løsning – den varer godt 60 minutter.

Prisen for togbilletter

Du køber dine togbilletter ved de bemandede kasser eller i billetautomaterne i terminalen.

Vælger du en kombineret billet, der gælder til både Orlyval, RER-toget og metroen, ligger prisen for en enkeltbillet (voksen) på omkring 12 euro.

Husk at få købt en billet til hele strækningen – og ikke kun til stationen Antony.

Du skal også huske at opbevare billetten under hele turen.

Til sammenligning koster turen med shuttlebus og RER C-toget ca. halvdelen.

Bus direkte fra Orly til Paris (Denfert Rochereau)

Et lidt billigere alternativ til toget er Orlybussen, der afgår direkte fra terminal 4 til Paris, nærmere betegnet stationen Denfert Rochereau, tæt på katakomberne.

 • Læs mere om bussen her.

Fra stationen kan du køre videre med både RER-tog og metroen, så du kan komme helt hen til dit hotel.

Turen med bus fra Orly Lufthavn til centrum tager ca. 30 minutter.

Pris for bussen

Prisen for busturen er 9,50 euro og er derfor en forholdsvis billig løsning. Jeg ser egentlig kun én ulempe, og det er, at du skal med Orlybussen fra Terminal 4.

Det betyder, at du muligvis skal ud at gå en længere tur fra den ene terminal til den anden, hvis du da ikke hopper på Orlyval shuttletoget, der cirkulerer rundt mellem de forskellige terminaler.

Det kan – ligesom toget – bliver en bøvlet omgang, hvis du medbringer en del bagage og derfor først skal fra shuttletog til bus og måske videre til et metrotog.

Spørgsmålet er, om det her er værd at spare de knap 3 euro og 15 minutter i forhold til toget.

Rejser du let, eller bor du tæt på stationen Denfert Rochereau, er bussen selvfølgelig et åbenlyst valg.

Taxa eller pickup-service – hurtigste & nemmeste løsning

Skal det gå en smule hurtigt, og går du ikke så meget op i prisen, findes der langt nemmere løsninger end både busser og tog. Jeg tænker selvfølgelig på en taxa, der kan bringe dig fra A til B uden unødige stop undervejs.

Du skal såmænd blot have bugseret bagagen over i taxaen, og så er du godt på vej til hotellet og kan på godt 40 minutter være fremme ved Triumfbuen, Eiffeltårnet eller Montmartre – og du skal ikke dele pladsen med en helt masse andre rejsende.

Book privatchauffør & bliv afhentet

paris lufthavnstransport


Hos Welcome Pickups kan du bestille privat kørsel for ned til ca 50 euro for hele bilen. Prisen varierer alt efter, hvor i Paris du skal hen, så prøv at tjekke linket herover og indtaste din hotel-adresse for at se din pris.

Du kan booke og betale hjemmefra, så der ikke skal fjumres med kontanter eller en smart lokal taxachauffør pludselig kræver overpris…

Welcome Pickups er et firma, der arrangerer afhentning af privatchauffør i lufthavne over hele verden. Jeg har selv brugt dem flere gange med stor succes – booking-processen fungerer super smidigt og man har god kontakt med chaufføren, når man ankommer.

Det har været overraskende god service også bl.a. i Budapest, hvor alle ellers normalt ikke snakker godt engelsk.

Jeg kan varmt anbefale, at du prøver at lave et par udregninger hjemmefra – ud fra den samlede rute, ankomsttidspunkt, antal personer og kufferter – så du ved, hvad der rent faktisk kan svare sig.

Priser for taxa fra Orly Lufthavn til Paris centrum

Det er naturligvis også muligt at tage en almindelig taxa fra lufthavnen til centrum. Prisen ligger gerne på omkring 35 euro i dagtimerne.

Husk altid at tænke komfort ind i ligningen!

Har du spørgsmål til transport fra Orly til Paris, så skriv en kommentar herunder – du må også meget gerne dele dine egne rejsetips til lufthavnstransporten eller Paris generelt 😀

I øvirgt: hvis du skal direkte i Disneyland Paris, så anbefaler jeg at flyve til Charles de Gaulles, der ligger tættere på Disneyland.

 • Hotels.com er min foretrukne hotel-booking portal med gode tilbud i hele verden
 • Get Your Guide er en portal, hvor du kan booke billetter til seværdigheder, udflugter på rejsemål og diverse transportbilletter
 • Omio er den bedste side til at finde billige tog- og busbilletter i hele Europa.
 • Rentalcars.com er det bedste sted at få overblik over priser på lejebiler