Tips, seværdigheder & ideer til Montmartre/Pigalle i Paris

Jeg sidder i skrivende stund i flyet til Paris, en by jeg kun har oplevet kortvarigt i 1997, hvor jeg så en rasende Bjarne Riis køre enkeltstart fra Disneyland og for et par måneder siden på en kortere tur.

Jeg må blankt erkende, at jeg som 5-årig ikke forstod at nyde Paris’ mange glæder, men på turen tidligere i år blev jeg utrolig
glad for den franske hovedstad.

Dette er da også en grundene til, at min kæreste og jeg har valgt at besøge Paris på denne sommers rejse, der desuden tager os forbi bl.a. Firenze, San Marino og Rom – mere om det senere. I dette indlæg vil jeg dele en række af de seværdigheder vi har fundet frem til i Montmartre og Pigalle områderne.

Det bedste område i Paris

Jeg er blevet vild med Montmartre/Pigalle området, der ligger i den nordlige del af Paris – lidt vest for Gare du Nord. Paris er generelt fyldt med smukke bygninger og hyggelige sidegader, men det er som om, at det lige peaker i Montmartre & Pigalle. På vores seneste storbyferie i Paris boede vi i en sidegade til Rue des Martys, der er at betragte som en af de hyggeligste café-gader i området.

Jeg kan anbefale at tage forbi Rose Bakery, der har hjemme på Rue des Martys 46. Her kan der både købes bagværk to-go, mens morgenmad og frokost også kan nydes siddende i lokalet. Vi spiste brunch her, hvor jeg fik en super lækker omelet.

Rose Bakery ser ganske vist ikke ud af meget, men oplevelsen var helt i top – både hvad angår mad og service. Vores tjener var klassisk pariser-cool uden at være gøglet, men gav os en god oplevelse og lidt smagsprøver på bageriets bagværk. Rose Bakery kan anbefales og du bør desuden ikke snyde dig selv for at spankulere op ad Rue des Martys.

Den bedste udsigt i Paris 

Den bedste udsigt ud over den franske hovedstad fås da også i Montmartre. Nemlig fra den fantastiske Sacre Coeur. Den episke kirke er faktisk ganske ny, da den “først” er opført i 1914 – men se blot på billedet herunder:

Jeg er godt klar over, at Sacre Coeur er med i de fleste guide-bøger til Paris, men lige netop her er der altså en god grund til det. Nemlig udsigten fra den 129 meter høje bakke. Det er svært at beskrive, hvor spektakulært et syn, der venter en, når man bestiger trapperne op til kirken.

Vi var heroppe flere af vores aftener og så solen langsomt gå ned over Paris. Det kan anbefales at tage plads på græsset foran kirken, da der på toppen er særdeles befolket af (andre) turister – det er dog på toppen, der er den bedste udsigt, så tag endelig helt op først. Man kan også komme ind i kirken, det har jeg ingen erfaringer med, men du kan læse mere derom her.

Udsigt fra Sacre Coeur
Mit iPhone-billede fra marts 2015 – det er flottere i virkeligheden!

Der ligger desuden en stor irsk pub til højre (når man kigger ud over byen med ryggen til) for Sacre Coeur. Vi var som bekendt i Paris i juli, så det var rart at blive kølet ned med en cider. Pubben hedder Corcoran’s og ligger også flere steder i byen.

Paris Plage – strand langs Seinen

En strand i Paris? Jep! Dog ikke i Montmartre eller Pigalle, men den kommer med på listen i og med, at dette er et sommerindlæg. Før du springer helt op af stolen i glædesrus over at have et sted, hvor du kan køle kroppen, må jeg desværre fortælle, at der ikke er bademuligheder. Jeg tror dog, det er de færreste, der har lyst til at bade i Seinen, der er forfærdelig forurenet.

Ikke desto mindre ser ’Paris Plage’ ud til at være et glimrende sted at slænge kroppen og nyde en iskold drink om sommeren. Forhåbentlig er der lidt vind ved den brede flod, der kan gøre sommeren i Paris udholdelig. Tak til Carsten fra Tonerland for tippet!

Update: jeg er nu kommet hjem fra sommerferien, men fandt desværre aldrig den famøse strand i Paris. Den skulle ellers strække sig fra Louvre til Pont Sully – held og lykke 😀

Vil du se hele min store guide til seværdigheder i Paris så klik her.

  • Hotels.com er min foretrukne hotel-booking portal med gode tilbud i hele verden
  • Get Your Guide er en portal, hvor du kan booke billetter til seværdigheder, udflugter på rejsemål og diverse transportbilletter
  • Omio er den bedste side til at finde billige tog- og busbilletter i hele Europa.
  • Rentalcars.com er det bedste sted at få overblik over priser på lejebiler