Hvor skal man bo i Paris? De 5 bedste områder & hoteller 🇫🇷

I denne guide til, hvor man skal bo i Paris gennemgår jeg de fem bedste områder at bo i og kommer til sidst med en advarsel om, hvor man i hvert fald ikke skal booke sit hotel i Paris.

paris

Det skal siges, at Paris er en stor by, hvor seværdighederne og de bedste ting at lave er spredt ud. Derfor er der ikke som sådan ét område man kan pege på, der er det bedste.

Det afhænger af, hvilken stemning du gerne vil opleve i det område af Paris du bor i og naturligvis af om du kan finde et godt hotel.

Det hjælper jeg dig med i denne guide til, hvor man skal bo i Paris.

Har du travlt? Du går aldrig galt i byen ved at booke et hotel i Marais-området.

Introduktion til Paris som rejsemål 🥐

paris montmartre
Paris er smuk. Her er det Montmartre-området som jeg fortæller mere om længere nede i guiden her.

‘City of Love’, ‘City of Lights’. Ja, kærlighedens by har mange navne. Den eventyrlige franske hovedstad er unik på sin helt egen måde og egner sig til dig, som elsker storbyer.

Paris er fyldt med romantik overalt, spændende historie og fabelagtige seværdigheder. Det er desuden også relevant at nævne, at byen er et paradis for shopping-glade typer.

Paris er muligvis en af verdens smukkeste byer, men også en af de allermest besøgte storbyer i verden. Fra imponerende arkitektur til verdenskendte kunstnere, Paris har det hele. Har man endnu ikke haft fornøjelsen af at opleve den franske storby, så bør den absolut være på ønskelisten.

Paris er altid en god idé, er der mange, der siger. Det kan der være noget om, for der er rigeligt at foretage sig, samt at betragte i den smukke by.

Paris byder på masser af kultur, og det er ikke uden grund, at byen i sig selv har inspireret både musik, litteratur, film og kunst. De mange museer i Paris er kendte over hele verden, og det er da blandt andet også her, at du kan opleve Louvre, hvor det berømte maleri af Mona Lisa hænger.

Det er naturligvis også i Paris, at du kan opleve det flotte Eiffeltårn, Notre Dame og alleen Avenue des Champs- Élysées. I forhold til områder i storbyen, så er den delt op i 20 forskellige. Disse bydele kaldes for arrondissementer.

Når du skal vælge et område at bo i Paris, så skal du således se efter hvilket arrondissement du booker dig ind i.

Hvor skal man bo i Paris, tænker du måske? Dette kan du finde svar på i de næste par afsnit. For der er selvfølgelig nogle arrondissementer, som er mere tiltrækkende end andre.

Jeg deler her fem gode områder i Paris at bo i som turist.

1. Marais – bedste område i centrum af Paris ⭐️

I Marais kan du virkelig få en følelse af fortiden, hvor smalle gader og bygninger fra middelalderen stadig står.

Marais er beliggende i det 4. arrondissement i det centrale Paris og det er rigtig mange turisters yndlingsområde i Paris.

Marais byder på stor diversitet og frisindede individer, og så er bydelen et velkendt område for regnbuemiljøet. Du vil derfor kunne finde mange homoseksuelle barer og diskoteker i SoMa.

notre dame
Notre Dame kirken.

I Marais kan du gå på opdagelse blandt mange forskellige museer, og så er det desuden her, at Notre Dame de Paris ligger. Af andre seværdigheder kan du blandt andet opleve Hotel de Ville og Place de Bastille.

Haverne ved springvandet Place des Vosges, er desuden det helt perfekte sted af slappe af.

I Marais vil du også bo tæt på Seinen, så du kan nemt krydse over på den sydlige bred og opleve Latinerkvarteret, hvor det emmer af liv – et område jeg i øvrigt nævner senere i denne guide til, hvor man skal bo i Paris.

Gode hoteller i Marais

Booking.com

Marais er centralt, nemt at komme til med offentlig transport og så er det faktisk også bare et virkelig cool område med mange små butikker, cafeer og restauranter.

Så der findes naturligvis også nogle rigtig gode hoteller i Marais. Lad mig dele tre gode steder:

Bedste luksushotel: Hotel du Petit Moulin

Bedste mellemklassehotel: Les Tournelles

Bedste budgethotel: Hotel Turenne Le Marais

Marais er et meget populært område, så det er ikke her vi finder de billigste hoteller i Paris.

Dér kan det måske bedre give mening at se nærmere på de næste områder på listen – det næste er min personlige favorit.

2. Montmartre – det hyggeligste område i Paris 💖

Hvor skal man bo i Paris, hvis det ikke skal være Marais? Montmartre, som er det 18. Arrondissement, er en yderst charmerende bydel og jeg må nok indrømme, at Montmartre er mit yndlingsområde i Paris.

Det kan godt være, at der også er mange turister, men det er der jo overalt i Paris – jeg synes der er en speciel, virkelig hyggelig stemning i Montmartre.

Og så bilder jeg mig ind, at her er en mere lokal vibe end længere “nede” i centrum af Paris.

montmartre

Montmartre har også et andet kaldenavn, som hedder ’La Butte’.

Området var engang en landsby for kunsterne, og det er også her, hvor både Dalí og selveste Picasso boede engang.

Montmartre er kendt for dens bakke, hvor du kan tage en tur på kabelbanen eller vove dig ud på en lidt mere udfordrende aktivitet med trapperne.

På toppen af bakken ligger den hvide basilika Sacre Coeur, som man kan se fra det meste af byen.

sacre coeur


På kunstnerpladsen (Place de Tertre), kan du betage de mange kunstnere, som udformer kreative mesterværker. Har du selv lyst til at få malet et selvportræt, er dette ofte muligt.

Montmartre er bestemt værd at overveje i forhold til overnatningssteder, hvis du er kunstnerisk anlagt eller gerne vil bo i Paris i et område, der har lidt kant.

Se de bedste hoteller i Montmartre-kvarteret her.

Gode hoteller i MontmartreBooking.com


Montmartre er et relativt småt område og man behøver ikke bo lige ved foden af Sacre-Coueur for at mærke den gode stemning i det 18. arrondissement – du kan endda også godt vælge et hotel i Pigalle-området i det 9. arrondissement, dér er også hyggeligt.

Her er tre gode hoteller i Montmartre i forskellige prisklasser.

Bedste luksushotel: Hôtel Monsieur Aristide

Bedste mellemklassehotel: Best Western Plus Hotel Litteraire Marcel Ayme

Bedste budgethotel: Hôtel Audran

3. Latinerkvarteret – området med masser af sjæl

Hvis du gerne vil opleve et af de bedste områder i Paris og gerne vil bo i en bydel, som har masser af sjæl og farver, så er Latinerkvarteret i Paris et oplagt valg.

Her er du i det 5. arrondissement lige syd for Seinen.

Bydelen er blandt andet kendt for de hyggelige gader, smukke cafeer og restauranter.

Frankrig er som bekendt verdenskendt for dets skønne og traditionsrige køkken, så hvis du gerne vil smage noget virkelig lækkert mad, så byder Latinerkvarteret også på Michelin-restauranter.

Hvis du er en slikmund, så kan det også anbefales at tage et smut forbi Ladurée, som laver de skønneste macrons.

Latinerkvarteret er desuden også hjemsted for Sorbonne Universitetet, som faktisk daterer helt tilbage til middelaldertiden. Store verdenskendte filosoffer holdt engang til ved dette universitet, så det er ikke et hvilket som helst universitet.

Ved Latinerkvarteret i Paris, kan du blandt andet opleve Panthéon, Mouffetard Market og meget mere.

Du kan booke de bedste hoteller i Latinerkvarteret her.

Gode hoteller i LatinerkvarteretBooking.com

Latinerkvarteret er uden tvivl et af de bedste områder at bo i på rejsen til Paris. Lad mig præsentere tre gode hoteller i Latinerkvarteret her:

Bedste luksushotel: Hôtel La Lanterne

Bedste mellemklassehotel: Hotel Oratio

Bedste budgethotel: Hotel Des Nations Saint Germain

4. Opéra – bedste område for familier med børn i hjertet af Paris

Det 9. arrondissement i den franske hovedstad er blandt andet kendt for dens butikker, stormagasiner og hoteller. Men én af de allermest vigtige seværdigheder er Paris Operaen.

Området er glimrende for dig, der rejser til Paris med børn og gerne vil bo så tæt som muligt på “det hele”. Som tidligere nævnt er det svært at sætte fingeren på dét bedste område i Paris og således også for familier med børn, men hvis I booker hotel i Opéra, så går I ikke galt i byen.

En fordel ved at bo her er også, at området er meget centralt og godt connected, så uanset om du lander i Charles de Gaulle eller Orly lufthavnen, så kan du nemt komme ind til dit hotel – og retur til lufthavnen.

Området er i øvrigt i gåafstand til Louvre, Champs Élysées og meget mere.

opera paris

Hvad enten man er til opera eller ej, så er det klart en mindeværdig oplevelse at slå vejen forbi Operaen, der ligger i Palais Garnier bygningen, som blev opført i 1800-tallet.

Den smukke operabygning er et besøg værd, både for at betage indretningen og bygningen i sig selv, men også hvis man gerne vil opleve en koncert.

Udover opera er det også muligt at se en balletforestilling. I operaens bibliotek og museum, er der rig mulighed for at udforske operaens historie.

Hvis du gerne vil bo i denne skønne del af Paris, så kan du finde de bedste hoteller lige her.

Gode hoteller i Opéra


Booking.com

Selve området omkring Opéra er relativt småt, så hvis dit hotel ikke ligger lige ved siden af selve operabygningen, så går det nok. Her er tre gode hoteller i Opéra.

Bedste luksushotel: Chouchou Hôtel

Bedste mellemklassehotel: Hôtel Excelsior Opéra

Bedste budgethotel: Maison Axel Opera

5. Champs Élysées – bedste område for high-end shopping 👜

Selvom mange forbinder Paris med hyggelige cafeer, historiske monumenter, bygninger og kunst, så er storbyen også kendt for noget helt andet. Nemlig shopping og mode.

Paris er nemlig ikke en, hvilken som helst by, når det kommer til handlemuligheder.

Og her kommer vi ikke udenom Champs Élysées, der er berømt i hele verden og da måske også en af de smukkeste gader i verden?

Her er vi i øvrigt i det 8. arrondissement og stadig meget centralt i Paris, men i den vestligere del af byen og ret tæt på Eiffeltårnet.

Byen går også under titlen som ’Worlds fashion capital’ sammen med London, New York og Milano.

Det er dog slet ikke så underligt, at byen får den fine modetitel da de store modehuse såsom Dior, Chanel, YSL og Louis Vuitton er franske og hører til i Paris.

Hvis man elsker de store modehuse med disse brands, så er Champs Élysées helt sikkert et godt valg i forhold til, hvor man bør overnatte i Paris. På den famøse gade, kan man nemlig købe haute couture i stor stil.

champs elysees paris


Champs Élysées er dog ikke kun fyldt med de store modehuse, man kan skam også finde masser af andre butikker indenfor kendte brands og prisklasser.

Selve alléen, som strækker sig over knap to kilometer, er en oplevelse i sig selv, og det er områderne omkring den også. Hvis shopping er lige noget for dig, så er et ophold i dette område måske oplagt, når du skal til Paris.

Du kan finde de bedste Champs Élysées hoteller lige her.

Husk også at besøge Triumfbuen, når du er i nærheden af Champs Élysées.

 

Gode hoteller omkring Champs ÉlyséesBooking.com

I modsætning til de andre områder i denne guide til, hvor man skal bo i Paris, så er Champs Élysées jo som sådan ikke et område, men herunder deler jeg et par af de bedste hoteller i nærheden af den kendte avenue.

Bedste luksushotel: La Demeure Montaigne

Bedste mellemklassehotel: citizenM Paris Champs-Élysées

Bedste budgethotel: Hotel Magda Champs Elysées

Her skal man ikke bo i Paris 🆇

Hvor skal man bo i Paris, og hvor skal man ikke bo? Hvis du rejser til Paris for at opleve alt, hvad den fortryllende by har at byde på, så giver det ikke mening at booke et ophold udenfor de forskellige arrondissementer.

Hvis du vælger at booke overnatningen væk fra disse, så bliver distancen bare stor.

Dette er naturligvis synd og kan være tidskrævende at komme frem og tilbage. Der er dog også en anden grund til, at du bør holde dig indenfor de anbefalede arrondissementer, nemlig sikkerheden.

Der er nogle områder du generelt bør holde dig fra i Frankrig, lige så vel, som der også er områder i andre lande, som man bør holde sig fra.

I Paris er det en god idé at holde dig fra bestemte områder om aftenen og om natten. Du bør undgå steder, såsom Gare du Nord/Gare de l’Est-området, som beliggende i det 10. arrondissement.

I hvert fald om aftenen og natten.

I 1. arrondissement ligger Chalet les Halles, som også bør undgås om aftenen, og det samme gælder for den nordlige del af det 19. arrondissement.

I aften og nattetimerne er det heller ikke en god idé at opholde dig omkring Porte de Montreuil (19. arrondissement) samt Bois de Bologne, som ligger i det 20. arrondissement.

Gode tips til din næste ferie i Paris

 

Det kan være fristende blot at klikke ind på en hotelbookingside, og tage det første og bedste hotel i forhold til pris. Men beliggenheden spiller en stor rolle, særligt hvis du gerne vil bo centralt og i de ikoniske og historiske områder i Paris.

Det er derfor en god idé at læse op på, hvor arrondissementerne ligger.

Den bedste måde at komme rundt på i Paris er med metroen, som både er praktisk og budgetvenlig. Ellers er det bare med at tage traveskoene på og at nyde alt, hvad den magiske by har at tilbyde.

De mest kendte seværdigheder i Paris:

 • Eiffeltårnet
 • Musée d’Orsay
 • Notredame de Paris
 • Sainte-Chapelle
 • Palais Garnier
 • L’Orangerie museet
 • Musée du Louvre
 • Seinen-floden
 • Atelier des Lumiéres
 • Disneyland Paris

Listen er meget lang over must-see seværdigheder i den franske hovedstad. Heldigvis kan du finde masser af information online eller benytte dig af rejsebøger, som i dybden beskriver de fantastiske attraktioner.

Paris er dog også en by, som du vil få stor glæde af at opleve bare ved at gå en tur uden en direkte destination. Det er ofte på de mere spontane gåture, du finder ’hidden gems’, som du måske ikke kender til i forvejen.

Læs min store guide til seværdigheder i Paris.

Jeg håber, du kunne bruge denne guide til hvor man skal bo i Paris.

Bon voyage!

Ofte stillede spørgsmål:

Hvor er det bedst at bo i Paris?

Det forsøger jeg at besvare i denne guide, hvor jeg deler information om de bedste områder, der i mine øjne er Marais, Montmartre, Latinerkvarteret, Opéra og Champs Élysées.

Hvor skal man bo i Paris med børn?

Når du rejser til Paris med børn vil jeg anbefale at bo i et centralt område. Alle områder nævnt i denne guide er beliggende tæt på centrum af Paris, men hvis jeg skal fremhæve ét område, hvor man skal bo med børn i Paris, så er det Opéra.

Hvad er det bedste område i Paris?

I mine øjne er Montmartre det bedste område i Paris.

  Planlæg din rejse med disse gode sider  👇🏻

 • Hotels.com er min foretrukne hotel-booking portal med gode tilbud i hele verden
 • Get Your Guide er en portal, hvor du kan booke billetter til seværdigheder, udflugter på rejsemål og diverse transportbilletter
 • Omio er den bedste side til at finde billige tog- og busbilletter i hele Europa.