I denne guide til, hvor man skal bo i Paris gennemgår jeg de fem bedste områder at bo i og kommer til sidst med en advarsel om, hvor man i hvert fald ikke skal booke sit hotel i Paris.

Introduktion til Paris som rejsemål 🥐

paris montmartre

Paris er smuk. Her er det Montmartre-området som jeg fortæller mere om længere nede i guiden her.

‘City of Love’, ‘City of Lights’. Ja, kærlighedens by har mange navne. Den eventyrlige franske hovedstad er unik på sin helt egen måde og egner sig til dig, som elsker storbyer.

Paris er fyldt med romantik overalt, spændende historie og fabelagtige seværdigheder. Det er desuden også relevant at nævne, at byen er et paradis for shopping-glade typer.

Paris er muligvis en af verdens smukkeste byer, men også en af de allermest besøgte storbyer i verden. Fra imponerende arkitektur til verdenskendte kunstnere, Paris har det hele. Har man endnu ikke haft fornøjelsen af at opleve den franske storby, så bør den absolut være på ønskelisten.

Paris er altid en god idé, er der mange, der siger. Det kan der være noget om, for der er rigeligt at foretage sig, samt at betragte i den smukke by.

Paris byder på masser af kultur, og det er ikke uden grund, at byen i sig selv har inspireret både musik, litteratur, film og kunst. De mange museer i Paris er kendte over hele verden, og det er da blandt andet også her, at du kan opleve Louvre, hvor det berømte maleri af Mona Lisa hænger.

Det er naturligvis også i Paris, at du kan opleve det flotte Eiffeltårn, Notre Dame og alleen Avenue des Champs- Élysées. I forhold til områder i storbyen, så er den delt op i 20 forskellige. Disse bydele kaldes for arrondissementer.

Hvor skal man bo i Paris, tænker du måske? Dette kan du finde svar på i de næste par afsnit. For der er selvfølgelig nogle bydele, som er mere tiltrækkende end andre.

1. Marais – det 4. ArrondissementBooking.com


Et af de bedste områder i Paris at være i, er det hippe kvarter Marais, som også går under navnet ’SoMa’. SoMa står for ’South Marais’.

I dette område kan du virkelig få en følelse af fortiden, hvor smalle gader og bygninger fra middelalderen stadig står.

Marais byder på stor diversitet og frisindede individer, og så er bydelen et velkendt område for regnbuemiljøet. Du vil derfor kunne finde mange homoseksuelle barer og diskoteker i SoMa.

notre dame

Notre Dame kirken.

I Marais kan du gå på opdagelse blandt mange forskellige museer, og så er det desuden her, at Notre Dame de Paris ligger. Af andre seværdigheder kan du blandt andet opleve Hotel de Ville og Place de Bastille.

Haverne ved springvandet Place des Vosges, er desuden det helt perfekte sted af slappe af.

Du kan se de bedste hoteller i Marais-området her.

2. Montmartre – det 18. arrondissementBooking.com


Hvor skal man bo i Paris, hvis det ikke skal være Marais? Montmartre, som er det 18. Arrondissement, er en yderst charmerende bydel.

montmartre

Montmartre har også et andet kaldenavn, som hedder ’La Butte’.

Området var engang en landsby for kunsterne, og det er også her, hvor både Dalí og selveste Picasso boede engang. Montmartre er kendt for dens bakke, hvor du kan tage en tur på kabelbanen eller vove dig ud på en lidt mere udfordrende aktivitet med trapperne.

På toppen af bakken ligger den hvide basilika Sacre Coeur, som man kan se fra det meste af byen.

sacre coeur
På kunstnerpladsen (Place de Tertre), kan du betage de mange kunstnere, som udformer kreative mesterværker. Har du selv lyst til at få malet et selvportræt, er dette ofte muligt.

Montmartre er bestemt værd at overveje i forhold til overnatningssteder, hvis du er kunstnerisk anlagt eller har en stor interesse indenfor dette.

Se de bedste hoteller i Montmartre-kvarteret her.

3. Latinerkvarteret – det 5. arrondissementBooking.com


Hvis du gerne vil opleve et af de bedste områder i Paris og gerne vil bo i en bydel, som har masser af sjæl og farver, så er Latinerkvarteret i Paris et oplagt valg.

Bydelen er blandt andet kendt for de hyggelige gader, smukke cafeer og restauranter.

Frankrig er som bekendt verdenskendt for dets skønne og traditionsrige køkken, så hvis du gerne vil smage noget virkelig lækkert mad, så byder Latinerkvarteret også på Michelin-restauranter.

Hvis du er en slikmund, så kan det også anbefales at tage et smut forbi Ladurée, som laver de skønneste macrons.

Latinerkvarteret er desuden også hjemsted for Sorbonne Universitetet, som faktisk daterer helt tilbage til middelaldertiden. Store verdenskendte filosoffer holdt engang til ved dette universitet, så det er ikke et hvilket som helst universitet.

Ved Latinerkvarteret i Paris, kan du blandt andet opleve Panthéon, Mouffetard Market og meget mere.

Du kan booke de bedste hoteller i Latinerkvarteret her.

4. Opéra – mellem det 9. og 2. arrondissementBooking.com


Det 9. arrondissement i den franske hovedstad er blandt andet kendt for dens butikker, stormagasiner og hoteller. Men én af de allermest vigtige seværdigheder er Paris Operaen.

opera paris
Hvad enten man er til opera eller ej, så er det klart en mindeværdig oplevelse. Operaen ligger i Palais Garnier bygningen, som blev opført i 1800-tallet.

Den smukke operabygning er et besøg værd, både for at betage indretningen og bygningen i sig selv, men også hvis man gerne vil opleve en koncert.

Udover opera er det også muligt at se en balletforestilling. I operaens bibliotek og museum, er der rig mulighed for at udforske operaens historie.

Hvis du gerne vil bo i denne skønne del af Paris, så kan du finde de bedste hoteller lige her.

5. Området omkring Champs Élysées – dyrt, men perfekt til shoppingBooking.com


Selvom mange forbinder Paris med hyggelige cafeer, historiske monumenter, bygninger og kunst, så er storbyen også kendt for noget helt andet. Nemlig shopping og mode.

Paris er nemlig ikke en, hvilken som helst by, når det kommer til handlemuligheder.

Byen går også under titlen som ’Worlds fashion capital’ sammen med London, New York og Milano. Det er dog slet ikke så underligt, at byen får den fine modetitel da de store modehuse såsom Dior, Chanel, YSL og Louis Vuitton er franske og hører til i Paris.

Hvis man elsker de store modehuse med disse brands, så er Champs Élysées helt sikkert et godt valg i forhold til, hvor man bør overnatte i Paris. På den famøse gade, kan man nemlig købe haute couture i stor stil.

champs elysees paris
Champs Élysées er dog ikke kun fyldt med de store modehuse, man kan skam også finde masser af andre butikker indenfor kendte brands og prisklasser.

Selve alléen, som strækker sig over knap to kilometer, er en oplevelse i sig selv, og det er områderne omkring den også. Hvis shopping er lige noget for dig, så er et ophold i dette område måske oplagt, når du skal til Paris.

Du kan finde de bedste Champs Élysées hoteller lige her.

Husk også at besøge Triumfbuen, når du er i nærheden af Champs Élysées.

Her skal man ikke bo i Paris 🆇

Hvor skal man bo i Paris, og hvor skal man ikke bo? Hvis du rejser til Paris for at opleve alt, hvad den fortryllende by har at byde på, så giver det ikke mening at booke et ophold udenfor de forskellige arrondissementer.

Hvis du vælger at booke overnatningen væk fra disse, så bliver distancen bare stor.

Dette er naturligvis synd og kan være tidskrævende at komme frem og tilbage. Der er dog også en anden grund til, at du bør holde dig indenfor de anbefalede arrondissementer, nemlig sikkerheden.

Der er nogle områder du generelt bør holde dig fra i Frankrig, lige så vel, som der også er områder i andre lande, som man bør holde sig fra.

I Paris er det en god idé at holde dig fra bestemte områder om aftenen og om natten. Du bør undgå steder, såsom Gare du Nord/Gare de l’Est-området, som beliggende i det 10. arrondissement.

I hvert fald om aftenen og natten.

I 1. arrondissement ligger Chalet les Halles, som også bør undgås om aftenen, og det samme gælder for den nordlige del af det 19. arrondissement.

I aften og nattetimerne er det heller ikke en god idé at opholde dig omkring Porte de Montreuil (19. arrondissement) samt Bois de Bologne, som ligger i det 20. arrondissement.

Gode tips til din næste ferie i Paris

Det kan være fristende blot at klikke ind på en hotelbookingside, og tage det første og bedste hotel i forhold til pris. Men beliggenheden spiller en stor rolle, særligt hvis du gerne vil bo centralt og i de ikoniske og historiske områder i Paris.

Det er derfor en god idé at læse op på, hvor arrondissementerne ligger.

Den bedste måde at komme rundt på i Paris er med metroen, som både er praktisk og budgetvenlig. Ellers er det bare med at tage traveskoene på og at nyde alt, hvad den magiske by har at tilbyde.

De mest kendte seværdigheder i Paris:

 • Eiffeltårnet
 • Musée d’Orsay
 • Notredame de Paris
 • Sainte-Chapelle
 • Palais Garnier
 • L’Orangerie museet
 • Musée du Louvre
 • Seinen-floden
 • Atelier des Lumiéres
 • Disneyland Paris

Listen er meget lang over must-see seværdigheder i den franske hovedstad. Heldigvis kan du finde masser af information online eller benytte dig af rejsebøger, som i dybden beskriver de fantastiske attraktioner.

Paris er dog også en by, som du vil få stor glæde af at opleve bare ved at gå en tur uden en direkte destination. Det er ofte på de mere spontane gåture, du finder ’hidden gems’, som du måske ikke kender til i forvejen.

Læs min store guide til seværdigheder i Paris.

Hoteller i Paris

I Paris kan du finde et stort udvalg af hoteller i forskellige prisklasser. Du må dog forvente, at nogle områder i byen kan være dyrere end andre på grund af selve beliggenheden.

Se også min guide til hoteller i Paris.

For den fulde franske overnatnings-oplevelse i millionbyen, kan du med fordel vælge et hotel, som er indrettet i parisisk stil.

På bookingsiderne kan du desuden sammenligne både efter bedømmelser, pris, beliggenhed og stjerner.

Du kan i ovenstående afsnit finde links til, hvor du kan booke dit næste hotelophold i Paris, samt sammenligne overnatningsmuligheder med hinanden.

Jeg håber, du kunne bruge denne guide til hvor man skal bo i Paris.

Bon voyage!

Planlæg din rejse 👇🏻

 • Hotels.com er min foretrukne hotel-booking portal med gode tilbud i hele verden
 • Discovercars.com er det bedste sted at søge efter billeje. Der kan du sammenligne priser på billeje hos de bedste selskaber som Avis, Hertz, Europcar m.m..
 • Escapeaway er et rejsebureau, hvor du selv kan vælge fly og hotel, men hvor du får samtidig får al trygheden og garantien ved en pakkerejse
 • Get Your Guide er en portal, hvor du kan booke billetter til seværdigheder, udflugter på rejsemål og diverse transportbilletter
 • Flypenge.dk kan skaffe dig op til 4.500 kr i kompensation pr passager, hvis du har oplevet forsinket eller aflyst fly indenfor de sidste 3 år.

Om Rejsekris

Kristoffer Føns

Her på Rejsekris.dk skriver jeg om mine egne rejser og udarbejder samtidig rejseguides til bl.a. seværdigheder, transport og overnatning. Mit mål er at gøre det så nemt som muligt for dig at planlægge din rejse hjemmefra, så du trygt kan tage afsted med ro i maven og styr på alle detaljer. Alle indlæg kan indeholde affiliate-links.