Brighton er et godt alternativ til London – Min weekend i Brighton

Rejsekris Kristoffer Føns England

Yes, London er naturligvis vores allesammens foretrukne rejsemål i Storbritannien, MEN der er altså ekstremt meget mere at komme efter i det forenede kongerige. I dette indlæg fortæller jeg om min rejse til Brighton.

Brighton er beliggende kun ca 30 minutter i tog fra Gatwick lufthavn, så det er faktisk nemmere og billigere at komme til Brighton end London.

Således kostede min flybillet retur fra København til Gatwick 570 kr og togbilletten (returbillet) fra Gatwick til Brighton kostede 143 kr, hvilket kan gøres billigere, hvis man er ude i bedre tid end jeg var (find togbilletter i England online hjemmefra her).

Fordelen ved at ankomme til Brighton Station er også, at man ‘lander’ i centrum og er således i gå- eller meget kort taxa-kørsel afstand fra sit hotel.

Der gik kun lidt over en time fra vi landede i Gatwick til vi stod foran vores hotel på Brighton Beach. Vi boede på Holiday Inn Seafront, hvilket var et glimrende hotel til en fin pris (ca 2000 kr for 3 nætter) med god beliggenhed, gratis morgenmad og alt hvad man skal bruge. Hotellet kan bookes med prisgaranti her.

Lad os så ellers komme i gang med at se på, hvad man kan lave og se i Brighton. Jeg har lavet en videoguide, der fungerer som en ‘teaser’ og introduktion til Brighton.

Seværdigheder & oplevelser i Brighton

Herunder vil jeg gennemgå, hvad vi så og oplevede på vores storbyferie i Brighton. Du kan se alle de nævnte steder på dette Google Maps.

Brighton Beach & Pier

Brighton Beach og Brighton Pier er must see seværdigheder i den sydengelske by. Der er noget specielt ved de her engelske kystbyer med strandpromenader og jeg er sikker på, at de er endnu federe om sommeren end på de her råkolde januar-dage, hvor jeg var i Brighton.

Der er masser af restauranter, cafeer og sågar en pub nede på Brighton Beach. På Brighton Pier er der tivoli-stemning med masser af fish ‘n chips boder og den slags. Det er altsammen meget hyggeligt og hvis ikke det havde været så koldt, så var vi nok blevet derude mere af aftenen 😀

The Lanes – hyggelige Harry Potter agtige gader

The Lanes er noget af det første man støder på, når man researcher i forbindelse med en tur til Brighton. Og det viste sig at være med god grund.

Ekstremt hyggelige små gader, der ledte mine tanker hen på Diagon Alley fra Harry Potter – selvom det jo egentlig er Victoria Street i Edinburgh, der inspirerede JK Rowling…

Royal Pavilion – “er vi virkelig i England?”

Jep, Royal Pavilion i Brighton er en af byens vartegn – og det med god grund. Her om vinteren er der, som det ses i min Youtube-video, skøjtebane ude foran.

Nu har jeg godt nok ikke skøjtet særlig mange steder rundt om i verden, men Royal Pavilion tager prisen som flotteste bagtæppe på en skøjtebane jeg har oplevet indtil videre.

North Laine – som Soho i gamle dage

North Laine er uden tvivl mit yndlingsområde i Brighton. Jeg vil beskrive det som en blanding af Soho og Camden Town i London (og så med lidt Northern Quarter fra Manchester smidt ind); altså masser af små cool butikker, cafeer og flotte bygninger. En anderledes ‘feel’ end man normalt oplever i storbyer rundt omkring i England.

Desværre havde vi ikke afsat så meget tid til at udforske North Laine, så det må blive næste gang turen går til Brighton (om sommeren!).

Dagstur fra Brighton til de hvide klipper ved kysten

Dette var et must, da jeg begyndte at planlægge vores rejse til Brighton. Jeg har altid været fascineret af de hvide klipper på den sydengelske kyst og nu var chancen der for at opleve dem.

Kun 25 km udenfor Brighton finder vi Seven Sisters Country Park, hvor busser inde fra Brighton centrum kører ud flere gange i timen og de stopper lige foran indgangen til naturområdet. Turen tager godt nok ca 1 time, da det går op og ned gennem mindre byer, men området derude er hele turen værd.

Tjek i øvrigt denne pakkeliste for rejser til Europa, hvor der er gode råd til, hvad man skal medbringe på en rejse som denne.


Jeg synes egentlig, at mit kamera er ret godt, men det var alligevel svært at fange ‘øjeblikket’ ude ved klipperne og vise, hvor storslået et syn det egentlig er. Måske er det bare mig, der ikke er skilled nok med et kamera 😀

Ikke desto mindre, så vil jeg virkelig anbefale at tage turen ud til dette fantastiske naturområde, når du rejser til Brighton.

Ved indgangen til området og blot 50 meter fra busstoppestedet ligger der endda en pub, hvor man kan varme sig efter at have vandret rundt i naturen.

Det er derfor vi elsker England 😀

Mad & drikke i Brighton

Brighton har virkelig et imponerende udvalg af gode restauranter til billige priser. Pundet er jo (næsten) historisk lavt, så der er i den grad ‘value for money’, når vi danskere rejser til Storbritannien. Derfor kan man da også finde meget billige restauranter af høj klasse i Brighton.

Hvis du er vegetar og rejser til Brighton, så kan jeg anbefale at tjekke Veggies Abroads guide til Brighton.

Goemon Ramen


Som navnet antyder er dette en restaurant, hvor den japanske suppe serveres. Jeg havde fundet det på Yelp og blev ikke skuffet. Allerede da vi trådte ind var jeg sikker på, at stedet var godt – der sad nemlig kun japansk-udseende gæster, hvilket jo altid er et godt tegn, når man spiser på disse steder.

Prisen for den største ramen var £9 (den billigste kostede vist kun 6), hvilket ca er 75 kr – på en top rated restaurant lige midt i Brighton.

Bills


Bills Restaurant
var et andet godt fund på Yelp. En meget stor og flot restaurant, der gør sig i både morgenmad, frokost og aftensmad.

I sær morgenmad og frokost skulle være i topklasse, men det passede ikke i tidsplanen, så det blev til en fiskeburger til aftensmad for mit vedkommende – man var jo ved havet…

The Cuckmere Inn


Den nævner jeg mest fordi den ligger ude ved Seven Sisters Country Park. Maden var ærlig talt intet at skrive hjem om, men vores medbragte sandwiches fra Sainsburys viste sig ikke at holde os mætte, da vi havde trasket en del rundt i de pæne omgivelser 😀

Pubben er hyggelig, men hvis du kan, så hold dig til at købe en pint 😉

Og når vi snakker om pints…

The Prince Albert


Nok byens flottest pyntede pub og endda med en original Banksy i beskyttet ramme. Indenfor er pubben også pæn og ekstremt autentisk, så den bør næsten besøges, når turen går til Brighton.

Min mening om Brighton som rejsemål

Jeg var i den grad positivt overrasket over Brighton. Jeg har nok altid tænkt på byen som en ret lille by med den her legendariske strandpromenade, men af en eller anden årsag har jeg aldrig fået taget turen derned. Det er en skam, hvis andre tænker om den på samme måde.

Som jeg også nævner i videoen, så er her altså tale om en ekstremt britisk storby og hvis man søger noget, der føles mere klassisk britisk end f.eks. London, så kan man altså med fordel skifte det nordgående tog fra Gatwick ud med det sydgående.

Der er nok at lave og se i Brighton til en weekendtur og måske lidt til.

  • Booking.com er min foretrukne hotel-booking portal med gode tilbud i hele verden
  • Get Your Guide er en portal, hvor du kan booke billetter til seværdigheder, udflugter på rejsemål og diverse transportbilletter
  • Omio er den bedste side til at finde billige tog- og busbilletter i hele Europa.
  • Rentalcars.com er det bedste sted at få overblik over priser på lejebiler