7 spændende seværdigheder i Sydøstengland du skal opleve

Seven sisters country park brighton

Det sydøstlige England er klart en favorit blandt de mange besøgende, der årligt drager til Storbritannien. Sydøstengland besidder en charme og unik stemning, som ikke findes i andre dele af England. Her finder man et væld af nye kulturer og gamle engelske traditioner, der på en helt mærkværdig måde komplementerer og fremhæver hinanden.

I Sydøstengland finder man alt fra Brightons famøse ’Lanes’ til fødestedet for den litterære mester over dem alle; Charles Dickens. Med en konstant udsigt til havet er de sydøstlige kystbyer et beundringsværdigt turistmål.

I denne artikel vil 7 ekstraordinære seværdigheder fra det sydøstlige England, som i den grad er et besøg værd, blive beskrevet.

Waddesdon Manor

Waddesdon Manor

Beliggende blot en times kørsel fra London finder vi det smukke bygningsværk og de dertilhørende fantastiske victorianske haver i Waddesdon Manor.

Dette ekstraordinære bygningsværk blev til for, at den daværende Baron Ferdinand de Rothschild kunne udstille sin kunst og dekorative franske møbler. Waddesdon Manor blev dermed hans ferieresidens, fra da det stod færdigbygget i 1889.

Besøgende turister kan i dag få et glimt af den victorianske tid, hvor kunst og interiør bar præg af fransk indflydelse.

Efter et besøg på godset kan man passende tage en tur i de omkringliggende smukke haver, der i dag står, som de gjorde på Rothchild’s tid. Her finder du smukke haver med ekstraordinære skulpturer, blomster, små hyggelige stier og kæmpemæssige træer.

Er man interesseret i vin og den bagvedliggende proces, er Waddesdon Manor også klart et besøg værd. Rothschilds slægt havde nemlig tradition for at producere eksklusive vine, og denne tradition besluttede man sig senere hen for at hylde.

I 1994 åbnede den fantastiske vinkælder, der i alt rummer over 15.000 flasker af Rothchilds egen vinproduktion. Her har du i dag mulighed for at prøvesmage den gamle tradition for vinproduktion samt få et indblik i denne fantastiske tid.

Tjek også denne fine guide til de bedste vinsmagninger i Sussex området.

Hastings og 1066 Country

Hastings Country Park
Hastings Country Park

Hvis du vil opleve England som det var engang, kan det klart anbefales at tage en tur til Hastings og 1066 Country. Disse byer er beliggende i det østlige Sussex og byder på et væld af attraktioner.

I denne del af Sussex kan du blandt andet opleve det middelalderlige England med brostensbelagte gader, små pubs og spændende butikker. 1066 Country ligger med en perfekt udsigt til havet, og der er rig mulighed for at gå lange ture langs vandet og opleve fænomenal middelalderarkitektur.  

Med tog fra London kan du komme til disse spændende middelalderbyer på blot 1 time og 15 minutter. Denne del af Sussex er også særligt kendt for at afholde et væld af arrangementer i løbet af året. Du kan derfor opleve alt fra madfestivaler til jazz-koncerter under åben himmel.

Brighton og Hove

North Laine brighton

Med et væld af gode transportmuligheder kan du komme til det farverige Brighton i det sydøstlige England på under en time fra London – eller endnu hurtigere, hvis du flyver til Gatwick Airport. Denne excentriske by er klart et attraktivt turistmål på grund af de store kulturelle variationer, som Brighton byder på.

Man fornemmer for alvor de mange tidsaldre smelte sammen i en symbiose, når man går ned af de populære ’Lanes’. Disse smalle gader emmer af sitrende byliv og spændende butikker, man aldrig har set før.

I Brightons gader er der altid mulighed for at møde mange spændende kulturer, der i dag giver sig til udtryk ved fantastiske spisesteder og selvstændige butikker.

Udover de famøse ’Lanes’ er Brighton særligt kendt for deres farvestrålende ’pier’. Brighton Pier tiltrækker årligt tusindvis af turister – og det er med god grund.

Her har du rig mulighed for at opleve Brightons afslappede byliv på de mange cafeer og restauranter beliggende lige ud til vandet. Derudover kan du som fotoentusiast også få lov at skyde nogle fede billeder af ved de karakteristiske pastelfarvede bådhuse.

Jeg var selv i Brighton sidste vinter og blev meget overrasket over, hvor fed en by det egentlig var – og så er der en masse fantastisk natur i nærheden af byen.

Se min store rejseguide til Brighton og min video derfra her:

British Airways i360 i Brighton

Brighton taarn

Et helt nyt og futuristisk bygningsværk, bygget og designet af arkitekterne bag ’London Eye’, pryder nu Brightons skyline. Tæt på kysten finder man den kæmpemæssige 140 meter høje i360 tårn.

Dette tårn er lavet af krystalklart glas, og på toppen har besøgende mulighed for at få en fantastisk 360 graders udsigt over hele Brightons kyst.

The Royal Pavilion og museer i Brighton

Royal pavilion brighton

The Royal Pavilion er i sandhed et stolt kendetegn for den farverige by Brighton. Dette palads, inspireret af traditionel indisk arkitektur, har været en fast del af Brightons bybillede siden George d. 4 regerede over England. Dette palads er kendt for at være et af Storbritanniens mest ekstravagante paladser grundet den sirlige arkitektur inspireret af tidligere kolonier.

The Royal Pavilion blev i sin tid bygget i Brighton for netop at hylde byen og området som værende hjertet af Englands fashionable borgerskab. Træder man indenfor mellem de kæmpemæssige døre til paladset, finder man traditionel kinesisk indretning og et væld af smukke dekorationer, der alt sammen er med til at skabe en overvældende kontrast mellem den indre og ydre arkitektur.

Brighton Museum & Art Gallery er et andet knudepunkt for mangfoldig kunst og arkitektur. Her finder du alt fra gamle egyptiske klædedragter og redskaber til moderne og spirituelle kunstinstallationer. Dette museum omfatter i sandhed de byggesten, som England og resten af Storbritannien er bygget op af – nemlig farvestrålende kulturer fra overalt i verden. På dette museum er der i sandhed noget for enhver smag.

Hvert år bydes der nemlig velkommen til et væld af forskellige udstillinger, så hold endelig øje med museets respektive hjemmeside for mere information.

Guildford

Guildford

På blot 35 minutter fra London kan du få lov at opleve det naturskønne område, der omkranser den fantastiske markeds by Guilford. Her finder du overdådig engelsk natur og velbevarede middelalderslotte.

I Guildford by kan du opleve et væld af små selvstændige butikker samt spændende spisesteder. I Guildford finder du desuden en komplet samling af forskellige pub’s og vinsteder.

Her får du et fantastisk indblik i den sydøstengelske levestil, som den var engang. Om aftenen kan det klart anbefales at tage ud i bylivet og opleve den excentriske musik- og teaterscene.

I de varmere måneder kan du sågar nyde et Shakespeare stykke under åben himmel med gammel middelalderarkitektur som den sceniske baggrund.

Portsmouth

HMS Warrior 1860 Portsmouth
HMS Warrior 1860 i havnen i Portsmouth.

Portsmouth er en by, der er omringet af hav og som emmer af spændende historier. Denne by i det sydlige England har i den grad sine historier at fortælle de mange turister, der årligt valfarter til byen.

Portsmouth er en lille by komplet afgrænset af  hav og har derfor altid spillet en vigtig rolle, når det kommer til den stolte engelske søfartshistorie.

I Portsmouth finder du blandt andet det fantastisk spændende museum omkring D-dag, der gør brug af moderne interaktive udstillinger og et nært forhold til de overlevende soldater.

Derudover kan du på havnefronten også få lov at se hele tre engelske krigsskibe – alle fra hver sit århundrede. Der afholdes dagligt guidede ture på disse massive krigsskibe, hvor du kan få et ekstraordinært indblik i livet på et sådant skib.

Udover den utrolige søfartshistorie, som Portsmouth besidder, var det i denne by, at blandt andet Charles Dickens blev født. Du kan dermed få lov at se hans barndomshjem, samt hvor hele hans litterære karriere startede.

Slutteligt er det også muligt for Sherlock Holmes fans at se, hvor det litterære mesterværk blev skabt. Da Sir Arthur Conan Doyle skrev historien om Sherlock Holmes, havde han nemlig residens i Portsmouth. Af denne grund finder du to anbefales værdige Sherlock Holmes udstillinger i byen også.

Det var det – mine anbefalinger til det Sydøstlige England. Jeg har jo personligt koncentreret mig rigtig meget om London, Skotland og Nordengelske byer som Liverpool & Manchester her de sidste par år, men jeg føler, at det snart er tid til at komme mere under huden på de sydligere storbyer i det britiske.

Læs mere om det sydøstlige England hos officielle Visit South East England.

  • Booking.com er min foretrukne hotel-booking portal med gode tilbud i hele verden
  • Get Your Guide er en portal, hvor du kan booke billetter til seværdigheder, udflugter på rejsemål og diverse transportbilletter
  • Omio er den bedste side til at finde billige tog- og busbilletter i hele Europa.
  • Rentalcars.com er det bedste sted at få overblik over priser på lejebiler