Weekendtur til Milano – Sådan planlagde jeg

milano

Så blev det endelig fredag! I dag sidder jeg på mit kontor som jeg plejer, men i dag er det ikke blot en sædvanlig weekend, der venter for enden af arbejdsdagen – der venter en weekendtur til Milano!

Her vil jeg kort beskrive, hvordan jeg har planlagt turen og hvad jeg skal opleve på den intense tur til Milano.

Det praktiske: flybillet & hotel

Det første jeg gør, når jeg skal på rejse, er at bestille flybillet. På denne tur rejser jeg med min gode ven, Simon, der desværre er i den ulykkelige situation, at han har et klassisk 8-16 job 😀

Så vi var nødsaget til at booke en sen afgang; det er dog ofte afgangene på skæve tidspunkter, der er de billigste, så det er egentlig fint nok.

ryanair flyVi har booket en billig flybillet med RyanAir og lander således i Bergamo Lufthavn lidt i 12 i aften/nat. Prisen for en returbillet med hjemkomst søndag kl 20 blev 405 kr. Jeg elsker billige flybilletter! 😀

Transporten fra Bergamo Lufthavn til Milano foregår i bus og tager en times tid, så vi har booket en enkelt overnatning på et lufthavnshotel ved lufthavnen i Bergamo.

Jeg har skrevet en guide til, hvordan man kommer fra Bergamo Lufthavn til Milano centrum. Vi har booket busbillet hjemmefra og kommer frem & tilbage for blot 18 euro – begge to.

Hotellet vi bor på fredag-lørdag hedder NH Orio al Serio og ligger lige ved lufthavnen. Vi gav 700 kr for en overnatning på det 4-stjernede hotel, der har gratis morgenmad – fin pris. Se hotellet hos Hotels.com her.

Lørdag morgen har vi lige tid til en hurtig tur i hotellets fitnesscenter, spise morgenmad i buffeten (der i følge anmeldelserne på Hotels.com skulle være rigtig god) og derefter tage med bussen til Milano.

Vores hotel i Milano ligger tæt på ‘Centrale’ banegården, hvor busserne kører til, så det er helt perfekt. Går du selv med planer om en weekendtur til Milano, så tag et kig på min guide til hoteller i Milano.

Pris for weekendtur til Milano (de sikre udgifter)
Flybillet: 405 kr
Hotel pr mand: 730 kr
Lufthavnstransport: 67 kr

I alt: 1.202 kr

Seværdigheder & oplevelser i Milano – vores plan

Min ven Simon og jeg er begge glade for at løbe og et af målene med rejsen er også at prøve nogen forskellige løberuter i Milano af. Så når vi “lander” i Milano bliver løbeskoene snørret og det er tid til lidt sightseeing med høj puls. Vi tager en kort tur og derefter står den på sightseeing i roligere tempo.

Vi skal naturligvis forbi Duomo, som jeg personligt glæder mig meget til at opleve. Det er småt med ‘must see’ seværdigheder i Milano, men Duomo står nummer 1 på de fleste lister, har jeg researchet mig frem til.

Rejsekris’ Instagram bad jeg om tips til gode, billige restauranter og fik en fantastisk kommentar fra brugeren gogo_sayu, der gav mig navnene på flere forskellige restauranter, som jeg håber vi kan komme forbi.

Jeg er vild med italiensk mad og glæder mig vildt meget til at indtage pizza & pasta, som jeg sædvanligvis holder mig fra herhjemme (uden dog at være helt fanatisk stenalder-kost mand!). Der kommer uden tvivl et indlæg med tips, når jeg kommer hjem!

Kamp på San Siro

Om aftenen skal vi se AC Milan mod Atalanta på San Siro. Det er fodbold, til dem der ikke ved det 😀 Må blankt erkende, at det er den anden Milano klub, Inter, der i mine unge år var mit italienske favorithold, men oplevelsen bliver fed!

san siro milanoSidst jeg så fodbold i Italien var i 2010, hvor jeg både så Parma-Fiorentina (jeg har også en forkærlighed for holdet fra Toscana) og Empoli-Lecce. Dér var fodboldspillet ikke særlig godt, men den italienske fankultur kan bare et eller andet specielt.

Billetter til kampen har vi købt hjemmefra på AC Milans website.

Mere sightseeing – Navigli

Mange rejsebloggere nævner, at Milano ikke har det helt store at byde på medmindre man virkelig interesserer sig for shopping og mode, men et område går dog igen: Navigli. Navigli området ligger syd for centrum og centrerer sig omkring en kanal – Venedig style! 😀

navigli milano

Dér skal vi naturligvis lige nå hen og snuse til stemningen, spise mere pasta og bare vade rundt. Jeg vandrer altid en del rundt på mine rejser og farer vild med vilje, det er der jeg synes, man oplever en bys puls bedst.

Mere om Milano på den anden side af weekenden her på rejsebloggen!

Kristoffer Føns

Kristoffer Føns

Her på Rejsekris.dk blogger jeg om mine egne rejser og forsøger at give mine bedste tips videre. Du kan støtte mit arbejde ved at booke din næste rejse (f.eks. flybillet & hotel) via et link på min liste her. Alle indlæg kan indeholde affiliate-links.

7 kommentarer

 • Torben Schmidt

  Hej Kristoffer!

  Tak for dine altid spændende indlæg på bloggen og nu også dine billeder på Instagram.
  Har du i grunden nogle anbefalinger af andre spændende rejseblogs som du selv følger. Os som ikke selv får taget sig sammen til at rejse så meget, kan jo rejse via jeres spændende rejseindlæg 🙂

  Ser frem til at følge dig i fremtiden.

  Mvh. Torben

  november 6, 2015 at 4:31 pm
  • Kristoffer Føns
   Kristoffer Føns

   Hej Torben

   Tusind tak for de pæne ord!

   Hehe, ja det er altid godt med inspiration 🙂 Jeg er i hvert fald fast læser på den danske blog Ontrip.dk og en af de største internationale rejseblogs NomadicMatt.com. De kan anbefales!

   november 10, 2015 at 9:57 am
   • Torben Schmidt

    Tak for anbefalingerne Kristoffer.
    Det lyder som om i havde en god tur til Milano 🙂

    november 10, 2015 at 8:05 pm
 • Anne

  Hej
  Tak for en dejlig artikel.
  Jeg vil spørge dig til råds om Milano da min kæreste og jeg overvejer, at holde nytår i byen. Hvad tænker du om det? Kan du anbefale en god restaurant til nytårsmiddag og et hotel som ligger rimelig centralt.
  Hilsen
  Anne

  november 7, 2016 at 11:59 am
 • Bruneta

  Hej Kristoffer
  Har du noget guiden til Venedig?
  Tak for dine råder 👏👏👏👍
  Hilsen Bruneta

  januar 8, 2017 at 4:36 pm
  • Kristoffer Føns
   Kristoffer Føns

   Hej Bruneta

   Nej, jeg har desværre ikke besøgt Venedig – endnu – så der kan jeg ikke hjælpe.

   Det er dog uden tvivl en by, jeg regner med at få besøgt inden alt for længe.

   januar 10, 2017 at 10:05 am

Skriv en kommentar