Guide: Transport fra Amsterdam Schiphol Lufthavn til centrum

amsterdam lufthavn

Når du lander i Amsterdams Schiphol Lufthavn er der gode forbindelser ind til centrum af Amsterdam. Lufthavnstransporten kan klares enten med tog, bus eller taxa. Men hvad er nemmest, smartest og billigst?

Det kigger jeg nærmere på i denne store guide til lufthavnstransport i Amsterdam.

Hvor ligger Schiphol Lufthavn i forhold til Amsterdam?

Vi er så heldige, at Amsterdam Lufthavn, der altså også hedder Amsterdam Schiphol Lufthavn, er beliggende meget tæt på centrum af den hollandske hovedstad.

Lufthavnen er beliggende ca 17 kilometer fra centrum af Amsterdam, så vi er altså ikke ude i noget ala lufthavnene omkring London og Paris, hvor det tager flere timer at komme fra lufthavnen til sit hotel i centrum.

Schiphol er i øvrigt en af Europas største lufthavne og der er dagligt mange direkte afgange fra Danmark – faktisk er der mange danskere, der også bruger Schiphol som et stop på en rejse videre ud i verden, da der er mange oversøiske afgange i sær med KLM.

Det var nok om lufthavnen – lad os komme direkte til, hvordan man kommer fra lufthavnen til centrum.

Jeg vil herunder gennemgå de forskellige muligheder for lufthavnstransport i Amsterdam.

Bonus-tip: overvej også at købe den billige GVB-ticket, der for kun 63,- pr dag giver adgang til ubegrænset brug af al offentlig transport i Amsterdam (også færgerne).

Billetten kan købes online her.

Har du booket hotellet endnu? Ellers så tjek min store guide til, hvor man skal bo i Amsterdam.

Bus fra lufthavnen til centrum – mange stoppesteder

amsterdam lufthavnsbus


En måde at komme fra lufthavnen til centrum er med den dedikerede lufthavnsbus, Amsterdam Airport Express. Bussen kører døgnet rundt mellem lufthavnen og centrum, hvor der er flere forskellige stoppesteder.

Bussen stopper følgende steder i begge retninger:

 • Amsterdam Lufthavn
 • Knooppunt Schiphol Noord
 • Anderlechtlaan
 • Amstelveenseweg
 • Olympisch Stadion
 • Haarlemmermeerstation
 • Emmastraat
 • Museumplein
 • Rijksmuseum
 • Leidseplein
 • Elandsgracht-busstationen

Inde på booking-siden, hvor man kan købe billet til bussen hjemmefra, er der et par negative kommentarer fra købere, der ikke har været opmærksomme, da de valgte at tage med lufthavnsbussen ind til centrum.

Bussen kører nemlig ikke til Amsterdam Centraal, der er Amsterdams svar på Hovedbanegården. Det står der da heller ingen steder, men det har disse rejsende åbenbart troet…

Jeg vælger at starte med bussen som en mulighed her i min guide til transport fra lufthavnen til centrum, da der er gode muligheder for at hoppe af bussen tæt på dit hotel.

Hvor toget (mere eller mindre) kun stopper ved Amsterdam Centraal i centrum, så har du med bussen flere muligheder og hvis du f.eks. bor tæt på Rijksmuseum eller Leidseplein, så giver det mere mening at tage lufthavnsbussen.

Så før du booker din lufthavnstransport, så tjek lige, hvor dit hotel er beliggende.

Tider og pris for lufthavnsbussen

Bussen kører 8 gange i timen mellem kl 08-18, 4-6 gange i timen om aftenen og mellem kl 01-05 kun 2 gange i timen. Så uanset hvornår på døgnet du skal til eller fra lufthavnen, så er det altså muligt med bussen.

Du kan købe billetter til lufthavnsbussen online hjemmefra, hvor prisen er 86 kr. Link til køb her.

Men du kan også med fordel købe den kombinerede billet, der både giver billet til lufthavnsbussen og al offentlig transport i Amsterdam – altså både sporvogn, metro, busser og endda færger.

Læs mere om denne billettype og køb den online her.

Tog direkte fra Schiphol til Amsterdam Centraal

Den næste mulighed kan for mange også være en rigtig fin transportform – det er nemlig toget direkte fra lufthavnens egen station.

Ligesom i f.eks. Kastrup og Paris Charles de Gaulle er der nemlig en station nede under Schiphol og denne er faktisk noget større end i Kastrup, så du kan faktisk rejse rundt til hele Holland og til andre europæiske byer med toget.

Så du kan spankulere direkte fra ankomsthallen og ned til et tog, der tager dig ind til centrum af Amsterdam på bare 14-17 minutter.

Tider og pris for toget

amsterdam lufthavn tog


Der kører 6 tog i timen i hverdagene og 8 i timen i weekenden. Togene kører også om natten, men dog med mindre intervaller – f.eks. er der kun et enkelt i timen mellem kl 02-05.

 • Se de præcise togtider hos NS.nl.

Billetterne koster kun 5.50 euro og du bør ikke købe en returbillet, da disse kun gælder samme dag – så medmindre du er på en dagstur med fly til Amsterdam, så skal du blot købe en enkeltbillet.

Der er både billetautomater på engelsk, der tager både kort og kontanter samt bemandede billetkiosker, så det er super nemt blot at købe billetten ved ankomst.

Der er masser af informationsskærme, hvor du kan tjekke, hvornår det næste tog til Amsterdam Centraal afgår – vær opmærksom på, at der også kører tog til andre stationer i Amsterdam (f.eks. Amsterdam Zuid og Amsterdam RAI), så du skal altså ikke bare hoppe på det første, hvor der står ‘Amsterdam’, hvis du gerne vil til Centraal 😀

Ved ankomst til Amsterdam Centraal kan du enten gå, tage sporvogn eller en hurtig taxatur til dit hotel inde i centrum.

Tip: med et Amsterdam City Card får du adgang til gratis offentlig transport samt gratis adgang til en lang række seværdigheder i byen – læs mere om og køb kortet her.

Taxa fra lufthavnen til centrum – book en vogn hjemmefra

Amsterdam


Det er selvfølgelig også en mulighed at tage en taxa fra Schiphol direkte til døren af dit hotel inde i centrum.

Der holder officielle taxaer lige udenfor ankomsthallen (følg blot skiltene) og disse kører med taxameter, hvor prisen typisk vil være ca 45-50 euro og turen tager et sted mellem 30-45 minutter afhængigt af, hvor i Amsterdam du skal hen.

Der er også såkaldte sorte taxaer, der hænger ud i området og forsøger at efterligne de officielle, men de vil ikke kunne holde i den officielle taxa-kø.

Billig taxa med pre-booking

amsterdam


En måde at få en billig taxatur fra Schiphol til dit hotel er faktisk ved at pre-booke en vogn hjemmefra.

Welcome Pickups (som jeg samarbejder med og selv har brugt flere gange med stor succes i Berlin og Budapest) opererer også i Amsterdam, hvor de lokker med priser helt ned til 39 euro for en tur fra lufthavnen til centrum.

Welcome Pickups fungerer således, at du giver dit flynummer ved booking og så sørger chaufføren for at møde dig, så det passer med, at du kan vade (næsten) direkte fra fly til bilen og samtidig kan du klare betalingen online hjemmefra, hvor du er sikker på en fast pris.

Læs mere og book din taxa hjemmefra her.

Jeg håber, at du kunne bruge denne guide til transport fra Amsterdam Schiphol Lufthavn til centrum – rigtig god rejse.

 • Booking.com er min foretrukne hotel-booking portal med gode tilbud i hele verden
 • Get Your Guide er en portal, hvor du kan booke billetter til seværdigheder, udflugter på rejsemål og diverse transportbilletter
 • Omio er den bedste side til at finde billige tog- og busbilletter i hele Europa.
 • Rentalcars.com er det bedste sted at få overblik over priser på lejebiler