Fra Bangkok Lufthavn til Centrum – Transport fra Suvarnabhumi til hotellet

bangkok

Thailand er et af mine yndlingsrejsemål og jeg ved, at mange danskere deler kærligheden til Thailand. For mange starter rejsen til Thailand i Bangkok Lufthavn, så lad os tage en guide til, hvordan man nemmest kommer fra Bangkok Lufthavn til hotellet i centrum af Thailands hovedstad.

Lad os først, meget hurtigt, kigge nærmere på, hvor præcist man lander, når man flyver fra Danmark til Bangkok.

Bangkok Lufthavn = Suvarnabhumi

bangkok lufthavn


Der er faktisk to lufthavne i Bangkok, Suvarnabhumi og den noget ældre Don Mueang. Det er dog kun Suvarnabhumi man kan flyve direkte til fra Danmark, så det er naturligvis den jeg koncentrerer mig om i denne rejseguide.

Suvarnabhumi Lufthavn åbnede i 2006, så her er altså tale om en ret ny og ganske moderne lufthavn, der er hovedbase for en række store flyselskaber såsom Thai Airways og derfor også er meget benyttet som stopover-spot for en del danskere, der rejser videre til andre destinationer i Asien.

  • Personligt har jeg bl.a. fløjet til Bali via Bangkok.

Suvarnabhumi er beliggende ca 25 km øst for Bangkok og betjener ca 85 mio passagerer årligt (i 2016).

Jeg har, som nævnt, brugt lufthavnen flere gange og er blevet lidt vild med den, da der er mange fine spisemuligheder og priserne er ganske fortrinlige – vi er selvfølgelig også i Thailand.

Og lad os så gå til selve guiden til transport fra Bangkok Lufthavn til centrum af Bangkok.

Jeg vil herunder gennemgå de forskellige transportmuligheder, hvor jeg vil lægge ud med den jeg anbefaler.

Taxa fra Bangkok Lufthavn til centrum – book hjemmefra og undgå kø

bangkok taxa


En af de mest populære ruter fra København til Bangkok er direkte med Thai Airways, hvor man rejser om eftermiddagen dansk tid og lander tidligt om morgenen i Thailand.

Dér er de fleste ret trætte og man vil typisk gerne bare så hurtigt som muligt fra lufthavnen og ind til sit hotel inde i Bangkok. Derfor vælger mange at snuppe en taxa fra Suvarnabhumi til centrum, hvilket jeg da også vil anbefale – i sær hvis I rejser flere sammen og eventuelt også har børn med.

Køretiden fra lufthavnen til centrum er ca 30-60 minutter afhængigt af, hvor man bor og naturligvis hvor slem trafikken er – og den kan altså være slem i Bangkok…

En almindelig taxa – pris og info

bangkok


Taxa-køen i Suvarnabhumi kan ofte være relativt lang og selvom taxaerne er med licens og derfor burde køre med taxameter, så kan de finde på at forsøge at krejle en nyankommen, træt dansker til at betale overpris.

Hvis man kører med taxameter kan man typisk få turen for ca 300-400 baht afhængigt af hvor i “centrum” af Bangkok man rejser til – derudover vil der komme ekstra-gebyr for motorvejsafgifter som det er kotume, at man giver til chaufføren inde i bilen, når man nærmer sig betalingsanlægget.

Det er ganske nemt at følge skiltene til taxaerne, når man kommer igennem paskontrollen og får afhentet sin bagage.

Så det er ganske simpelt at finde en taxa i Suvarnabhumi Lufthavn – vær dog opmærksom på, at det er de færreste taxachauffører i Bangkok, der kan mere end et par ord på engelsk.

Vær dog opmærksom på, at det kan tage lang tid at komme frem i køen til taxaerne…

Book transport i bil hjemmefra og kom hurtigere til byen

privat taxa bangkok lufthavn


Hvis du ikke kan overskue at skulle have sedlerne op af lommen, stå i kø og kommunikere med chaufføren på gebrokkent engelsk, så anbefaler jeg at pre-booke en taxa hjemmefra.

Dette kan gøres bl.a. hos Get Your Guide, der er min faste samarbejdspartner her på Rejsekris, hvor det er muligt at læse anmeldelser fra tidligere kunder.

lufthavnstransport bangkok anmeldelse


Her ved man således, at der er styr på tingene, man betaler en fast pris online hjemmefra og bliver afhentet af en chauffør, der står klar med ens navn på et skilt, når man kommer ud i ankomsthallen.

Du kan f.eks. booke en privat taxa via Get Your Guide for 215 kroner – læs mere og book online her.

Et billigere alternativ, hvor man dog stadig bliver mødt af en chauffør med navneskilt, er en delt minibus-transfer fra Suvarnabhumi til ens hotel i centrum, der koster kun 88 kroner – læs mere og book her.

Sidstnævnte pris er dog pr person, så medmindre du rejser alene giver det næppe meget mening ikke ‘bare’ at booke ens egen private taxa.

Tog direkte fra Bangkok Lufthavn til centrum

bangkok lufthavn tog


Hvis du er erfaren rejsende, gerne vil undgå Bangkoks trafik (der kan være kaotisk) eller ganske enkelt vil så billigt som muligt fra Bangkok Lufthavn til centrum, så er det også muligt at tage toget direkte fra lufthavnen til centrum.

Her kan du tage med Bangkoks Airport Rail Link, der tager dig til centrum af byen for kun 35 eller 45 baht.

Helt konkret vil der for rejsende være tale om, at du tage toget til enten Makkasan Station (35 baht) og skifter til metroen eller til endestationen Phaya Thai Station (45 baht), hvor du kan skifte til Skytrain.

Medmindre du naturligvis bor på et hotel tæt ved et af disse eller de andre stoppesteder på linjen 🙂

Jeg anbefaler bare at bruge Google Maps’ ruteplanlægger funktion, når du skal planlægge din rejse rundt med offentlig transport i Bangkok. Det er super simpelt og systemet fungere fremragende lige fra billetkøb til skiltning.

Systemet er ganske enkelt at finde ud af og der kan købes billetter med kontanter både i automater og bemandede billetkiosker både i lufthavnen og på de enkelte stationer inde i Bangkok.

Jeg håber, at du kunne bruge denne guide og nu er klar til din rejse til Bangkok 🙂

Hvis du skal rejse direkte fra Bangkok og til f.eks. en af øerne sydpå, så tjek 12GoAsia, hvor man kan se rejseplaner, priser og booke online blandt flere forskellige operatører.

Læs mere om rejser til Thailand.

  • Booking.com er min foretrukne hotel-booking portal med gode tilbud i hele verden
  • Get Your Guide er en portal, hvor du kan booke billetter til seværdigheder, udflugter på rejsemål og diverse transportbilletter
  • Omio er den bedste side til at finde billige tog- og busbilletter i hele Europa.
  • Rentalcars.com er det bedste sted at få overblik over priser på lejebiler