Offentlig transport i Rom – guide til billetter, metroen & transport generelt

I denne store rejseguide kigger vi nærmere på offentlig transport i Rom. Hvordan kommer man nemmest rundt med bus, metro og tog i Rom? Det får du svar på her.

Læs også de større guides til lufthavnstransport fra hhv. Rom Fiumicino og Rom Ciampino. Så er du klar til at starte din rejse til Rom med ro i sjælen.

Velkommen til Rom

rom guide


Når I så er ankommet godt til Rom, kan i begynde at nyde godt af byen, der er et sandt kulturhistorisk mekka. Her kan I gå på opdagelse i arkæologiske udgravninger, museer, katolske og jødiske kirker og romerske bade.

 

Besøg for eksempel det verdensomspundne sted for datidens gladiatorkampe Colosseum og mærk historiens vingesus, når du kigger ned i den imponerende arena, der har været hjemsted for de blodige gladiatorkampe.

Gå rundt på det imponerende store arkæologiske område Forum Romanum og lad fantasien lægge flotte farver på alle bygningerne, der i sin tid var yderst farverigt belagt.

rom


Bliv betaget af imponerende kunstværker på Galleria Borghese, der er ejet af den rige Borghese familie, og lær mere om Roms historie på Kapitol-museerne og Museo Nazionale Romano.

Eller hvad med at opleve de smukke Caracalla-bade, der skaber tråde tilbage til den romerske badekultur.

Der er så mange kulturhistoriske seværdigheder i Rom, at det ville tage flere uger at se det hele, hvis I gik i dybden dermed.

Se Rejsekris’ video om Rom (guiden til offentlig transport fortsætter herunder):

Derfor anbefaler jeg på det varmeste, at I vælger at bo på et hotel i centrum af Rom. Fra dette hotel har I et super godt udgangspunkt til at være tæt på alle top seværdighederne samt Roms fantastiske by – og natteliv med barer, restauranter og caféer.

Bliver I sultne undervejs, er der masser af lækre spisesteder, hvor pasta, pizza, dejlige desserter og lækker italiensk vin giver nye kulinariske smagsoplevelser i særklasse.

I Rom er floden Tiberen også et samlingspunkt for både båd – og gåture, hvor I kan få en dejlig oplevelse ved vandet.

Det er nemt at komme rundt i Rom med den offentlige transport, uanset om det handler om bybusserne, metroen, sporvognen eller toglinjerne.

Lad os komme til selve guiden til offentlig transport i Rom.

Kort over ruter, apps og andre tips til offentlig transport i Rom

rom offentlig transport


Jeg vil i den grad anbefale en app, der hedder «Rome Transport – off line ATAC departures fare maps», der giver dig mulighed for at se på forskellige kort, de såkaldte ”fare maps”.

Her kan du tjekke dør til dør ruter, transit planer og transit-tid for alle stationer i nærheden, selv når du er off line.

Køb Roma Pass: et city-kort til 48 eller 72 timer og få gratis offentlig transport

rom kort

Skal du/I være i Rom mere end én dag, vil jeg varmt anbefale, at I køber et Roma Pass.

Læs mere om Roma Pass og køb online her.

Dette citykort giver jer gratis offentlig transport i det tidsinterval, som I har valgt på enten 48 eller 72 timer.

Derudover giver det jer gratis adgang til at ”springe køen over” ved flere seværdigheder samt et væld af rabatter på entreer samt diverse aktiviteter og tjenester.

Transport med metroen i Rom

Det er nemt at tage Roms metrolinjer, der tæller en rød/orange, en grøn og en blå linje.

Jeg har sat kortet over metrolinjerne ind herover, så du kan danne dig et overblik over de tre linjer, og hvor de krydser hinanden, så du/I kan skifte mellem linjerne.

Helt konkret, så er den røde linje A en linje, der kører mellem Anagnina og Battistini.

Den blå linie B kører fra Laurentina og deler sig i to til destinationerne Conca de Oro og Ribbibia.

Rom har fået bygget en ny metrolinje, der er den grønne linje C.

Den kører mellem Monte Compatri – Pantano og til Clodio – Mazzini. Metroen kører fra tidlig morgen kl. halv seks til lidt over midnat kl. halv et fra mandag til torsdag og om søndagen.

Om fredagen og lørdagen er der lidt andre tider, nemlig fra halv seks om morgenen til halv to om natten.

Her har I dermed mulighed for at få en rigtig festlig i byen aften, hvor I kan tage metroen hjem bagefter.

Du kan bruge Google Maps’ ruteplanlægger til at finde ruter og tider med offentlig transport i Rom.

Husk at du faktisk også kan komme på masser af spændende dagsture fra Rom med offentlig transport.

Tap & Go billetter til metroen

Når du/I skal købe billetter til den romerske metro, vil jeg anbefale, at I benytter jer af den nye Tap & Go mulighed, der virker i hele metroen.

Her kan du betale med VISA eller Mastercard. Det eneste du skal gøre er at holde betalingskortet hen over. Så venter du på det grønne lys og metrodøren åbner.

Der er også visse stationer, hvor du skal stemple ved udgang af metroen. Denne stempling skal du dog ikke betale ekstra for.

Sporvogne i Rom

Hvis I gerne vil have et strejf af Berlin, Lissabon eller San Francisco under jeres ophold i Rom, kan I også vælge at tage sporvognen. Der findes ikke så mange af dem, men de er der, nemlig seks linjer i alt.

Udenfor Roms hovedbanegård Termini kan I tage to af linjerne, linje 5 og 14.

Busser i Rom

Der er gode busforbindelser i Rom, fører jer sikkert og nemt rundt til Roms største seværdigheder. Busserne er ejet af ATAC og COTRAL og der findes i alt 238 busruter, der fører jer sikkert og nemt rundt i Rom.

Der kører ikke nogle busser om natten, men I kan køre med dem i tidsrummet 5:30 til 24:00. I kan tage busserne fra stationerne Anagnina, Lepanto, Ponte Mammolo, Termini, Laurentina, Magliana, Santa Rubra, og Tiburtina.

Tag for eksempel linje 64, der har ruten Termini – Piazza Venezia – Peterskirken. Tager I linje 117, kan I både stige af ved Colosseum, Via Cavour, Den Spanske Trappe og Piazza del Popolo.

Derudover er der følgende populære busruter:

 • 62: Stazione Tiburtina – Piazza Barberini – Corsoen – Borgo Sant’Angelo
 • 81: Via Cola di Rienzo – Ripetta – Teatro Marcello – Circo Massimo – Colosseum – Porta San Giovanni
 • 118: Via Appia Antica – Caracallas Termer – Circo Massimo – Fori Imperiali – Porta San Sebastiano
 • 170: Termini – Piazza Venezia – Bocca della Verita – EUR
 • 492: Piazza Risorgimento – Ripetta – Via del Corso – Piazza Barberini – Stazione Tiburtina
 • 910: Termini – Bioparco – Piazza Mancini – Olympiske Stadion
 • 40X: Termini – Via Nazionale – Piazza Venezia – Chiesa Nuova – Borgo Sant’ Angelo
  60X: Piazza Venezia – Via Nazionale – Porta Pia – Nomentana – Largo Pugliese

Tog

Det er nemt at bevæge sig rundt i Rom kommune med jernbanelinjerne Roma-Lido, Roma Flaminio Piazza del Popolo-Viterbo og Roma-Giardinetti.

Fra et turistperspektiv, er det primært linjen Rome-Lido, der er ekstra interessant, fordi den stopper ved Ostia Antica.

Hvor køber man billetter til offentlig transport?

Når du skal købe billetter til den offentlige transport i Rom, er det muligt at bruge den samme billet til både metro, busser og sporvogne.

Der er et rigt udvalg af steder, hvor du kan købe billetterne. Her er de mest gængse:

 • Kiosker og i automater på busperronerne
 • Hovedbanegården Termini
 • “Tabacchis” kiosker
 • Barer rundt omkring i byen

Hvis I befinder jer på en metrostation, kan I også købe billetter i deres billetautomater. Her skal I være obs på at ikke alle automater tager VISA.

Derfor skal I sørge for at have kontanter på jer i form af EURO. Der findes cirka 1100 selvbetjeningsautomater i Rom, så der er stor mulighed for at finde en i nærheden af, hvor I er.

I forhold til, hvor den nærmeste Tabacchi kiosk er, ved de det helt sikkert på jeres hotel, så spørg endelig i receptionen for flere informationer.

Billetpriser på offentlig transport i Rom

rom metro


En billet til offentlig transport i Rom gælder 75 minutter og koster 1.50 euro. Billetten gælder til metro, bus, sporvogn og byens tog.

Du kan også vælge følgende turistbillettyper, hvor du kan rejse ubegrænset på en billet:

 • Roma24H koster 7.00 Euro
 • 48H koster 12.50 Euro
 • 72H koster 18.00 Euro
 • CIS uge-pas der koster 24.00 Euro.

Når du kører med enten bus eller med sporvognen, skal du stemple billetten lige når du kommer ind i bussen. Når du kører med metrolinjerne, skal du stemple billetten for at få adgang til metrolinjerne.

Jeg håber, at det er brugbart med denne blogs informationer om den offentlige transport i Rom.

Det kan godt virke lidt uoverskueligt, når man planlægger sin tur hjemmefra, men når du/I først er i Rom, er det meget nemmere at orientere sig.

Smid endelig en kommentar, hvis der er noget, jeg har overset eller glemt. Ellers vil jeg bare ønske dig god tur til bella Roma!

Denne rejseguide til offentlig transport i Rom er skrevet af Rejsekris Redaktionen.

 • Booking.com er min foretrukne hotel-booking portal med gode tilbud i hele verden
 • Get Your Guide er en portal, hvor du kan booke billetter til seværdigheder, udflugter på rejsemål og diverse transportbilletter
 • Omio er den bedste side til at finde billige tog- og busbilletter i hele Europa.
 • Rentalcars.com er det bedste sted at få overblik over priser på lejebiler