Min rejse til Færøerne – overnatning i Torshavn & natur på Hestø

færøerne


Færøerne har i mange år været på min radar, da en af mine bedste venner er halv færing og vi har tit snakket om, at jeg burde tage med derop en tur. Endelig blev det, sidste sommer, tid til en rejse til Færøerne – det skulle jeg have gjort for længe siden.

For Færøerne byder ganske enkelt på noget af den smukkeste natur jeg nogensinde har oplevet – og det skriver jeg efter, at jeg nu også har rejst rundt i New Zealand i en måned.

rejsekris færøerne


Ikke for at tage noget fra New Zealand, men det er trods alt nemmere at rejse de ca 2 timer nordvestpå til et land, hvor alle i øvrigt taler dansk end at rejse om på den anden side af jorden 😀

Flybilletter til Færøerne i øvrigt er billigere end nogensinde og det er faktisk muligt at få en returbillet i sommerferien for helt ned til 1000 kr, hvis man booker i god tid.

Jeg skriver f.eks. dette indlæg i starten af juni 2020 (hvor vi har besøg af coronavirus, men man gerne må rejse til Færøerne) og tjekkede lige priserne for flybilletter allerede i næste måned – midt i sommerferien.

Her er det prisen for en rejse onsdag-onsdag i juli:

flybillet færøerne

Så prisen på flybilletter skal i hvert fald ikke være det, der forhindrer dig i at rejse til Færøerne.

Ankomst på Færøerne – du bør leje en bil

færøerne billeje
På Færøerne deler man vejene med de lokale 😀

Jeg ankom selv med afgangen kl 12:30 fra København, så der var stadig masser af ‘dag’ til at få set lidt på Færøerne. Jeg blev hentet af min ven i bil og her kommer min første anbefaling: lej en bil på Færøerne.

Ligesom i alle andre lande er der naturligvis offentlig transport og der kører en del busser rundt (der er sågar også en helikopter ud til mindre øer), men det vil simpelthen være en skam at være begrænset til bussens stoppesteder og ruteplaner.

I mine øjne er man lidt nødt til at leje en bil, når rejsen går til Færøerne.

Se tilbud på billeje fra forskellige udbydere hos Expedia her.

Alternativt findes der dog også en masse busture fra Torshavn:

 

Hvor skal man bo? Torshavn er et godt bud

Turismen boomer helt ekstremt meget på Færøerne i disse år. Det er lidt som om, at Island var det ‘hotte’ for et par år siden og nu vil turister fra hele verden så gerne opleve ‘det næste’ – hvilket så for mange er Færøerne.

Det betyder også, at der bliver bygget en del hoteller i Torshavn, der som bekendt er Færøernes hovedstad beliggende på den sydlige del af landets største og mest folkerige ø, Streymoy.

Jeg boede selv privat hos min vens familie i centrum af Torshavn og jeg blev meget overrasket over byen.

Jeg ved ærligt talt ikke, hvad jeg havde forestillet mig, men Torshavn var både langt større og hyggeligere end jeg havde forventet.

torshavn


Særligt nede omkring havnen er der masser af gode barer og cafeer.

Jeg tror, de fleste rejser til Færøerne for at opleve naturen, men det er da også meget rart, at man om aftenen kan nyde et godt måltid og et par drinks i hyggelige omgivelser – og det kan man i Torshavn.

Hoteller i Torshavn

hotel torshavn


Selvom der bliver bygget flere nye hoteller, så er der naturligvis allerede en del valgmuligheder i Torshavn.

Jeg har, ligesom med flybilletterne, taget et kig på mulighederne og priserne på hoteller i Torshavn som, hvis jeg skulle rejse i juli måned.

Hvis det skal være i kategorien ‘billigt men alligevel godt’ ligner det, at Hotel Tórshavn er et glimrende bud. Der er endda gratis morgenmadsbuffet inkluderet, hvis du booker via linket herunder.

Se mere om hotellet her.

hotel hafnia torshavn


Hvis I har et lidt større budget og gerne vil have mere luksuriøse omgivelser, så er Hotel Hafnia umiddelbart et rigtig godt bud. Her er der skruet lidt op for hyggen og komforten, men prisen er så også derefter.

Se mere om hotellet her.

Begge hoteller er i øvrigt beliggende i centrum af Torshavn, så man kan lade bilen stå og med god samvittighed snuppe et par ‘Foroya Bjor‘ eller ‘Okkara‘, der er to af Færøernes lokale øl – begge smager i øvrigt fantastisk 😉

Hestø (Hestur) – en af Færøernes skjulte skatte

hestur færøerne
Hestø ‘by’ 😀 Med Streymoy i baggrunden.

Fra min ven, der som tidligere nævnt er halv færing, har jeg i mange år hørt om en lille ø, hvor der kun er en lille bygd med 20-30 huse.

Min ven har noget familie dér, så han har været derovre en del gange, men det er ellers ikke en af de øer man normalt læser om, når man som turist sidder og researcher på ‘hvad man skal se på Færøerne‘.

færøerne rejseblog

Jeg havde dog hørt en del om Hestø og set nogen vilde billeder, så mine forventninger var høje, da vi morgenen efter min ankomst kørte den korte tur fra Torshavn til Gamlarætt Færgeleje.

Her hoppede vi på en færge, der hurtigt tog os over til den sagnomspundne ø, Hestø.

Hvad der skete på vores udflugt har jeg dokumenteret i en video, der kan ses her:

Så ja, vejret spiller desværre en enorm rolle, når man rejser til Færøerne, men hvis vejret ellers er til det, så tror jeg virkelig at Hestø er et besøg værd.

Og så er der absolut ingen andre turister derovre 😉

I næste indlæg fra min rejse til Færøerne vil jeg bl.a. fortælle om vores udflugt til Gjogv, der i den grad er et besøg værd.

  • Booking.com er min foretrukne hotel-booking portal med gode tilbud i hele verden
  • Get Your Guide er en portal, hvor du kan booke billetter til seværdigheder, udflugter på rejsemål og diverse transportbilletter
  • Omio er den bedste side til at finde billige tog- og busbilletter i hele Europa.
  • Rentalcars.com er det bedste sted at få overblik over priser på lejebiler