Jeg har været i Holland 2 gange, hvor jeg med min fodboldklub har deltaget i en turnering et par hundrede kilometer udenfor Amsterdam. Begge gange har vi taget bussen ned til den hollandske hovedstad og set Ajax Amsterdam spille kamp.

Fodbold i Amsterdam

Alle der har besøgt Amsterdam ved, at byen er noget helt særligt. For en gruppe 15-årige venner var det selvsagt noget af en oplevelse pludselig at stå midt i et stort mekka af fristelser. Vi var stadig i den alder, hvor ‘de voksne’ havde noget at sige, hvilket betød at alkoholpolitikken var streng. At vi var nogle små banditter, og endte med at drikke Guinness på en britisk pub i en lille lukket gade i centrum af Amsterdam, det er en anden snak. Når man er 15 år kan man forresten ikke lide Guinness – også selvom det er cool og man virkelig prøver at ligne en, der nyder den mørke øl 🙂

Nå, fodbold! Amsterdam Arena ligger på ingen måde centralt i Amsterdam, men der er gode muligheder for at komme fra centrum og ud til stadion. Der går tog hele tiden (sikkert også busser, hvis man skulle have den slags, syge, lyster). Stadion ligger i den bydel, der kaldes Bijlmer. Se det på kortet her:


Vis stort kort

Første år vi var på fodboldtur til Amsterdam begav vi os ikke mod centrum, men spenderede en dag ude i Bijlmer. Det kan på ingen måde anbefales – bliv i centrum og drag så mod stadion et par timer før kampstart. Lige omkring Amsterdam Arena foregår der mange ting – ølboder, merchandise-salg og underholdning (som det jo hører sig til i moderne fodbold…), men ellers er der ikke noget at komme efter.

Amsterdam Arena – moderne stadion

Amsterdam Arena er i allerhøjeste grad et moderne fodboldstadion. Der er en høj voldgrav omkring banen, der sikrer mod baneløbere og andet godtfolk. Bag det ene mål har de fanatiske Ajax-fans fået lov at male graffiti, hvilket giver stadion en del charme. Fodbold er for dig og mig – ikke en rig mands leg.

Fodbold i Amsterdam

De mest fanatiske Ajax fans stod tidligere i det, der kaldtes VAK 410, men har for et par år siden rykket sig, så de nu står i samme ende (bag det ene mål) som resten af de stående fans – dog stadig på øvre tribune i hjørnet. Lige bag målet finder vi F-side, hvor hooligans, casuals og andre fine fodboldfans står placeret. Til de kampe jeg har overværet har der dog ikke været meget gang i den gamle garde – her har det været VAK 410, der har stået for stemningen i form af sang, flag og pyroteknik. Det gør de også ganske glimrende og det er hele turen værd.

Billetter til Ajax Amsterdams hjemmekampe

Det kan være en anelse kompliceret at få billetter til Ajax Amsterdams hjemmekampe. Som udlænding ville jeg satse på en kamp mod et af de mindre hold i den hollandske æresdivision, da der ikke er rift om billetterne i ligeså stor grad som til kampene mod f.eks. PSV Eindhoven eller i Champions League/Europa League.

Du kan bestille billetter på https://www.ajax.nl/.

Good luck – have fun!

Planlæg din rejse 👇🏻

  • Hotels.com er min foretrukne hotel-booking portal med gode tilbud i hele verden
  • Discovercars.com er det bedste sted at søge efter billeje. Der kan du sammenligne priser på billeje hos de bedste selskaber som Avis, Hertz, Europcar m.m..
  • Escapeaway er et rejsebureau, hvor du selv kan vælge fly og hotel, men hvor du får samtidig får al trygheden og garantien ved en pakkerejse
  • Get Your Guide er en portal, hvor du kan booke billetter til seværdigheder, udflugter på rejsemål og diverse transportbilletter
  • Flypenge.dk kan skaffe dig op til 4.500 kr i kompensation pr passager, hvis du har oplevet forsinket eller aflyst fly indenfor de sidste 3 år.

Om Rejsekris

Kristoffer Føns

Her på Rejsekris.dk skriver jeg om mine egne rejser og udarbejder samtidig rejseguides til bl.a. seværdigheder, transport og overnatning. Mit mål er at gøre det så nemt som muligt for dig at planlægge din rejse hjemmefra, så du trygt kan tage afsted med ro i maven og styr på alle detaljer. Alle indlæg kan indeholde affiliate-links.