Mine bedste og værste rejseminder

toscana italien
Inspireret af TurenGårTil’s artikelserie om rejseminder kommer her mine egne.

Min første rejse …
Gik til Mallorca, da jeg var et par år gammel. En klassisk charterferie som jeg har genoplevet på videobånd. Der er bl.a. et legendarisk klip, hvor jeg indenfor få minutter tisser på stranden og spiller tennis med min fars hoved i stedet for den bold han kaster.

Min bedste rejse …
Har jeg nok stadig til gode – jeg er trods alt kun knap 21 år gammel. Der har dog været rigtig mange fantastiske allerede. En af dem var en tur med Brøndby til Lissabon. Jeg havde slet ikke råd, men min klub skulle altså spille en vigtig kamp ude i Europa og så blev fly og hotel booket med drengene.

Vi fløj til den sydportugisiske by Faro og kørte med Brøndby Support til Lissabon, hvor vi boede på et glimrende Holiday Inn-hotel med pool og terrasse-bar på toppen. Udsigten var naturligvis eminent og august-vejret perfekt.

På turen fik vi set lidt af Lissabon, drukket en masse ‘Super Bock’ og endnu vigtigere vandt Brøndby 2-0 over Sporting Lissabon, hvilket selvsagt var noget af en bedrift.

En anden god tur gik til Toscana i det nordlige Italien. Det var en familietur med forældre og søster, hvor vi boede på et gammelt slot 10 kilometer udenfor Firenze. Selvom jeg undervejs blev klar over, at det skulle være slut med familieture fremover, blev jeg virkelig fanget af Italien og landets smukke natur og arkitektur.

Vi havde lejet en bil og besøgte bl.a. Pisa, Lucca og Siena. Der blev heldigvis også plads til at se 2 fodboldkampe, hvor Parma-Fiorentina særligt var en fed oplevelse. Hvert forår får jeg lyst til at tage turen til Toscana og bare køre rundt og opleve ting. Det må blive næste år…

Min værste rejse …

Har jeg nok også til gode. Jeg har gransket min hukommelse og kan simpelthen ikke finde en rejse, der er gået voldsomt skævt.

På rejser medbringer jeg altid …

Min computer (en lille, lækker MacBook Air). Jeg arbejder med online markedsføring og er derfor sindssygt afhængig af både computer og internetadgang. Derudover er den god at have i baghånden, hvis iPhonen er ved at løbe tør for strøm.

Se også: pakkeliste til rejse

Min favoritrejsepartner … 

Afhænger meget af, hvilken type rejse jeg begiver mig ud på. Jeg var engang på Skiathos (en lille græsk ø) med en af mine rigtig gode venner, der har mange af de samme interesser som mig. Det var en rigtig god tur. Generelt handler det nok bare om at rejse med folk man kan lide og ligner, så kan det ikke gå galt.

Skiathos
Skiathos

Min seneste rejse …

Gik, naturligvis, til min yndlingsby London. Vi var 5 unge iværksættere, der lejede en ferielejlighed i Camden Town. Lejlighedens placering var helt fantastisk – 2 minutter fra Camden tube og dermed var der masser af restauranter og pubber i nærheden. Turen var 50% arbejde og 50% fornøjelse, men jeg må nok indrømme, at Londons mange fristelser var for meget for mig og derfor blev der ikke arbejdet voldsomt meget på denne tur. Til gengæld fandt jeg ud af, at på trods af, at Camden er et vigtigt sted i den musikhistorie jeg holder så meget af, så bryder jeg mig faktisk ikke synderligt om bydelens udvikling. Bloody tourists everywhere!

Mit bedste feriemåltid …

Fik jeg på Cypern i den lille badeby Protaras (også kendt som Fig Tree Bay). Pludselig stod vi foran en restaurant, der simpelthen emmede af Cypern. Jeg har været på Cypern 4-5 gange efterhånden og ved, at det cypriotiske køkken virkelig har noget at byde på.

Det til trods havde jeg ikke de høje forventninger efter at have havnet i mange turistfælder i ugens løb. Jeg bestilte den klassisk cypriotisk ret, lam kleftiko. Det smagte fuldstændig sindssygt godt. Jeg er ikke madanmelder og ved absolut intet om mad, men ‘fuldstændig sindssygt godt’ er stort kompliment. Restauranten ligger på hovedgaden i Protaras – i enden mod øst og på den side, der ligger væk fra stranden. Den ligger lidt hævet, så man skal op af en trappe på et par meter… Held og lykke med at finde den. 🙂

Det dummeste, jeg har gjort på en rejse …

Er at misse 1 tog og 2 busser fra Hamborg mod Danmark. Efter en voldsom weekend på Reeperbahn Festival skulle jeg retur til Aarhus (hvor jeg dengang residerede). Først kunne jeg ikke finde en taxa mod banegården (og idiot som jeg var, bestilte jeg ikke bare en i hotellets reception, men gik bare ud på gaden – alt for meget alkohol gør én dum).

I stedet gik jeg tilbage på hotellet og tjekkede om der var en bus mod Danmark. Det var der – ude fra lufthavnen, hvilket passede fint, da en britisk kammerat alligevel skulle derud. Så jeg tog derud og havde lige en halv time før bussen skulle køre kl 14. Jeg følger de mange skilte mod busholdepladsen, finder den og ringer lige til busselskabet for at være helt sikker på, at der altså kommer en bus og om jeg er det rigtige sted. Det var dog intet problem.

Den bus kommer sgu aldrig. Den næste går kl 18 og i stedet for bare at tage ind til centrum af Hamborg og køre med tog hjem, bliver jeg siddende og venter på den næste bus, der heller aldrig kom. Nu går der dog ikke flere tog mod Danmark og jeg ender med at må gå tilbage til mit hotel og tage endnu en overnatning… Det var en af de værste dage i mit liv 🙂

Senere fandt jeg ud af, at Abildskous busser holder et andet sted i Hamborgs lufthavn. Men hvorfor fortalte ham gutten, jeg ringede til, mig ikke det i telefonen?

Undskyld den forfærdeligt lange historie, den trængte til at komme ud 😀 Dagen efter kom jeg med et tog direkte til Aarhus.

Jeg rejser altid tilbage til …

London! Jeg er besat af britisk musik og kulturen generelt, så London har vist sig at være den by jeg hidtil har besøgt, hvor jeg føler mig bedst tilpas. På trods af, at London jo er voldsomt multikulturel.

Mit bedste tip til London …
Står i alle guidebøgerne, men det er der også gode grunde til. Jeg vil anbefale at besøge Hyde Park og bare sidde på en bænk, glo ud over søerne og tænke lidt over livet. Særligt i sommermånederne findes der simpelthen intet bedre. Vil du bo tæt på Hyde Park, kan jeg anbefale dette billige hotel i London.

Min næste rejse … 

Er ikke umiddelbart planlagt. Mit arbejde (og sind) tillader mig at være spontan og tage afsted, når jeg har lyst. Jeg har lidt planer om at tage til Budapest og på Sziget Festivalen, men det afhænger også meget af, hvilke kunstnere, der bliver offentliggjort (og om jeg kan få en af gutterne med).

Denne artikel er fra 2013…

  • Hotels.com er min foretrukne hotel-booking portal med gode tilbud i hele verden
  • Get Your Guide er en portal, hvor du kan booke billetter til seværdigheder, udflugter på rejsemål og diverse transportbilletter
  • Omio er den bedste side til at finde billige tog- og busbilletter i hele Europa.
  • Rentalcars.com er det bedste sted at få overblik over priser på lejebiler