Nordøen i New Zealand – Min rejse forbi strande, campingpladser og smuk natur

Taranaki

I mit sidste indlæg fra rejsen til New Zealand var jeg bl.a. forbi Coromandel og Cathedral Cove, nu går turen sydpå fra Auckland og forbi en række spændende områder på New Zealands Nordø.

new zealand roadtrip
Drengene skulle være på farten i næsten 3 måneder, så der skulle pakkes en del…

I dette indlæg fortæller jeg således om min rejse fra Auckland ned til Wellington.

Obs: du bør ikke kopiere min rejse…

Som nævnt i et andet indlæg fra New Zealand rejsen, så var jeg ‘sprunget med’ på en rejse, der allerede var planlagt af min ven og hans nye studiekammerater.

Det vil sige, at de havde planlagt næsten en måned på Nordøen og to måneder på Sydøen – jeg var ‘desværre’ med på meget af tiden på Nordøen, hvor mange sædvanligvis ville bruge mest tid nede sydpå.

Så jeg kom forbi en række områder, der ikke sædvanligvis ville være højt på ens to-see liste, når man rejser om på den anden side af jorden.

Disse steder vil jeg forsøge at gøre rede for herunder og så vil jeg lade det være op til dig, kære læser, om du også vil opleve disse områder 🙂

Raglan – perfekt for surfere og børnefamilier

raglan new zealand
Rejsekris med vennerne ved stranden i Raglan. Fantastisk sted!

Vi lagde ud med en relativt kort køretur fra Auckland til Raglan, der er en lille surferby ud til Nordøens vestkyst, hvor vi generelt holdt os hele vejen ned til hovedstaden Wellington på Nordøens spids.

Raglan er en meget lille by, der primært består af en hovedgade med en række cafeer, restauranter, pubber, forretninger og kiosker.

Nu er jeg ikke surfer, har aldrig surfet og aner ikke, hvorfor et sted er godt at surfe (udover noget med store bølger vel), men Raglan er åbenbart et hotspot for surfere, så hvis du rejser til New Zealand og gerne vil surfe, så kan det vist anbefales 😀

Raglan


Jeg vil til gengæld gerne anbefale Raglan til børnefamilier, der rejser rundt i New Zealand. Som billederne her viser, så er der et fantastisk område nede ved vandet, hvor der er en enorm sandstrand og også en campingplads og en fodboldbane.

Raglan


Vi fik endda lov gratis at låne en fodbold og spillede en Tyskland/Irland mod Danmark landskamp, hvor jeg dog har glemt resultatet…

Rejsekris raglan
En veltilfreds Rejsekris med udsigt over Raglan.

Vi brugte et par dage i Raglan på at hænge ud på stranden, læse bøger og drikke bajere på vores Airbnb’s terrasse.

Bridal Veil Falls Raglan New Zealand

Da vi efter et par dage satte kursen mod vores næste destination på New Zealands Nordø tog vi, naturligvis, lige forbi en af de mest kendte seværdigheder i Raglan-området, Bridal Veil Falls.

Bridal veil falls new zealand
Der er endda bænke nede i bunden, så man kan sidde og nyde vandfaldet i ro og mag.

Et super flot vandfald, der kan nåes også selvom du er dårligt gående (5 min fra p-plads), men naturligvis er flottest, hvis du lige tager trapperne (også 5 min) ned til bunden.

Herefter satte vi kursen mod næste destination efter at have konsulteret en række vejr-apps, da det så ud til, at vejret var ekstremt godt og solrigt et stykke nede af kysten…

Seaview Holiday Park – campingplads ved en fin, sort strand

seaview nz

Vi endte med at køre efter Seaview Holiday Park ved Mokau. Der er absolut intet lige dér der gør, at jeg kan anbefale stedet 😀

Altså, det er vitterligt bare en campingplads, der ligger lige ned til stranden. Så vores plan om at tage en strand-dag og så køre videre sydpå syntes glimrende.

New zealand strand

Desværre var der her i november 2019 de her kæmpe skovbrande i Australien, der ganske vist ligger over 4.000 km (ja, fire tusinde kilometer!) fra New Zealands vestkyst, men ikke desto mindre lagde mørke skyer over bl.a. vores strand denne dag.

Mærkværdig oplevelse.

Jeg har ikke rigtig andet at fortælle – Seaview Holiday Park ved Mokau er udmærket til en enkelt overnatning og hvis vejret er godt, så er stranden eminent.

Det næste sted vi kørte til var til gengæld virkelig fantastisk og i den grad anbefalelsesværdigt.

Urenui Beach Camp – fantastisk campingområde med hytter, strand og smukke klipper

Urenui Beach Camp var på dette stadie af rejsen uden tvivl et højdepunkt.

urenui camping
Fantastiske omgivelser i Urenui.

Her bookede jeg en lille hytte mens mine hårdføre rejsekammerater slog teltene op på græsset ved siden af 😀

urenui


Der er gode faciliteter, en lille butik og så ligger stedet bare ekstremt smukt omgivet af klipper nede ved stranden.

urenui new zealand


Urenui Beach Camp er også et af de få af denne type steder, der rent faktisk kan bookes online via Hotels.com, så hvis du vil se mere og booke en overnatning i en hytte, så kig nærmere på dette link.

urenui


Uden tvivl et fremragende sted, der er perfekt, hvis man bare vil slappe af og læse en god bog i smukke omgivelser.

New Plymouth ved Mount Taranaki – en af de større byer på Nordøen

mount taranaki
Mount Taranaki fra p-pladsen, hvor mange starter deres trek i naturområdet.

Efter et par dage i Urenui splittede vores lille 4-mands gruppe op. Jeg havde desværre haft lidt knæproblemer op til turen (for meget sidde-ned-arbejde), så jeg turde ikke tage med på en trekking-tur omkring Mount Taranaki, der ellers skulle være et af de smukkeste bjerge i hele New Zealand.

Samtidig må jeg nok erkende, at jeg simpelthen ikke gider vandre rundt i en ødemark i flere dage, ikke kunne komme i bad og leve af knækbrød – dér er jeg sgu for meget et luksusdyr 😀

Taranaki
Drengene sendte dette billede hjem…

Så det passede mig fint, at vi sendte to af drengene på en 2-dages trekking-tur og at vi så var to, der kørte til New Plymouth og indlogerede os i en Airbnb.

Vi kørte de to eventyrlystne trekkere ind til starten af ruten op til Mount Taranaki og jeg vil så sige, at hvis du har bare den mindste interesse i at vandre, så bør du slå vejen forbi netop Mount Taranaki.

Det er eddermame flot!

I New Plymouth bruge vi vitterligt dagene på at læse (tror at jeg nærmest læste hele Morten Papes ‘Planen’ her), løbe og sove 😀

  • Der var vist lidt tømmermænd og sociale tømmermænd efter at have været på farten nu en uges tid…

Af det jeg så af New Plymouth så var der dog intet videre specielt ved byen, så det er ikke fordi, at der er nogen speciel grund til at slå vejen forbi her i mine øjne.

Den helt store seværdighed i området er uden tvivl Mount Taranaki, men der er alligevel en del ting at lave i og omkring New Plymouth.

Whanganui – en ekstremt positiv oplevelse

Efter vi hentede de to trekkere satte vi kursen sydpå mod Whanganui. En by opkaldt efter floden, der egentlig også er grunden til, at byen er relativt kendt blandt rejsende, der har været i New Zealand.

Whanganui River er nemlig, eftersigende, et fantastisk sted at sejle med kano/kajak og det er således en ting at tage på en flere dages sejltur ned af floden, hvor man så ender nede i selve Whanganui by.

Læs mere om, hvad man kan opleve på og omkring floden her.

Vi bookede os ind i en 4-mands hytte i Whanganui River Top 10; endnu en campingplads, men denne lå lige ned til floden og havde endda swimmingpool, hvilket var eminent, da vi var oppe at snitte 25 grader på vores ankomstdag.

new zealand camping


Vi hyggede ved poolen, lavede mad på de fine køkkenfaciliteter, fik et par øl og endte med at tage en taxa de 5-10 minutters kørsel, der var ind til centrum af byen.

whanganui

Vi fandt i taxaen ud af, at der nok kun var en enkelt pub åben, så der satte vi naturligvis kursen mod. The Vic blev en fantastisk oplevelse, hvor vi udelukkende mødte lokale i alle aldrer og vitterligt blev venner med alle på pubben.

Jeg snakkede med en lokal, der fortalte, at vi havde timet vores besøg i byen helt perfekt – dagen efter var der nemlig hestevæddeløb.

Og det lyder måske ikke af så meget, men det viste sig, at det altså var årets begivenhed ikke bare i Whanganui, men for hele regionen 😀

Dagen efter tog vi således til hestevæddeløb, hvor vi igen mødte en masse super flinke mennesker og fik en god portion øl indenbords…

whanganui races
Til hestevæddeløb i New Zealand, hvor vi var meget underdressede…

Så hvis du kan time dit besøg i Whanganui med hestevæddeløbet (Whanganui races), så har du noget at glæde dig til.

Ellers er Whanganui en ganske hyggelig lille by, hvor der er et hovedstrøg med mange restauranter, cafeer og pubber. Uden tvivl et fint sted til en overnatning eller to, hvis man er på roadtrip i New Zealand.

Fra Whanganui satte vi kursen sydpå mod hovedstaden Wellington, der overraskede mig ekstremt positivt. Mere om det i næste indlæg fra NZ.

Få inspiration til oplevelser og aktiviteter på din rejse til New Zealand hos GYG:

 
  • Booking.com er min foretrukne hotel-booking portal med gode tilbud i hele verden
  • Get Your Guide er en portal, hvor du kan booke billetter til seværdigheder, udflugter på rejsemål og diverse transportbilletter
  • Omio er den bedste side til at finde billige tog- og busbilletter i hele Europa.
  • Rentalcars.com er det bedste sted at få overblik over priser på lejebiler