Et par dage i Coromandel Forest Park, Cathedral Cove & Hot Water Beach i New Zealand

rejsekris new zealand

Efter at have spenderet et par dage i New Zealands største by, Auckland, var det tid til at begynde den 3-4 ugers lange køretur i New Zealand.

Vi lagde ud med at køre et par timer østpå til Coromandel Forest Park.

Turen fra Auckland til vores Airbnb i Tairua forløb ganske smertefrit uden nogen særlig trafik.

Landskabet ændrede sig fra fladt til bjergrigt og meget kuperet lige så snart vi ramte Thames (hvor vi lige handlede lidt ind i en Pak’n Save) og dermed også kom ind til selve Coromandel Forest Park.

Tairua er hyggelig ferieby i smukke omgivelser

tairua new zealand
Udsigten fra toppen af Mount Paku er fremragende.

Faktisk var dette ikke den helt rigtige start på den lange roadtrip, men kun en kort 2-dages afstikker med min ven inden vi skulle tilbage til Auckland og hente de to sidste deltagere på turen.

Vi havde en idé om, at vi gerne ville ud til en lille ferieby, hvor der ikke skete det store, men hvor der lige var et par restauranter og noget flot natur i nærheden.

tairua
Beklager min åndssvage posering 😀 Det var lige et for-sjov-billede, men alle de andre blev (endnu mere) slørede og jeg er vild med lyset fra solnedgangen her. Det var faktisk endnu flottere i virkeligheden!

Dér ramte vi virkelig plet med valget af Tairua. Der er en hovedgade i byen, hvor der ligger flere restauranter, pubber, kiosker og et supermarked, så på den front er man fint dækket ind.

tairua nz
Når der er lavvande forsvinder alt vandet i hele bugten – en ret specielt oplevelse.

Byens helt store seværdighed er nok toppen af Mount Paku, der da også var vores første mål på vores lille ophold i Tairua. Man kan køre næsten til toppen af den gamle vulkan, hvor der er en parkeringsplads og herfra en fint mærket sti helt til toppen.

Det tager ca 10-15 minutter fra parkeringspladsen til toppen og det er relativt stejlt, men dog intet, der giver sved på panden.

Udsigten fra toppen af Mount Paku i Tairua er virkelig fantastisk, så det kan i den grad anbefales at slå vejen forbi – også hvis du ikke bor i Tairua, men blot er på disse kanter af New Zealand.

Jeg kan dog snildt anbefale at bo i Tairua, hvor der også et lidt forskellige overnatningsmuligheder at vælge imellem.

Se og book hoteller i Tairua her.

Hvis vi havde kørt lidt længere nordpå kunne vi også have boet i byen Whitianga, der er markant større og hvor der sker en hel del mere.

Cathedral Cove – kendt fra Narnia

En af de mest kendte ting at se i Coromandel er uden tvivl Cathedral Cove, der er kendt fra Narnia og (åbenbart) også en Macklemore musikvideo. Så her er masser af turister – op til 150.000 om året.

Der er en lille by der hvor man starter gåturen hen til grotten, hvor der er parkering, et par restauranter og butikker.

Gåturen tager ca 45 minutter og er godt nok på en asfalteret sti, men det går altså godt op og ned, så husk lige en stor flaske vand og en banan…

cathedral cove new zealand


Cathedral Cove var flot og det var hyggeligt at ligge på stranden, men jeg ved ikke rigtig om jeg synes, det var noget, der var værd at køre langt efter.

Jeg havde nok været gladere for at tage en bådtur derud, så jeg også fik set kysten fra søsiden.

Det kan man f.eks. booke online her, men om det er pengene værd ved jeg så af gode grunde ikke 😀

De får dog rigtig gode anmeldelser af dem, der har været på turene.

Hot Water Beach – den vildeste turistfælde nogensinde

hot water beach new zealand
Rejsekris’ rejsekammerat var mere fornøjet over Hot Water Beach end undertegnede…

Efter Cathedral Cove tog vi den korte køretur (10-15 min) sydpå til endnu en af områdets bedst kendte seværdigheder, Hot Water Beach.

Her er tale om en strand, hvor der er varme kilder og man derfor kan grave et hul, der så bliver fyldt op med varmt vand nedefra.

  • Lyder det fedt? Nej.
  • Er det fedt? Nej!

Vi var heldige, at vi lige kunne overtage et hul fra en familie, der var på vej videre, men jeg har da sjældent oplevet noget så håbløst som det her 😀

I mine øjne er der absolut ingen grund til at tage herhen, stranden er heller ikke noget særligt.

Vi besøgte (en af de andre dage) en anden strand i nærheden af Tairua, der i den grad er anbefalelsesværdig.

Denne strand hedder Sailors Grave – se på kort her.

sailors grave beach

Og så havde vi den for os selv, hvilket var ret surrealistisk, da der altså var ekstremt flot – Hot Water Beach var til gengæld, naturligvis, spækket med turister.

Så en anbefaling af Coromandel-området herfra, men ikke nødvendigvis for de mest kendte seværdigheder – mere fordi der er lækkert at køre rundt og at det er muligt at finde en helt uberørt strand ala Sailors Grave, da der ikke er så mange turister i området som andre steder i New Zealand.

  • Hotels.com er min foretrukne hotel-booking portal med gode tilbud i hele verden
  • Get Your Guide er en portal, hvor du kan booke billetter til seværdigheder, udflugter på rejsemål og diverse transportbilletter
  • Omio er den bedste side til at finde billige tog- og busbilletter i hele Europa.
  • Rentalcars.com er det bedste sted at få overblik over priser på lejebiler