Rejse til London – Ofte stillede spørgsmål

primrose hill london
Skal du rejse til London og har du spørgsmål i forbindelse med din tur? I dette indlæg giver jeg gode råd til planlægning af alt fra hotel til lufthavnstransport og seværdigheder. Bliv klar til din London rejse her.

Jeg rejser selv til London flere gange om året og kender efterhånden byen ekstremt godt. Herunder besvarer jeg nogle af de oftest stillede spørgsmål om London jeg har fået i tidens løb. Vi lægger ud med et vigtigt et af slagsen – hvor skal man bo i London?

Opdateret februar 2020:

Efter Brexit får jeg mange spørgsmål om, hvorvidt det har nogen indflydelse på “almindelige” rejser til London og i særdeleshed, hvorvidt ens rejseforsikring dækker. Dér vil jeg anbefale at læse denne store guide til rejseforsikring efter Brexit (eksternt link, åbner i ny fane.

Hoteller i London – 3 anbefalinger

london hotel
Jeg har skrevet flere guides til hoteller i London, så lad mig blot komme med 3 hurtige anbefalinger alt efter budget.

Billigt Hotel i King’s Cross

Point a Hotel (det tidligere Tune Hotel) er placeret 5 minutters gang fra King’s Cross St Pancras Station, så det er meget nemt at komme rundt til alle kroge af London herfra. Der er gratis kaffe i lobbyen, bl.a. et supermarked, en pub og en Costa (café) indenfor 30 sekunders gang – værelserne er pæne og prisen er virkelig billig.

Jeg var selv ret imponeret over hotellet, når man tænker på prisen – det er svært at finde et godt, billigt hotel i London, men her rammer de hovedet på sømmet. Et perfekt hotel for dem, der ‘bare skal bruge en seng’ på rejsen til London.

Prisen for en overnatning for 2 personer er ca 473 kr. Se mere om hotellet og book online her.

Godt hotel i Camden Town

Nok mit yndlingshotel i London; Holiday Inn Camden Lock. Så ja, det er en del af hotelkæden Holiday Inn, men det er noget nær det perfekte hotel i mine øjne. Der er bar og Starbucks i stueetagen, morgenmadsbuffeten er den bedste jeg har oplevet på et hotel i Storbritannien og værelserne er super-moderne – endda har mange af dem udsigt til Camden Lock og Camden Market.

Hotellet er beliggende midt i Camden Town, hvor man snildt får flere dage til at gå – ellers er Camden Town tube station 5 minutters gang fra hotellet; derfra tager det ca 5-10 minutter med tuben før man står på Oxford Street i det centrale London – eller på King’s Cross, hvis man tager den anden linje.

Prisen for en overnatning for 2 personer starter fra ca 834 kr. Se mere om hotellet og book online her.

Et alternativ, når vi snakker de her gode hoteller i London, kunne være Grange Wellington, der ligger i Victoria – tættere på flere af top seværdighederne i London. Dér starter en overnatning fra ca 732 kr. Se mere om hotellet og book online her.

Luksushotel i Central London

Hvis det skal være luksus og centralt i London, så er der kun The Ritz. Du kender det fra Notting Hill filmen, hvor Hugh Grant stormer ind i receptionen og leder efter sin udkårne 😀 Jeg har ikke selv boet her, men det er på min bucket list. Hotellet ligger en spytklat fra både Buckingham Palace og Piccadilly Circus, så det er altså centralt – og luksuriøst!

Prisen for en overnatning for 2 personer er ca 3.750. Se mere om hotellet og book online her.

Hvilken lufthavn og hvilket område i London?

londonI og omkring London kan du flyve til Heathrow, Gatwick, Luton og Stansted. Gatwick er min personlige favorit, men de er egentlig allesammen nemme at komme til og fra, så vælg blot den lufthavn, hvor de billigste flybilletter med de bedste afgangstider er.

Hvis du gerne vil bo i et område i London, hvor du meget nemt kan komme til/fra din lufthavn, så anbefaler jeg følgende:

Heathrow: hotel i enten Paddington (lyntog) eller Central London (tube) f.eks. i områder som Earl’s Court (mange billige hoteller), Covent Garden (helt centralt), Bloomsbury eller King’s Cross (her bor jeg ofte selv).

Gatwick: Victoria (lyntog) eller områder som London Bridge og King’s Cross (billigt tog).

Luton: King’s Cross (tog) eller Paddington (bus til Marble Arch).

Stansted: omkring Liverpool Street (tog) eller Paddington (bus).

Personligt kigger jeg dog ikke så meget på, hvilken lufthavn jeg flyver til/fra, når jeg vælger hotel i London – det er meget nemt at manøvrere rundt, når først man er inde i byen. Det er dog et spørgsmål jeg ofte har fået, så nu er mine anbefalinger skrevet ned 😉

Transport fra lufthavnen til hotellet

Jeg har skrevet guides til alle lufthavnen i og omkring London, så dér kan du læse mere om transporten. Som udgangspunkt kan du dog også bruge Google Maps’ ruteplanlægger til at få et hurtigt overblik over, hvad der er nemmest for dig.

Offentlig transport i London – hvilket kort?

Offentlig transport i London er dyr, men fungerer til gengæld rigtig fint og man kan komme ud til alle afkroge af byen med offentlig transport. Du skal have et kort til det hele, men skal det være Visitor Oyster Card eller Travelcard?

Visitor Oyster Card

Visitor Oyster Card

Kortet er ligesom vores Rejsekort, så man køber det med f.eks. £30 i credit og kan så ‘toppe det up’ i billetautomaterne i London. Med kortet får man 50% rabat på tuben og der er et ‘daily cap’ (en daglig max-grænse) på £6.60 i zone 1 og 2 (de fleste danske turister bliver i zone 1 og 2).

Så i praksis kan du rejse ubegrænset med tube og bus for £6.60 med et Visitor Oyster Card.

Kortet kan desuden bruges på Thames Clipppers River Bus (bådtur på Themsen) og på ruten fra Gatwick til London samt fra Heathrow.

Kortet koster £5 og kan købes online i VisitBritain Shoppen – det bliver sendt til din hjemmeadresse, så du har det parat til brug, så snart du lander i London.

Link til køb af Visitor Oyster Card her. Dér kan du også læse mere om, hvor mange pund du bør købe kortet med alt efter længden på dit besøg.

Travelcard

Travelcard er et kort, der giver adgang til ubegrænset brug af al offentlig transport i London. Kortet giver mening for dig, der f.eks. skal bo i zone 4, men gerne vil ind til centrum af London.

Kortet gælder enten 1 dag eller 7 dage, så hvis I skal bo udenfor centrum og f.eks. være i London 5 dage er det en fornuftig løsning.

I 9 ud af 10 tilfælde anbefaler jeg dog Visitor Oyster Card som kort til den offentlige transport i London. Travelcard købes online hos VisitBritain.

Link til køb af Travelcard her.

Billetter til seværdigheder og musicals

london
Ved mange seværdigheder i London er det en god idé at booke billetterne hjemmefra – enten for at spare penge eller for at få en spring-køen-over billet. Jeg anbefaler typisk at booke billetterne enten via VisitBritain eller Get Your Guide.

Se udvalget hos VisitBritain her

Se udvalget hos Get Your Guide her

Herunder har jeg indsat 6 top seværdigheder/oplevelser i London som kan bookes via Get Your Guide:

Drevet af GetYourGuide

Hvad skal man se i London?

Dér har jeg en del gode bud. Jeg vil anbefale dig at starte med at læse mine to guides til seværdigheder i London. Guide til seværdigheder i London på Rejsekris og guide til seværdigheder i London på Storbritannien.dk.

Derudover har jeg (i skrivende stund) 3 videoer online på Youtube, hvor jeg viser nogen gode, ukendte og billige seværdigheder.

Har du andre spørgsmål i forbindelse med din rejse til London? Så skal du være velkommen til at skrive en kommentar herunder 🙂

Kristoffer Føns

Kristoffer Føns

Her på Rejsekris.dk blogger jeg om mine egne rejser og forsøger at give mine bedste tips videre. Du kan støtte mit arbejde ved at booke din næste rejse (f.eks. flybillet & hotel) via et link på min liste her. Alle indlæg kan indeholde affiliate-links.

12 kommentarer

 • Christina Thomsen

  Utrolig brugbar guide og hjemmeside generelt, som man kan fornemme at du har lagt rigtig meget tid og energi i! 🙂

  april 12, 2018 at 1:18 pm
 • Rasmus

  Tak for en stor hjælp første gangs rejsende til london og har fundet de fleste svar på mine spørgsmål herinde😊 har dog lige et her. På lørdag den 16/6 er der VM kamp, Danmark VS Peru. Kender du evt et sted du kunne forstille dig danskere samles for at se på storskærm? Mvh rasmus

  juni 12, 2018 at 7:58 am
 • Janni

  Ved du hvordan vi kommer nemmest til Baywater inn fra Stansted lufthavn.
  Jeg ved ikke helt hvad station vi skal stå af ved med bussen eller toget😊

  februar 2, 2019 at 7:01 pm
  • Kristoffer Føns
   Kristoffer Føns

   Der går bus til Paddington og ellers tog til Liverpool Street og Central Line til Bayswater (Queensway St).

   februar 4, 2019 at 9:08 am
 • Karina

  Hej. Hvordan kommer man nemmest fra Stansted lufthavn til London centrum? Ved du om man evt kan købe billetter hjemmefra, ligesom du fortæller i din video fra Edinburgh?

  februar 8, 2019 at 8:30 pm
 • Anders

  Hej Kris,
  Super blog.
  Jeg har et spørgsmål vedr. rejsekort.
  Du anbefaler oyster card eller travelcard. Men jeg har hørt at danskere kan bruge kontaktløse Mastercard og Visa-kortet til samme funktion og samme priser og dermed samme rabatter. Passer det? Og hvis ja, vil det så ikke være nemmest

  januar 14, 2020 at 4:04 pm
  • Kristoffer Føns
   Kristoffer Føns

   Hej Anders

   Ja, det er rigtigt. Det er dog ikke alle danske kort, der virker i den offentlige transport i London – derfor anbefaler jeg fortsat Visitor Oyster Card eller Travelcard som alternativ.

   Hvis ens kontaktløse kort virker derovre, så er der i princippet ingen grund til at bruge Visitor Oyster Card til transporten, men kortet giver dog rabat på en række seværdigheder, så det er stadig relevant. Travelcard giver ubegrænset adgang til offentlig transport, så det kan ikke sammenlignes med kontaktløst/Oyster Card.

   Håber det giver mening 😀 God tur til London.

   januar 14, 2020 at 4:50 pm
 • Christina

  Hej,
  Kan du anbefale en god morgenmadsrestaurant ved Point A på Kings Cross?
  Mvh Christina

  februar 22, 2020 at 9:33 am
  • Kristoffer Føns
   Kristoffer Føns

   Hej Christina

   Ja! Jeg er helt vild med Casa Tua, der er en hyggelig italiensk café med god morgenmad og kaffe.

   februar 26, 2020 at 12:32 pm

Skriv en kommentar