Bedste Rejseforsikring – Guide & Gennemgang af 6 gode rejseforsikringer

rejseforsikring

Der er mange forsikringsselskaber herhjemme, som giver mulighed for at tegne en særskilt rejseforsikring, der kan række inden i eller udenfor EU’s grænser.

Det kommer dig til gode både praktisk og økonomisk, at du sammenligner de mange selskaber, så du kan finde frem til dét, der måtte være det bedste for dig.

Forslag: få 3 gratis og uforpligtende tilbud på rejseforsikring hos FindForsikring her.

Du skal blot indtaste et par oplysninger om dine behov og så bliver du kontaktet af 3 forskellige rejseforsikringsudbydere med et tilbud tilpasset dine behov – du kan både vælge en enkeltrejseforsikring eller årsforsikring.

Herunder kan du få et samlet overblik over 6 danske rejseforsikringer og du får gode råd til at sammensætte den bedste forsikring, så du kan slappe af på din næste ferie.

Se også hvad Udenrigsministeriet siger om rejseforsikringer.

Gouda (Gjensidige)

gouda rejseforsikring


Gouda hører til et af de ældste forsikringsselskaber, der tilbyder forsikring i forbindelse med rejser til danskerne. Selskabet har hovedkontor i København, hvor der sidder omkring 100 eksperter og specialister, der står klar til at hjælpe dig med at sammensætte den rette forsikringspolice.

Selskabet har eksisteret siden år 1994 og blev i 2013 købt af Gjensidige Forsikring ASA (Norge).

Den store fordel ved at vælge Gouda er, at du får adgang til kundeservice 24 timer i døgnet.

Selskabet tilbyder hjælp og assistance fra en døgnbemandet central, der kan få stor betydning i den situation, hvor du befinder dig i udlandet og har brug for dit forsikringsselskab.

Læs også: få kompensation ved flyforsinkelse eller aflyst fly

Hvilke rejseforsikringer tilbyder de?

Det er ikke kun forsikringer i forbindelse med rejser til udlandet til private, der er Goudas kerneprodukt. De tilbyder også forsikringer til erhverv samt udstationeringsforsikringer.

I alt tilbyder Gouda følgende typer af forsikringer, der har relevans for rejser til og ophold i udlandet:

 • Almindelige forsikringer til korte ferier og ophold i udlandet
 • Årsrejseforsikring
 • Afbestillingsforsikring
 • Au Pair forsikring
 • Income forsikring
 • Erhvervsforsikring til udlandsrejser

Du behøver ikke være kunde hos Gouda i forvejen for at tilkøbe en forsikring til din kommende rejse hos dem.

Når du tegner en forsikring til din rejse hos Gouda, får du adgang til telefonisk at kunne konsultere en dansk læge fra udlandet. Kommunikationen vil foregå via Facetime.

Derudover får du gratis hjemtransport, hvis uheldet skulle være ude.

Vilkår/regler hos Gouda

Det er en betingelse, at din rejse eller dit ophold kan dækkes ind under én af de 6 forskellige produktkategorier, som Gouda tilbyder. Du skal være fyldt 18 år for at kunne tegne en forsikring.

Der vil gælde særlige regler og vilkår, når du tegner en income forsikring, der skal have dækning i forbindelse med, at du får besøg af gæster fra andre lande.

Når det gælder de klassiske og mest udbredte forsikringer til rejser (dem, der dækker en kort ferie eller et ophold), skal du angive konkret afrejse- og ankomsttidspunkt for din ferie.

Rejser du på en oneway-billet, skal du fortsat vælge en slutdato for din rejse for at kunne få godkendt en police hos Gouda.

Priser på rejseforsikring hos Gouda

På Goudas hjemmeside kan du frit benytte dig af den forsikringsberegner, der kan give dig et godt førstehåndsindtryk af, hvad prisen for din forsikring bliver.

Der er flere faktorer, som har indflydelse på prisen. Det gælder blandt andet, hvor i verden du rejser hen, og hvor lang tid du er afsted.

For mange kunder og rejsende har det store betydning i ro og mag at kunne indtaste oplysninger om ens rejse, så der kan opnås et indtryk af den samlede pris for rejseforsikringen.

Som en ekstra bonus kan du få 50% i rabat på børn under 16 år, som rejser med dig på din kommende rejse. Det er en betingelse, at barnet eller børnene under 16 år forsikres sammen med minimum 1 voksen i policen hos Gouda.

Website

IF

if rejseforsikring


IF er et af de store forsikringsselskaber i Danmark. De beskæftiger omkring 6.800 ansatte, og de har både private kunder og erhvervskunder.

IF dækker ikke kun det danske marked. De har også nordiske og baltiske kunder, der tilsammen tæller omkring 3,6 millioner mennesker, som har tegnet forsikring hos selskabet.

Står du overfor at rejse på en særlig ferie til udlandet, eller har du brug for ekstra dækning i forbindelse med dit ophold i et andet land, kan IF være et godt forsikringsselskab for dig at vælge.

Du får store frihedsgrader til selv at sammensætte dén police, som matcher dine behov for dækning, når du er afsted.
Hvilke rejseforsikringer tilbyder de?

Du bestemmer selv, hvor stor grad af dækning du vil have på din ferie eller dit ophold til udlandet.

IF tilbyder 3 forskellige forsikringsløsninger til danskere, der rejser på ferie til udlandet (både i og udenfor EU):

 • Rejse Super (inkl. afbestilling)
 • Rejse Plus (inkl. afbestilling)
 • Rejse

Vil du have den mest omfattende dækning på dit ophold, er det pakkeløsningen ”Rejse Super”, du skal vælge. Og er det den mest simple og billige rejseforsikring, du vil have, kan ”Rejse Plus” være det rette valg for dig.

Har du planer om at dyrke farlig sport i forbindelse med dit ophold i udlandet, skal du vælge ”Rejse Super”.

Denne rejseforsikring er den eneste hos IF, der dækker skader, som er opstået på grund af paraglidning, MTB i bjerge eller lignende aktiviteter.

Foruden dækning i forbindelse med farlig sport får du mange andre fordele og goder ved at vælge ”Rejse Super”.

Du får blandt andet adgang til gratis psykologhjælp, selvrisiko i forbindelse leje af bil på din destination, erstatningsrejse, dækning af medrejsende under 18 år og mange andre dækninger.

Er du i tvivl om, hvilken rejseforsikring du skal vælge, så kan du også tage et kig på Rejseforsikringsguiden.dk, der sammenligner priser på de bedste danske rejseforsikringer.

Vilkår/regler hos IF

Du skal være opmærksom på, at der gælder forskellige vilkår afhængigt af, hvilken pakkeløsning du vælger. Det gælder blandt andet antal dage, du er afsted på ferie.

Det er kun den store forsikringspakke, der dækker rejser på op til 60 dage.

Det er afgørende for din mulighed for at få kompensation og få lægehjælp, hvis uheldet skulle være ude, at du har en rejseforsikring, som har gyldige betingelser.

Uanset hvilken én af de 3 pakkeløsninger du vælger, får du mulighed for at tilkøbe både kompensation for mistet bagage og dækning i forbindelse vintersport.

Priser på rejseforsikring hos IF

I princippet vælger du selv, hvad din forsikring af din rejse skal koste, når du benytter dig af IF. Det er typen af pakkeløsning, destination og antal feriedage, der afgør prisen. Du kan komme til at spare ekstra penge, hvis du tegner øvrige forsikringer hos IF.

Selskabet tilbyder et såkaldt ”Fordelsprogram”, hvor du kan opnå 10% rabat på dine forsikringer, hvis du tegner bil-, hus- og indboforsikring hos selskabet.

Er der ét eller flere børn, som rejser med dig på ferie, kan du frit få dækket dem, når du vælger ”Rejse Super” forsikringen. Ellers vil det kræve, at du tegner og køber en særskilt police til børnene.

Website

Europæiske Rejseforsikring A/S

europaeiske rejseforsikring

”Europæiske” er et veletableret forsikringsselskab på det danske marked, der tilbyder en masse fordelagtige rejseforsikringer. De har blandt attraktive forsikringer til unge, og de tilbyder bestemte pakkeløsninger til dig, som rejser til Grønland eller Færøerne på studieophold.

Selskabet har omkring 100 års erfaring med at sikre danskerne, når de rejser på ferie til udlandet. Europæiske er en del af International Travel Insurance Alliance (ITIA).

Denne internationale sammenslutning består af virksomheder i store dele af Europa, der alle tilbyder forsikringer og rejserelaterede tjenester til private kunder og til erhverv.

De mange års erfaringer og den internationale forankring gør, at du hos Europæiske kan finde sær- og tillægsforsikringer til din rejse, som kan give dig øget sikkerhed og tryghed, når du er afsted hjemmefra.

Forsikringsselskabet er i særdeleshed kendt for deres høje kundeservice og det ekstra fokus på unge mennesker, som rejser udenfor Danmarks grænser i forbindelser med studier.

Hvilke rejseforsikringer tilbyder de?

Det særlige ved Europæiskes forsikringsprodukter er tidshorisonten for gyldighed. Hvor det hos andre selskaber er typisk 2 måneder, deres produkter giver dækning til, kan du med en rejseforsikring hos Europæiske rejse afsted i op til 1 år og være fuldt ud dækket hele tiden.

Du kan vælge mellem 5 forskellige produkter, når du vælger Europæiske:

 • Plus
 • Basis
 • Ung
 • Income forsikring
 • Rejser fra Grønland og Færøerne

Det er ”Plus”-forsikringen, der giver dig den bedste og mest omfattende dækning.

”Basis” og ”Ung” minder i høj grad om hinanden, hvor det primært er priserne, der adskiller dem. Alle personer under 36 år kan tegne en ”Ung rejseforsikring” hos Europæiske.

Income forsikring er det nyeste produkt indenfor kategorien af rejseforsikringer, som flere og flere selskaber begynder at tilbyde. Det er en forsikring til dig, der får udenlandske gæster, som tager midlertidigt ophold hos dig herhjemme i Danmark.

Forsikringen kan blandt andet dække udgifter til sygdom, tandskader, fysioterapi og hjemtransport, så I ikke selv står med det omkostningstunge ansvar.

Vilkår/regler hos Europæiske

Du skal særlig være opmærksom på, hvor du rejser hen, når du tegner en forsikring hos Europæiske. Der sondres mellem rejser til og udenfor EU i forhold til dækningsomfang og priser.

Det er kun selskabets ”Plus”-forsikring, der dækker hhv. ødelagt rejse og hjemkald.

Selvom du skulle fylde 37 år, mens du er afsted på din ferie, kan du fortsat vælge ”Ung”-forsikringen. Det er blot i forbindelse med bestillingen af din police, at du skal være 36 år eller derunder.

Vil du have afbestillingsforsikring i forbindelse med din rejse, skal du tegne denne særskilt – uanset hvilken pakkeløsning af rejseforsikring du vælger.

Priser på rejseforsikring hos Europæiske

Priserne for forsikringer i forbindelse med rejser varierer hos Europæiske. Dette skyldes især, at dækning af ferier udenfor EU er dyrere sammenholdt med ophold indenfor EU’s grænser.

Når du bestiller din police, skal du angive både land og kontinent, så du får den bedste dækning til din rejse.

Når du tilkøber din afbestillingsforsikring, vil prisen for denne blive lagt oveni din police.

Det er uforpligtende at udfylde et udkast til en forsikring på Europæiskes hjemmeside. Her skal du angive din nuværende alder, din destination, rejsens længde og hvor mange I rejser sammen.

Du får et bud på en samlet pris, og du kan vælge at gå videre til bestilling herfra, eller du kan anmode om at blive kontaktet af én af selskabets mange ansatte.

Website

Alm. Brand

alm brand rejseforsikring


Alm. Brand er Danmarks ældste forsikringsselskab, der har eksisteret siden år 1792. Hvis du er på udkig efter en simpel, enkel og overskuelig rejseforsikring, kan det være Alm. Brand, du skal vælge.

Selskabet beskæftiger sig både med forsikring og pension, og det har både privatkunder og erhvervskunder.

Det er erfaringen og kendskabet til det danske samfund, der gør, at selskabet i mange årtier har haft en masse faste og loyale kunder.

Hvilke rejseforsikringer tilbyder de?

Hos Alm. Brand finder du ét rejseforsikringsprodukt. Det er en forsikring, som især er rettet mod familien med flere medlemmer i husstanden (også børnebørn). Du får optimal og god dækning på din ferie.

I basisforsikringen dækkes du 24 timer i døgnet på din ferie, hvor du kan kontakte den danske central hos selskabet og få den nødvendige hjælp og rådgivning.

 • Selve rejseforsikringen hos Alm. Brand er en basisforsikring, som alle i princippet kan tegne.

Når du har denne, kan du supplere din police med ekstra dækning, så du får den forsikring i udlandet, som matcher dine behov og krav til sikkerhed og hjælp.

Iblandt tilvalgsdækning kan blandt andet næves erstatningsbil, dækning ved farlig sport og ødelagt skiferie.

Se video fra Alm. Brand: hvad dækker en rejseforsikring?

https://www.youtube.com/watch?v=TbuEr8TI0nE

Vilkår/regler hos Alm. Brand

For at kunne tegne en forsikring hos det danske selskab, må du ikke være registreret i RKI. Derudover er det et krav, at du gør brug af Betalingsservice.

Du kan knytte din police op til Netbank, når du er i gang med at bestille din forsikring. Du skal være opmærksom på, at dine samlede rejser på ét år ikke må overstige 60.000 kr. ved tilkøb af afbestillingsforsikring.

Når du opretter dig om kunde hos banken i forbindelse med din bestilling af forsikring, skal du acceptere, at du bliver digital kunde.

Det betyder, at alle dokumenter og policer du tegner, kun vil eksistere på din privatkonto hos banken (med andre ord får du ikke tilsendt fysiske dokumenter via post).

Priser på rejseforsikring hos Alm. Brand

Du kan nemt og problemfrit få indtryk af, hvad din forsikring til din kommende rejse kommer til at koste på hjemmesiden hos Alm. Brand. Her er der en beregner, hvor du blandt andet skal indtaste din alder samt, hvor mange personer policen skal dække over.

Prisen vil desuden blive påvirket af, hvor mange tilvalgsdækninger du vælger til din forsikringspolice.

Website

Topdanmark

topdanmark rejseforsikring


Topdanmark er blevet et mere og mere populært forsikringsselskab hos danskerne igennem de seneste år. Selskabet hjælper i gennemsnit cirka 300.000 danskere, som hver år kommer til skade enten herhjemme eller i udlandet.

Der er mulighed for at få rabat på dine forsikringer, hvis du har din pension hos selskabet. I denne forbindelse kan du få hele 15% rabat.

Der lægges generelt stor vægt på kundeservice- og tilfredshed hos det populære, danske forsikringsselskab. Har du forsikringer hos et andet selskab, kan du henvende dig via mail eller telefon med ønske om at samle dine forsikringer hos Topdanmark.

Herefter vil selskabet klare alle de praktiske forhold med dit gamle selskab med hensyn til opsigelse, opgørelse og afregning.

Hvilke rejseforsikringer tilbyder de?

Når du bestiller din forsikring til rejser hos Topdanmark, fungerer det som et årsabonnement. Du kan således blive dækket på samtlige rejser hele året, så du slipper for at skulle købe en særskilt forsikring for hvert ophold, du har i løbet af året i udlandet.

Forsikringen af rejser til udlandet dækker i op til 60 dage i træk pr. udrejse.

Du får blandt andet adgang til psykolog- og krisehjælp, hjemrejse, akut behandling hos fysioterapeut, skade på lejebil og kompensation for ødelagte feriedøgn.

Der er 2 overordnede punkter, som forsikringen hos Topdanmark ikke dækker:

Det gælder hhv. ophold i lande, hvor Udenrigsministeriet fraråder rejser til samt skader i forbindelse med farlig sport (det kan være faldskærmsudspring, bjergbestigning eller klatring).

Vil du have frihed til at kunne annullere din rejse, skal du tilkøbe en særskilt afbestillingsforsikring som supplement til din rejseforsikringspolice.

Vilkår/regler hos Topdanmark

Du skal være opmærksom på, at forsikringen hos Topdanmark inddeles i 2 forskellige kategorier. Der er en rejseforsikring til par og børnefamilier, der tager på ferier, og der er en forsikring til dig, der tager på studierejse.

Der gælder særlige regler i forhold til længde af ophold samt alder, når du vælger forsikringen til studierejsen til udlandet. Du kan opnå særlige fordele, hvis du allerede har en række af dine øvrige forsikringer hos Topdanmark (det kan være indbo-, hus- eller bilforsikring).

Priser på rejseforsikring hos Topdanmark

Vil du spare penge på din forsikringspolice, skal du overveje at blive kunde hos Topdanmark og samle alle dine forsikringer hos det danske selskab.

Priserne hos selskabet starter fra omkring 400 kroner/år. der kan være mange penge at spare med en forsikring til rejser, når du er kunde hos Topdanmark.

Din police dækker samtlige rejser på ét kalenderår – uanset hvor mange gange du rejser afsted i løbet af året.

Prisen for forsikringen vil blive influeret af, hvor mennesker i husstanden policen skal dække. Før du bestiller din forsikring, skal du have taget stilling til, hvilke områder i verden du skal være dækket. Det kan være Europa (inkl. Tyrkiet), eller det kan være hele verden.

Beslutningen afhænger af, hvilke destinationer du har planer om at besøge.

Website

GF Forsikring

gf rejseforsikring

GF Forsikring har eksisteret i omkring 50 år og tilbyder medlemmerne en række attraktive kundefordele. Selskabet er især kendt for deres forretningstilgang med at dele overskuddet mellem kunderne.

Alle og enhver kan oprette sig som ny kunde hos selskabet. Hvor andre forsikringsselskaber stiller krav om bestemt job eller erhverv, finder du ikke disse vilkår og betingelser hos GF Forsikring.

Selskabet har ambition om at være danskernes foretrukne selskab, når det kommer til basisforsikringer, som dækker os i hverdagene.

Hvilke rejseforsikringer tilbyder de?

Hos GF Forsikring finder du 2 typer af forsikringer til udlandsrejser:

 • Årsforsikring
 • Separat forsikring til en rejse

Er du i forvejen kunde hos selskabet, vil det være mest fordelagtigt at vælge årsforsikringen. Den giver dig frihed og fleksibilitet, og du kan rejse frit i hele Europa alle de gange, du vil i løbet af et år.

Uanset hvilken løsning du vælger, dækkes du i forbindelse med akut, opstået sygdom eller ulykke i forbindelse med din ferie.

Har du planer om at holde en aktiv ferie med sport, adventure eller ski, skal du sørge for at tilkøbe en tillægsforsikring, så du eller dine børn kan få hjælp, hvis ferien skulle resultere i et brækket ben.

Vilkår/regler hos GF Forsikring

Lider du af en kronisk sygdom, vil du få en anderledes bestillingsprocedure af din forsikringspolice.

I denne situation har du pligt til at oplyse, om du har en lidelse, der gør, at du kan være ekstra sårbar overfor fysiske svækkelser eller sygdom.

Det er dig selv og din økonomi, det i sidste ende går udover, hvis du ikke har oplyst GF Forsikring om, at du lider af en kronisk sygdom.

Du kan blive pålagt selv at skulle betale for lægehjælp og specialiseret behandling, hvis det viser sig, at du ikke afgav korrekte oplysninger i forbindelse med din bestilling af rejseforsikring.

GF Forsikring får hjælp fra SOS International i forhold til at lave medicinske forhåndsvurderinger.

Der kan gælde forskellige betingelser afhængig af, om du er ny eller eksisterende kunde.

Som nuværende kunde kan du let og effektivt oprette din rejseforsikring hos selskabet, så du kan tage din familie med på en tryg og sikker ferie til udlandet.

Priser på rejseforsikring hos GF Forsikring

Du skal kontakte forsikringsselskabet telefonisk, når du vil tegne en police i forbindelse med ferie eller ophold i udlandet.

Det særlige ved selskabet er dets overskudsdeling. Det er en forretningsgang, der giver bonus til alle medlemmer. Hvis selskabet har haft overskud, blive dette fordelt mellem alle kunderne, som i det efterfølgende år kan se frem til billigere forsikringer.

Siden år 2018 har GF Forsikring haft overskud, som er kommet kunderne til gode.

Website

Hvad er den bedste rejseforsikring?

rejsekris new zealand
Da jeg var i New Zealand var jeg meget glad for at have en rejseforsikring med i “bagagen”.

Hvad den bedste forsikring til dine rejser er, vil afhænge 100% af individuelle forhold. Det betyder, at ét selskab kan være det rette for én familie, mens et andet selskab med andre forsikringsprodukter kan være bedre for et andet par eller en anden familie.

Der er flere faktorer, som har indflydelse på, at du får en god, tryg og optimal dækning på dine rejser til udlandet.

Når den bedste rejseforsikring skal vælges, skal du orientere dig mod følgende punkter:

 • Hvilke områder i verden dækker forsikringen?
 • Hvor lang en periode skal forsikringen være gyldig?
 • Hvor mange personer skal din police dække?
 • Hvilken kompensation og hvilket omfang af hjælp er du berettiget til?
 • Har du brug for afbestillingsforsikring?
 • Har du planer om at dyrke farlig sport på din rejse?

Det mest afgørende er, at du vælger en forsikring, der dækker det område i verden, som du rejser til. Der er forskel på priserne og dækningsgrader afhængig af, om du rejser til et EU-land, eller om du bevæger dig udenfor EU.

Med hensyn til tid og længde for ferie gælder det overordnet, at din rejseforsikring er gyldig i op til 60 dage.

Der er enkelte selskaber, som tilbyder en mere fri forsikringsløsning, hvor du ikke er bundet af at skulle planlægge din ferie til at vare et bestemt antal dage.

Du skal være særlig opmærksom på, om afbestilling er inkluderet i pakken for din forsikring. Der er flere og flere selskaber herhjemme, som bevæger sig væk fra den gamle praksis, hvor afbestilling var en fast del af policen i forsikringen.

Vil du have tryghed og vished for, at du kan aflyse din rejse og få pengene retur, skal du tilkøbe tillægsforring med afbestilling.

Sådan bestiller du din rejseforsikring

Det kommer dig til gode i forhold til både tryghed, økonomi og dækning, at du bruger tid på at sammenligne flere forsikringsselskaber, når du skal på ferie til udlandet.

Det er forskelligt fra selskab til selskab, om du kan gennemføre og afslutte din ansøgning om og bestilling af forsikring på hjemmesiden, eller om du skal tage telefonisk kontakt.

Når du bestiller din rejseforsikring, skal du altid oplyse følgende punkter:

 • Din alder
 • Antal rejsende som policen skal dække
 • Behov for afbestilling eller ej
 • Tidspunkt for rejse (dato for både ud- og hjemrejse)
 • Destination
 • Sygdom hos dig selv eller dine medrejsende

Hos de fleste selskaber er det muligt at bestille din forsikring af dig selv eller familie 100% online. Det tager 10-15 minutter at gennemføre bestillingen.

Der kan være visse situationer, hvor selskabet har brug for ekstra oplysninger fra dig. Det kan handle om, at du har en kronisk sygdom, som skal afklares, før policen er gyldig.

Rejser du hyppigt, er det værd at tegne en årsrejseforsikring. Med den slipper du for at skulle købe en særskilt forsikring hver gang, du flyver til udlandet.

Hvordan betaler jeg min rejseforsikring?

Uanset hvilket forsikringsselskab du vælger, skal du betale via din Netbank. Har du bestilt en årsforsikring til dine rejser, er det en fordel at knytte denne til PBS, så hvert beløb automatisk trækkes fra din konto (præcis på samme måde som dine øvrige forsikringer betales).

Du kan altid ændre i din forsikring. Det skal du gøre, hvis du f.eks. har en årsforsikring, der dækker rejser indenfor Europa, og du har booket en ferie til New York, Thailand eller andet land eller kontinent.

Det er dit ansvar at sikre, at policen til enhver tid stemmer overens med dine aktuelle vilkår. Typisk er det muligt at have børn op til 16 år dækket gratis i ens police, når de rejser sammen med dig på samme ferie.

Jeg håber, du kunne bruge denne rejseforsikrings guide og at du nu er klar til at rejse med ro i sjælen.

 • Hotels.com er min foretrukne hotel-booking portal med gode tilbud i hele verden
 • Get Your Guide er en portal, hvor du kan booke billetter til seværdigheder, udflugter på rejsemål og diverse transportbilletter
 • Omio er den bedste side til at finde billige tog- og busbilletter i hele Europa.
 • Rentalcars.com er det bedste sted at få overblik over priser på lejebiler