Offentlig transport i Budapest – Guide til tog, busser & sporvogne

budapest offentlig transport

Er du på vej til Budapest og vil du gerne have styr på, hvordan du kommer rundt med offentlig transport? I denne guide fortæller jeg om transporten med bus, metro og sporvogn.

Budapest er en af de smukkeste byer i hele Europa som gemmer på en masse hemmeligheder og attraktioner, som du kan udforske.

Læs også: fra Budapest lufthavn til centrum

De mange smukke bygninger giver Budapest et af de absolut smukkeste bybilleder, men de gemmer også på en masse spændende historie, som du kan opleve på egen hånd.

Hvis du ikke er så meget til at gå rundt og kigge på smukke bygninger hele dagen, så kan du også opleve noget af alt den kultur, som Budapest svømmer i, på egen hånd.

 

Det kan være at besøge museer og monumenter, men det kan også sagtens være at besøge deres bymarkeder eller lækre restauranter.

budapest kort
Kort over offentlig transport i Budapest.

Man kan dog ikke komme uden om, at Budapest er en stor by, så hvis du gerne vil give dine fødder og ben en chance, så kan du ikke gå overalt.

Læs også: hvor skal man bo i Budapest?

Her kan du læse mere om, hvordan du bedst tager offentlig transport i Budapest, så du kan komme rundt uden at skulle betale en formue for det.

Sådan finder du rundt i Budapest

Når man er ude og rejse, så kan det være super svært at vide, hvor man skal leder efter busruter eller finde de forskellige stationer.

Det er også langt fra altid, at man overhovedet kan vælge engelsk, når man skal købe billetter eller planlægger sin rute. Hvis du vil gøre det så nemt for dig selv som muligt, så kan du faktisk bruge noget, som du allerede kender godt til.

Brug Google Maps’ ruteplanlægger

budapest sporvogn


På Google Maps er der allerede implementeret et system som hjælper dig med at finde alt den nødvendige information om offentlig tranport.

Det bedste ved Google Maps er, at det allerede er en app, som du kender, hvilket gør den nemmere at bruge. Derudover er det også nemt at forstå, hvor du skal gå hen, da den kan give dig de præcise vejvisninger til den rette busstop eller station.

For at bruge denne funktion på Google Maps skal du blot skrive ind, hvor du gerne vil hen. Herefter vælger du det symbol som ligner et tog.

Her kan du se, hvilke forskelige muligheder du har, når det kommer til offentlig transport. Du kan også se de forskellige afgange ved forskellige tidspunkter, så du også kan planlægge forud for dagen, hvis du ved, hvornår du skal videre til et andet sted.

Hvis du har forskellige præferencer i forhold til transport, kan du også sagtens indstille det direkte i app’en. Her kan du også vælge, om du vil have den mulighed med færrest skift eller den som er mindst mulig til fods.

Hvis du gerne vil have Google Maps tilgængelig hele tiden, så kan du downloade deres mobile app, Google Maps.

App’en er både tilgængelig for iPhone og Android.

Du kan tage alt fra bus til færge, sporvogn og metro

Offentlig transport i Budapest kommer i mange forskellige former og størrelser. Det er alt fra en almindelig bus til en færge som kan sejle dig ned langs Donau, som deler byen op i 2.

Derudover kan du også rejse med sporvogn/tram som viser den smukke by frem, imens du kommer rundt.

Hvis du gerne vil have det hurtigste transportmiddel som muligt, så er metroen altid et godt bud.

Du kan finde BKV Zrt’s officielle hjemmeside her.

Priser på offentlig transport i Budapest

budapest slot


Noget af det som Budapest er mest kendt for, er de lave priser, som du kan møde i den smukke by. Dette gælder også deres offentlige transport.

Når du kører med BKV’s transportmidler, er deres billetter samme pris uanset om du rejser med metro, bus eller sporvogn.

  • En enkeltbillet koster kun 350 HUF, hvilket er ca 7 kr.

Børn under 3 år rejser gratis med BKV.

Køb evt klippekort til 10 ture

Hvis du regner med at køre meget med offentlig transport, kan du med fordel købe et klippekort hos en af de mange forskellige billetautomater, som du kan finde rundt om i byen. Med klippekortet koster 10 ture 3000 HUF.

Husk at du skal købe og validere din billet før du står på transportmidlet!

Tip: Køb et Budapest City Card og spar penge

Hvis du gerne vil have mulighed for at bevæge dig rundt i byen uden at skulle tænke på at købe billetter, så vil jeg klart anbefale, at du bestiller et Budapest City Card. Med dette kort for du ubegrænset rejse for en bestemt tidsperiode.

Dette kort er perfekt til dig som gerne vil skifte mellem forskellige transportselskaber, når du gerne vil se byens seværdigheder, som du kan læse mere om i den store guide til seværdigheder i Budapest.

Kør ubegrænset med offentlig transport i Budapest

budapest transport
Anmeldelse af Budapest City Card, der er meget populært blandt turister, der rejser til Budapest.

Kortet giver dig ubegrænset rejse i hele 3 dage, så du kan bruge det til at se hele byen på din ferie.

Kortet koster 320 kr pr. person og kan købes online her.

Udover at rejse frit rundt i byen, så kan du også bruge kortet til at spare penge ved forskellige attraktioner. Med et gyldigt Budapest City Card kan du få gratis entre til hele 19 museer, byvandring, sightseeing og Lukacs-termalbade, som er verdenskendte.

Derudover kan du også bruge kortet til at få rabatter på op til hele 50% på mange andre museer, turer og attraktioner.

Du får også gratis bagageopbevaring på et centralt sted, så du ikke behøver at slæbe store tasker og kufferter rundt i hele byen, når du f.eks. er checket ud fra dit hotel i Budapest centrum.

Du kan hente dit kort, når du har bestilt det, på en af de 5 Budapest informationssteder, som du kan se adresserne på nedenfor:

  • Budapestinfostedet i Terminal 2A Liszt Ferenc Budapest Lufthavn Terminal 2A

Åbningstider fra 8.00 til 22.00

  • Budapestinfostedet i Terminal 2B Liszt Ferenc Budapest Lufthavn Terminal 2B

Åbningstider fra 9.00 til 21.00

  • Budapestinfostedet på Deak Ferenc-pladsen 1052 Budapest, Suto u. 2.

Åbningstider fra 8.00 til 20.00

  • Budapestinfostedet på Heltepladsen 1146 Budapest, Olof Palme setany 5.

Åbningstider fra 9.00 til 19.00

  • Budapestinfostedet ved Budavar Budapest Tárnok u. 15. (Treenighedspladsens pavillon)

Åbningstider fra 10.00 til 18.00

Hvis du har spørgsmål om Budapest eller gerne vil dele dine erfaringer om byen, så er du mere end velkommen til at skrive en kommentar.

Jeg kan i øvrig anbefale denne guide til, hvad man skal lave, hvis man er 3 dage i Budapest. Budapest er en fantastisk storby, hvor 3 dage hurtigt går.

Jeg håber, du får en fantastisk rejse til Budapest fyldt med gode oplevelser og dejlig mad.

  • Booking.com er min foretrukne hotel-booking portal med gode tilbud i hele verden
  • Get Your Guide er en portal, hvor du kan booke billetter til seværdigheder, udflugter på rejsemål og diverse transportbilletter
  • Omio er den bedste side til at finde billige tog- og busbilletter i hele Europa.
  • Rentalcars.com er det bedste sted at få overblik over priser på lejebiler