Hvor skal man bo i Budapest? Her er 5 gode områder & anbefaling af hoteller

Budapest har mange spændende bydele og gode hoteller til billige priser.

budapest

I Budapest er der faktisk 23 bydistrikter, og man kan bruge ret lang tid på at finde ud af hvor de bedste steder at bo er. I denne guide kan du læse mere om, hvor man skal bo i Budapest.

Nogle af distrikterne er bare ikke særligt turistvenlige og da jeg går ud fra at du rejser til Budapest for at opleve noget, så har jeg koncentreret mig om områderne tættest på centrum og ved nogle gode seværdigheder.

Jeg kan i særlig grad anbefale Hotel Continental, der ligger i det jødiske kvarter. Her er en glimrende rooftop pool, rigtig pæne værelser og virkelig god morgenmad.

Se mere om hotellet her.

Her skal man bo i Budapest

Klik på områdets navn og gå direkte til booking af de bedste hoteller i de nævnte områder af Budapest.

Se også min video, hvor jeg viser 3 af de bedste steder at bo i Budapest.

1. Várkerület – et historisk centrum

I dette historiske område findes masser af flot arkitektur. Området ligger ud til Donaus vestlige bred.

Du skal vælge at bo her hvis du er historie interesseret, og gerne vil se noget andet end den “typiske turist”.

Se de bedste hoteller i Várkerület her.

Centrum af Budapest ligger på den anden side af floden, så hvis du vil bo helt centralt i Budapest, så vælg i stedet det næste område i guiden her.

 • I dette område finder du i øvrigt flere af Budapests mest kendte seværdigheder – læs mere i den store guide til seværdigheder i Budapest.

Du vil bl.a. bo tæt på Buda Castle og Fisherman’s Bastion.

Godt hotel i Várkerület – luksus til en rimelig pris

hotel varkerulet budapest

Det er ikke ret dyrt at bo i Budapest, så derfor vil jeg tillade mig at anbefale et godt hotel, som både er egnet til familier, men også dem der rejser alene, og godt vil have lidt luksus.

Du kan se flere billeder og booke dine overnatninger her.

2. Belváros – Lipótváros i centrum af Budapest

Jeg vil klart anbefale at det er her man skal bo, hvis man gerne vil være tæt på så mange seværdigheder som muligt og virkelig mærke byens liv.

Udover de mange butikker på hovedgaden, kan du med fordel trække lidt væk fra turisterne, og bevæge dig ned i de små sidegader. Her finder du også mange hyggelige butikker.

Se de bedste hoteller i området her.

Hotel Erzsébet City Center – tæt på alting

hotel i erzsebet

Her er hotellet, hvis du skal bo tæt på alting. Er du kun på en kort tur til Budapest, så kan du ikke nå at se det hele – men så vil jeg anbefale dig at bo her, noget af det du bl.a. bor tæt på er:

 • Metro-stationen
 • Den store markedshal
 • Gellerts Varme Bade
 • Kædebroen
 • Buda Slot

Hotellet er 3-stjernet og har måske ikke samme luksus som så mange andre steder, men hvis du vælger at bo her, er det næppe fordi du har planlagt at bruge din tid på hotellet.

Derfor er det også rart ikke at give alt for meget for overnatning, og her kan du få værelser helt ned til 240 kr. pr nat.

Find din pris og læs mere om hotellet her.

Vil du gerne bo i centrum og opleve masser af luksus, så byder bydelen selvfølgelig også på det. Det næste hotel er ligeledes beliggende i det centrale område, men har mere luksuriøse rammer end det føromtalte.

Bo som en konge på Kempinski Hotel Corvinus

Kempinski hotellet er luksuriøst og elegant – her er der adgang til swimmingpool og spa afdeling, og hotellet tilbyder både børnepasning og luksusbiler til deres gæster.

Passer man ikke på, kan man nemt komme til at glemme, at der er en fantastisk by uden for hotellet, man skal opleve også.

Dette hotel koster selvfølgelig noget mere – jeg har dog ikke kunne finde priser til under 1200 kr. som der ellers står. Men du kan jo prøve at se, om du er mere heldig med at booke end mig.

Om ikke andet så kan man da altid vælge en enkelt nat i løbet af sit ophold, for at få en vild oplevelse med. Ingen siger jo at man skal bo samme sted hele ferien.

Du finder hotellet her.

3. Terézváros – stilfuldt shoppingområde

Elsker du at rejse til storbyer for at shoppe, så er du landet i det rigtige kvarter, hvis du finder et hotel i Terézváros.

Bydelens nok mest kendte gade er Andrássy út, et sted du skal opleve, hvis du er til kunst, shopping og kultur. Gaden bliver kaldt Budapests svar på Paris‘s Champs-Elysees.

Se de bedste hoteller i området her.

Du finder selvfølgelig masser af små cafeer og barer ned gennem gaden, så du kan få hvilet benene og slukket tørsten.

Jeg har igen kigget på to hoteller, et lidt mere stilfuldt hotel, og et lidt billigere hotel.

Charmerende og autentisk – Callas House hotel i Budapest

callas house budapest

Vil du gerne bo et sted hvor designet passer ind i bystilen, og der er tænkt over detaljerne, så kan dette hotel anbefales. Desuden ligger dette hotel lige ved siden af operaen, og de tilbyder gerne at hente dig i lufthavnen, når du ankommer.

Prisen ligger på lige over 800 kr. pr overnatning, men det er bestemt det værd.

Book hotellet og se flere billeder her.

4. Erzsébetváros – hipster stemning i det jødiske kvarter

Er du mere til at være en del af det pulserende natteliv, end du er til shopping, så kan det klart anbefales at bo i Erzsébetváros. Området er ikke ret stort, men alligevel et af de steder du finder flest turister og generelt mange mennesker.

Se de bedste hoteller i Det Jødiske Kvarter her.

Det er også kendt for sine mange ruin barer, hvor Szimpla Kert må siges at være den mest populære.

Continental Hotel – et luksushotel med rooftop pool til en overskuelig pris

budapest continental hotel

Vedr. hotelvalg, tænker jeg, at man jo på forhånd har gjort sig klart, at der i området kan larme en del om natten, især i weekenderne.

Det gør selvfølgelig ikke så meget, hvis man selv er en del af larmen, og med ølpriser på ca. 12 kr. pr. halve liter, så er det nok svært ikke at feste med.

Jeg har valgt kun at finde ét hotel i denne bydel, da området som sagt ikke er så stort, så her skal man nok mest gå efter at vælge et hotel, der passer til den pris man ønsker at give for overnatning, frem for hvor hotellet præcist ligger.

Når det er sagt er Continental hotel bestemt et sted der er værd at besøge – trænger man til en frisk dukkert for at komme af med de værste tømmermænd fra Szimpla Kert, kan man passende hoppe i hotellets indendørs eller udendørs pool.

Du kan få et værelse for lige omkring 500 kr.

Se priser og book her.

Rejsekris bookede sig ind på dette hotel under Sziget Festival i Budapest i 2022 og var ekstremt tilfreds.

Udover den lækre rooftop pool, så er det overall virkelig bare et godt hotel med glimrende morgenmad og masser af plads til at slappe af i solen på hotellets rooftop.

Hotellets fitnesscenter er i øvrigt det bedste hotel-gym jeg har set, så man kan også få svedt lidt igennem på rejsen til Budapest 😉

5. Ujlipotváros – godt område for familier med børn

Da jeg helt sikkert også har læsere der rejser til Budapest med børn, så tænkte jeg at jeg til sidst ville anbefale et familievenligt sted.

Det er ikke altid at børn synes det er fedt med en masse historiske oplevelser, og de helt fyldte turiststeder kan også blive for meget for de små poder.

Derfor er Ujlipotváros et rigtig godt område. Her ligger den smukke Margit sziget (ø) som en lille oase i byen.

Se de bedste hoteller i Ujlipotváros her.

Man går ikke glip af noget ved at bo i området, der er masser af lækre restauranter og cafeer. Der er også rigtig gode shoppingmuligheder i Westend shoppingcentret med over 400 butikker.

Hvis du vil kigge lidt nærmere på hvad man kan lave med børn i byen kan jeg anbefale denne blog, som er skrevet af en familie med to mindre børn.

Danubius Hotel Helia – et 4-stjernet børnevenligt hotel

danubius hotel helia

Når børnene trænger til en pause fra byen, sightseeing og lange gåture så er det fedt at de også kan hygge sig indendørs.

På dette lækre hotel er der 4 opvarmede swimmingpools. Der er masser af plads på værelserne, nogle af dem med badekar og dobbelt håndvask, hvilket jeg kan forestille mig gør det lidt lettere, når 4 mennesker skal ud ad døren om morgenen.

 • Jeg fandt priser på helt ned til 2058 kr. i en forlænget weekend med 2 overnatninger for 4 personer. Det må siges at være en rimelig pris.

Står den ikke lige på forlænget weekend for 4 personer kan du også søge andre datoer og priser her.

Som du nok kan læse, er der altså ret mange muligheder for at få en ferie i Budapest som er tilpasset til det du ønsker at opleve.

Men nu har jeg forhåbentlig givet dig en god oversigt over de 7 mest populære distrikter, og hjulpet dig godt på vej til at finde et sted at bo.

Smid gerne en kommentar hvis du kender andre gode hoteller i Budapest, eller har kommentarer til et af dem jeg har skrevet om.

Rigtig god rejse til Budapest 😀

Denne rejseguide til hvor man skal bo i Budapest er skrevet af Rejsekris Redaktionen, der er en samling af rejseglade skribenter, som skriver artikler om danskernes yndlingsrejsemål.

Ofte stillede spørgsmål:

Hvor er centrum i Budapest?

Centrum i Budapest er området omkring Deák Ferenc tér, som er trædestenen for de fleste af byens offentlige transportmuligheder, såsom metro, busser og sporvogne. Dette område er også kendt for sine butikker, restauranter, caféer og natteliv. Det er den mest livlige del af byen og en af ​​de bedste steder at bo for turister, da det ligger i nærheden af mange af de mest kendte seværdigheder i Budapest, såsom Basilikaen, Parlamentet og Donau-floden. Området kaldes også Distrikt V eller BelvárosLipótváros.

Hvad er forskellen på Buda og Pest?

Buda og Pest er to separate bydele, der ligger på hver sin side af Donau-floden i Budapest. Buda er beliggende på den vestlige side af floden, og det er kendt for sine historiske seværdigheder, såsom Buda Castle, Fisherman’s Bastion og Gellért Hill. Der er ikke så mange hoteller, barer eller restauranter i Buda i forhold til Pest, og området er generelt mere stille og fredeligt.

Pest er beliggende på den østlige side af floden, og dette er hvor det meste af byens liv og kultur foregår. Her finder du den berømte shoppinggade Váci Street, de travleste nattelivssteder og mange af de mest populære restauranter og cafeer i byen. Pest er også hjemsted for mange af byens store seværdigheder, såsom Parlamentet, Operaen, Andrássy Avenue og Heroes’ Square.

Så hovedforskellen mellem Buda og Pest at Buda er mere historisk og fredeligt, mens Pest er mere livligt og kulturelt. Personligt ville jeg i de fleste tilfælde nok vælge at bo i Pest-delen.

Hvor mange dage skal man bruge i Budapest?

For at opleve det bedste af Budapest og besøge nogle af dens største attraktioner såsom Buda Castle, Fisherman’s Bastion, Parlamentet, Operaen, Széchenyi-badene og mange andre, anbefaler jeg, at man bruger mindst 3-4 dage i Budapest. Dette giver dig tid til at udforske byen i et afslappet tempo og nyde nogle af dens bedste mad og drikke, samt opleve dens livlige natteliv og kultur.

 • Booking.com er min foretrukne hotel-booking portal med gode tilbud i hele verden
 • Get Your Guide er en portal, hvor du kan booke billetter til seværdigheder, udflugter på rejsemål og diverse transportbilletter
 • Omio er den bedste side til at finde billige tog- og busbilletter i hele Europa.
 • Rentalcars.com er det bedste sted at få overblik over priser på lejebiler