I Budapest er der faktisk 23 bydistrikter, og man kan bruge ret lang tid på at finde ud af hvor de bedste steder at bo er. I denne guide kan du læse mere om, hvor man skal bo i Budapest.

Nogle af distrikterne er bare ikke særligt turistvenlige og da jeg går ud fra at du rejser til Budapest for at opleve noget, så har jeg koncentreret mig om områderne tættest på centrum og ved nogle gode seværdigheder.

Budapest som rejsemål

Økonomisk set er Budapest et prisvenligt sted at rejse hen. Overnatninger fås fra 200 kr. med morgenmad inkluderet i prisen.

Men det er ikke kun billigt at bo i Budapest, du kan også komme billigt rundt, og du kan shoppe mærkevarer en del billigere end herhjemme.

Når det kommer til maden, koster det ofte under det halve i forhold til, hvad det koster herhjemme.

Der er rigtig mange seværdigheder i Budapest, hvor du kan opleve alt fra historie til shopping og det vilde natteliv. Men da denne guide handler om de enkelte distrikter og overnatning i Budapest, vil jeg ikke bruge så meget tid på at skrive om seværdighederne.

Læs også: hoteller i Budapest

Her skal man bo i Budapest
st stefans kirke budapest

 • Distrikt I – Várkerület, et historisk og fredeligt distrikt.
 • Distrikt V – Belváros – Lipótváros, et turistfyldt, livligt område også med en del historie.
 • Distrikt VI – Terézváros, et shoppingmekka fyldt af kunst og kultur.
 • Distrikt VII – Erzsébetváros, her finder du nattelivet i Budapest, et område med masser af barer og restauranter.
 • Distrikt XIII – Angyalföld – Ujlipotváros, et familievenligt og roligt område.

1. Várkerület – et historisk centrumBooking.com

I dette historiske område findes masser af flot arkitektur. Området ligger ud til Donaus vestlige bred.

Du skal vælge at bo her hvis du er historie interesseret, og gerne vil se noget andet end den “typiske turist”.

Centrum af Budapest ligger på den anden side af floden.

 • I dette område finder du i øvrigt flere af Budapests mest kendte seværdigheder – læs mere i den store guide til seværdigheder i Budapest.

Gold hotel i Várkerület – luksus til en rimelig pris

Det er ikke ret dyrt at bo i Budapest, så derfor vil jeg tillade mig at anbefale et godt hotel, som både er egnet til familier, men også dem der rejser alene, og godt vil have lidt luksus.

Værelser fås for helt ned til 454 kr. pr overnatning.

Du kan se flere billeder og booke dine overnatninger her.

2. Belváros – Lipótváros i centrum af BudapestBooking.com

Jeg vil klart anbefale at det er her man skal bo, hvis man gerne vil være tæt på så mange seværdigheder som muligt og virkelig mærke byens liv.

Udover de mange butikker på hovedgaden, kan du med fordel trække lidt væk fra turisterne, og bevæge dig ned i de små sidegader. Her finder du også mange hyggelige butikker.

Hotel Erzsébet City Center – tæt på alting

Her er hotellet, hvis du skal bo tæt på alting. Er du kun på en kort tur til Budapest, så kan du ikke nå at se det hele – men så vil jeg anbefale dig at bo her, noget af det du bl.a. bor tæt på er:

 • Metro-stationen
 • Den store markedshal
 • Gellerts Varme Bade
 • Kædebroen
 • Buda Slot

Hotellet er 3-stjernet og har måske ikke samme luksus som så mange andre steder, men hvis du vælger at bo her, er det næppe fordi du har planlagt at bruge din tid på hotellet.

Derfor er det også rart ikke at give alt for meget for overnatning, og her kan du få værelser helt ned til 240 kr. pr nat.

Find din pris og læs mere om hotellet her.

Vil du gerne bo i centrum og opleve masser af luksus, så byder bydelen selvfølgelig også på det. Det næste hotel er ligeledes beliggende i det centrale område, men har mere luksuriøse rammer end det føromtalte.

Bo som en konge på Kempinski Hotel Corvinus

Kempinski hotellet er luksuriøst og elegant – her er der adgang til swimmingpool og spa afdeling, og hotellet tilbyder både børnepasning og luksusbiler til deres gæster.

Passer man ikke på, kan man nemt komme til at glemme, at der er en fantastisk by uden for hotellet, man skal opleve også.

Dette hotel koster selvfølgelig noget mere – jeg har dog ikke kunne finde priser til under 1200 kr. som der ellers står. Men du kan jo prøve at se, om du er mere heldig med at booke end mig.

Om ikke andet så kan man da altid vælge en enkelt nat i løbet af sit ophold, for at få en vild oplevelse med. Ingen siger jo at man skal bo samme sted hele ferien.

Du finder hotellet her.

3. Terézváros – stilfuldt shoppingområdeBooking.com

Elsker du at rejse til storbyen for at shoppe, så er du landet i det rigtige kvarter, hvis du finder et hotel i Terézváros.

Bydelens nok mest kendte gade er Andrássy út, et sted du skal opleve, hvis du er til kunst, shopping og kultur. Gaden bliver kaldt Budapests svar på Paris‘s Champs-Elysees.

Du finder selvfølgelig masser af små cafeer og barer ned gennem gaden, så du kan få hvilet benene og slukket tørsten.

Jeg har igen kigget på to hoteller, et lidt mere stilfuldt hotel, og et lidt billigere hotel.

Charmerende og autentisk – Callas House hotel i Budapest

Vil du gerne bo et sted hvor designet passer ind i bystilen, og der er tænkt over detaljerne, så kan dette hotel anbefales. Desuden ligger dette hotel lige ved siden af operaen, og de tilbyder gerne at hente dig i lufthavnen, når du ankommer.

Prisen ligger på lige over 800 kr. pr overnatning, men det er bestemt det værd.

Book hotellet og se flere billeder her.

4. Erzsébetváros – hipster stemning i det jødiske kvarterBooking.com

Er du mere til at være en del af det pulserende natteliv, end du er til shopping, så kan det klart anbefales at bo i Erzsébetváros. Området er ikke ret stort, men alligevel et af de steder du finder flest turister og generelt mange mennesker.

Det er også kendt for sine mange ruin barer, hvor Szimpla Kert må siges at være den mest populære.

Continental Hotel – et luksushotel til en overskuelig pris

Vedr. hotelvalg, tænker jeg, at man jo på forhånd har gjort sig klart, at der i området kan larme en del om natten, især i weekenderne.

Det gør selvfølgelig ikke så meget, hvis man selv er en del af larmen, og med ølpriser på ca. 12 kr. pr. halve liter, så er det nok svært ikke at feste med.

Jeg har valgt kun at finde ét hotel i denne bydel, da området som sagt ikke er så stort, så her skal man nok mest gå efter at vælge et hotel, der passer til den pris man ønsker at give for overnatning, frem for hvor hotellet præcist ligger.

Når det er sagt er Continental hotel bestemt et sted der er værd at besøge – trænger man til en frisk dukkert for at komme af med de værste tømmermænd fra Szimpla Kert, kan man passende hoppe i hotellets indendørs pool.

Du kan få et værelse for lige omkring 500 kr.

Se priser og book her.

5. Ujlipotváros – et godt familiestedBooking.com

Da jeg helt sikkert også har læsere der rejser til Budapest med børn, så tænkte jeg at jeg til sidst ville anbefale et familievenligt sted.

Det er ikke altid at børn synes det er fedt med en masse historiske oplevelser, og de helt fyldte turiststeder kan også blive for meget for de små poder.

Derfor er Ujlipotváros et rigtig godt område. Her ligger den smukke Margit sziget (ø) som en lille oase i byen.

Man går ikke glip af noget ved at bo i området, der er masser af lækre restauranter og cafeer. Der er også rigtig gode shoppingmuligheder i Westend shoppingcentret med over 400 butikker.

Hvis du vil kigge lidt nærmere på hvad man kan lave med børn i byen kan jeg anbefale denne blog, som er skrevet af en familie med to mindre børn.

Danubius Hotel Helia – et 4-stjernet børnevenligt hotel

Når børnene trænger til en pause fra byen, sightseeing og lange gåture så er det fedt at de også kan hygge sig indendørs.

På dette lækre hotel er der 4 opvarmede swimmingpools. Der er masser af plads på værelserne, nogle af dem med badekar og dobbelt håndvask, hvilket jeg kan forestille mig gør det lidt lettere, når 4 mennesker skal ud ad døren om morgenen.

 • Jeg fandt priser på helt ned til 2058 kr. i en forlænget weekend med 2 overnatninger for 4 personer. Det må siges at være en rimelig pris.

Står den ikke lige på forlænget weekend for 4 personer kan du også søge andre datoer og priser her.

Som du nok kan læse, er der altså ret mange muligheder for at få en ferie i Budapest som er tilpasset til det du ønsker at opleve.

Men nu har jeg forhåbentlig givet dig en god oversigt over de 7 mest populære distrikter, og hjulpet dig godt på vej til at finde et sted at bo.

Smid gerne en kommentar hvis du kender andre gode hoteller i Budapest, eller har kommentarer til et af dem jeg har skrevet om.

Rigtig god rejse til Budapest 😀

Denne rejseguide til hvor man skal bo i Budapest er skrevet af Rejsekris Redaktionen, der er en samling af rejseglade skribenter, som skriver artikler om danskernes yndlingsrejsemål.

Planlæg din rejse 👇🏻

 • Hotels.com er min foretrukne hotel-booking portal med gode tilbud i hele verden
 • Discovercars.com er det bedste sted at søge efter billeje. Der kan du sammenligne priser på billeje hos de bedste selskaber som Avis, Hertz, Europcar m.m..
 • Escapeaway er et rejsebureau, hvor du selv kan vælge fly og hotel, men hvor du får samtidig får al trygheden og garantien ved en pakkerejse
 • Get Your Guide er en portal, hvor du kan booke billetter til seværdigheder, udflugter på rejsemål og diverse transportbilletter
 • Flypenge.dk kan skaffe dig op til 4.500 kr i kompensation pr passager, hvis du har oplevet forsinket eller aflyst fly indenfor de sidste 3 år.

Om Rejsekris

Kristoffer Føns

Her på Rejsekris.dk skriver jeg om mine egne rejser og udarbejder samtidig rejseguides til bl.a. seværdigheder, transport og overnatning. Mit mål er at gøre det så nemt som muligt for dig at planlægge din rejse hjemmefra, så du trygt kan tage afsted med ro i maven og styr på alle detaljer. Alle indlæg kan indeholde affiliate-links.