Hvor skal man bo i Prag? 5 gode områder & anbefalede hoteller  

I denne guide kommer jeg ind på, hvor man skal bo i Prag og giver anbefalinger af gode hoteller i de nævnte områder.

prag

Der er nemlig nok at vælge imellem og du kan godt glæde dig til en fantastisk storby, hvor man kommer langt for pengene – også når det kommer til hoteller i Prag.

Hvis du ikke vil læse hele guiden til de bedste områder i Prag, men bare vil have min anbefaling til de bedste hotel i Prag, så er det The Julius Prague.

the julius prag

Det er beliggende i gåafstand til alle de kendte seværdigheder og måske et af de bedste hoteller jeg har boet på i Europa. Og så er det overraskende billigt.

Se billeder og priser her.

Her skal man bo i Prag

For dig, der har travlt, så lad mig lige opridse det vigtigste fra guiden her. Hvis du klikker på områdets navn kommer du til de bedste hoteller i det givne område.

Her skal man bo i Prag:

 • Staré Mesto – bedste område at bo som turist
 • Malá Strana – det hyggeligste område i Prag
 • Prag 2 – bedste område med lokal stemning (tæt på centrum)
 • Zizkov – bedste område for hipsters og trendy stemning
 • Smíchov – bedste område, hvis du skal bo billigt

Prag er opdelt i hele 22 nummererede distrikter – jo større nummer, jo længere væk fra centrum.

Hvert enkelt distrikt er så yderligere delt op i bydele, derfor er dette indlæg blot et udpluk af nogle af de distrikter jeg mener er mest interessante som turist i Prag.

prag centrum
De mange broer i Prag kommer du helt sikkert til at krydse til fods på din rejse til byen.

Generelt er alle områder i Prag sikre og trygge at opholde sig i – så egentlig afhænger det mest af hvad man ønsker at opleve mens man er afsted.

Når du lander i lufthavnen, skal du selvfølgelig i første omgang hen til dit hotel – du kan se denne guide om transport fra lufthavnen til centrum.

Jeg har til sidst i dette indlæg lavet et afsnit med tips og tricks inden eller mens du besøger Prag, jeg håber dette kan hjælpe dig med at få endnu mere ud af din tur.

Nu først til en gennemgang af de forskellige distrikter i Prag. Jeg har valgt at gennemgå de første 5 da de er tættest på centrum og nok mest attraktive for de fleste rejsende.

Hvor skal man bo i Prag? Vi starter i det historiske centrum – den gamle bydel.

1. Staré Mesto – bedste område for de fleste turister ⭐️

Er du på udkig efter en klassisk storbyferie, og ønsker du at bo centralt, så vil jeg gerne anbefale dig at overnatte i Prags gamle bydel som også kaldes Staré Mesto.

Her finder du bl.a. adskillige museer og den gamle rådhusplads. Det er også Staré Mesto du kan opleve den jødiske bydel, Josefov.

Området er selvfølgelig præget af at der opholder sig en del turister, så der mangler ikke restauranter, barer og cafeer.

Det er dog også med til at tilføje en vis atmosfære til oplevelsen af den storslåede arkitektur og de hyggelige brostensbelagte gader.

Se de bedste hoteller i Stare Mesto her.

Staré Mesto ligger på østbredden af Vltava, den 430 km lange flod som bl.a. løber gennem Prag, over floden løber Karlsbroen.

Karlsbroen er en 650 år gammel stenbro, der strækker sig 500 meter over floden Vltava, eller måske bedre kendt med sit tyske navn Moldau.

Det er et imponerende syn at stå på broen og beundre floden.

Broen i sig selv er også et fantastisk stykke middelalder arkitektur der skal opleves.

Hele Prag 1 med sine 4 områder er en del af UNESCO’s verdensarvsliste, grundet den imponerende historie og bygninger der går tilbage til middelalderen.

Vil du gerne dykke ned i historien og vide mere om hvorfor byen er med på listen kan du starte her

Anbefaling af hotel i Staré Mesto (Prag centrum)

hotel prag anmeldelse


Hotel Kings Court ligger kun få skridt væk fra metro og sporvogne, og har en fantastisk udsigt over Republiky Namesti.

Det er et rigtig stilfuldt hotel hvor man kan leje et værelse fra ca. 600 kr. pr nat.

Der er desuden indendørs swimmingpool og hotellet har 5 stjerner.

Se billeder og book her.

2. Malá Strana – hyggeligt område ved Prags borg

Krydser man Karlsbroen fra Staré Mesto, kommer man over til den næsten maleriske bydel Malá Strana, med farverige og smukke bygninger i små gader der nærmest udgør en labyrint.

prag mala strana
Mala Strana er et rigtig godt område at bo i, når turen går til Prag. Her er det Prags borg i baggrunden.

I denne bydel finder du Prags borg som gennem 1000 år har været hjemsted for statsoverhoveder som har været alt fra romerske kejsere til nuværende præsidenter. Borgen stammer helt tilbage fra 870 og har en spændende historie.

Se de bedste hoteller i Mala Strana her.

I denne bydel kan du også opleve John-Lennon muren, en hel del kirker og Petřín-tårnet, et udsigtstårn der ligger på en 318 meter høj bakke, og er 64 meter højt.

Læs meget mere i min guide til seværdigheder i Prag.

Der er 299 trin op til toppen, men man kan også komme derop med elevator.

Malá Strana har et væld af barer, restauranter og cafeer – men da området er knapt så centralt som Staré Mesto er priserne lavere.

I Prag er det generelt sådan at jo længere væk du kommer fra centrum jo lavere bliver priserne for de samme varer.

Derfor kan det også anbefales at bo i Malá Strana hvis du gerne vil bo centralt, tæt på mange seværdigheder, men samtidig gerne vil spare lidt.

 • Der er heller ikke så meget gang i nattelivet i dette område som på den anden side af floden.

Anbefaling af hyggeligt hotel i Malá Strana

prag hotel


Malá Strana er et rigtig hyggeligt kvarter, med sine små gader og farverige huse har det en skævhed der giver det masser af charme.

Miss Sophie’s Charles Bridge ligger tæt på Prags borg, og sporvognen kører lige uden for døren.

Atmosfæren på hotellet er helt unikt, og passer godt ind i hvad man forventer i denne bydel. Man føler sig godt taget imod med en velkomstkurv og et håndskrevet brev.

Det er et rigtig billigt hotel, der kan bookes for under 400 kr pr nat. Husk dog at prisen på hoteller er dynamisk og styres af udbud & efterspørgsel.

Du kan se flere billeder af hotellet her, samt se priser og ledige datoer.

3. Prag 2 – billigere og uden (så mange) turister

Hvis du ikke ønsker at bo side om side med andre turister, og generelt bare hører til blandt dem der gerne bevæger sig lidt udenfor centrum, så kan det være du vil finde dig bedre til rette i Prag 2, der også kaldes Nové Město (den nye by).

I Prag 2 rykker du igen lidt længere væk fra centrum, men med lidt bedre tilbud på priserne hos hotellerne til følge. Der er stadig også kun en kortere gåtur til den nærmeste metro eller togstation.

Se de bedste hoteller i Prag 2 her.

Alt efter hvor du bosætter dig i bydelen kan du også nyde en fantastisk udsigt over floden.

Rejsekris boede på sin første rejse til Prag i dette område og var super glad for det, da man her også har muligheden for at komme på bar kun med lokale, handle i almindelige supermarkeder og alligevel kun være 10 minutters gang fra den gamle bydel.

I Prag 2 får du en noget mere lokal oplevelse hvis du går ud og spiser, da området her er knap så fyldt med turister er restauranterne mere præget af hvad de lokale spiser, og betaler.

Det er også i dette område at mange vestlige udlændinge vælger at bosætte sig fast hvis de vil bo i Prag.

Området adskiller sig derudover ikke så meget fra centrum, der er masser af historiske bygninger, kirker og pladser at opleve.

Overnat i det ikoniske Dansende hus

prag dansende hus


Vil man se noget lidt anderledes arkitektur, bør man lægge vejen forbi Det dansende Hus, som blev opført i 1997, i et samarbejde mellem den tjekkiske arkitekt Vlado Milunić og den kendte amerikanske arkitekt Frank Gehry.

Vil man bo lidt anderledes og have en fantastisk udsigt, så er det faktisk også muligt at bo i Det dansende Hus, man kan se billeder og booke her.

4. Zizkov og Vinohrady (hipster stemning)

Denne bydel udgøres mest af det område der kaldes Zizkov, men området Vinohrady fra Prag 2 går også et lille stykke ind i Prag 3.

Zizkov har et ry for at være en lidt mere “rå del” af Prag, og det siges at der er i dette område at der er flest barer pr. indbygger.

I de senere år er det dog også her, at byens hipstere har gjort sit indtog, så der er masser af smarte cafeer og generelt også en mere trendy stemning end inde i centrum af Prag.

Se de bedste hoteller i Zizkov her.

Vælger man at bo nær Vinohrady er der dog ikke noget at komme efter. Metroen kører ikke så langt ud, men der er ganske fine sporvogns forbindelser.

Der er masser af grønne områder i Zizkov, og man kan nyde en øl i de skønne udendørs ølhaver.

Et must-see i dette område er TV-tårnet, et 216 meter højt tårn, hvorfra man på en klar dag kan se over 100 km ud.

prag tv taarn
Prag centrum med tv tårnet i baggrunden.

Tårnet er placeret midt i Mahlerhaven, men selv om det er et af Prags tydeligste vartegn er det dog ikke alle der har positivt at sige om udseendet.

Der er mulighed for at besøge restauranten i tårnet som er placeret 66 meter over jorden.

hvor skal man bo prag


Kun 7 minutters gang fra TV-tårnet kan du bo på dette smukke hotel til kun (fra) 207 kr. pr nat.

Hotellet tilbyder buskørsel til og fra lufthavnen.

Med halv pris på overnatningen ift. at bo i centrum af Prag er det bestemt værd at overveje, om man vil bruge lidt ekstra tid på transporten.

5. Smíchov – et undervurderet område

Jeg forstår godt at de fleste turister ønsker at bo så tæt på centrum som muligt. Det er belejligt at man ikke skal bruge tid på transport og alle seværdigheder er lige uden for døren.

Har man været ude at shoppe kan man hurtigt komme tilbage på hotellet med sine varer, inden turen går videre mod restauranter og barer.

Men for familier, eller andre der måske bare sætter pris på at man om aftenen kan trække sig tilbage til mere rolige områder, og også har lyst til at opleve andet end byen så er Smíchov i Prag 5 et undervurderet område.

Se de bedste hoteller i Smíchov her.

Der er både Metro og sporvogne i denne bydel, så man er på ingen måde afskåret fra at komme ud og opleve noget. Du finder et af byens største shoppingcentre her, Novy Smichov.

Er du ølentusiast bør du bestemt kigge forbi Staropramen Bryggeriet, hvor du kan nyde lidt godt til ganen i deres gårdhave.

staropramen prag


Staropramen Bryggeriet er Tjekkiets næststørste ølproducent og her produceres op til en halv million flasker øl om dagen, samt fustager i tusindvis.

 • Ønsker man en rundtur varer denne en lille times tid og kan bookes her.

Kinsky Garden er en park på 22 hektarer der består af flere haver som blev påbegyndt i 1825 af den patriotiske Grev Rudolf Kinsky.

Ikke langt fra Kinsky Garden finder man nationalmuseet Musaion. Her bliver der sat fokus på gamle lokale tjekkiske kultrurer.

Er man mere til kunst så kan man besøge det international center for moderne kunst MeetFactory.

Tips og tricks når du rejser til Prag

karlsbroen prag sevaerdighed
Karlsbroen i Prag.

Jeg er fortaler af, at man planlægger sin rejse så meget som muligt hjemmefra. Hvad man gerne vil se, og hvordan man kommer rundt osv.

Prag er en fantastisk by, med masser af historie, og er man til kirker, museer og middelalderlige bygninger så er der utrolig meget at se.

Med et Citycard er der en del at spare på entre til diverse seværdigheder, og der er også rabat på restauranter og meget andet.

Læs mere om og køb Prag Citycard her.

Det kan også være du er ude efter nogle bestemte oplevelser, en bådtur eller måske en guidet pubcrawl, du kan booke dette og mange lignende oplevelser her.

Da Prag er et område med mange turister, er der også en del turistfælder man skal undgå at falde i.

Det kan f.eks. være at tjeneren selv tilføjer et håndskrevet beløb til bonnen som skal udgøre drikkepenge, eller at taxachaufføren tilbyder en “fast pris” som i sidste ende er dyrere end hvad taxameteret siger.

Dette er ikke ok – man er aldrig tvunget til at skulle betale drikkepenge, og historier om at taxameteret ikke virker osv, skal man heller aldrig hoppe på.

Prag er ikke et farligt sted at besøge – men der er altså mange tasketyve på spil i de mest befærdede områder, så derfor bør man ikke bære værdier i synlige tasker eller lommer.

Jeg kan i øvrigt virkelig anbefale Youtube-kanalen “Honest Guide”, der virkelig fortæller alt hvad man skal vide inden man rejser til Prag:

Jeg håber min guide til, hvor man skal bo i Prag, har hjulpet dig lidt på vej til en bedre oplevelse af Prag. Det er ikke ret dyrt at rejse til Prag, eller at opholde sig i byen, måske derfor destinationen bl.a. er så populær.

Rigtig god rejse til Tjekkiet.

Ofte stillede spørgsmål om Prag:

Hvilket område er det bedste at bo i for turister?

Den Gamle By er et populært valg på grund af sin charmerende arkitektur, historiske seværdigheder og livlige atmosfære. Mala Strana er et roligt og malerisk kvarter med smukke barokbygninger og gode restauranter, tæt på Prags slot og Petrin-tårnet. Vinohrady er et trendy kvarter med masser af caféer, barer og restauranter, ideelt til dem der ønsker at opleve det lokale natteliv. Uanset hvor man vælger at bo, kan man nemt komme rundt i byen enten til fods eller med offentlig transport.

Hvad er de bedste kvarterer for natteliv eller shopping?

For natteliv, er Vinohrady og Žižkov kendt for deres livlige barer og klubber. Derudover er Wenceslas Square også et populært sted for natteliv med masser af barer og restauranter.
Når det kommer til shopping, er området omkring Wenceslas Square og Na Příkopě Street et godt valg med mange butikker, stormagasiner og indkøbscentre. Derudover er Pařížská-gaden i Josefov også kendt for sine designerbutikker og luksuriøse mærkevarer. For begge vil jeg anbefale at bo i Den Gamle by, da man derfra er tæt på alt.

Er det bedst at bo i en lejlighed eller på hotel i Prag?

Det afhænger helt af ens præferencer og budget. Hvis du ønsker mere plads og frihed til selv at lave mad, kan en lejlighed være det bedste valg. Derudover kan det også være billigere end et hotel, især hvis du opholder sig i Prag i længere tid. Hvis du derimod ønsker bekvemmeligheder som rengøringsservice og morgenmad inkluderet, kan et hotel være det bedste valg. Der er også flere hoteller med central beliggenhed tæt på seværdighederne i Prag, hvilket kan gøre det lettere at komme rundt i byen.

 • Booking.com er min foretrukne hotel-booking portal med gode tilbud i hele verden
 • Get Your Guide er en portal, hvor du kan booke billetter til seværdigheder, udflugter på rejsemål og diverse transportbilletter
 • Omio er den bedste side til at finde billige tog- og busbilletter i hele Europa.
 • Rentalcars.com er det bedste sted at få overblik over priser på lejebiler