I denne guide kommer jeg ind på, hvor man skal bo i Prag og giver anbefalinger af gode hoteller i de nævnte områder. Der er nemlig nok at vælge imellem og du kan godt glæde dig til en fantastisk storby, hvor man kommer langt for pengene – også når det kommer til hoteller i Prag.

Her skal man bo i Prag

prag centrum

De mange broer i Prag kommer du helt sikkert til at krydse til fods på din rejse til byen.

Prag er opdelt i hele 22 nummererede distrikter – jo større nummer, jo længere væk fra centrum. Hvert enkelt distrikt er så yderligere delt op i bydele, derfor er dette indlæg blot et udpluk af nogle af de distrikter jeg mener er mest interessant som turist i Prag.

Generelt er alle områder i Prag sikre og trygge at opholde sig i – så egentlig afhænger det mest af hvad man ønsker at opleve mens man er afsted.

Når du lander i lufthavnen, skal du selvfølgelig i første omgang hen til dit hotel – du kan se denne guide om transport fra lufthavnen til centrum.

Jeg har til sidst i dette indlæg lavet et afsnit med tips og tricks inden eller mens du besøger Prag, jeg håber dette kan hjælpe dig med at få endnu mere ud af din tur.

Nu først til en gennemgang af de forskellige distrikter i Prag. Jeg har valgt at gennemgå de første 5 da de er tættest på centrum og nok mest attraktive for de fleste rejsende.

Hvor skal man bo i Prag? Vi starter i det historiske centrum – den gamle bydel.

Prag 1 – Den gamle bydel med historiske seværdigheder og natteliv

Er du på udkig efter en klassisk storbyferie, og ønsker du at bo centralt, så vil jeg gerne anbefale dig at overnatte i Prags gamle bydel som også kaldes Staré Mesto.

Her finder du bl.a. adskillige museer og den gamle rådhusplads. Det er også Staré Mesto du kan opleve den jødiske bydel, Josefov.

Området er selvfølgelig præget af at der opholder sig en del turister, så der mangler ikke restauranter, barer og cafeer.

Det er dog også med til at tilføje en vis atmosfære til oplevelsen af den storslåede arkitektur og de hyggelige brostensbelagte gader.

Staré Mesto ligger på østbredden af Vltava, den 430 km lange flod som bl.a. løber gennem Prag, over floden løber Karlsbroen.

Karlsbroen er en 650 år gammel stenbro, der strækker sig 500 meter over floden Vltava, eller måske bedre kendt med sit tyske navn Moldau.

Det er et imponerende syn at stå på broen og beundre floden.

Broen i sig selv er også et fantastisk stykke middelalder arkitektur der skal opleves.

Hele Prag 1 med sine 4 områder er en del af UNESCO’s verdensarvsliste, grundet den imponerende historie og bygninger der går tilbage til middelalderen.

Vil du gerne dykke ned i historien og vide mere om hvorfor byen er med på listen kan du starte her

Anbefaling af hotel i Staré Mesto (Prag centrum)

hotel prag anmeldelse
Hotel Kings Court ligger kun få skridt væk fra metro og sporvogne, og har en fantastisk udsigt over Republiky Namesti.

Det er et rigtig stilfuldt hotel hvor man kan leje et værelse fra ca. 600 kr. pr nat.

Der er desuden indendørs swimmingpool og hotellet har 5 stjerner.

Se billeder og book her.

Malá Strana – smukt kvarter i Prag 1

Krydser man Karlsbroen fra Staré Mesto, kommer man over til den næsten maleriske bydel Malá Strana, med farverige og smukke bygninger i små gader der nærmest udgør en labyrint.

prag mala strana

Mala Strana er et rigtig godt område at bo i, når turen går til Prag. Her er det Prags borg i baggrunden.

I denne bydel finder du Prags borg som gennem 1000 år har været hjemsted for statsoverhoveder som har været alt fra romerske kejsere til nuværende præsidenter. Borgen stammer helt tilbage fra 870 og har en spændende historie.

I denne bydel kan du også opleve John-Lennon muren, en hel del kirker og Petřín-tårnet, et udsigtstårn der ligger på en 318 meter høj bakke, og er 64 meter højt.

Læs meget mere i min guide til seværdigheder i Prag.

Der er 299 trin op til toppen, men man kan også komme derop med elevator.

Malá Strana har et væld af barer, restauranter og cafeer – men da området er knapt så centralt som Staré Mesto er priserne lavere.

I Prag er det generelt sådan at jo længere væk du kommer fra centrum jo lavere bliver priserne for de samme varer.

Derfor kan det også anbefales at bo i Malá Strana hvis du gerne vil bo centralt, tæt på mange seværdigheder, men samtidig gerne vil spare lidt.

  • Der er heller ikke så meget gang i nattelivet i dette område som på den anden side af floden.

Anbefaling af hyggeligt hotel i Malá Strana

prag hotel
Malá Strana er et rigtig hyggeligt kvarter, med sine små gader og farverige huse har det en skævhed der giver det masser af charme.

Miss Sophie’s Charles Bridge ligger tæt på Prags borg, og sporvognen kører lige uden for døren.

Atmosfæren på hotellet er helt unikt, og passer godt ind i hvad man forventer i denne bydel. Man føler sig godt taget imod med en velkomstkurv og et håndskrevet brev.

Det er et rigtig billigt hotel, der kan bookes for under 400 kr pr nat. Husk dog at prisen på hoteller er dynamisk og styres af udbud & efterspørgsel.

Du kan se flere billeder af hotellet her, samt se priser og ledige datoer.

Prag 2 – Billigere og uden (så mange) turister

Hvis du ikke ønsker at bo side om side med andre turister, og generelt bare hører til blandt dem der gerne bevæger sig lidt udenfor centrum, så kan det være du vil finde dig bedre til rette i Prag 2.

I Prag 2 rykker du igen lidt længere væk fra centrum, men med lidt bedre tilbud på priserne hos hotellerne til følge. Der er stadig også kun en kortere gåtur til den nærmeste metro eller togstation.

Alt efter hvor du bosætter dig i bydelen kan du også nyde en fantastisk udsigt over floden.

Rejsekris boede på sin første rejse til Prag i dette område og var super glad for det, da man her også har muligheden for at komme på bar kun med lokale, handle i almindelige supermarkeder og alligevel kun være 10 minutters gang fra den gamle bydel.

I Prag 2 får du en noget mere lokal oplevelse hvis du går ud og spiser, da området her er knap så fyldt med turister er restauranterne mere præget af hvad de lokale spiser, og betaler.

Det er også i dette område at mange vestlige udlændinge vælger at bosætte sig fast hvis de vil bo i Prag.

Området adskiller sig derudover ikke så meget fra centrum, der er masser af historiske bygninger, kirker og pladser at opleve.

Overnat i det ikoniske Dansende hus

prag dansende hus
Vil man se noget lidt anderledes arkitektur, bør man lægge vejen forbi Det dansende Hus, som blev opført i 1997, i et samarbejde mellem den tjekkiske arkitekt Vlado Milunić og den kendte amerikanske arkitekt Frank Gehry.

Vil man bo lidt anderledes og have en fantastisk udsigt, så er det faktisk også muligt at bo i Det dansende Hus, man kan se billeder og booke her.

Prag 3 – Zizkov og Vinohrady (hipster stemning)

Denne bydel udgøres mest af det område der kaldes Zizkov, men området Vinohrady fra Prag 2 går også et lille stykke ind i Prag 3.

Zizkov har et ry for at være en lidt mere “rå del” af Prag, og det siges at der er i dette område at der er flest barer pr. indbygger.

I de senere år er det dog også her, at byens hipstere har gjort sit indtog, så der er masser af smarte cafeer og generelt også en mere trendy stemning end inde i centrum af Prag.

Vælger man at bo nær Vinohrady er der dog ikke noget at komme efter. Metroen kører ikke så langt ud, men der er ganske fine sporvogns forbindelser.

Der er masser af grønne områder i Zizkov, og man kan nyde en øl i de skønne udendørs ølhaver.

Et must-see i dette område er TV-tårnet, et 216 meter højt tårn, hvorfra man på en klar dag kan se over 100 km ud.

prag tv taarn

Prag centrum med tv tårnet i baggrunden.

Tårnet er placeret midt i Mahlerhaven, men selv om det er et af Prags tydeligste vartegn er det dog ikke alle der har positivt at sige om udseendet.

Der er mulighed for at besøge restauranten i tårnet som er placeret 66 meter over jorden.

hvor skal man bo prag
Kun 7 minutters gang fra TV-tårnet kan du bo på dette smukke hotel til kun (fra) 207 kr. pr nat.

Hotellet tilbyder buskørsel til og fra lufthavnen.

Med halv pris på overnatningen ift. at bo i centrum af Prag er det bestemt værd at overveje, om man vil bruge lidt ekstra tid på transporten.

Prag 5 – Et undervurderet område


Jeg forstår godt at de fleste turister ønsker at bo så tæt på centrum som muligt. Det er belejligt at man ikke skal bruge tid på transport og alle seværdigheder er lige uden for døren.

Har man været ude at shoppe kan man hurtigt komme tilbage på hotellet med sine varer, inden turen går videre mod restauranter og barer.

Men for familier, eller andre der måske bare sætter pris på at man om aftenen kan trække sig tilbage til mere rolige områder, og også har lyst til at opleve andet end byen så er Prag 5 et undervurderet område.

Der er både Metro og sporvogne i denne bydel, så man er på ingen måde afskåret fra at komme ud og opleve noget. Du finder et af byens største shoppingcentre her, Novy Smichov.

Er du ølentusiast bør du bestemt kigge forbi Staropramen Bryggeriet, hvor du kan nyde lidt godt til ganen i deres gårdhave.
staropramen prag
Staropramen Bryggeriet
er Tjekkiets næststørste ølproducent og her produceres op til en halv million flasker øl om dagen, samt fustager i tusindvis.

  • Ønsker man en rundtur varer denne en lille times tid og kan bookes her.

Kinsky Garden er en park på 22 hektarer der består af flere haver som blev påbegyndt i 1825 af den patriotiske Grev Rudolf Kinsky.

Ikke langt fra Kinsky Garden finder man nationalmuseet Musaion. Her bliver der sat fokus på gamle lokale tjekkiske kultrurer.

Er man mere til kunst så kan man besøge det international center for moderne kunst MeetFactory.

Billigt hotel i Prag 5

prag godt hotel
Hotel Kavalir er et klassisk og udmærket hotel. Der serveres en lækker morgenmad, og sporvognen kører stort set lige ude foran døren.

Det er på ingen måde dyrt at bo her. Jeg fandt priser på helt ned til 274 kroner pr. nat

Du kan se billeder af hotellet og booke her.

Tips og tricks når du rejser til Prag

karlsbroen prag sevaerdighed

Karlsbroen i Prag.

Jeg er fortaler af, at man planlægger sin rejse så meget som muligt hjemmefra. Hvad man gerne vil se, og hvordan man kommer rundt osv.

Prag er en fantastisk by, med masser af historie, og er man til kirker, museer og middelalderlige bygninger så er der utrolig meget at se.

Med et Citycard er der en del at spare på entre til diverse seværdigheder, og der er også rabat på restauranter og meget andet.

Læs mere om og køb Prag Citycard her.

Det kan også være du er ude efter nogle bestemte oplevelser, en bådtur eller måske en guidet pubcrawl, du kan booke dette og mange lignende oplevelser her.

Da Prag er et område med mange turister, er der også en del turistfælder man skal undgå at falde i.

Det kan f.eks. være at tjeneren selv tilføjer et håndskrevet beløb til bonnen som skal udgøre drikkepenge, eller at taxachaufføren tilbyder en “fast pris” som i sidste ende er dyrere end hvad taxameteret siger.

Dette er ikke ok – man er aldrig tvunget til at skulle betale drikkepenge, og historier om at taxameteret ikke virker osv, skal man heller aldrig hoppe på.

Prag er ikke et farligt sted at besøge – men der er altså mange tasketyve på spil i de mest befærdede områder, så derfor bør man ikke bære værdier i synlige tasker eller lommer.

Jeg kan i øvrigt virkelig anbefale Youtube-kanalen “Honest Guide”, der virkelig fortæller alt hvad man skal vide inden man rejser til Prag:

Markeder i Prag

En rigtig god, sjov og anderledes oplevelse i Prag kan være de store markeder.

Her handles alt fra fødevarer til tøj, smykker og souvenirs, man skal dog være lidt opmærksom her, nogle af boderne er målrettet turisterne, mens de lokale selv handler på andre markeder eller bare i andre boder på markedet.

Det kan være en god ide at sætte sig lidt ind i de tjekkiske priser inden man går på markedet, så man ikke bliver snydt og køber noget der ville have kostet mindre i en almindelig butik.

Man må heller ikke lade sig friste til at købe kopivarer da de tjekkiske toldere er ret skrappe kan det blive en dyr fornøjelse. Når det er sagt så er det fantastisk at opleve livet på markederne, og man kan få masser af kvalitetsvarer til lave priser.

Man kan find gode og spændende souvenirs til at tage med hjem.

Jeg håber min guide til, hvor man skal bo i Prag, har hjulpet dig lidt på vej til en bedre oplevelse af Prag. Det er ikke ret dyrt at rejse til Prag, eller at opholde sig i byen, måske derfor destinationen bl.a. er så populær.

Rigtig god rejse til Tjekkiet.

Planlæg din rejse 👇🏻

  • Hotels.com er min foretrukne booking-portal med prisgaranti og gode rabatter
  • Escapeaway er et rejsebureau, hvor du selv kan vælge fly og hotel, men hvor du får samtidig får al trygheden og garantien ved en pakkerejse
  • Get Your Guide er en portal, hvor du kan booke billetter til seværdigheder, udflugter på rejsemål og diverse transportbilletter

Om Rejsekris

Kristoffer Føns

Her på Rejsekris.dk skriver jeg om mine egne rejser og udarbejder samtidig rejseguides til bl.a. seværdigheder, transport og overnatning. Mit mål er at gøre det så nemt som muligt for dig at planlægge din rejse hjemmefra, så du trygt kan tage afsted med ro i maven og styr på alle detaljer. Alle indlæg kan indeholde affiliate-links.