Seværdigheder i Prag – Hvad skal man se på rejsen til Prag?

karlsbroen prag sevaerdighed

Er du i færd med at planlægge en rejse til Prag og vil du vide, hvad der er værd at opleve i den tjekkiske hovedstad?

Så er du kommet til rette sted. Herunder tager jeg nemlig et kig på, hvilke seværdigheder i Prag, der er et besøg værd.

Glæd dig til en rejse, der går til en af Europas flotteste og billigste hovedstæder.

Top seværdigheder i Prag

Vi starter lige på & hårdt og går til de seværdigheder i Prag, som man ganske enkelt ikke må misse på sin storbyferie. Alle byer har en række top seværdigheder, som skal besøges – Prag er naturligvis ingen undtagelse.

Før jeg går i gang med at fortælle om byens seværdigheder vil jeg dog lige dele et tip, som jeg også omtaler i min guide til transport fra Prag Lufthavn til centrum:

Jeg vil nemlig anbefale alle, der rejser til Prag at købe det såkaldte Prag City Card. Kortet giver bl.a. gratis adgang til det jødiske museum, Prags borg, Nationalmuseet, Nationalgalleriet, den zoologiske have i Prag, en 2 timers sightseeing bustur og meget mere.

Prisen er kun 364 kr (for 2 dage), hvilket meget hurtigt er tjent hjem, da kortet også giver gratis transport fra lufthavnen til centrum – og altså også adgang til bl.a. de førnævnte seværdigheder i Prag.

Læs mere om og køb Prag City Card hjemmefra hos Get Your Guide på dette link.

Så er tippet givet videre – lad os så komme i gang med seværdighederne.

Prags borg

prag borg

Prags borg er et must-see på turen til den tjekkiske hovedstad. Borgen blev bygget omkring år 880 og er, i følge Guinness Rekordbog, verdens største borg-kompleks med et areal på over 70.000 kvadratmeter.

  • Der er således ikke blot tale om en enkelt borg, men mange seværdigheder samlet på samme område.

Selve borgen er i sig selv flot ude fra, men det er altså indenfor på området, at man virkelig får at se, hvorfor borgen er Prags bedst kendte seværdighed.

I borg-komplekset finder vi bl.a. St Vitus Katedralen og St. Georges kirken. Læs mere om, hvilke seværdigheder, der findes i borg-komplekset her.

st vitus katedral prag
St Vitus katedralen i Prag.

Et besøg i Prag er ikke det samme uden en tur omkring Prags borg.

Der findes mange forskellige typer af billetter til borgen, men hvis du køber det føromtalte Prag City Card hjemmefra, så er du sikret gratis adgang. Vis blot kortet ved indgangen, så kommer du gratis ind.

Alternativt kan der også købes billletter til borgen på stedet. Borgen er beliggende på den vestlige side af floden – se placering på kort her:

Karlsbroen (Karluv Most)

karlsbroen prag sevaerdighed
Karlsbroen i Prag.

Karlsbroen er beliggende ganske tæt ved Prags borg, så det er nærliggende at tage turen over Karlsbroen, når turen går til borgen. Tag blot et kig på billedet herover og se, hvorfor man bør slå vejen over Karlsbroen, når turen går til Prag.

Broen blev bygget i massiv sten i det 15. århundrede og er over 500 meter lang. En ganske imponerende bro, som man ganske enkelt skal opleve på sin ferie i Prag.

Stare Mesto – Prags gamle bydel

prag gamle by
Den gamle by i Prag.

Prag er en gammel by og gamle byer har som oftest en bydel, hvor bygningerne er lidt pænere & mere charmerende end i resten af byen. Dette er i sandhed også tilfældet i Prags gamle bydel, der hedder Stare Mesto.

Den gamle bydel ligger lige i centrum af Prag (på den østlige bred) og er ikke specielt stor, så man kan relativt hurtigt se bydelen. Den gamle bydel er naturligvis et ‘hotspot’ for turister, da der ganske enkelt virkelig er flot.

Men i og med, at det er en populær bydel og seværdighed i Prag, så er der også mulighed for at gå i et par turistfælder. Tag derfor gerne lige et kig på en side som Yelp eller Tripadvisor før du sætter dig ind på en restaurant. Begge kan fås som app til smartphones, så det er nemt lige at hive mobilen frem og tjekke anmeldelser fra tidligere gæster.

Så er du sikker på, at du får et godt måltid mad og ikke betaler overpris fordi du er turist 🙂

Den gamle bydel i Prag er beliggende her:

Læs mere om Stare Mesto her.

Jeg besøgte Prag i april 2017, hvor jeg ankom onsdag morgen og tog hjem lørdag. Der brugte jeg en del tid i Prags gamle bydel, som uden tvivl er utroligt charmerende, men også nærmest minder om en forlystelsespark fordi der er SÅ mange turister.

Det er virkelig voldsomt, hvor mange mennesker der render rundt i de hyggelige gader. Prag er fantastisk og byens gamle bydel er et must, men det kan også anbefales at forlade de mest turistede gader og se nogle andre bydele i den tjekkiske hovedstad.

Prøv at gå sydpå via floden og gå på opdagelse i sidegaderne væk fra selve centrum. Det gjorde jeg med min kammerat og det var rigtig fedt at opleve lidt andet end turist-mekkaet inde i centrum.

Bustur & bådtur i Prag

prag bustur og bådtur

En god og overskuelig måde at få set en storby på, er med en bustur. Det er naturligvis også muligt at tage på bustur i Prag, hvor der er flere forskellige ruter og billettyper.

Jeg har fundet en tur i Prag, der både inkluderer bl.a. bustur, frokost og bådtur på floden. Det er således en guidet tur, hvor man kommer rundt i det meste af byen og får set de vigtigste seværdigheder – også fra søsiden.

Hvis du gerne vil opleve de vigtigste seværdigheder i Prag på én dag og samtidig kunne læne dig tilbage og blot lytte til en vidende guide, som fortæller om de mange smukke bygningers historie, så skal du vælge denne rundtur.

Turen bookes hjemmefra hos Get Your Guide på dette link.

Flere seværdigheder & oplevelser i Prag?

prag


Ovenstående var et uddrag af de mest populære og bedst kendte seværdigheder i Prag, men der er naturligvis meget mere at se & opleve i byen.

Hvad med en spøgelsestur med byvandring? En autentisk middelaldermiddag? En segway bytur? Eller måske en pubcrawl, hvor det gode tjekkiske øl flyder i stride strømme?

Tag et kig på over 400 forskellige oplevelser & aktiviteter i Prag og få inspiration til din rejse – se udvalget i Prag hos Get Your Guide her.

Lad os slutte indlægget om seværdigheder i Prag med en video fra Wolters World. 5 ting du vil elske & hade ved at besøge Prag…

Rigtig god tur 😀

    Planlæg din rejse med disse gode sider  👇🏻

  • Hotels.com er min foretrukne hotel-booking portal med gode tilbud i hele verden
  • Get Your Guide er en portal, hvor du kan booke billetter til seværdigheder, udflugter på rejsemål og diverse transportbilletter
  • Omio er den bedste side til at finde billige tog- og busbilletter i hele Europa.