Berlin Halvmarathon – Gode råd til Billetter, Hotel i Berlin og Løbet generelt

berlin halvmarathon

Hvert år rejser rigtig mange danskere til Berlin for at løbe Berliner Halbmarahton. Jeg var en af dem 8. april 2018, hvor jeg rejste til den tyske hovedstad for at løbe 21 km rundt i de historiske gader.

Video: Berlin Halvmarathon

Før du læser videre vil jeg anbefale lige at se min video fra Berlin Halvmarathon 2018, hvor jeg tager dig med på hele ‘rejsen’ fra København til afhentning af startnummer og viser lidt af ruten.

Planlægger du din tur til Berlin i sidste øjeblik?

Her er et par af de bedste ting at lave, hoteller og andre tips til din rejse til Berlin.

🇩🇪 Top Aktiviteter & Ture i Berlin:

1. Tv Tårnet på Alexanderplatz (vigtigt at have skip-the-line billetter hjemmefra!)
2. 1 times bådtur på Spree
3. Halvdagstur til Sachsenhausen Koncentrationslejr
4. Hop On Hop Off Sightseeing Bustur
5. Guidet byvandring om Anden Verdenskrig og Den Kolde Krig (meget populær!)

🛌 Bedste Hoteller i Berlin:

1. Waldorf Astoria Berlin (luksus)
2. NH Collection Berlin Mitte (mellemklasse med perfekt beliggenhed ved Friedrichstrasse)
3. H4 Hotel Berlin Alexanderplatz (godt til prisen - lige ved Alexanderplatz)

🚇 Berlin WelcomeCard bør alle købe til offentlig transport & lufthavnstoget + en masse rabatter.

Under videoen vil jeg komme med et par gode råd til dig, der overvejer at rejse til Berlin Halvmarathon i fremtiden.

Gode råd til rejsen

Herunder gennemgår jeg en række punkter i forbindelse med rejsen til Berlin Halvmarathon. Du kan finde andre relevante Berlin-indlæg her på rejsebloggen under Rejsekris.dk/berlin 🙂

Køb af startnummer/billet

Berlin Halvmarathon bliver altid udsolgt, så det gælder om at købe billetten i god tid. Jeg kan se, at billetterne til løbet i 2019 allerede er til salg her 11 måneder før. Jeg købte selv billet i september, men det blev vist også udsolgt et par uger efter, så vær ude i god tid.

Du køber bare billetten online her.

Prisen er 49/59 euro – alt efter hvor tidligt du er ude.

Vigtigt at skrive korrekt ‘personal best’

berlin

Ved tilmelding beder de om, at man skriver hvor hurtigt man har løbet tidligere halvmarathons. Der skete en fejl, da jeg tilmeldte mig og jeg kom derfor i en gruppe af løbere, hvis PB var 20 minutter langsommere end min.

Det var rigtig skidt, da jeg så var tvunget til at løbe i et tempo, der for mig var meget langsomt. Så jeg endte faktisk med at få en rigtig dårlig tid.

Så jeg kan virkelig anbefale at tjekke op på om man er kommet i den rigtige startgruppe og ellers kontakte arrangørerne. Jeg overvejede det, men tænkte, at menneskemylderet nok ville forsvinde efter et par kilometer – det skete ikke…

Startnummer hentes i Tempelhof

Som jeg viser i min Berlin Halvmarathon video skal startnummeret afhentes i Tempelhof enten fredag eller lørdag før løbet om søndagen. Jeg landede i Tegel, tog en bus til u-bahn og tog den direkte ned til Platz der Luftbrücke, der er stationen lige ved Tempelhof.

Der var ingen kø og ‘messen’ var faktisk ret hyggeligt.

Hotel i Berlin – bo ved Alexanderplatz

berlin hotel

Løbet starter (og slutter) lige ved Alexanderplatz, så jeg vil i den grad anbefale dig at vælge et hotel i det område.

Opdateret 2019: Berlin Halvmarathon 2019 (og muligvis fremover) i Tiergarten tæt på Brandenburger Tor. I det område ligger nogen af byens dyreste hoteller, så rådet med at bo ved Alexanderplatz holder faktisk stadig, da der ligger mange gode, billige hoteller her. Det tager kun 10 minutter fra Alexanderplatz til Brandenburger Tor med S-bahn, så det er til at overskue.

Dog vil jeg lige anbefale at par gode hoteller, der kan bookes til helt fine priser, beliggende tæt ved startområdet på den nye rute:

Maritim Hotel Berlin – måske den perfekte beliggenhed i forhold til løbet. Her er gode, store værelser og endda en indendørs swimmingpool. Priser starter fra 600 kroner pr overnatning for 2 personer, så det er til et betale.

Pestana Tiergarten – igen kun 10 minutters gang til startområdet, ekstremt lækkert hotel hvor der faktisk også er swimmingpool.

Mit ‘gamle’ indlæg fortsætter herunder:

Jeg bookede mig ind på Hotel Indigo, som måske lå 200 meter fra løbsområdet, hvilket var helt perfekt. Generelt et virkelig godt hotel med flinkt personale og rigtig god morgenmad – dér kunne jeg godt finde på at overnatte igen på en anden tur til Berlin.

Læs mere om & book Hotel Indigo her.

Rejser du hjem søndag, så book en ekstra nat

Jeg ankom til Berlin lørdag, løbet er søndag og jeg fløj hjem igen søndag eftermiddag. Et pro-tip, hvis du følger samme rejseplan, er at booke hotellet til mandag – jeg forhørte mig hos en del hoteller før jeg bookede for at finde et sted, hvor jeg kunne få ‘late check out’, men det tilbyder de ikke.

Så hvis du gerne vil have et sted at gå i bad og have dine ting opbevarede, så må du altså bide i det sure æble og booke en ekstra nat (eller stille dem ved løbsområdet, men det har ingen vel lyst til).

Du kan læse flere anbefalinger af hoteller i Berlin Centrum her.

Hvis du har nogen spørgsmål i forbindelse med din tur til Berlin Halvmarathon eller bare Berlin generelt, så skyder du bare løs i en kommentar herunder. Jeg har boet dernede for en stak år siden og besøger jævnligt den herlige tyske hovedstad, så jeg burde kunne hjælp 😉

  • Booking.com er min foretrukne hotel-booking portal med gode tilbud i hele verden
  • Get Your Guide er en portal, hvor du kan booke billetter til seværdigheder, udflugter på rejsemål og diverse transportbilletter
  • Omio er den bedste side til at finde billige tog- og busbilletter i hele Europa.
  • Rentalcars.com er det bedste sted at få overblik over priser på lejebiler