Berlin Halvmarathon – Gode råd til Billetter, Hotel i Berlin og Løbet generelt

berlin halvmarathon

Hvert år rejser rigtig mange danskere til Berlin for at løbe Berliner Halbmarahton. Jeg var en af dem 8. april 2018, hvor jeg rejste til den tyske hovedstad for at løbe 21 km rundt i de historiske gader.

Video: Berlin Halvmarathon

Før du læser videre vil jeg anbefale lige at se min video fra Berlin Halvmarathon 2018, hvor jeg tager dig med på hele ‘rejsen’ fra København til afhentning af startnummer og viser lidt af ruten.

Under videoen vil jeg komme med et par gode råd til dig, der overvejer at rejse til Berlin Halvmarathon i fremtiden.

Gode råd til rejsen

Herunder gennemgår jeg en række punkter i forbindelse med rejsen til Berlin Halvmarathon. Du kan finde andre relevante Berlin-indlæg her på rejsebloggen under Rejsekris.dk/berlin 🙂

Køb af startnummer/billet

Berlin Halvmarathon bliver altid udsolgt, så det gælder om at købe billetten i god tid. Jeg kan se, at billetterne til løbet i 2019 allerede er til salg her 11 måneder før. Jeg købte selv billet i september, men det blev vist også udsolgt et par uger efter, så vær ude i god tid.

Du køber bare billetten online her: https://www.generali-berliner-halbmarathon.de/en/plan-your-race/registration.html

Prisen er 49/59 euro – alt efter hvor tidligt du er ude.

Vigtigt at skrive korrekt ‘personal best’

berlin

Ved tilmelding beder de om, at man skriver hvor hurtigt man har løbet tidligere halvmarathons. Der skete en fejl, da jeg tilmeldte mig og jeg kom derfor i en gruppe af løbere, hvis PB var 20 minutter langsommere end min.

Det var rigtig skidt, da jeg så var tvunget til at løbe i et tempo, der for mig var meget langsomt. Så jeg endte faktisk med at få en rigtig dårlig tid.

Så jeg kan virkelig anbefale at tjekke op på om man er kommet i den rigtige startgruppe og ellers kontakte arrangørerne. Jeg overvejede det, men tænkte, at menneskemylderet nok ville forsvinde efter et par kilometer – det skete ikke…

Startnummer hentes i Tempelhof

Som jeg viser i min Berlin Halvmarathon video skal startnummeret afhentes i Tempelhof enten fredag eller lørdag før løbet om søndagen. Jeg landede i Tegel, tog en bus til u-bahn og tog den direkte ned til Platz der Luftbrücke, der er stationen lige ved Tempelhof.

Der var ingen kø og ‘messen’ var faktisk ret hyggeligt.

Hotel i Berlin – bo ved Alexanderplatz

berlin hotel

Løbet starter (og slutter) lige ved Alexanderplatz, så jeg vil i den grad anbefale dig at vælge et hotel i det område.

Opdateret 2019: Berlin Halvmarathon 2019 (og muligvis fremover) i Tiergarten tæt på Brandenburger Tor. I det område ligger nogen af byens dyreste hoteller, så rådet med at bo ved Alexanderplatz holder faktisk stadig, da der ligger mange gode, billige hoteller her. Det tager kun 10 minutter fra Alexanderplatz til Brandenburger Tor med S-bahn, så det er til at overskue.

Dog vil jeg lige anbefale at par gode hoteller, der kan bookes til helt fine priser, beliggende tæt ved startområdet på den nye rute:

Maritim Hotel Berlin – måske den perfekte beliggenhed i forhold til løbet. Her er gode, store værelser og endda en indendørs swimmingpool. Priser starter fra 600 kroner pr overnatning for 2 personer, så det er til et betale.

Pestana Tiergarten – igen kun 10 minutters gang til startområdet, ekstremt lækkert hotel hvor der faktisk også er swimmingpool.

Mit ‘gamle’ indlæg fortsætter herunder:

Jeg bookede mig ind på Hotel Indigo, som måske lå 200 meter fra løbsområdet, hvilket var helt perfekt. Generelt et virkelig godt hotel med flinkt personale og rigtig god morgenmad – dér kunne jeg godt finde på at overnatte igen på en anden tur til Berlin.

Læs mere om & book Hotel Indigo her.

Rejser du hjem søndag, så book en ekstra nat

Jeg ankom til Berlin lørdag, løbet er søndag og jeg fløj hjem igen søndag eftermiddag. Et pro-tip, hvis du følger samme rejseplan, er at booke hotellet til mandag – jeg forhørte mig hos en del hoteller før jeg bookede for at finde et sted, hvor jeg kunne få ‘late check out’, men det tilbyder de ikke.

Så hvis du gerne vil have et sted at gå i bad og have dine ting opbevarede, så må du altså bide i det sure æble og booke en ekstra nat (eller stille dem ved løbsområdet, men det har ingen vel lyst til).

Du kan læse flere anbefalinger af hoteller i Berlin Centrum her.

Hvis du har nogen spørgsmål i forbindelse med din tur til Berlin Halvmarathon eller bare Berlin generelt, så skyder du bare løs i en kommentar herunder. Jeg har boet dernede for en stak år siden og besøger jævnligt den herlige tyske hovedstad, så jeg burde kunne hjælp 😉

Kristoffer Føns

Kristoffer Føns

Her på Rejsekris.dk blogger jeg om mine egne rejser og forsøger at give mine bedste tips videre. Du kan støtte mit arbejde ved at booke din næste rejse (f.eks. flybillet & hotel) via et link på min liste her. Alle indlæg kan indeholde affiliate-links.

6 kommentarer

 • Merethe Henriksen

  Hej Kristoffer.

  Min mand og jeg vil deltage i Berlin Halbmarton 2019. det er vores første halvmarton og derfor ved vi ikke hvad vores personal bedst er. ved du om der er en max tidspunkt at man skal kunne løbe halvmartonet på?
  og kan man ændre personal bedst når man kommer derned dagen før.
  Hilsen Merethe

  august 15, 2018 at 5:55 pm
  • Kristoffer Føns
   Kristoffer Føns

   Hej Merethe

   Ja, der var et max, men det var meeeeeget god tid – mener de ‘lukkede’ ruten sådan 4 timer efter starten gik, så det tror jeg ikke, at I skal bekymre jer om.

   Jeg mener, at man godt kan bede dem om at ændre personal best, når man afhenter nummeret, men jeg husker det faktisk ikke rigtig desværre… Der er info om starttiderne her: https://www.generali-berliner-halbmarathon.de/en/plan-your-race/registration-information.html (under Starting block and waves).

   Håber I får en god rejse til Berlin Halvmarathon 😀

   august 20, 2018 at 9:36 am
 • Anne Dantorp

  Hej Kristoffer

  Jeg har med stor glæde læst dine gode tips, men nu har jeg lige et spørgsmål. Som jeg kan læse det, så bliver start og mål i år 2019 flyttet til 19 juni strasse, vil det stadig være ik at booke hotel ved Alexanderplatz, jeg er ikke stedkendt i Berlin.

  Endvidere har en kollega oplyst mig om, at hun løb med chip i snørrebåndet – hun løb et helt marathon – og at den chip koster 300,- gælder dette også for os der “kun” løber 1/2 eller skal man påregne et yderligere udgift til denne

  september 5, 2018 at 11:52 am
  • Kristoffer Føns
   Kristoffer Føns

   Hej Anne

   Ja, det kan jeg godt se. Hmm, så er det lidt mere tricky i forhold til, hvor man skal bo på rejsen til Berlin Halvmarathon. Jeg er jo egentlig stor tilhænger af at bo så tæt på målstregen som muligt, men lige her bliver det svært – hotellerne omkring Brandeburger Tor (og Strasse des 17. juni) er nemlig super dyre…

   Så jeg ville nok finde et hotel, der ligger så man nemt kan komme med offentlig transport hen til Brandenburger Tor. Fra Alexanderplatz kan det gøres på 10-15 minutter, så ja – jeg synes det vil være helt fint at booke hotel ved Alexanderplatz, men der er så ikke nogen åbenlys grund til at bo lige dér udover at det er fint centralt i forhold til alt i Berlin.

   Ja, der var også chip til halvmarathonet, men det kostede kun penge, hvis man ikke afleverede den efter løbet. Der går folk rundt med ‘kasser’ som man skal smide sin chip i, så det er et lidt underligt system, men der var rigtig mange af disse kasser, så det er nemt nok at overholde egentlig.

   Håber I får en god rejse til Berlin. Hvis I ønsker hjælp til rejsen, så har jeg faktisk netop startet mit eget rejseselskab, hvor jeg også arrangerer skræddersyede rejser til netop Berlin – måske det var noget for jer i forbindelse med turen her? Se mere her: https://rejsekris.dk/tours/berlin

   september 12, 2018 at 7:31 am
 • Lene Bruun

  Hej Kristoffer.
  Jeg skal deltage i Berlin halvmarathon 2019 og kan først flyve derned lørdag aften. I hvilket tidsrum kan man hente sit startnummer lørdag i Tempelhof?
  De bedste hilsner Lene

  januar 7, 2019 at 7:56 pm

Skriv en kommentar