8 gode rejsetip til populære rejsemål

d&d inn bangkok

I dette indlæg har jeg spurgt en række online-kammerater jeg kender fra et netværksforum om deres bedste rejseråd til forskellige europæiske destinationer.

Vi kommer vidt omkring – lige fra Skotland til Rom (og flere gode rejsetips til Berlin), så uden videre omsvøb vil jeg give ordet til d’herrer og deres rejseråd.

Det første rejsetip kommer fra Simon fra Duglemmerdetaldrig.dk og her skal vi en tur til en by, der også står mit hjerte meget nært – nemlig Berlin:

hvor skal man bo i berlin

Berlin er stor, så man bør bruge lidt tid på at sætte sig ind i byens offentlige transportsystem. Det fungerer nemlig fantastisk og man kan komme rundt til alle afkroge af byen med enten s-tog, metro, bus eller sporvogn.

Der findes bl.a. 72 timers kort til den offentlige transport og det kan man med fordel købe, da man således ikke skal stå og fedte med småpenge hver gang man skal fra a til b.

Et konkret tip til en lidt ukendt seværdighed i Berlin må være at tage forbi det gamle Stasi-fængsel i Hohenschönhausen. Her ser man bl.a. de gamle celler og får en forståelse for, hvor voldsomt et system der styrede Østtyskland – det er skræmmende at tænke på, hvor kort tid siden det egentlig er, at der så tæt på Danmark var et så totalitært styre.

Som en sidenote kan det nævnes, at mange af de ansatte i fængslet fortsat bor tæt derpå og tidligere indsatte kan således møde deres tidligere fangevogtere i området…

Næste rejsetip er også til en af de velbesøgte europæiske hovedstæder og endnu en by, der har fået mange indlæg her på rejsebloggen, nemlig London. Frederik fra AvXperten får ordet:

st pauls london


London
er, vist nok, den mest populære hovedstad at besøge for os danskere. Det er også min yndlingsby, men jeg har begået en fejl på flere rejser til London. Jeg har nemlig glemt at medbringe en
rejseadapter, der altid vil være dyrere at købe i en lille turist-kiosk end online hjemmefra, så husk det lige, når du skal til London.

Byen er jo generelt meget dyr, så mit rejseråd til London er en gratis oplevelse. Du skal tage op til Hampstead Heath, der ligger i det nordlige London og er en stor park med søer og en helt eminent udsigt over Londons skyline. Der er ikke mange turister heroppe, så også i det nærliggende Highgate-område er der en speciel stemning man ikke finder mange steder i London.

Efter to storbyer skal vi ud på landet – her har Simon fra Outdoormagasinet et god råd:

pentland hills edinburgh


Når snakken falder på Skotland, så er det næsten altid Edinburgh, der bliver nævnt som indgangsvinklen til landet. Mange af dem jeg taler med bliver overraskede, når jeg fortæller, at man altså også kan flyve direkte fra København til Aberdeen – endda med vores allesammens SAS. Så hvis du gerne vil udforske det nordlige Skotland, så er det altså smart at flyve direkte til Aberdeen.

Fra Aberdeen kan jeg anbefale at leje en bil og køre til Cairngorms Nationalpark. Her er der bl.a. en bjergtop, hvor man kan tage et lille tog op ad skråningerne til et viewpoint; her kan også arrangeres mountainbike-udflugter og generelt er nationalparken et mekka for dem, der elsker at være udendørs og i et med naturen.

Fra det vilde Skotland skal vi nu til Italien, hvor Lars fra In-italia.dk er ekspert:

sevaerdigheder rom


Vi danskere er vilde med Rom – med god grund. Det er dog vigtigt lige at være opmærksom på, at Rom er noget anderledes end mange andre europæiske storbyer – bl.a. på offentlig transport delen.

Vi er jo vant til, at vi (nogenlunde) kan regne med, at metroen altid kører og at busserne kommer sådan ca, når de er programsat til. I Rom er det lidt anderledes – her er der meget ofte strejker, der lukker f.eks. metroen en hel dag. Det skal man altså lige være opmærksom på, når man f.eks. skal ud til lufthavnen og har et tæt program.

Mit konkrete rejsetip til Rom er et, der også kan overføres til andre storbyer; stå tidligt op og se de verdenskendte seværdigheder uden alle de andre turister. Rom tiltrækker besøgende fra hele verden, så det er klart, at der er masser af mennesker omkring byens seværdigheder. Dem kan du dog (til dels) undgå ved at stå tidligt op og udforske den italienske hovedstad tidligt om morgenen. Og så kan du jo, på ægte italiensk manér, tage forbi hotellet og snuppe en middagslur efter frokosten.

Vi snupper lige endnu et tip fra Lars, der også har hjemmesiden Billeje.info, så det er klart at hans næste tip går på at leje bil:

Dette rejsetip er til dig, der kan lide at rejse til Berlin, men nu også har været der så mange gange, at du også godt kan tage en dag uden for bymurene.

Mange danskere rejser til Berlin og holder storbyferie – med god grund, Berlin er helt fantastisk. Men der er også mange gode oplevelser indenfor en overskuelig køretid af Berlin, så hvorfor ikke leje bil en dag i Berlin og udforske områder som Potsdam eller Leipzig, hvis du er frisk på at køre lidt længere?

Netop Berlin har Nick fra Sleepzone også et godt rejsetip til:

rejekris i berlin


Mit Berlin-råd er til dig, der gerne vil kombinere en af byens bedste burgere med et afsindigt hyggeligt loppemarked.

Berlin om søndagen er for mange lig med en tur på loppemarkedet i Mauerpark. Det er ikke bare et almindeligt loppemarked, det er mere som en festdag og så endda på en søndag. Der foregår virkelig mange ting og der er alt fra stand-up shows, koncerter og madboder. Så det er virkelig et sted jeg vil anbefale alle, der er i Berlin om søndagen at tage forbi.

Hvis du ikke har lyst til wurst und sauerkraut på markedet, så ligger en af Berlins bedste burger-restauranter i gå-afstand fra Mauerpark. Det er nemlig The Bird i Prenzlauer Berg, hvor jeg vil vove at påstå, at man får en af Berlins bedste burgere.

En fantastisk måde at spendere en søndag i Berlin!

Martin fra Ageras er ofte på forretningsrejse og byder ind med et godt tip til dig, der også rejser meget – hvad enten det er for business eller pleasure:

Når man har mange hotel-reservationer på et år, så giver det rigtig god mening at samle sine bookinger ved den samme hotel-søgemaskine. Du kender det måske lidt fra flyselskabernes bonusprogrammer (omend dette er større i USA end i Europa, desværre) – her optjener man point, når man flyver og med tiden kan man opnå en status, der giver visse fordele såsom lounge-adgang.

De sidste par år er de fleste hotel-søgemaskiner kommet på noget lignende. Eksempelvis booker jeg altid hotellet via Hotels.com, der har deres Rewards-program. Det er egentlig meget simpelt, med Rewards får man hver 10. overnatning helt gratis.

Når man rejser flere gange om måneden bliver det alligevel til en del overnatninger, så det giver god mening at booke hos den samme søgemaskine, så man altså får de her små fordele og kan spare en hotel-overnatning hist og her.

På falderebet snupper vi lige et bonus-tip fra Martin, der også driver USA-Guiden og tippet er derfor naturligvis til USA – på sin vis:

Jeg vil komme med et lidt utraditionelt råd til dig, der skal rejse til USA og leder efter billige flybilletter. Det er jo generelt blevet meget billigt at flyve fra Danmark til USA med mange daglige afgange til en masse forskellige lufthavne i guds eget land.

Så jeg har ikke noget specifikt tip til, hvordan man booker billige flybilletter til USA; det handler generelt om at være ude i god tid og så gerne flyve på dage, der ikke hedder fredag/lørdag/søndag. Eksempelvis kan man flyve til New York for ned til 1500 kr, hvis du rammer de rette datoer.

Mit rejsetip går til dig, der har god tid og gerne vil kombinere en tur til USA med et stopover på Island. Hvis du rejser til USA med Icelandair er der nemlig inkluderet i prisen, at du må gøre stop en enkelt overnatning på Island. Generelt er Icelandair et glimrende selskab med gode priser og komfort, så hvorfor ikke kombinere rejsen til USA med at opleve den smukke islandske natur?

  • Booking.com er min foretrukne hotel-booking portal med gode tilbud i hele verden
  • Get Your Guide er en portal, hvor du kan booke billetter til seværdigheder, udflugter på rejsemål og diverse transportbilletter
  • Omio er den bedste side til at finde billige tog- og busbilletter i hele Europa.
  • Rentalcars.com er det bedste sted at få overblik over priser på lejebiler