Lav din egen rejseblog – Sådan gør du

lav en rejseblog

Dette er en komplet guide til, hvordan du laver din egen rejseblog. Hvis du følger guiden herunder vil du således være klar til at udgive dit første indlæg på din helt egen blog om et par timer. Jeg tager udgangspunkt i, at du gerne vil blogge om rejser, men i princippet kan denne guide bruges af alle, der bare gerne vil lave sin egen blog.

Guiden kan bruges af alle, der kan finde ud af at bruge internettet. Guderne skal vide, at jeg hverken kan programmere eller er særlig nørdet til computere. Det behøver du heller ikke at kunne for at få din egen rejseblog, hvis du følger denne guide.

Køb af domæne & webhotel

Det første skridt er at købe domæne og webhotel. Et domæne er din hjemmesides adresse – Rejsekris.dk er f.eks. mit domæne. Som du kan se, har jeg valgt at give min rejseblog et personligt præget navn – det synes jeg bedst om, men det er selvsagt op til dig at vælge.

Jeg har  f.eks. også rejseblogs med mere generiske navne som Storbritannien.dk og Tyskland-rejser.dk.

Et domæne er dog ikke nok; man skal også have et sted at “ligge” sit indhold, hvilket hedder et webhotel.

Jeg anbefaler (og bruger selv) det danske firma Unoeuro, når det kommer til domæne og webhotel. Unoeuro er billigt, nemt at bruge og har 1-click-installation af WordPress, som vi skal bruge senere.

Du kommer nu til forsiden, der ser således ud:

lav rejseblog domæne

Nu skal du ganske enkelt klikke på den gule Bestil webhotel-knap i midten. Bronze Suite er Unoeuros billigste pakke. Jeg bruger den selv og den er glimrende, så der er ingen grund til at købe en dyrere pakke 🙂

Nu skal du indtaste dit ønskede domænenavn (navnet på din nye hjemmeside) på en side, der ser således ud:

egen blog navn

På næste side indtaster du dine oplysninger. Du behøver ikke at have et firma for at lave din egen blog eller købe domæne & webhotel:

blog informationer

På næste side skal du blot vælge PHP som produkttype (den står også som PHP som standard) og indtaste en adgangskode, der gerne må indeholde både store bogstaver og tal.

Herefter betaler du de 269,70 kr og har nu (næsten) styr på domænet.

Registrering hos DK-Hostmaster

Man skal nemlig registrere sit domæne hos DK-Hostmaster, som er det firma, der “styrer” alle domænerne i Danmark. Så snart du har bestilt domæne & webhotel hos Unoeuro, sørger Unoeuro for at fortælle DK-Hostmaster, at du gerne vil registrere dit domæne.

Indenfor en time får du en mail fra DK-Hostmaster, der ser således ud. Jeg har brugt eksemplet fra da jeg købte Nordengland.dk:

registrer domæne til rejseblog

Vedhæftet denne mail finder du en VIGTIG pdf-fil, som du skal bruge for at logge ind på DK-Hostmaster.dk. Her finder du dit nye bruger-id og adgangskode til DK-Hostmaster.

Du skal logge ind på DK-Hostmaster.dk og aktivere dit domæne inden du kan bruge det, så gør det med det samme du får mailen.

Har du fået aktiveret dit nye domæne hos DK-Hostmaster? Godt, så kan vi gå i gang med at opbygge din nye rejseblog 🙂

Installer WordPress på din blog

Nu skal vi have skelettet på din nye rejseblog på plads. Jeg anbefaler (som 95% andre) at bruge WordPress til at styre din blog. Denne rejseblog kører f.eks. på WordPress og det er mit indtryk, at det er måske 9/10 danske rejsebloggere, der bruger WordPress – det er ganske enkelt nemt, hurtigt og perfekt for en blogger at bruge.

Unoeuro har en såkaldt 1-click-installer, der er perfekt for os, som ikke er så gode til det tekniske med kodning osv. Her klikker vi ganske enkelt på en knap og så bliver der installeret WordPress på ens domæne, smart ikke?

 1. Log ind på din Unoeuro konto og gå til Kontrolpanel.
 2. Klik på 1-click installation i venstre hjørne
 3. Scroll lidt ned og vælg WordPress som billedet herunder viser:
installer wordpress på blog
wordpress på rejseblog

Du kommer nu til en side, der ser ud som på skærmprintet herunder. Du skal ikke rører ved dit domænenavn, men kun udfylde felterne under Oplysninger som vist herunder:

oplysninger til rejseblog

Du har nok gættet, at du skal klikke på Installer nu, ikke? 😀 Super!

Så er skelettet lagt og du har snart din egen rejseblog online. Der kan godt gå en times tid eller to før DK-Hostmaster har fået endeligt registreret din blog, så hvis du lige mangler at hænge vasketøjet op eller at gå tur med hunden, er det nu du skal gøre dette.

Snart er du nemlig klar til…

Opsætning af din rejseblog i WordPress

Når du kan logge ind på din nye hjemmeside (du skal gå til ditdomæne.dk/wp-admin og logge ind med dit valgte brugernavn og kodeord) skal du igang med at gøre din nye rejseblog flot.

Der findes et enormt udvalg af temaer til WordPress – både gratis og betalte. I første omgang kan du sagtens nøjes med et gratis tema – måske du endda kan lide det standard-tema, som allerede er på bloggen?

Gå til Udseende i venstre sidebar og klik på Temaer, så kommer du til en side, der ser således ud:

wordpress temaer

Under Tilføj nyt kan du gennemgå flere tusinde forskellige, gratis WordPress temaer og bruge dem på din blog. På den måde kan du gøre din rejseblog unik 🙂

Det var det. Du har nu en din egen rejseblog klar og kan begynde at udgive indlæg. Leg lidt rundt i WordPress-adminpanelet og lær det at kende. Jeg lover, at det er simpelt og det gode ved WordPress er, at hvis noget alligevel skulle drille, så kan man altid Google sig frem til et svar på problemet. Enten på dansk eller engelsk – der er vitterligt svar på (næsten) alt om WordPress derude.

Næste skridt i guiden til at lave sin egen rejseblog er for dig, der også gerne vil have lidt kroner ud at din blog. Grunden til, at jeg har dette afsnit med er, at det typisk er et emne, som mange spørger ind til. Lad os se nærmere på…

Hvordan tjener man penge på en (rejse)blog?

Mine venner ved godt, at jeg har en rejseblog, der hedder Rejsekris.dk og de ved også, at jeg af og til tjener nogen penge på min rejseblog. Men hvordan er det nu lige?

Jeg sælger jo ingenting og alle mine indlæg om rejser er gratis – alt fra information om seværdigheder i London til hvordan man kommer fra Fiumicino Lufthavn til centrum af Rom.

Så hvordan tjener man penge på en rejseblog?

Personligt tjener jeg penge (og det er ikke noget, der gør mig særligt rig) ved at henvise mine besøgende til f.eks. Hotels.com. Nogle af mine mest populære indlæg handler om hoteller i London, Berlin, Paris osv. Hver gang en af mine læsere bruger mit specielle link til Hotels.com og booker et hotelværelse, så får jeg 9% i kommission – uden at det gør noget for læserens pris, de fleste opdager det ikke engang.

Se alle mine indlæg om hoteller her.

 • Et affiliate link til Hotels.com kan se således ud: http://rejsekris.dk/hotels (jeg bruger et plugin, der hedder Pretty Link til at gøre linket pænt).

Dette kaldes affiliate marketing og er en ting, der bliver mere og mere udbredt i Danmark. Det har eksisteret i mange år, men vi er stadig lidt bagud i forhold til f.eks. England, hvor stort set alle internetbutikker har et affiliate program.

Hvordan får man adgang til et affiliate program?

Først og fremmest, så er Hotels.com ikke det eneste rejserelaterede affiliate program derude. På stående fod kan jeg nævne, at også Expedia, Momondo, Skyscanner og Tripadvisor har affiliate programmer.

Også webshops som f.eks. Asos, Zalando etc har affiliate programmer, hvor de betaler deres affiliates (sådan en som mig) f.eks. 9% i kommission, når man skaffer dem et salg.

Under min fane med rejsetips har jeg også f.eks. links til Bog & Idé, som er et affiliate links. Så i princippet kan du tjene penge på alt online – ikke kun hotelværelser.

Du skal registrere dig hos såkaldte affiliate netværk for at få adgang til f.eks. Hotels.com’s affiliate program. Det er naturligvis gratis at tilmelde sig.

Jeg har arbejdet med affiliate marketing i en del år efterhånden (primært i andre brancher end rejsebranchen) og har rigtig gode erfaringer med specielt to affiliate netværk:

 • Partner Ads er et 100% dansk netværk, der har mange kampagner fra mindre annoncører. Det er nemt at komme i gang og ejeren, Ken, er aldrig længere væk end en email og så får man svar.
 • Zanox er den helt store spiller på markedet. Det er bl.a. hos Zanox, at du finder f.eks. Hotels.com og Expedia. Du skal nok ikke ansøge om en konto hos Zanox som det første – de godkender kun affiliates, der har et velkørende website, så vent til du kan fremvise en god, rejseblog med mere end et par indlæg.
 • Affiliate Window er Zanox’ britiske søster og har voldsomt mange kampagner. Alt fra flybilletter, hoteller, ferielejligheder til bus- og togbilletter i hele verden.

Om at tjene penge på sin rejseblog

Der er skrevet rigtig mange bøger og indlæg om, hvordan man får succes med affiliate marketing og det at tjene penge på en blog, så du kan hurtigt læse dig frem til en del. Jeg vil dog dele et par tips med dig her.

tjene penge paa rejseblog

Først og fremmest, så vil jeg fraråde dig at starte en rejseblog med det eneste formål at tjene penge på den. Hvis du er helt grøn i affiliate marketing branchen, så har du lang vej foran dig og der skal f.eks. rigtig meget arbejde til før du rangerer godt på søgeord som “hotel i Amsterdam” på Google.

SEO?

F.eks. arbejder jeg som SEO konsulent. SEO står (på engelsk) for søgemaskineoptimering, hvilket går ud på at optimere en hjemmeside, så den ranker godt på Google. Rejsekris.dk ranker ganske fint på en række søgeord med hård konkurrence fra de helt store spillere på markedet. Det er jeg glad for, men jeg ved også, at det er min erfaring som SEO konsulent og mange års hård arbejde, der spiller ind.

Du vil, hvis du gerne vil tjene penge på din blog, hurtigt stifte bekendtskab med SEO og lære om, hvordan man får flere besøgende til sin blog. Det er dog en disciplin, der tager tid at lære og du får ikke 500 daglige besøgende på et par uger. Hvis du vil blive en haj til at tjene penge ved hjælp af affiliate marketing, så kan jeg også anbefalet forummet Marketers.dk.

Jeg vil ikke anbefale dig at starte en rejseblog, hvis du kun er ude på at tjene penge. Det kræver hårdt arbejde at tjene (rigtige) penge på en rejseblog og hvis du ikke har en reel interesse i at blogge om rejser, vil du nok hurtigt gå død i det.

Start derfor din rejseblog, hvis du brænder for at blogge om rejser. Med tiden, når du har fået opbygget en god blog med fede indlæg og læsere, kan du begynde at tænke på om du ikke også kunne tjene lidt penge på bloggen.

Der er desuden (nok) heller ingen, der gider læse din blog, hvis det skinner igennem, at du udelukkende prøver at sælge dem et hotel eller lignende. Personligt forsøger jeg at beskrive f.eks. hoteller så objektivt som muligt og jeg ved, at mange sætter pris på min personlige vinkel og ligefremme stil.

Spørgsmål til at lave en rejseblog?

Jeg sidder, som altid, klar til at svare på spørgsmål. Hvis du har spørgsmål af teknisk karakter eller til f.eks. dit webhotel, så bør du dog henvende dig til Unoeuro (de har en rigtig god support). Ellers så bare spørg løs 🙂

Dette indlæg indeholder, naturligvis, affiliate links 😉

 • Hotels.com er min foretrukne hotel-booking portal med gode tilbud i hele verden
 • Get Your Guide er en portal, hvor du kan booke billetter til seværdigheder, udflugter på rejsemål og diverse transportbilletter
 • Omio er den bedste side til at finde billige tog- og busbilletter i hele Europa.
 • Rentalcars.com er det bedste sted at få overblik over priser på lejebiler