Guide: Transport fra Fiumicino Lufthavn til Rom centrum (Termini)

RomHvordan kommer man hurtigst, nemmest og billigst fra Fiumicino Lufthavn til centrum af Rom?

Et spørgsmål, jeg har fået stillet flere gange og et spørgsmål jeg stillede mig selv, da jeg tidligere på året besøgte den italienske hovedstad.

I dette indlæg vil jeg beskrive, hvordan man kan komme fra Fiumicino til Rom centrum & Termini, der er Roms svar på Hovedbanegården.

Fiumicino eller Leonardo da Vinci lufthavn?

For god ordens skyld vil jeg lige nævne, at Fiumicino også bliver kaldt Leonardo da Vinci Airport (til stor forvirring for mange turister). Der er således ikke forskel på om du køber en billet til tog/bus til Fiumicino eller Leonardo da Vinci – det er en og samme lufthavn.

Fiumicino har 4 terminaler og bliver benyttet af over 40 millioner rejsende årligt. Lufthavnens officielle website er ADR.it.

Lufthavnen er placeret ca 30 km vest for Rom, helt ud til Middelhavet, så I kan se frem til en ganske flot indflyvning til lufthavnen.

Billigste transport fra Fiumicino til Rom centrum

Den billigste måde at komme fra lufthavnen til centrum af Rom er uden tvivl med bus. Dér er vi så heldige, at det internationale busselskab Terravision i flere år har kørt busser fra Fiumicino til Termini i Rom.

Termini er den største banegård i Rom og fungerer som et knudepunkt i den italienske hovedstad. Terravision kører busser fra Fiumicino til Rom hver halve time og der er rabat at hente ved at købe busbilletterne online.

Jeg har selv brugt Terravision med stor succes flere gange både i Italien og London – jeg har intet negativt at sige; der er billige priser og busserne gør hvad de skal, fragter mig fra lufthavnen til centrum 😀

Senest brugte jeg Terravision, da jeg skulle fra Bergamo lufthavn til Milano og alt forløb som det skulle. Som en sidenote kan det nævnes, at der altid (i hvert fald de gange jeg har kørt med selskabet) står ‘guider’ i Terravision-veste ude foran busserne, så det er nemt at spotte, hvilken bus man skal med.

Prisen for en billet fra Fiumicino til Rom med bus

transport fra fiumicino til terminiDet koster 4 euro for en enkelt og 8 for en returbillet, hvis du booker billetten online (det er 2 euro dyrere at købe billetten i lufthavnen). Udover den åbenlyse fordel ved at booke online (spare penge), er du også sikker på, at du får plads i bussen du har booket.

Hvis du rejser til Rom på en travl dag, kan der godt være fyldt op i busserne, så jeg vil anbefale dig at booke busbilletten hjemmefra. Endnu værre ville det være, hvis du ikke kan komme med bussen fra Termini tilbage til lufthavnen, når du skal flyve hjem til Danmark.

Hvor lang tid tager det før man er ude af flyet og kan boarde bussen?

Som udgangspunkt regner jeg altid med ca 45 minutter, hvis jeg kun rejser med håndbagage. I Fiumicino (og resten af Italien) skal vi danskere ikke igennem nogen paskontrol og kan således blot vandre ud af lufthavnen.

Man ved dog aldrig lige, hvor i flyet man er placeret (hvis der kun bliver åbnet en dør forrest og man sidder bagerst tager det f.eks. ekstra tid). Derudover kan jeg godt lide, at der lige er tid til et toiletbesøg og til at købe en flaske vand eller lignende.

Transporten med bus fra Fiumicino til Termini tager ca 55 minutter og bussen kører direkte uden stop andre steder, så du kan slappe fuldstændig af, når du sidder ombord.

Du kan købe billetter til bussen fra Fiumicino til Termini online hos Terravision her.

Efter køb modtager du straks billetten på email, som så skal printes ud. Man kan desværre ikke bare vise billetten på smartphone, så husk at printe den ud!

Dyrere & lidt hurtigere transport

Det er også muligt at betale lidt ekstra og tage toget fra Fiumicino til Termini i Rom centrum. Her er tale om et specielt og hurtigt lufthavnstog som vi kender det fra f.eks. Stansted og Gatwick omkring London.

Dette lufthavnstog hedder Leonardo Express og turen fra lufthavnen til Termini tager ca 30 minutter.

fiumicino til rom

Jeg tog selv dette tog i sommers og det er et ganske fint tog. Turen er ikke noget at råbe hurra for, men hvis man bare gerne vil hurtigt fra lufthavnen til Rom centrum, så fungerer det fint. Toget afgår ligesom busserne også hvert 30. minut.

Prisen for en togbillet med Leonardo Express er 14 euro, børn under 12 rejser gratis i følge med en voksen. Man kan købe billetter til toget ved en skranke i lufthavnen.

Når turen går fra Termini til Fiumicino kan man ligeledes købe billetter i skranker, men også bare bruge automaterne, der er opstillede – de er også på engelsk og er ganske nemme at betjene. Jeg købte selv blot billet til toget på Termini og tjekkede så skærmene for at se, hvor jeg skulle gå hen.

Det er en stor banegård, men der er ganske fin skiltning, så det er nemt at finde rundt. Derudover er der også kontrollører ved perronen, som snakker fint engelsk og kan hjælpe, hvis man har spørgsmål.

Godt tip til seværdigheder i Rom

colosseum

Colosseum i Rom.

Når du rejser til Rom skal du uden tvivl besøge nogle af byens fantastiske seværdigheder. Det er en decideret god idé at booke billetter til steder som Vatikanet og Colosseum hjemmefra.

Rom er en af verdens mest populære turistdestinationer og der er ALTID lang kø til de populære seværdigheder i Rom.

Gør derfor arbejdet hjemmefra, undersøg hvilke seværdigheder du vil besøge og få købt billetter (med fast-track adgang).

Websitet Get Your Guide er perfekt til dette, dér kan du både få inspiration til oplevelser og booke billetter til de populære seværdigheder. Du kan se samtlige oplevelser, seværdigheder og ture i Rom hos Get Your Guide ved at klikke på dette link.

Hvis du har spørgsmål til din transport fra Fiumicino Lufthavn til Rom centrum, så skal du være velkommen til at skrive en kommentar herunder.

Ellers vil jeg blot ønske dig en rigtig god tur til Rom 🙂

Kristoffer Føns

Kristoffer Føns

Jeg er ekspert i rejser til London & har en bred viden om rejser til mange andre europæiske storbyer. Her på Rejsekris.dk blogger jeg om mine egne rejser og forsøger at give mine bedste tips videre. Du kan støtte mit arbejde ved at booke din næste rejse (f.eks. flybillet & hotel) via et link på min liste her.

8 kommentarer

 • Christina

  Hej Kris 🙂

  Jeg skal til Rom om 14 dages tid. Jeg vil gerne vide om det kan betale sig at tage en taxa fra lufthavnen? Kender du prisen og hvor lang er turen ca? Håber du kan hjælpe os.

  Kh Christina og Co

  april 5, 2016 at 6:37 pm
  • Kristoffer Føns
   Kristoffer Føns

   Hej Christina

   Ja, der er faktisk lavet en lov, der siger at taxaer fra Fiumicino til Rom centrum ikke må koste mere end 48 euro. Dette gælder for 4 personer. Turen fra lufthavnen til Rom centrum tager ca 45 minutter.

   Håber I får en god rejse til Rom 🙂

   april 5, 2016 at 8:01 pm
   • Michelle Laursen

    Hej ! 🙂

    Vi rejser til ROM her i næste uge. Vi har booket hotel tæt på fiumicino, comfort hotel Roma AirPort. Vi har lige fundet ud af der ikke er noget offentlig transport i nærheden. Øv! Er det nemt at tage til lufthavnen og tage en bus derfra?

    juli 19, 2016 at 5:16 pm
    • Kristoffer Føns
     Kristoffer Føns

     Hej Michelle

     Beklager, men jeg har desværre ingen erfaring med at komme til selve Fiumicino by – hverken fra Rom eller lufthavnen. Jeg kan dog se, at hotellet kun ligger en køretur på ca 12 minutter (5,3 km) fra hotellet, så hvad med at snuppe en taxa fra lufthavnen dertil? Spørg dog lige til prisen før I stiger ind – de er nok ikke så vant til, at man kun skal den korte tur, som dog ikke burde vælte budgettet.

     Håber I finder ud af det og får en god tur til Rom.

     juli 20, 2016 at 6:46 am
 • Katrine Bork

  Hej Christina,
  Vi rejser til Rom om 14 dage og lander først torsdag aften kl. 23.05.
  Ud fra hvad jeg kan google mig frem til så går der hverken bus eller tog på dette tidspunkt.
  Hotellet siger at de kan arrangere transport for 55 euro.
  Hvad ville du anbefale?
  Tak 🙂
  Vh Katrine

  maj 26, 2016 at 3:07 pm
  • Kristoffer Føns
   Kristoffer Føns

   Hej Kristian 😀 (hehe)

   Ja, så sent ville jeg nok takke ja til at hotellet arrangerer transport. Så er I sikre på, at der bliver taget hånd om jer og I kommer godt frem. Endnu vigtigere, så har I ro i sjælen og kan trygt begynde jeres ferie.

   Hilsen RejseKRIS 🙂

   maj 27, 2016 at 2:19 pm
 • Gitte

  Hej!
  Jeg skal til Rom i maj og overvejer at tage bus fra lufthavnen (Fiumicino) til Termini – og ligeså retur.

  Hvor tit afgår busserne fra Termini og er det også let at finde dem der?

  Mvh. Gitte.

  februar 13, 2017 at 6:59 pm
  • Kristoffer Føns
   Kristoffer Føns

   Hej Gitte

   Busserne kører hver halve time i dagtimerne og sjældnere i aftentimerne. Ja, det er meget nemt at finde dem. Tjek under ‘Where to find us” på Terravision hjemmesiden. Derinde kan du også søge efter bustider.

   februar 20, 2017 at 1:38 pm

Skriv en kommentar