Weekendtur til Birmingham – Det lavede jeg

birmingham

I forrige uge var jeg inviteret til Birmingham af VisitBritain, der havde sammensat et program spækket med oplevelser. I dette indlæg vil jeg beskrive min weekend, som måske kan være med til at inspirere dig til at sammensætte dit eget program, hvis turen en dag går til Englands 2. største by.


Jeg ankom til Birmingham Airport torsdag aften efter en halvanden times flyvetur med SAS. Der er altså bare noget fantastisk ved at flyve til mit elskede Storbritannien – det går bare stærkt 🙂

Lufthavnen ligger ca 12 km uden for centrum af byen, hvilket gør det til en særdeles behagelig oplevelse at komme fra fly til hotel på meget kort tid. Jeg tog toget, som kostede bare £2.50 og tog ca 15 minutter – en fantastisk oplevelse sammenlignet med f.eks. turen fra Stansted eller Gatwick til London 🙂

Hotellet i Birmingham

Jeg var indlogeret på Aparthotel Adagio Birmingham City Centre. Og det var vitterligt lige i byens centrum – få hundrede meter fra Birmingham New Street Station (byens største banegård) og Bullring Shopping Center.

Det er et lejligheds-hotel, hvorfor man også har et lille køkken i hver ‘lejlighed’, hvilket altid er rart, når man er på storbyferie. Overall var jeg virkelig godt tilfreds med hotellet, som jeg synes var helt perfekt til denne type rejse – hvis bare hotellerne i London var af samme standard til den pris…

Morgenmaden var eminent, der er gratis wi-fi overalt på hotellet og der var bl.a. også et fint lille fitness rum, hvor man lige kunne få svedt gårsdagens pints ud 😀

Jeg lavede lige en hurtig video fra mit hotelværelse i Birmingham, som du kan se herunder:

Hvis du vil læse mere om det gode hotel i Birmingham, se aktuelle priser og eventuelt booke overnatninger, så henviser jeg til Hotels.com – klik her og se hotellet.

Så på et godt hotel i Birmingham Centrum gik jeg til køjs og stod op dagen efter, hvor jeg mødte VisitBritains udsendte til morgenmad. En super flink svensker, som gennem hele weekenden var behagelig at være på tur med.

Dag 1 i Birmingham

Vi startede dagen med en rundvisning i byen af en lokal guide, hvilket var en glimrende start på dagen. Det er første gang, jeg har været på en guidet gåtur og det var en rigtig god måde at starte ud på.

På forhånd havde jeg ikke researchet meget på Birmingham (hvilket jeg sædvanligvis ellers gør meget) og kun en gang tidligere været på kort visit i byen, så jeg vidste ikke særlig meget om “Brum”.

Efter 2 timers vandring tog vi en taxa til Aston, som er et område fodboldfans af gode grunde kender lidt til 😉

Der fik vi (udover undertegnede var der en virkelig dygtig svensk rejseblogger og en norsk Instagram-influencer med) sparket benene væk under os, da vi kom indenfor på The Aston Tavern, hvor vi skulle have afternoon tea.

aston tavern birmingham

Selve stedet var stort og flot på den der helt klassiske britiske måde – en oplevelse i sig selv. Da vores afternoon tea så ankom blev det blot endnu bedre.

På trods af, at jeg elsker (næsten) alt britisk, så er jeg faktisk ikke så meget til afternoon tea sædvanligvis, da det er lidt for meget hvidt brød og kage til min smag, men lige her var det nu meget lækkert af få loaded up on carbs 🙂

afternoon tea birmingham
Afternoon tea og svensk blogger med imponerende kamera 😀

Mætte og høje på sukker var vi senere på dagen på bådtur rundt i Birminghams kanaler. Birmingham har eftersigende flere kanaler end Venedig, så naturligvis skulle vi en tur omkring på de klassisk britiske lange både. Vejret viste sig endda fra sin gode side – fedt.

Vi tog båden fra Brindleyplace, hvor der er mange pubber og restauranter.

Et hyggeligt lille område ned til kanalen, der måske er lidt turistet, men ikke desto mindre super hyggeligt og spækket med mennesker, da vi kom tilbage efter et par timers sejlads og klokken var blevet ‘afternoon pint o’clock’ på en fredag eftermiddag.

rejsekris birmingham
Rejsekris ved kanalen i Birmingham efter en bådtur.

Om aftenen gik turen mod Digbeth Dining Club, som er et mix af pub, club og food-trucks. Udendørs er der ca 10 food trucks, der sælger diverse former for street food og indendørs er der bar og chill-out områder, så man kan altså starte med at stille sulten og så ellers blive hængende og feste.

Min burger var god og jeg kunne godt lide stedet, som velsagtens kan sammenlignes lidt med KBHs Kødbyen og noget lidt ala Brick Lane i London.

Desværre var det bare ret småt og jeg stod lidt og tænkte: er det virkelig bare dét? I en så stor by som Birmingham alligevel. Godt sted, men virkelig mange mennesker, så man var lidt presset sammen.

 

Et opslag delt af Digbeth Dining Club (@digbethdiningclub) den

Se også denne rejseblog med inspiration til gode dagsture fra Birmingham.

Dag 2 i Birmingham

birmingham pub
Flot pub i Jewellery Quarter – jeg så den desværre kun udefra…

Dagen stod i juvelernes tegn, da vi skulle tilbringe en del tid i Birminghams Jewellery Quarter, som er et område, der (sjovt nok) er kendt for sine mange juvelerer.

Vi mødte bl.a. talsmanden fra områdets forening og var på besøg på en kiste-fabrik, hvor der er blevet lavet kister til prominente briter som Churchill og Princess Diana. Ikke noget, som jeg har den store interesse i 🙂

Til frokost slog vi turen forbi en pub, der i baglokalet inviterer forskellige street food vendors ind hver måned. Dér mødte vi pubbens ejer, som var en mægtig interessant gut – som var vild med Liverpool og Jan Mølby, så der var lidt til fælles dér 😀

Stedet hedder 1000 Trades og er bestemt et besøg værd – også hvis det kun er for at snuppe en pint, da der er rigtig mange lækre ales på fad. 

Til aftensmad den dag var vi på en glimrende indisk restaurant i centrum – Ashas. Jeg er vild med, at alle britiske byer har et væld af virkelig gode indiske restauranter.

Min favorit må nok være Mother India i Glasgow, men Ashas var tæt på at være lige så god, så den kan helt klart anbefales.

Som sidste punk på programmet var vi inviteret til musical. Guderne skal vide, at jeg ikke er den største musical-fan i verden – selvom jeg har været til flere gode musicals i London tidligere – men her blev jeg virkelig positivt overrasket.

tommy musical birmingham
En Thatcher’s Cider og så er vi klar til musical.

Vi så The Who’s legendariske “Tommy” og den var god. Ekstremt dygtige folk på scenen og et klassisk flot britisk spillested (Birmingham REP). Fed oplevelse.

En formiddag i chokoladens tegn

Søndag formiddag (inden turen atter gik mod Birmingham Airport) kunne vi lige nå at besøge en af Birminghams bedst kendte seværdigheder: Cadbury World.

cadbury world birmingham
Den store chokoladefabrik set udefra.

Cadbury er en af de største producenter af chokolade i UK og hvis du nogensinde har sat fod i England, så vil du nok være stødt på Cadbury chokolade på det ene eller andet tidspunkt.

Dette er en fin seværdighed for børn, da stedet er opbygget som en hel lille theme park, så hvis du er i Birmingham med børn: læs mere om Cadbury World her.

Er Birmingham et besøg værd?

birmingham

Hvis du følger @Rejsekris på Instagram kunne du følge med i min tur og det har flere af mine venner gjort, så da jeg kom hjem er jeg blevet spurgt flere gange til, hvad jeg så synes om Birmingham.

Det er mit indtryk, at det færreste ved særlig meget om byen – i forhold til byer som London, Manchester eller Edinburgh. Som tidligere nævnt havde jeg heller ikke selv den store viden om Birmingham før jeg var på denne tur.

Lad det være sagt med det samme: Birmingham er under en enorm udvikling for tiden, da det er en meget ny by i forhold til f.eks. de førnævnte storbyer i Storbritannien.

Personligt er jeg ikke vild med byen, da jeg synes den mangler umiddelbare seværdigheder, attraktioner og interessante områder. I forhold til hvor stor den er, så virker centrum utrolig kompakt og desværre meget uskøn.

Der er flotte og interessante steder i Birmingham, men personligt ville jeg anbefale hellere at besøge andre byer, hvis man ikke har rejst rigtig meget i Storbritannien. Der er så ekstremt mange smukke byer (listen er lang) i England og Skotland som jeg ærlig talt mener har mere at byde på end Birmingham.

Der sker dog en del kulturelt i byen og de fleste store bands har også altid Birmingham med på listen, når de er på UK tour. Læg dertil, at byen kan nåes fra f.eks. London på kun halvanden time med (billige) tog, så er det ikke helt skidt det hele 🙂

Som storbyferie-destination kan jeg dog ikke anbefale at sætte en weekend af til kun Birmingham.

Sorry, Brum.

  • Hotels.com er min foretrukne hotel-booking portal med gode tilbud i hele verden
  • Get Your Guide er en portal, hvor du kan booke billetter til seværdigheder, udflugter på rejsemål og diverse transportbilletter
  • Omio er den bedste side til at finde billige tog- og busbilletter i hele Europa.
  • Rentalcars.com er det bedste sted at få overblik over priser på lejebiler