Billig Ferie – Mine bedste tips til bestilling af rejse

hotel i rom swimmingpool

Her er min ultimative guide til at bestille en billig ferie. Jeg har blogget om rejser i 3 år og rejser efterhånden minimum en gang om måneden, hvor jeg altid forsøger at booke de billigste flybilletter, finde et godt & billigt hotel og generelt spare på udgifter til f.eks. lufthavnstransport.

I dette indlæg får du mine bedste tips til at planlægge en billig ferie. Du kan bruge guiden her uanset om du selv vil sammensætte din ferie med køb af flybilletter, hotel & lufthavnstransport eller om du vil booke en pakkerejse hos et rejsebureau.

Benyt indholdsfortegnelsen herunder eller lad dig inspirere af hele indlægget.

Planlæg selv billig ferie

Jeg er stor fan af at sammensætte sine egne ferier og er efterhånden ved at være ganske erfaren, når det kommer til at bestille en billig rejse. Herunder får du mine bedste tips til selv at planlægge en billig ferie.

Først skal du…

Købe flybilletter

fly

Priserne på flybilletter er (desværre) dynamiske, hvilket betyder at de kan stige og falde jo nærmere man kommer på afrejsedatoen. Det handler derfor om at købe flybilletten på det rigtige tidspunkt.

Hvornår skal man købe sin flybillet?

Det er der lavet mange undersøgelser om. Flere siger omkring 50 dage før afrejse, hvilket jeg også anbefaler, men det afhænger også lidt af, hvor turen går hen.

Hvis du f.eks. skal fra CPH Lufthavn til London, kan du også finde ekstremt billige flybilletter et par dage før afgang.

Som hovedregel bør du dog bestille din flybillet mellem 50 og 20 dage før afrejsedagen.

Jeg anbefaler, at du benytter en af de mange rejsesøgemaskiner, så du kan få et overblik over, hvilke flyselskaber der flyver på din rute.

Personligt bruger jeg Expedia og kan godt lide, at man dér også kan se, hvad prisen på en flybillet til en lufthavn i nærheden af den indtastede koster.

Book hotel

Næste skridt er så at booke et godt og billigt hotel. Der findes et hav af forskellige hotel-sites derude ligesom de fleste hoteller også har deres eget website, hvor man kan booke et værelse.

Efter at have rejst rigtig meget er jeg begyndt at sværge mere og mere til Hotels. Jeg har de sidste 2 år ikke booket hotel via andre sites end Hotels. Det er trygt, jeg ved at der er et værelse til mig, når jeg ankommer, og samtidig er det min erfaring, at man hos Hotels får den bedste pris på hotelværelset.

Hotels viser samtidig ens destinations ‘Mest populære‘ hoteller og der er altid en del hoteller på tilbud derinde – de tilbud finder man f.eks. ikke på hotellets eget website.

Gå til hotels.com her.

Læs også mine guides til hoteller i forskellige byer. Du finder alle mine anmeldelser & anbefalinger af hoteller her.

Pakkerejser – køb en ferie med alt inkluderet

En pakkerejse er en ferie, hvor (næsten) alt er inkluderet i prisen. Med en pakkerejser køber du flybillet og hotel til én samlet pris. Rejsebureauer reklamerer ofte med, at det er billigere at booke fly & hotel sammen.

Det er min erfaring, at dette kan være sandt. I særdeleshed, hvis du leder efter en billig ferie til Sydens sol – det har traditionelt været billigst f.eks. at tage på ferie til de klassiske charter-destinationer som Kreta, Mallorca og Gran Canaria, ved at købe en pakkerejse.

Læs også: hvor skal man bo på Gran Canaria?

Prisforskellen er ikke længere så stor som tidligere, da flybilletterne til bl.a. førnævnte destinationer styrtdykker i pris for tiden. Ikke desto mindre giver det også ro i maven for mange at booke fly & hotel på samme tid.

En af de bedste måder at finde en billig pakkerejse er ved at bruge et af de mange tilbuds-sites, der er dukket op de seneste år.

Her kan du købe pakkerejser

Jeg kan anbefale at søge efter din ønskede destination hos Expedia, der også tilbyder sammensatte pakkerejser.

Jeg har herunder lavet et par links, der går direkte til den rette side hos Expedia:

Hvis du gerne vil booke en klassisk pakkerejse hos et rejsebureau, så anbefaler jeg Escapeaway.dk.

Dér er hotellerne altid helt i top.

Afbudsrejser – billig ferie med kort varsel

pool lejlighed
Billede fra en tur til Toscana – læs om ferieboligen her.

Først og fremmest; når man vil på afbudsrejse er der både gode og mindre gode tidspunkter at tage afsted på. Det siger sig selv, at det i juli måned, hvor skolerne har sommerferie, er dyrest at rejse sydpå.

Jeg har dog noteret mig, at der er tidspunkter rundt om, hvor priserne på afbudsrejser falder betragteligt:

  • De sidste 2 uger af juni. Lige før alle får ferie, er det de færreste, der tager på ferie. Derfor skruer rejseselskaberne priserne helt i bund og lokker dermed folk afsted, så de undgår tomme fly og hoteller.
  • Fra cirka 5. august til midten af september. Her er det fortsat rigtig varmt på de velkendte feriedestinationer (Kreta, Mallorca, Tyrkiet etc.), men industriferien er også slut og børnene er tilbage i skolerne. Dette medfører, at priserne på ‘solrejser’ styrtdykker og man kan komme afsted for helt ned til 1000,- inkl. flybilletter & hotel.
  • Slutningen af januar. Et lidt utraditionelt tidspunkt, men ikke desto mindre også et tidspunkt, hvor destinationer som Egypten og De Kanariske Øer hitter blandt danskere, der har fået nok af den lange vintertid. Vi er ikke helt nede på ‘sommerpriser’, men for omkring 2000,- er det ofte muligt at komme ned til +25 graders varme.

Bestilling af afbudsrejser

Afbudsrejser fra rejsebureauer

De klassiske rejsebureauer har altid masser af afbudsrejser og billige ferier i udbud. Derfor er de nok det bedste sted at få overblikket, hvis man her og nu gerne vil afsted på en billig ferie.

Det handler om at have is i maven og vente til et par dage før man gerne vil købe sin afbudsrejse – så får man som oftest den bedste pris, men kan så også ende i den ærgerlige situation, at rejsen bliver udsolgt.

Jeg vil fremhæve Expedia, som jeg er blevet ganske glad for. Expedia er nemlig ikke kun for bestilling af billige flybilletter – de har også tilknyttet en særlig afdeling for netop afbudsrejser.

Det betyder, at man nemt og hurtigt kan få et overblik over, hvilke afbudsrejser, der er tilgængelige på den dato, hvor man gerne vil rejse.

Ved du f.eks. at du på næste tirsdag har tid til at tage på en billig ferie? Så skal du bare indtaste disse oplysninger hos Expedia og så bliver du præsenteret for de destinationer, der er at booke. Du har så mulighed for at sortere i mulighederne efter f.eks. pris og nemt få et overblik over, hvor du får den billigste afbudsrejse.

Jeg har lavet et særligt link, der fører direkte til Expedias sektion for afbudsrejser: søg efter afbudsrejser hos Expedia her.

Kun for sjov:

Jeg er vokset op i 90’erne. Dengang internettet var nyt og tekst tv var et stort hit. Derfor har jeg været vant til, at mine forældre tjekkede efter billige afbudsrejser på tekst tv. Denne last har jeg taget med mig, men jeg synes faktisk, at man får et rigtig godt overblik over udbudet af rejser på tekst tv. Jeg klarer den dog online – ved bl.a. at tjekke TV2’s TTV side 523.

Det er lidt gammeldags og man kan heller ikke bestille gennem tekst tv, men jeg synes nu det er hyggeligt lige at tjekke udvalget af afbudsrejser fra Spies på TTV. Den slags kan man naturligvis også klare direkte på de forskellige rejseselskabers hjemmesider.

Når jeg lige tænker mig om, er det nok mig, der for en gangs skyld er gammeldags og nostalgisk, når jeg tjekker tekst tv. Det er jo altså, ligesom med det meste andet her i livet, lettere at tjekke online.

Alternativt kan du gå direkte til kilden og booke afbudsrejsen hos f.eks. Spies, Star Tour eller andre kendte rejsebureaer.

Har du et godt tip til, hvordan man finder en billig rejse, så del det endelig med os andre i en kommentar her 🙂

  • Hotels.com er min foretrukne hotel-booking portal med gode tilbud i hele verden
  • Get Your Guide er en portal, hvor du kan booke billetter til seværdigheder, udflugter på rejsemål og diverse transportbilletter
  • Omio er den bedste side til at finde billige tog- og busbilletter i hele Europa.
  • Rentalcars.com er det bedste sted at få overblik over priser på lejebiler