Vinsmagning i København – Her er de 6 bedste steder at smage lækre druer🍷

vinsmagning

Vil du gerne blive klogere på vin, druesorter og sammensætning af vin og mad, så er en vinsmagning i København en virkelig god, velsmagende og lærerig oplevelse. Det er en rigtig god aktivitet til herreaftenen, venindeturen eller som gave til de gamle på deres bryllupsdag. 

Der findes en del gode steder i og omkring København, der tilbyder vinsmagning.

Jeg har herunder samlet en god håndfuld af de bedste steder herunder med en lille beskrivelse – så er det nemt at vælge dén vinsmagning, der passer bedst til dit behov, uanset om du er mest til italiensk vinsmagning i København, vinsmagning med mad eller besøg på en vingård.

Alle steder på denne liste over vinsmagninger i København kan enten bookes til dig selv eller som gavekort.

1. Vinsmagning hos Kjær Sommerfeldt

vinsmagning kjær sommerfeldt kbh

Info:

 • Pris: fra 399 kr. pr. person
 • Lokation: København K
 • Varighed: 1,5 – 2 timer

Vinsmagningen hos Kjær Sommerfeldt er en meget anmelderrost oplevelse, hvor du smager på 6-7 forskellige vine, lærer hvordan man bedst smager på vin og hører om vinens historie og de forskellige druesorter. Alt i alt en rigtig fin vinsmagning – både til nybegyndere og lettere vinkendere.

Hør, hvorfor det har betydning, hvilken drue du vælger, og hvad der gør en dyr vin bedre end supermarkedets billige alternativ.

Værten er en rigtig vinkender og anmeldes også positivt for sin underholdende side – så her er du sikret en god dag!

Book Vinsmagning hos Kjær Sommerfeldt her.

2. Vinsmagning og tapas hos Sydhavnens Vinbar

vinsmagning sydhavnen

Info:

 • Pris: fra 395 kr. pr. person
 • Lokation: København SV
 • Varighed: 2 timer

Det er lækkert at nyde et glas vin eller 4 til en vinsmagning, men at kombinere det med mad gør kun oplevelsen endnu bedre – og det er lige præcis, hvad de gør hos Sydhavnens Vinbar.

sydhavnens vinbar
Der er hyggelig stemning både inden- og udendørs på Sydhavnens Vinbar.

Her er der vinsmagning af 4 årstidsbestemte vine og lækker tapas bestående af charcuteri med økologisk brød med olie og kulfilteret vand.

Sydhavnen er kendt for at være den rest, der er tilbage, af “det gamle København”, og charmen er da også i behold endnu. Det er dermed den perfekte lokation til både vinsmagning og andre kulinariske og kulturelle oplevelser.

Book Vinsmagning og tapas hos Sydhavnens Vinbar her.

3. Vin- og ostesmagning hos O.M. Nielsen

vinsmagning østerbro

Info:

 • Pris: fra 495 kr. pr. person
 • Lokation: København Ø
 • Varighed: 2 timer

Vin og ost går hånd i hånd, og derfor er det også oplagt at kombinere vin- og ostesmagning. Hos O.M. Nielsen smager du på hele 6 vine, der er tilpasset samme antal oste. Dertil serveres brød og smør.

Du bliver introduceret til de forskellige vine og oste, og du lærer, hvordan vine og oste bør sammensættes. I bund og grund gælder det nemlig om at finde vin og ost, der komplimenterer hinanden og fremhæver de gode ting, de hver især har at byde på – frem for at den enes smag overdøver den anden.

Udover en masse vigtig læring om vin og ost, som du kan tage med dig hjem i eget spisekøkken og brillere med ved middage fremadrettet, er der naturligvis god mulighed for at smage på lækkerierne, og dermed er oplevelsen en kulinarisk oplevelse snarere end bare en vinsmagning.

Book Vin- og ostesmagning hos O.M. Nielsen her.

4. Oplev en dansk vingård hos Nordlund

dansk vingård

Info:

 • Pris: fra 225 kr. pr. person
 • Lokation: Hvidovre
 • Varighed: 1,5 timer

Tager du turen til Hvidovre – kun 10 km fra Rådhuspladsen – får du virkelig noget for pengene. Her får du mulighed for at opleve en dansk økologisk vingård med rundvisning i både marker og produktion, inden du smager på 3 af gårdens egne vine.

vinbonden hvidovre
Hvis du er heldig møder du også vinbondens firbenede ven på vingården i Hvidovre 😀

Det hele er krydret med snacks og gode historier om både Nordlund og vinproduktionen af vinbonden selv. Mere autentisk bliver det ikke.

Oplevelsen får 5 ud af 5 stjerner, og det er der absolut ikke noget at sige til. Vinbonden roses for sin sprudlende entusiasme, og vinen for dens smag – og så er prisen meget overkommelig.

Book Oplev en dansk vingård hos Nordlund her.

5. Vinsmagning med tema hos Restaurant Møntergade

Info:

 • Pris: Afhænger af arrangement
 • Lokation: København K
 • Varighed: Afhænger af arrangementet

Hos Restaurant Møntergade i København serveres der lækker mad i brasseriet, men med jævne mellemrum afholdes der også eksklusive vinsmagninger med vin fra lokale samarbejdspartnere.

Ofte vil vinsmagningerne have et særligt tema, som vinen drejer sig om, og som arrangøren går i dybden med. Er du lidt af en vin-nørd, er dette nok lige et arrangement for dig.

Vinsmagningerne er særligt tiltænkt grupper såsom vinklubber, der henvender sig, og så tilpasses arrangementet efter ønsker og behov. Sidder du og forsøger at planlægge næste temaaften i herreklubben, er dette altså et godt bud.

Læs også: guiden til de bedste seværdigheder og oplevelser i København.

6. Vinsmagning for grupper hos Restaurant Terroiristen


Info:

 • Pris: Afhænger af arrangement
 • Lokation: København N
 • Varighed: Afhænger af arrangementet

Terroiristen på Nørrebro serverer god mad og lige så god vin. Her kan du henvende dig, hvis du er en del af en privat gruppe, for eksempel en vinklub, en herreklub eller et fødselsdagsselskab, men også med ønske om et firmaarrangement.

Både varighed og indhold kan tilpasses den enkelte gruppe, og prisen varierer herefter. Dog anbefales det, at gruppen er på mellem 8 og 22 personer, og at der besluttes et tema for smagningen på forhånd; det kan for eksempel være smagning af italiensk vin.

Læs mere her.

Hvordan foregår en vinsmagning?

Som regel kan du ud fra beskrivelsen få et indtryk af, hvad vinsmagningerne hver især indeholder. Nogle er udelukkende vinsmagninger, mens andre er kombineret med ostesmagning, mad eller besøg på en vingård.

Det ene er ikke nødvendigvis bedre end det andet, da oplevelserne er forskellige og kan forskellige ting. Derfor bør du vælge vinsmagning ud fra ønsker og præferencer og læse om de forskellige muligheder, inden du vælger.

Essensen af en vinsmagning er naturligvis at smage på vin. Her må du ikke forvente fyldte glas, men begrænsede mængder. Det handler ikke om at drikke vin, men om at smage på og vurdere vin. Du lærer teknikkerne til at dufte til og smage på vinen på den rigtige måde, og typisk får du også både fortællinger om vinsorter og vinproduktion med i bagagen.

Overvej en vinsmagning inden en bytur

I stedet for at sidde derhjemme og bælde rosé inden byturen, er det oplagt at krydre tilværelsen en smule med en vinsmagning, uanset om det er veninderne eller gutterne, der skal med en tur i byen. I kan kombinere god vin med mad og komme i en festlig stemning, samtidig med at I får en god oplevelse at se tilbage på.

Netop derfor er et gavekort til vinsmagning også en rigtig god gaveidé; både til vinentusiasten, men også til veninden, der bare godt kan lide god vin og lækker ost.

Se også de store guides til hhv. ølsmagning og ginsmagning i København.

Giv vinsmagning i gave

Spørger du mig, er vinsmagning den perfekte gave – men jeg er også en sucker for god vin. En vinsmagning er gaven til manden, der har alt, og kvinden, der intet ønsker sig. De fleste, der kan lide en god flaske vin, vil hygge sig med en vinsmagning, hvor horisonterne udvides, og teknikkerne finpudses.

Et gavekort til vinsmagning kan bruges til fødselsdagsgave, jubilæumsgave, bryllupsgave og julegave, men da priserne på mange af smagningerne er meget overkommelige, er det også en fortrinlig værtindegave.

Sørg for altid at give en smagning til 2 personer, så modtageren ikke skal afsted alene.

Skal der kræses lidt ekstra om gavemodtageren, kan du kombinere vinsmagningen med et spaophold i København – hvis I er friske på en kort togtur nordpå, så kan jeg i den grad anbefale Kurhotel Skodsborg.

God fornøjelse med vinsmagningen i København.

 • Booking.com er min foretrukne hotel-booking portal med gode tilbud i hele verden
 • Get Your Guide er en portal, hvor du kan booke billetter til seværdigheder, udflugter på rejsemål og diverse transportbilletter
 • Omio er den bedste side til at finde billige tog- og busbilletter i hele Europa.
 • Rentalcars.com er det bedste sted at få overblik over priser på lejebiler