Ginsmagning i København – de 5 bedste steder at smage lækker gin

gin

Der er efterhånden en del steder i hovedstadsområdet, der tilbyder arrangementer med fokus på gin. Herunder har jeg samlet 5 af de bedste steder at opleve ginsmagning i København

Gin er kun blevet mere populær med tiden og sælges i dag hos alle serveringssteder med respekt for sig selv. Ligesom med vin er der dog enorm forskel på smage og kvaliteter, og derfor kan det være en god idé at forkæle sig selv eller en anden gin-entusiast med en ginsmagning for at lære lidt mere om den lækre drik.

1. Ginsmagning & Tapas hos Two Socks Christianshavn

ginsmagning københavn christianshavn

Info:

 • Pris: fra 425 kr. pr. person
 • Lokation: Christianshavn
 • Varighed: 2 timer

Gin kan naturligvis være lækkert nok i sig selv, men lidt mad til skader bestemt ikke på oplevelsen. Hos Two Socks i Christianshavn får du ginsmagning af 1 ren gin og 3 x gin og tonic i forskellige varianter.

Til hele herligheden serveres en let tapasanretning – og dét er en rigtig god kombi. Anretningen består af brød, pålæg og ost. Hertil kommer sjove anekdoter og læring om både gin og kombien med tonic.

Den charmerende bar med møbler i rustikt træ har den helt rigtige stemning til en hyggelig aften med fokus på god gin og godt samvær. Baren er beliggende på hjørnet af Sankt Annæ Gade og Wildersgade og har dermed en meget central beliggenhed, som er nem at komme til og fra.

Book Ginsmagning & Tapas hos Two Socks Christianshavn her.

2. Ginsmagning & Tapas hos Two Socks Halmtorvet i København

ginsmagning vesterbro

Info:

 • Pris: fra 425 kr. pr. person
 • Lokation: Halmtorvet
 • Varighed: 2 timer

Også på Halmtorvet har Two Socks en bar, der tilbyder en lækker ginsmagning. Her får du 1 x ren gin og 3 forskellige gin og tonic, hvilket giver mulighed for at smage ginen i forskellige konstellationer – og virkelig få en forståelse for de smage og nuancer, gin kan byde ind med.

Til ginsmagningen serveres en let tapasanretning i form af ost, brød og charcuteri. Anretningen stiller den lille sult og komplimenterer ginen på fineste vis.

Det hele er smedet sammen af en hyggeligt stemning i den rustikke og charmerende bar og et dygtigt personale, der kan fortælle gode historier om ginens historie, men som også har god forstand på smagssammensætninger og nuancer.

Book Ginsmagning & Tapas hos Two Socks Halmtorvet i København her.

Overvej også at tage på en københavnsk byvandring, når du er på Vesterbro. Kvarteret byder på ekstremt mange gode historier, der bedst fortælles af de lokale.

3. Ginsmagning hos Copenhagen Distillery

copenhagen distillery

Info:

 • Pris: fra 349 kr. pr. person
 • Lokation: København S
 • Varighed: 2 timer

Det er lækkert at smage på gin, men er du rigtig gin-entusiast, er det også interessant at opleve, hvordan gin bliver fremstillet. Og begge dele kan du hos Copenhagen Distillery. Her får du først en velkomstdrik, herefter en rundvisning på destilleriet, og så mulighed for at smage hele 5 produkter.

Copenhagen Distillery er ikke en helt almindelig ginproduktion. Her satses der på det innovative og nytænkende, og der arbejdes konstant på nye smage og flaskedesigns, så produkterne konstant er firstmovers, og så der er gin for alle på markedet. Ifølge Copenhagen Distillery skal gin være en oplevelse – hver gang glasset løftes mod munden.

Er der stemning for det, er I desuden velkommen til at blive hængende i cocktailbaren efterfølgende for at forlænge den gode oplevelse.

Hos Copenhagen Distillery kan du også fremstille din egen gin – se dén mulighed lidt længere nede ad siden.

Book Ginsmagning hos Copenhagen Distillery her.

4. Ginsmagning & Tapas hos Two Socks Studiestræde i København

gin kbh indre by

Info:

 • Pris: fra fra 425 kr. pr. person
 • Lokation: København
 • Varighed: 2 timer

I “Pisserenden” i Indre by i København kan du få en lærerig, smagsrig og autentisk oplevelse hos Two Socks, der med sin rustikke indretning og velsmagende gin og tapas sætter rammerne for en god aften.

Udover lærerig information om smage, nuancer og ginens historie, bydes der på en lettere tapasanretning og hele 4  x gin, hvoraf én er ren gin og de øvrige er forskellige former for gin og tonic. Smag, hvad god gin er – og nyd det med lækker mad i form af brød, ost og pølser.

Her er du sikret en god gin-oplevelse, og det er oplagt at nyde en ginsmagning her, inden turen går videre ud i det københavnske natteliv.

Book Ginsmagning & Tapas hos Two Socks Studiestræde i København her.

Er du mere til vin? Se guiden til de bedste vinsmagninger i København.

5. Lav din egen gin hos Copenhagen Distillery

copenhagen gin

Info:

 • Pris: fra 549 kr. pr. person
 • Lokation: København S
 • Varighed: 2 timer

En ginsmagning er en lækker oplevelse i sig selv, men du kan også tage den skridtet videre og fremstille din egen gin i stedet (eller i kombination). Dét er en oplevelse udover det sædvanlige.

Først lærer du om gin; om smage og sammensætninger, og hører om historien og udviklingen. Derefter får du lov at eksperimentere med udvælgelse af krydderier og urter til din helt egen gin, som du også laver din egen etikette til. Det er vitterligt den perfekte gave til gin-entusiasten – og den kan eventuelt kombineres med en ginsmagning samme sted forinden.

Efter du har produceret din egen gin med præcis de smage, du foretrækker, kan du fortsætte udforskning og nydelse i cocktailbaren – og på den måde forlænge en god oplevelse.

Book Lav din egen gin hos Copenhagen Distillery her.

Fordele ved at drikke gin

Gin har tidligere været lidt af en underdog med sin bismag af fyrrenåle, som kun de færreste brød sig om. I dag er der dog gået helt sport i den klassiske gin i uendelige smagsvarianter – og nye gin-barer popper op i København og resten af verdens storbyer.

Udover, at gin smager helt fortrinligt, er der faktisk ret mange fordele ved at nyde et glas i ny og næ. Det er nemlig ved at være almindeligt kendt, at gin – i begrænsede mængder naturligvis – forbedrer blodomløbet, stimulere nyrefunktionen, er vanddrivende og virker udrensende.

Der er altså ingen undskyldning for ikke at forkæle sig selv med lidt god gin i ny og næ. Ligesom med vin er forskerne dog ikke enige om fordelene ved gin, og uanset gælder det kun ved begrænsede mængder. Derfor er det en ekstra god idé at vælge kvalitet over kvantitet, når det kommer til gin.

Med en ginsmagning lærer du at vurdere gin og navigere i de mange forskellige typer og smage, så du kan vælge det bedste af det bedste.

Ginsmagning for 2 eller flere

En ginsmagning er en sjov aktivitet, som er perfekt at give til vennen, broren eller kæresten i gave – men det er også en fantastisk social aktivitet for herreklubben eller venindegruppen. Udover at lære om og smage på gin, er det også en oplagt start på en god tur i byen.

Mange af gin-barerne, hvor ginsmagningerne finder sted, ligger lige i hjertet af København – og det kunne dermed ikke være nemmere at fortsætte turen efterfølgende; ligesom flere af stederne selv byder på muligheden for en festlig aften i cocktailbaren.

Er du mere til ølsmagning? Så har jeg også lavet en guide til de bedste ølsmagninger i København.

 • Hotels.com er min foretrukne hotel-booking portal med gode tilbud i hele verden
 • Get Your Guide er en portal, hvor du kan booke billetter til seværdigheder, udflugter på rejsemål og diverse transportbilletter
 • Omio er den bedste side til at finde billige tog- og busbilletter i hele Europa.
 • Rentalcars.com er det bedste sted at få overblik over priser på lejebiler