Ølsmagning i København – de 10 bedste steder at smage øl i KBH 🍻

Leder du efter det bedste sted at tage på ølsmagning i København? Her deler jeg 10 gode ølbarer og bryghuse.

ølsmagning københavn

Du behøver ikke at tage udenlands for at få gode oplevelser. Danmark – og i særdeleshed København har masser at byde på. Udover god mad og kulturelle og historiske oplevelser, byder København også på et væld af muligheder for at smage god øl.

En ølsmagning i København kan være selvforkælelse, men er også en fortrinlig gave. Det er en god måde at bruge tid sammen med venner eller familiemedlemmer – og så er det en meget budgetvenlig oplevelse.

Priserne starter fra omkring 200 kr. pr. person, så alle kan være med.

Jeg har her fundet en god samling af steder, så du har det bedste grundlag for at finde den bedste ølsmagning i København.

1. Taphouse i København K

taphouse ølsmagning

Info:

 • Pris: fra 195 kr. pr. person
 • Sted: København K
 • Varighed: 1,5 time
 • Se mere info her

Hos Taphouse i København kan du få én på opleveren med 1,5 times ølsmagning og fortællinger om brygning, øltyper og ølhistorie. Med i oplevelsen hører smagsprøver på 5 øl af 12 cl – og mulighed for at tilkøbe en masser lækker øl i baren efterfølgende.

Taphouse kan bryste sig af at have Europas største udvalg af fadøl. Faktisk tæller udvalget hele 61 forskellige øl, herunder blandt andet stout, saison og ale.

Ølsmagning hos Taphouse har udelukkende gode anmeldelser, og du er dermed sikret en øloplevelse ud over det sædvanlige. Her får du også mulighed for at smage øl, du højst sandsynligt aldrig har smagt før.

Taphouse roses også for det dygtige personale, der gør meget ud af, at ølsmagningen skal blive en god oplevelse, og som desuden er eksperter på området og kan besvare alle tænkelige spørgsmål omkring øl og brygning.

Book online til dig selv eller som gave her.

2. Fermentoren på Vesterbro

Fermentoren er en af Københavns bedste ølbarer og måske et sted, der går lidt under radaren. Man skal nemlig kende stedet for at slå vejen forbi her på hjørnet af Halmtorvet og Skelbækgade på Vesterbro – lige udenfor Kødbyen.

Fermentoren er en af de barer jeg og mine venner selv tager på, når vi gerne vil have en decideret god øl og hygge på de mange udendørs bænke, hvor der om vinteren er varmelamper, så man altid kan holde varmen.

Ølsmagning hos Fermentoren på Vesterbro koster 299 kroner for 2 personer, hvor man får 5 forskellige smageglas pr person og også en lille snack.

Det er dog vigtigt at fortælle, at der ikke er ølsmagninger her om fredagen – formentlig fordi det altså er en rigtig populær bar og de nok ikke tjener de helt store penge på de her ølsmagninger.

Køb ølsmagning hos Fermentoren her (kan også gives som gavekort).

3. Mikkeller Baghaven

ølsmagning mikkeller kbh

Info:

 • Pris: fra 300 kr. pr. person
 • Sted: Refshaleøen
 • Varighed: 2 timer
 • Se mere info her

Er du til anderledes øl, er ølsmagningen hos Mikkeller Baghaven et virkelig godt valg. Her bliver der nemlig produceret “Wild Ales” og Danish Shipyard Ale”, som er belgiske klassikere med et dansk touch i form af danske råvarer såsom lokalproducerede kirsebær.

Disse typer af øl adskiller sig fra traditionel øl ved at indgå i blandede fermenteringsprocesser. I praksis betyder det øl, hvis smag læner sig op ad vin og champagne.

I ølsmagningen er der inkluderet 5 smagsprøver af 10 cl på vinøse og syrlige øl. Derudover får du fortællingen bag det imponerende bryggeri og en rundvisning, hvor du blandt andet får mulighed for at opleve de store egetræsfade, hvori øllet udvikles.

Ved køb skal du være opmærksom på, at Mikkeller Baghaven udelukkende tilbyder ølsmagning om torsdagen. Kommer du langvejs fra, kan det derfor være en fordel med en overnatning.

Book online til dig selv eller som gave her.

Husk også at besøge Reffen madmarkedet, der ligger lige ved siden af Mikkeller på Refshaleøen.

4. Ølsmagning hos Nørrebro Bryghus

Nørrebro Bryghus er et af de mest populære københavnske bryghuse og med beliggenheden på Nørrebro giver det rigtig god mening at starte en festlig dag eller aften med en ølsmagning på bryghuset i Ryesgade.

Nørrebro Bryghus er et økologisk mikrobryggeri, der blev startet af Anders Kissmeyer som du nok kender, hvis du er fan af dansk craft beer – han har nemlig også et andet ølmærke, der blot bærer hans efternavn, Kissmeyer.

Nørrebro Bryghus er et virkelig hyggeligt sted, hvor de også serverer rigtig god mad i restauranten, så hvis du leder efter et spændende sted med masser af gode øl og hvor man også kan spise, så er det et glimrende valg.

Køb ølsmagning for 2 personer på Nørrebro Bryghus her.

5. People Like Us

ølsmagning people like us

Info:

 • Pris: fra 200 kr. pr. person
 • Sted: København S (Amager)
 • Varighed: 2 timer
 • Se mere info her

For en ganske fornuftig sum penge får du mulighed for at smage på 6 lækre specialøl fra People Like Us mikrobryggeri der spænder bredt over typer og smagsnuancer. Du får også mulighed for at handle deres øl med rabat efterfølgende.

Udover at smage god øl, får du et indblik i, hvordan man skaber et bryggeri med fokus på social bæredygtighed, og hvordan man får succes – både profitabelt og menneskeligt – når langt størstedelen af medarbejderne har en diagnose.

Ved at vælge en ølsmagning hos People Like Us, støtter du nemlig samtidig et socialt projekt.

Bryggeriet er startet af to brødre, der ønskede at kombinere muligheden for at brygge god øl med muligheden for at skabe en god arbejdsplads for folk med diagnoser – og 85% af bryggeriets medarbejdere har netop dét.

Book online eller giv ølsmagning gavekort her.

Hvis du gerne vil besøge People Like Us på Nørrebro (uden en decideret ølsmagning), så har de også en bar på Jagtvej, der i den grad kan anbefales.

6. Ølsnedkeren på Nørrebro

ølsnedkeren smagning

Info:

 • Pris: fra 249 kr. pr. person
 • Sted: København N (Nørrebro)
 • Varighed: 2 timer
 • Se mere info her

Er der ikke penge til at rejse ud i verden, må verden jo komme til dig. Og det er præcis dét, der sker hos Ølsnedkeren, der med inspiration i andre lande og kulturer konstant brygger ny og spændende øl.

For en meget overkommelig pris får du smagsprøver af 12 cl på hele 7 forskellige øl, der er inspireret af ølteknikker fra mange forskellige steder i verden.

Kan du godt lide at udfordre dig selv smagsmæssigt, er Ølsnedkeren et rigtig godt sted at gå hen. Øllet i hanerne bliver nemlig jævnligt udskiftet med nye og spændende varianter – faktisk brygges der nye typer af øl hele 2 gange om ugen!

Er du typen, der godt kan lide at samles med gutterne eller tage din gamle far under armen for at smage på god øl med jævne mellemrum, er det oplagt at vende tilbage til Ølsnedkeren igen og igen.

Her bliver du ikke skuffet, for det er altid nye øl, du bliver præsenteret for – og både teknikker og smage er med inspiration fra andre dele af verden.

Leder du efter ølsmagning i nærheden af Nørrebro, er Ølsnedkeren et oplagt valg.

Book online til dig selv eller som gave her.

Lige rundt om hjørnet finder du i øvrigt flere glimrende ølbarer – bl.a. Himmeriget og Kølsters Tolv Haner samt den Berliner-inspirerede Tjili Pop, hvor sidstnævnte mest er for et yngre publikum og uden det helt store udvalg af fadøl, men de har alligevel mange sjove øl i køleskabet.

7. Ugly Duck ølsmagning hos Tribeca

ølsmagning tribeca københavn

Info:

 • Pris: fra 229 kr. pr. person
 • Sted: København NV
 • Varighed: 2 timer
 • Se mere info her

På 2 hyggelige timer, bliver du budt på smagsprøver på hele 8 forskellige øl – og dertil bliver der serveret vand og snacks.

Tribeca beviser, at øl ikke bare er øl. Øl er en rejse i smag, og udvalget består af øl i alle nuancer med mange forskellige smage og strukturer.

Vil du gerne kombinere ølsmagning med mad, er Tribeca det helt rigtige valg. Her får du ikke kun et stort udvalg af rigtig god øl – du får også pizza i særklasse, og dét er en rigtig god kombi!

Faktisk kalder de sig “Beer and Pizza lab”; netop fordi der konstant eksperimenteres med smage på både Ugly Duck Brewing øl og pizza. Med ølsmagning og mad fra Tribeca er du sikker på at få en smagsoplevelse ud over det sædvanlige.

Book til dig selv eller som gave her.

Igen kan jeg som gamle borger i Nordvest anbefale at slå vejen forbi de nærliggende barer Flying Couch Brewing, Åbenbar og også gode, gamle Lygtens Kro, hvor sidstnævnte er den mindst prætentiøse af de tre 😀

8. Dispensary på Nørrebro

Info:

Hvis du gik i byen på Nørrebro i 2010’erne, så kender du allerede Dispensary. Eller i hvert fald deres lokaler – det er nemlig her det legendariske Drone i sin tid havde lokaler.

Jeg var selv stamgæst på Drone i weekenderne og har mange gode minder derfra, så det var lidt grænseoverskridende at gå ind på Dispensary første gang. Ville den her nye øl og whisky bar være helt malplaceret i de legendariske lokaler på Nørrebrogade?

Det kom jeg dog hurtigt over – for Dispensary Whisky & Beer er nemlig en virkelig fed craft beer bar på Nørrebro!

Derfor kan jeg i den grad både anbefale at komme forbi og få en øl – eller bestille en ølsmagning, hvor man for 299,- pr person får 5 forskellige øl og snacks serveret.

De er også eksperter i whisky, så man kan også booke whiskysmagning her.

Se mere om mulighederne og køb her.

9. Beerwalk i København

Info:

 • Pris: fra 300 kr. pr. person
 • Sted: København S (Amager)
 • Varighed: 3 timer
 • Se mere info her

Én ting er at sidde på en bar og bælde sig igennem forskellige typer af øl – noget helt andet er at kombinere ølsmagning og byvandring. At det hele så også støtter et socialt projekt er jo bestemt ingen ulempe.

Det er People Like Us-bryggeriet, der står bag det geniale koncept, hvor du kommer ud på en 5 kilometers byvandring fra Amager over Christiania og videre til Nyhavn og Christianshavn, inden I igen er retur ved bryggeriet, hvor der venter en smagning af 6 forskellige øl.

Kombinationen af at få frisk luft og historisk viden om lokalområdet, for bagefter at smage på lækker specialøl kan virkelig noget – og er en oplagt gaveidé!

Book til dig selv eller som gave her.

Overvej også en decideret kulinarisk tur i København, hvor der både er mad og øl på programmet:

 

10. Guidet øltur på Vesterbro

ølsmagning med guide kbh

Info:

Du kender måske pubcrawl fra en tur til London, og her får du den danske version; en kombineret ølhistorisk byvandring med stop på 3 barer, hvor du får serveret en øl hvert sted.

Hele oplevelsen varetages af lokale ildsjæle, der gerne vil fortælle historien om Vesterbro, der engang var den hårde bydel, men som nu rummer meget mere end fortidens skeletter – blandt andet rigtig god øl.

Turen varer 3 timer, og I gør blandt andet holdt hos Mikkeller, der står bag nogle af de mest anmelderroste øl, men også nyere og mere hippe steder, der serverer nogle af de lokale mikrobryggeriers øl.

En guidet øltur på Vesterbro er en oplagt gaveidé til én, du gerne vil bruge en hyggelig og lærerig stund sammen med.

Book til dig selv eller som gave her.

Giv ølsmagning i gave 🎁

rejsekris øl
Her på Rejsekris.dk elsker vi øl – både i København og på rejser 😀

Ølsmagning er gaven til manden, der har alt, siges der. Og de fleste mænd nyder da også gerne en god øl, men jeg kender efterhånden rigtig mange kvinder, der gerne følger trop. Måske fordi øl ikke længere bare er øl, men en eksplosiv smagsoplevelse.

Du kan købe ølsmagning gavekort for 2 personer til kun 299 kr her.

Ølsmagning er altså både til mænd og kvinder, og hos de fleste vil en oplevelsesgave altid falde i god jord – især hvis den inkluderer selskab.

I guiden her kan du finde en ølsmagning deal, der kan lidt af hvert; ølsmagning med traditionel øl, ølsmagning med specialøl og ølsmagning med byvandring.

Det vil også sige, at uanset om du leder efter en gave til din ølglade kammerat, far eller søster, så kan du formentlig finde en variant, der passer til lejligheden.

Tjek også de andre smagningsguides: vinsmagning i København & ginsmagning i København.

Giv altid til 2 personer 🕺🏻🕺🏻

Et godt tip er enten at give en ølsmagning som et gavekort, hvor der står, at I skal afsted sammen, eller alternativt at give en ølsmagning til to personer, så modtageren selv kan bestemme, hvem der skal med.

Førstnævnte er en god idé, hvis gaven er til en nær relation, og sidstnævnte er måske at foretrække, hvis relationen ikke er så tæt.

De færreste vil være friske på at tage afsted til en ølsmagning helt alene, så en sådan gave vil formentlig bare ligge i skuffen – og det er synd.

Kombinér ølsmagning med mad eller ophold 🏨

Kommer du langvejs fra, eller må oplevelsen gerne vare lidt længere, kan du med fordel kombinere ølsmagning med enten et ophold, mad eller begge dele.

Ønsker du at kombinere ølsmagningen med et ophold, kan du finde hotelanbefalinger i guiden til hvor man skal bo i København eller se guiden til spaophold i København & Sjælland. Dér kan jeg i den grad anbefale Kurhotel Skodsborg.

Vil du kombinere ølsmagning med mad, kan du tage et kig på min anbefaling af smørrebrød i København eller den generelle guide til seværdigheder og oplevelser i KBH, hvor jeg også nævner flere kulinariske oplevelser i hovedstaden.

Jeg håber, du kunne bruge denne guide til de bedste ølsmagninger i København og nu enten har booket dig ind til en smagning eller har købt gavekort til en glad modtager.

Ofte stillede spørgsmål:

Hvad koster ølsmagning i København?

Prisen for ølsmagning i København ligger typisk på 200-300 kroner, men det billigste sted i denne guide står til 195 kr pr person, der giver 6 øl á 12 cl hver.

Hvor gammel skal man være til ølsmagning?

Du skal naturligvis være 18 år, da det er ulovligt at servere alkohol til mindreårige under 18 i Danmark – også til ølsmagninger.

 • Hotels.com er min foretrukne hotel-booking portal med gode tilbud i hele verden
 • Get Your Guide er en portal, hvor du kan booke billetter til seværdigheder, udflugter på rejsemål og diverse transportbilletter
 • Omio er den bedste side til at finde billige tog- og busbilletter i hele Europa.
 • Rentalcars.com er det bedste sted at få overblik over priser på lejebiler