Du behøver ikke at tage udenlands for at få gode oplevelser. Danmark – og i særdeleshed København har masser at byde på. Udover god mad og kulturelle og historiske oplevelser, byder København også på et væld af muligheder for at smage god øl.

En ølsmagning i København kan være selvforkælelse, men er også en fortrinlig gave. Det er en god måde at bruge tid sammen med venner eller familiemedlemmer – og så er det en meget budgetvenlig oplevelse.

Priserne starter fra omkring 200 kr. pr. person, så alle kan være med.

Jeg har her fundet en god samling af steder, så du har det bedste grundlag for at finde den bedste ølsmagning i København.

1. Ølsmagning hos Taphouse i København K

taphouse ølsmagning

Info:

 • Pris: fra 195 kr. pr. person
 • Sted: København K
 • Varighed: 1,5 time
 • Se mere info her

Hos Taphouse i København kan du få én på opleveren med 1,5 times ølsmagning og fortællinger om brygning, øltyper og ølhistorie. Med i oplevelsen hører smagsprøver på 5 øl af 12 cl – og mulighed for at tilkøbe en masser lækker øl i baren efterfølgende.

Taphouse kan bryste sig af at have Europas største udvalg af fadøl. Faktisk tæller udvalget hele 61 forskellige øl, herunder blandt andet stout, saison og ale.

Ølsmagning hos Taphouse har udelukkende gode anmeldelser, og du er dermed sikret en øloplevelse ud over det sædvanlige. Her får du også mulighed for at smage øl, du højst sandsynligt aldrig har smagt før.

Taphouse roses også for det dygtige personale, der gør meget ud af, at ølsmagningen skal blive en god oplevelse, og som desuden er eksperter på området og kan besvare alle tænkelige spørgsmål omkring øl og brygning.

Book online til dig selv eller som gave her.

2. Ølsmagning hos Mikkeller Baghaven

ølsmagning mikkeller kbh

Info:

 • Pris: fra 300 kr. pr. person
 • Sted: Refshaleøen
 • Varighed: 2 timer
 • Se mere info her

Er du til anderledes øl, er ølsmagningen hos Mikkeller Baghaven et virkelig godt valg. Her bliver der nemlig produceret “Wild Ales” og Danish Shipyard Ale”, som er belgiske klassikere med et dansk touch i form af danske råvarer såsom lokalproducerede kirsebær.

Disse typer af øl adskiller sig fra traditionel øl ved at indgå i blandede fermenteringsprocesser. I praksis betyder det øl, hvis smag læner sig op ad vin og champagne.

I ølsmagningen er der inkluderet 5 smagsprøver af 10 cl på vinøse og syrlige øl. Derudover får du fortællingen bag det imponerende bryggeri og en rundvisning, hvor du blandt andet får mulighed for at opleve de store egetræsfade, hvori øllet udvikles.

Ved køb skal du være opmærksom på, at Mikkeller Baghaven udelukkende tilbyder ølsmagning om torsdagen. Kommer du langvejs fra, kan det derfor være en fordel med en overnatning.

Book online til dig selv eller som gave her.

Husk også at besøge Reffen madmarkedet, der ligger lige ved siden af Mikkeller på Refshaleøen.

3. Ølsmagning hos People Like Us

ølsmagning people like usInfo:

 • Pris: fra 200 kr. pr. person
 • Sted: København S (Amager)
 • Varighed: 2 timer
 • Se mere info her

For en ganske fornuftig sum penge får du mulighed for at smage på 6 lækre specialøl fra People Like Us mikrobryggeri der spænder bredt over typer og smagsnuancer. Du får også mulighed for at handle deres øl med rabat efterfølgende.

Udover at smage god øl, får du et indblik i, hvordan man skaber et bryggeri med fokus på social bæredygtighed, og hvordan man får succes – både profitabelt og menneskeligt – når langt størstedelen af medarbejderne har en diagnose.

Ved at vælge en ølsmagning hos People Like Us, støtter du nemlig samtidig et socialt projekt.

Bryggeriet er startet af to brødre, der ønskede at kombinere muligheden for at brygge god øl med muligheden for at skabe en god arbejdsplads for folk med diagnoser – og 85% af bryggeriets medarbejdere har netop dét.

Book online eller giv ølsmagning gavekort her.

Hvis du gerne vil besøge People Like Us på Nørrebro (uden en decideret ølsmagning), så har de også en bar på Jagtvej, der i den grad kan anbefales.

4. Ølsmagning hos Ølsnedkeren på Nørrebro

ølsnedkeren smagning

Info:

 • Pris: fra 249 kr. pr. person
 • Sted: København N (Nørrebro)
 • Varighed: 2 timer
 • Se mere info her

Er der ikke penge til at rejse ud i verden, må verden jo komme til dig. Og det er præcis dét, der sker hos Ølsnedkeren, der med inspiration i andre lande og kulturer konstant brygger ny og spændende øl.

For en meget overkommelig pris får du smagsprøver af 12 cl på hele 7 forskellige øl, der er inspireret af ølteknikker fra mange forskellige steder i verden.

Kan du godt lide at udfordre dig selv smagsmæssigt, er Ølsnedkeren et rigtig godt sted at gå hen. Øllet i hanerne bliver nemlig jævnligt udskiftet med nye og spændende varianter – faktisk brygges der nye typer af øl hele 2 gange om ugen!

Er du typen, der godt kan lide at samles med gutterne eller tage din gamle far under armen for at smage på god øl med jævne mellemrum, er det oplagt at vende tilbage til Ølsnedkeren igen og igen.

Her bliver du ikke skuffet, for det er altid nye øl, du bliver præsenteret for – og både teknikker og smage er med inspiration fra andre dele af verden.

Leder du efter ølsmagning i nærheden af Nørrebro, er Ølsnedkeren et oplagt valg.

Book online til dig selv eller som gave her.

Lige rundt om hjørnet finder du i øvrigt flere glimrende ølbarer – bl.a. Himmeriget og Kølsters Tolv Haner samt den Berliner-inspirerede Tjili Pop, hvor sidstnævnte mest er for et yngre publikum og uden det helt store udvalg af fadøl, men de har alligevel mange sjove øl i køleskabet.

5. Ugly Duck ølsmagning hos Tribeca

ølsmagning tribeca københavn

Info:

 • Pris: fra 229 kr. pr. person
 • Sted: København NV
 • Varighed: 2 timer
 • Se mere info her

På 2 hyggelige timer, bliver du budt på smagsprøver på hele 8 forskellige øl – og dertil bliver der serveret vand og snacks.

Tribeca beviser, at øl ikke bare er øl. Øl er en rejse i smag, og udvalget består af øl i alle nuancer med mange forskellige smage og strukturer.

Vil du gerne kombinere ølsmagning med mad, er Tribeca det helt rigtige valg. Her får du ikke kun et stort udvalg af rigtig god øl – du får også pizza i særklasse, og dét er en rigtig god kombi!

Faktisk kalder de sig “Beer and Pizza lab”; netop fordi der konstant eksperimenteres med smage på både Ugly Duck Brewing øl og pizza. Med ølsmagning og mad fra Tribeca er du sikker på at få en smagsoplevelse ud over det sædvanlige.

Book til dig selv eller som gave her.

Igen kan jeg som gamle borger i Nordvest anbefale at slå vejen forbi de nærliggende barer Flying Couch Brewing, Åbenbar og også gode, gamle Lygtens Kro, hvor sidstnævnte er den mindst prætentiøse af de tre 😀

6. Beerwalk i København

Info:

 • Pris: fra 300 kr. pr. person
 • Sted: København S (Amager)
 • Varighed: 3 timer
 • Se mere info her

Én ting er at sidde på en bar og bælde sig igennem forskellige typer af øl – noget helt andet er at kombinere ølsmagning og byvandring. At det hele så også støtter et socialt projekt er jo bestemt ingen ulempe.

Det er People Like Us-bryggeriet, der står bag det geniale koncept, hvor du kommer ud på en 5 kilometers byvandring fra Amager over Christiania og videre til Nyhavn og Christianshavn, inden I igen er retur ved bryggeriet, hvor der venter en smagning af 6 forskellige øl.

Kombinationen af at få frisk luft og historisk viden om lokalområdet, for bagefter at smage på lækker specialøl kan virkelig noget – og er en oplagt gaveidé!

Book til dig selv eller som gave her.

Overvej også en decideret kulinarisk tur i København, hvor der både er mad og øl på programmet:

7. Guidet øltur på Vesterbro

ølsmagning med guide kbh

Info:

Du kender måske pubcrawl fra en tur til London, og her får du den danske version; en kombineret ølhistorisk byvandring med stop på 3 barer, hvor du får serveret en øl hvert sted.

Hele oplevelsen varetages af lokale ildsjæle, der gerne vil fortælle historien om Vesterbro, der engang var den hårde bydel, men som nu rummer meget mere end fortidens skeletter – blandt andet rigtig god øl.

Turen varer 3 timer, og I gør blandt andet holdt hos Mikkeller, der står bag nogle af de mest anmelderroste øl, men også nyere og mere hippe steder, der serverer nogle af de lokale mikrobryggeriers øl.

En guidet øltur på Vesterbro er en oplagt gaveidé til én, du gerne vil bruge en hyggelig og lærerig stund sammen med.

Book til dig selv eller som gave her.

Giv ølsmagning i gave 🎁

rejsekris øl

Her på Rejsekris.dk elsker vi øl – både i København og på rejser 😀

Ølsmagning er gaven til manden, der har alt, siges der. Og de fleste mænd nyder da også gerne en god øl, men jeg kender efterhånden rigtig mange kvinder, der gerne følger trop. Måske fordi øl ikke længere bare er øl, men en eksplosiv smagsoplevelse.

Ølsmagning er altså både til mænd og kvinder, og hos de fleste vil en oplevelsesgave altid falde i god jord – især hvis den inkluderer selskab.

I guiden her kan du finde en ølsmagning deal, der kan lidt af hvert; ølsmagning med traditionel øl, ølsmagning med specialøl og ølsmagning med byvandring.

Det vil også sige, at uanset om du leder efter en gave til din ølglade kammerat, far eller søster, så kan du formentlig finde en variant, der passer til lejligheden.

Tjek også de andre smagningsguides: vinsmagning i København & ginsmagning i København.

Giv altid til 2 personer 🕺🏻🕺🏻

Et godt tip er enten at give en ølsmagning som et gavekort, hvor der står, at I skal afsted sammen, eller alternativt at give en ølsmagning til to personer, så modtageren selv kan bestemme, hvem der skal med.

Førstnævnte er en god idé, hvis gaven er til en nær relation, og sidstnævnte er måske at foretrække, hvis relationen ikke er så tæt.

De færreste vil være friske på at tage afsted til en ølsmagning helt alene, så en sådan gave vil formentlig bare ligge i skuffen – og det er synd.

Kombinér ølsmagning med mad eller ophold 🏨

Kommer du langvejs fra, eller må oplevelsen gerne vare lidt længere, kan du med fordel kombinere ølsmagning med enten et ophold, mad eller begge dele.

Ønsker du at kombinere ølsmagningen med et ophold, kan du finde hotelanbefalinger her: Hotel i København centrum eller se guiden til spaophold i København & Sjælland. Dér kan jeg i den grad anbefale Kurhotel Skodsborg.

Vil du kombinere ølsmagning med mad, kan du tage et kig på min anbefaling af smørrebrød i København eller den generelle guide til seværdigheder og oplevelser i KBH, hvor jeg også nævner flere kulinariske oplevelser i hovedstaden.

Jeg håber, du kunne bruge denne guide til de bedste ølsmagninger i København og nu enten har booket dig ind til en smagning eller har købt gavekort til en glad modtager.

Planlæg din rejse 👇🏻

 • Hotels.com er min foretrukne hotel-booking portal med gode tilbud i hele verden
 • Solfaktor.dk er et rejsebureau, hvor du selv kan vælge fly og hotel, men hvor du får samtidig får al trygheden og rejsegarantien ved en pakkerejse
 • Get Your Guide er en portal, hvor du kan booke billetter til seværdigheder, udflugter på rejsemål og diverse transportbilletter
 • Omio er den bedste side til at finde billige tog- og busbilletter i hele Europa.

Om Rejsekris

Kristoffer Føns

Her på Rejsekris.dk skriver jeg om mine egne rejser og udarbejder samtidig rejseguides til bl.a. seværdigheder, transport og overnatning. Mit mål er at gøre det så nemt som muligt for dig at planlægge din rejse hjemmefra, så du trygt kan tage afsted med ro i maven og styr på alle detaljer. Alle indlæg kan indeholde affiliate-links.