Byvandring i København – De 8 bedste guidede ture i Hovedstaden

I denne guide til de bedste byvandringer i København fortæller jeg om 8 forskellige ture og giver links til mere info & køb – enten til dig selv eller som gavekort.

En byvandring er en anderledes måde at anskue en by, du i forvejen kender, fra en anden vinkel. Byvandringerne findes indenfor forskellige emner, som vandringen har fokus på.

Det kan være helt traditionelle vandringer med fokus på byen, men det kan også være med historiske, uhyggelige eller øjenåbnende vinkler.

kbh vandring


Det er en god måde at blive underholdt, få motion og lære noget nyt om steder og mennesker. En byvandring er også en god gave til én, du holder af. Det giver nemlig mulighed for at lave noget sjovt og anderledes sammen.

 

Herunder har jeg samlet nogle af de bedste byvandringer i København, så uanset om du er til socialøkonomiske projekter, 2. Verdenskrig eller en god spøgelseshistorie, kan du finde en byvandring, der sætter København i et nyt og spændende lys.

1. Oplev Københavns højdepunkter med OURWAY Tours (på engelsk)

byvandring kbh

Info:

 • Pris: fra 424 kr. pr. person
 • Sted: København K
 • Varighed: 2,5 time
 • Se mere her

Her er den helt klassiske byvandring, der tager dig med rundt til nogle af Københavns helt store seværdigheder og attraktioner fra det farverige Nyhavn med fortællinger fra H.C. Andersen til Christiansborgs magtcentrum. Éntre på selve Christiansborg er inkluderet i prisen.

Her er der tale om en “rigtig” byvandring med faktuelle historier om de forskellige områder i København med en guide, der har et indgående kendskab til hovedstaden og dens historie.

Vær opmærksom på, at denne byvandring foregår på engelsk, så det fulde udbytte kræver, at du forstår engelsk godt.

Prisen er til den høje side sammenlignet med andre byvandringer, men det skyldes blandt andet, at entré til Christiansborg er inkluderet, og at byvandringen varer 2,5 time – hvor de fleste andre kun varer 1,5 time.

Book byvandringen her.

2. I fodsporene på Flammen & Citronen

flammen citronen byvandring

Info:

 • Pris: fra 199 kr. pr. person
 • Sted: København V
 • Varighed: 2 timer
 • Se mere info

Er du også fan af Flammen og Citronen? Eller kan du bare godt lide historie? Så er denne anmelderroste byvandring lige noget for dig! På 2 timer besøger I 10 – 15 historiske steder på Vesterbro og i Indre By. Stederne har besættelsestiden til fælles.

Byvandringen følger i fodsporene på datidens modstandsfolk og tager dig med tilbage for at føle på egen krop, hvordan det var at leve under besættelsen – og hvordan det var at gøre modstand.

Alle guider er uddannede journalister og historikere, så udover at være dygtige formidlere, har de også indgående kendskab til den historiske periode og kan svare på alle de spørgsmål, der måtte opstå.

Både Copentell – der står bag byvandringen – og oplevelsen i sig selv har rigtig gode anmeldelser. Her har du mulighed for en historiske byvandring i København og at blive godt underholdt på samme tid.

Book Flammen & Citronen byvandring her.

3. Puzzle Walk i København

puzzle byvandring kbh

Info:

 • Pris: 495 kr. pr. person
 • Sted: København V
 • Varighed: 1,5 – 2 timer
 • Se mere info

Puzzle Walk er en sjov og anderledes måde at lære sin by og dens historie på. Her er der ingen guide, men du får udleveret materiale til selv at løse opgaverne om Kødbyen, f.eks. hvad soldaterne har indgraveret i bygningerne under 2. Verdenskrig.

Notesbogen hjælper jer på vej og minder jer om, at der findes magi – lige udenfor døren i hver en krog, både fra fortiden og i nutiden.

Turen er til den dyre side sammenholdt med andre byvandringerne i området, men til gengæld kan I bevæge jer rundt på egen hånd og behøver hverken guide eller gruppe. Både turen og gåderne har fået gode anmeldelser.

Book byvandringen Puzzle Walk i København her.

4. Spøgelses byvandring i København med Ghosttour

ghost tur kbh

Info:

 • Pris: fra 60 kr. pr. person
 • Sted: indre København
 • Varighed: 1,5 time
 • Se mere info her

Er du vild med spøgelseshistorier og uhygge – så er en byvandring med Ghosttur lige sagen!

Byvandringen foregår naturligvis efter mørkets frembrud og tager dig rundt til lokale og arkiver, der hver især har en usædvanligt og uhyggelig historie at fortælle i skæret af staldlygten.

Hør om den døde 8-årige pige, om ånderne i Det Grønlandske Hus, og mærk selv uhyggen på Københavns ældste kirkegård.

Turen har mange god anmeldelser, der især lægger vægt på de dygtige formidlere fra Ghosttour, der både formår at fortælle på en spændende og vedkommende måde, men som også kan navigere en gruppe godt igennem det københavnske natteliv.

Book byvandringen “Det hjemsøgte København” med Ghosttour her.

Leder du efter andre sjove ting at lave i Hovedstaden? Se vores guide til de bedste steder at tage på ølsmagning i København.

5. Byvandring med Gadens stemmer

gadens stemmer

Info:

 • Pris: fra 149 kr. pr. person
 • Sted: flere lokationer
 • Varighed: 1,5 time
 • Se mere info her

Byvandring med Gadens Stemmer giver både mulighed for at se noget af København, bevæge sig og samtidig udvide sine horisonter. Guiderne har nemlig dét til fælles, at de har levet et liv på kanten af samfundet.

Nogle har været hjemløse, andre misbrugere og andre igen har været i fængsel.

Du er sikret en stærk historie, der med sikkerhed vil gøre indtryk på dig og rykke ved dine fordomme, og her er der både plads til spørgsmål, latter og tårer.

Gadens Stemmer er et socialøkonomisk projekt, der giver udsatte – der måske ikke lige passer ind i det ordinære arbejdsmarked – mulighed for en meningsfuld beskæftigelse. Så udover en unik oplevelse, støtter du også et godt formål.

Turen kan tage udgangspunkt i Indre By, Vesterbro, Nørrebro, Sydhavnen eller Frederiksberg.

Book Byvandring med Gadens stemmer her.

6. “Drabet ved Rundetårn” med Solve a Mystery

byvandring cph

Info:

 • Pris: fra 375 kr. pr. person
 • Sted: København K
 • Varighed: 2 timer
 • Se mere info

Har du en indre detektiv gemt i dig? Drabet ved Rundetårn er en sjov og anderledes byvandring. Her skal du nemlig ikke vandre rundt fra sted til sted, men i stedet opklare et mysterium – samtidig bevæger du dig så rundt og får kendskab til datidens København.

Mordgåden er autentisk og baseret på virkelige hændelser, så du får god mulighed for at afprøve dine efterforskningsmæssige egenskaber.

Du befinder dig i år 1899, og der er begået et bestialsk mord mod inkassator Johan Meyer lige ved Rundetårn, hvor du nu befinder dig.

Nu gælder det om at løse mysteriet – og de mysterier, der dukker op undervejs i efterforskningen. Når efterforskningen lakker mod enden, skulle sporene gerne pege på én af de mistænkte.

Book byvandringen “Drabet ved Rundetårn” her.

7. Fruentimmerturen – en kvinde-historisk byvandring i København 🙋‍♀️

kvinde historisk byvandring

Info:

 • Pris: fra 150 kr. pr. person
 • Sted: København K
 • Varighed: 1,5 time
 • Se mere info

Med fokus på kvinder og kvindeliv i København gennem historien fra bronzealderen og frem til 1900-tallet, bliver du vist rundt i Københavns gader og stræder.

Hør spændende og indlevende fortællinger om baronesser, hekse, glædespiger og danserinder – og forestil dig livet som kvinde i forskellige tidsaldre og samfundslag.

Udover at komme godt omkring København centrum, er denne byvandring også yderst lærerig, og du går helt sikkert derfra med fornyet viden om både byen og kvinders udvikling i et historisk perspektiv.

Tag din mor eller veninde under armen og nyd en skøn gåtur byen rundt, og hyld alle de kvinder, der har været med til at forme vores kultur i dag – uanset om de befandt sig på de bonede gulve eller i skumle kældre.

Book Fruentimmerturen byvandring i København her.

8. Blod, bødler og bordeller i København med Weirdwalks

weirdwalks kbh

Info:

 • Pris: fra 140 kr. pr. person
 • Sted: København K
 • Varighed: 1,5 time
 • Se mere info her

København er i dag en meget idyllisk by, der tiltrækker folk fra alle samfundsklasser og årgange. Men for bare 100 år siden var indre København hjemsted for et stort antal svindlere, gadebander og prostituerede.

Tag på byvandring med Weirdwalks – der også står bag en række andre byvandringer i København – og bliv bekendt med byens barske fortid. Historierne bygger på faktuel info, men de dygtige fortællere forstår at trække dig med ind i de spændende fortællinger.

Selve gåturen tager 1,5 time, men er meget overkommelig for de fleste. Der er en del stop med historiefortælling, så selv de, der ikke er i topform, kan være med.

Book byvandringen med Weirdwalks her.

Giv et byvandring gavekort

En byvandring i København er en oplagt gaveidé, uanset om modtageren bor i området eller ej. København er Danmarks hovedstad, og derfor er byen velkendt og interessant for de fleste.

Oplevelsen giver god mulighed for at komme ud at gå, få frisk luft, opleve noget spændende og anderledes og bare være sammen – og så er der et sjovt minde at se tilbage på efterfølgende, uanset om I har hørt spøgelseshistorier, løst mysterier eller bare lært København bedre at kende.

Giv til 2 personer

Med oplevelsesgaver er det altid anbefalelsesværdigt at give 2 billetter. Du kan enten invitere modtageren på tur med dig, så du bare giver modtageren sin billet, eller købe og give to billetter, så modtageren selv bestemmer, hvem vedkommende vil have med på tur.

Medmindre gavemodtageren er vant til og trives med at tage på ture alene, er det en dårlig idé at nøjes med én billet. Ofte vil det kræve, at modtageren selv tager penge op af lommen til at købe en billet mere, eller også ligger den og putter sig i skuffen og bliver aldrig brugt – og det er både spild af penge, intention og oplevelse.

Det mest nærliggende er naturligvis at invitere på en tur med dig; gerne med transport inkluderet. De bedste gaver er altid dem, der ikke kræver noget af modtageren. Så kan vedkommende læne sig tilbage og nyde, at alt er inkluderet.

Få inspiration til andre ting at lave i København her.

 • Hotels.com er min foretrukne hotel-booking portal med gode tilbud i hele verden
 • Get Your Guide er en portal, hvor du kan booke billetter til seværdigheder, udflugter på rejsemål og diverse transportbilletter
 • Omio er den bedste side til at finde billige tog- og busbilletter i hele Europa.
 • Rentalcars.com er det bedste sted at få overblik over priser på lejebiler