Seværdigheder i København – de 26 bedste aktiviteter & ting at lave

I denne guide fortæller jeg om de bedste seværdigheder og sjove ting at lave i København.

københavn seværdigheder

Skal du snart på ferie til København, kan du allerede nu glæde dig til at opleve en helt fantastisk by med masser af seværdigheder, oplevelser og attraktioner.

Jeg har her på listen fået plads til 26 seværdigheder i København og aktiviteter, men det er bare en brøkdel af alt det, du kan opleve i byen.

København

Den danske hovedstad byder blandt andet på to af landets mest besøgte attraktioner – nemlig forlystelsesparkerne Tivoli og Bakken. Du finder også en masse historiske seværdigheder rundt omkring i byen som bl.a. Amalienborg og Christiansborg.

Mange af bygningerne og monumenterne kan du også opleve fra vandet ved at hoppe på en kanalrundfart, hvor du på en guidet tur kan beskue store dele af byen fra Københavns kanaler.

Når du skal til København, kan det være en god idé at investere i et Copenhagen Card, som giver dig gratis adgang eller rabat på entrebilletter til over 80 museer og attraktioner i hele byen. Sådan et kort kan hurtigt tjene sig selv hjem, hvis du bare besøger et par af stederne på listen.

Og lad os så ellers komme i gang med guiden til seværdigheder i København.

1. Lej din egen båd og sejl rundt i havnen

lej båd københavn


Jeg må blankt erkende, at dette er min absolutte yndlingsting at lave i København om sommeren. Da jeg i sommeren 2020 første gang ville booke en GoBoat og sejle rundt med mine venner nede i havnen, så blev jeg dog slemt skuffet – alle bådene til den kommende weekend var nemlig bookede.

Det vidner meget godt om, hvor populært det er at leje sin egen båd og sejle rundt i havnen 😀

Et par uger senere fik vi dog endelig booket en GoBoat i 2 timer, hvilket vi alle så meget frem til.

De fleste af os har været på kanalrundfart en del gange og det er noget vi alle virkelig nyder, men jeg må blank erkende, at oplevelsen ved at have sin egen båd simpelthen bare er federe.

Det er er overraskende, hvor sjovt det egentlig er bare at sejle rundt og selv kunne styre, hvor man sejler hen.

Det skal lige siges, at bådene sejler ret langsomt, så der er aldrig fare på færde, men samtidig betyder det også, at man altså ikke når særligt meget på 1 time – min anbefaling er derfor, at man skal booke min. 2 timers sejlads, hvilket også (for min gruppe i hvert fald) viste sig at være meget passende.

Dette er virkelig min absolutte yndlings “seværdighed” i København og noget jeg helt sikkert kommer til at gøre igen, mange gange.

Husk at booke din båd i god tid på Goboat.dk.

bådtur københavn
Båden man kan booke med sin egen kaptajn

Hvis du ikke har lyst til selv at styre båden, så kan du også relativt billigt booke en lille båd med din egen kaptajn, der sørger for at sejle jer rundt til de mest kendte seværdigheder og de skjulte perler man normalt ikke ville vide af.

Derudover fortæller kaptajnen om alt det I ser fra båden, så hvis I gerne vil have fuld valuta og se nogle af byens bedste seværdigheder fra kanalen i jeres egen båd, så giver det god mening at leje denne båd.

Se mere og book online her.

2. Tivoli – top seværdighed i København

tivoli
Tivoli i København er en af byens bedste seværdigheder og en oplevelse for både børn og voksne.

Skal du til København, må du bare ikke snyde dig selv for en tur i Tivoli. Uanset om du har været der før eller ej, er det altid både tiden og pengene værd at besøge den smukke have og forlystelsespark i hjertet af København.

Med sin beliggenhed lige overfor Københavns Hovedbanegård kan du køre direkte til døren.Vær opmærksom på, at det nok er nemmest at ankomme til Tivoli med offentlig transport, da det ikke ligefrem bugner med parkeringspladser omkring Tivoli. 

Hvis du vil gøre det nemmere for dig selv at besøge Tivoli , kan du med fordel booke dine billetter hjemmefra.

Du bestemmer selv, om du bare vil nøjes med en entrébillet, så du kan gå rundt og nyde haven, eller om du også vil have et turpas, så du kan komme op og prøve de mange forlystelser. Begge dele kan bestilles online.

Bestil billetter hjemmefra til Tivoli her og spring køen over derinde. 

Særligt om sommeren kan der være lang kø, så det er en god idé med spring-køen-over billetten.

Copenhagen Card giver også adgang til Tivoli.

3. Amalienborg Slot – Dronningens bolig centralt i København

Hvis du interesserer dig for det danske kongehus, bør du lægge vejen forbi Amalienborg Slot. Det er her, Danmarks monark bor, hvilket i skrivende stund vil sige Hendes Majestæt Dronning Margrethe II.

Amalienborg Slot finder du tæt på en række andre seværdigheder i centrum af København, som også er værd at besøge, hvis du kommer forbi. Det er blandt andet Frederiks Kirke, Marmorkirken, Amaliehaven og Skuespilhuset. 

Hvis du tager forbi Amalienborg Slot, kan du time det således, at du får mulighed for at opleve Den Kongelige Livgardes vagtskifte, hvilket sker kl. 12.

Slotspladsen er omgivet af de fire royale palæer, der samlet danner Amalienborg Slot. Det er henholdsvis Christian VII’s palæ, Christian VIII’s palæ, Christian IX’s palæ og Frederik VIII’s palæ.

I sidstnævnte finder du Amalienborg Museum, hvor du har mulighed for at træde direkte ind i historien og se det royale liv indefra.

Hvis du har Copenhagen Card giver det ‘gratis’ adgang.

4. Christiansborg Slot – Folketinget & Kongehuset under samme tag

Christiansborg
Foto af Mikkel Grønlund.

Når du har besøgt det sted, hvor den danske regent residerer, bør du næsten også lægge vejen forbi Christiansborg Slot, eller bare Christiansborg som det går under i daglig tale.

Her har du mulighed for at se og besøge Danmarks måske vigtigste arbejdsplads, nemlig Folketinget.

Noget af det mest unikke ved Christiansborgs historie må være, at Borgen er brændt ned hele to gange, så bygningen er opført over tre omgange. Sidste gang det brændte var den 3. oktober 1884, og først i 1928 anså man slottet som endeligt genopbygget. 

I dag er slottet groft set delt op i to, hvor Folketinget holder til i den ene fløj, mens Kongehuset fortsat repræsenterer den anden.

Det er muligt at få guidede rundture i både Folketinget og i de royale gemakker, men du skal være opmærksom på, at de to instanser er opdelt, og du skal dermed booke billetter til begge steder, hvis du vil se begge dele af slottet.

Med Copenhagen Card er der dog også adgang inkluderet.

5. Kronborg Slot – nemt tilgængelig seværdighed fra København

kronborg


Det sidste slot på listen, som jeg har valgt at tage med i dag, er Kronborg Slot. Dog vil jeg kun anbefale dig at besøge det, hvis du har flere dage at gøre godt med i København.

Turen kan hurtigt tage et par timer ud af din dag, så hvis du har kort tid og gerne vil se så meget som muligt, bør du fokuserer på alt det du kan se inde i selve København. Men har du tid, er Kronborg ved Helsingør en stor oplevelse. 

Her kan du gå i fodsporene af Shakespeare’s Hamlet, hvor Kronborg, eller Elsinore, spiller en central rolle. Slottet fik netop den placering på grund af den geografiske lokation, lige dér hvor Øresund er smallest.

Det var en strategisk vigtig placering for Danmark at have en fæstning liggende der. 

Siden 1938 har Kronborg været åben for offentligheden, og du har blandt andet mulighed for at besøge Holger Danske, der sidder i kasematterne under slottet – klar til at vågne op til dåd, hvis Danmark skulle være i fare.

Book en heldagstur til bl.a. Kronborg, Roskilde og Frederiksborg lige her.

Muligvis er dette også en spændende oplevelsesgave for københavnere, der har boet hele deres liv i hovedstaden uden at se, hvor mange oplevelser, der egentlig gemmer sig tæt på København.

6. Kanalrundfart – se Københavns seværdigheder fra en båd

En af de mest oplagte oplevelser at få, når du er i København, er en tur rundt i kanalerne på en guidet kanalrundfart.

På en kanalrundfart vil du blive sejlet forbi nogle af byens vigtigste monumenter og bygninger, og undervejs på turen vil der livligt blive fortalt om de københavnske seværdigheder I passerer undervejs. Guiden vil snakke både dansk og engelsk, så det er til at forstå for alle.

Turen rundt i Københavns smukke kanaler plejer som udgangspunkt at tage en times tid, så der er rigeligt med plads i skemaet til at opleve en masse andet i København samme dag. 

På turen rundt i kanalerne vil du blandt andet komme forbi monumenter og bygninger som:

  • Den lille Havfrue,
  • Christiansborg 
  • Amalienborg Slot
  • Nationalbanken
  • Børsen

Glæd dig til at den historiske by fra vandet, som er en virkelig flot oplevelse.

Du kan finde billetter til kanalrundfart med afgang fra Nyhavn eller Ved Stranden online her.

Læs også min guide til de bedste områder og hoteller i København.

7. Den Lille Havfrue

Ja, jeg er jo nok nødt til at have Den Lille Havfrue med i min guide til seværdigheder i København. Hvorfor? Fordi det ér en af byens mest kendte seværdigheder og noget mange turister gerne vil se.

Hvis du spørger mig om min ærlige holdning til Den Lille Havfrue så vil jeg sige, at man ikke skal tage ud og se den lille statue for dét, man skal mere gøre det for en pæne gåtur fra Nyhavn.

Okay, så har jeg nævnt hende – ikke mere om Den Lille Havfrue (Københavns mindst overvældende seværdighed) i denne guide 😀

Til gengæld vil jeg gerne nævne hendes nabo, Kastellet.

8. Kastellet

Lige ved siden af Den Lille Havfrue ligger et af Københavns gamle forsvarsværker, Kastellet. Kastellet bruges stadig af Danmarks militær, men der er åbent for os almindelige borgere og man kan få sig en rigtig flot gåtur på voldene.

Herfra kan man faktisk også se over til Den Lille Havfrue – hvis ellers man kan få øje på hende 😅

Fra Kastellet bør du også lige slå vejen forbi det smukke Gefionspringvand og St Alban’s Church.

9. Pubcrawl i det københavnske natteliv

københavn pubcrawl
Billede fra en pubcrawl i København

Har du lyst til at komme ud og opleve nattelivet i København, kan det være en idé at booke en plads på en vaskeægte pubcrawl tur.

Du, og resten af aftenens gruppe, vil blive guidet rundt af en kyndig guide, som selv er med på hele turen. 

I kommer forbi mange forskellige barer og klubber, og du kan glæde dig til at springe køen over som en del af pub crawl gruppen. Undervejs vil der være gratis shots, drinks, adgang og garderobe, og du vil få særlige tilbud på drikkevarer, de steder du kommer forbi. 

Bemærk at du naturligvis skal være fyldt 18 for at kunne deltage i en pu crawl.

Disse pubcrawl turer samler personer fra hele verden, så det er den perfekte mulighed for at møde en masse nye og spændende mennesker. 

Fest til den lyse morgen og oplev alt det, som det københavnske by- og natteliv kan byde på.

Bestil din plads til næste pubcrawl her og mød en masse nye mennesker.

10. Ølsmagning i København

Danmark har faktisk nogle af verdens bedste bryggerier. Og her taler jeg ikke om Carlsberg, der nok desværre tager prisen for at være den mest kendte danske øl.

Nej, vi har ekstremt mange spændende mikrobryggerier og mest kendt indenfor craft beer er nok Mikkeller. Mikkeller har mange barer rundt om i København og flere af stederne kan man komme på ølsmagning, hvor man får lov at smage en række forskellige af deres bedste øl.

Du kan naturligvis sagtens bare slå vejen forbi barerne, men det kan give god mening at pre-booke en ølsmagning, så der bliver taget hånd om jer og I får en helt unik oplevelse med jeres smagning.

Klik her og se de bedste ølsmagninger eller læs min store guide til de bedste ølsmagninger i København.

Er du mere til andre smagninger, så læs også om hhv. vinsmagning og ginsmagning.

11. Lær om byen på en 2 timers byvandring

Hvis du er presset på tid, og hvis du gerne vil opleve så meget som overhovedet muligt af byen, er denne oplevelse perfekt for dig. 

Turen tager to timer, og undervejs kommer I forbi så mange af de historiske og kulturelle seværdigheder og bygninger i København som overhovedet muligt.

På denne måde slipper du også for selv at skulle planlægge din tur rundt i byen. Det er blevet klaret for dig, og du har en guide med under hele turen til at forklare og fortælle i dybden om de ting og steder, I kommer forbi. 

Læs også min større guide til de bedste byvandringer i København.

Undervejs på turen kommer I blandt andet forbi steder som Christiansborg, Amalienborg Slot, Strøget og Nyhavn.

Er der nogle af stederne, du gerne vil opleve tæt på, kan du altid selv drage tilbage dertil, når byvandringen er overstået.

Turen er det perfekte udgangspunkt til at danne dig et overblik over byen, som kan være godt at have under resten af dit ophold i København.

Du finder dine billetter til den to timers byvandring lige her.

12. Tag på en food tour

food tour københavn

Hvis du gerne vil opleve det bedste Københavns madscene har at byde på, så bør du tage på en dedikeret foodtour med en guide, der tager dig forbi byens lækreste spisesteder.

Der er flere forskellige ture, men et sikkert valg er med CPH Foodtours, der har mange års erfaring og derfor ved lige præcis, hvordan den perfekte foodtour i København skal sammensættes.

Her kommer du bl.a. i Torvehallerne, der er Københavns mest kendte madmarked og forbi flere steder med alt fra flødeboller til smørrebrød, så hvis du gerne vil opleve det bedste Københavns kulinariske scene har at byde på, så er det et glimrende valg – og din guide tager dig under armen, så du får masser af spændende information.

Se mere om turen og book online her.

13. Christiania 

Hvis der er et område, der er et must at opleve, når du er i København, er det selvfølgelig Christiania

Bydelen er vel, sammen med Thy-lejren, blevet Danmarks svar og symbol på  frisind og ikke mindst frihed. På Christiania bugner det med kreative og alternative initiativer og tiltag.

Du finder eksempelvis både spillesteder, gallerier, restauranter, caféer, workshops og en masse andre spændende og interessante steder på området. I de små butikker finder du masser af gaveideer og godt håndværk.

Christiania er så meget mere en det, du måske er vant til at høre om bydelen i medierne og nyhederne. På Christiania bor der alle slags typer, men det er desværre den lille brøkdel, der er med til at give Christiania et blakket ry i medierne. 

Området er meget mere end bare Pusher Street. Det er smuk natur, glade mennesker, musik, farver, originalitet og opfindsomhed. 

Kommer du til København, og har du aldrig været på Christiania før, bør du i den grad tage ud og opleve det på egen hånd.

14. Kødbyen på Vesterbro

Kødbyen er, som navnet antyder, Københavns gamle slagteriområde, der for 20-30 år siden var alt andet end “en ting at se i København”.

Der er dog sket en hel del og Kødbyen på Vesterbro er nu et af de mest trendy steder at tage på restaurant eller bar.

Jeg er personligt vild med ølbarerne Warpigs og ÅBEN, mens du også kan spise alt fra burger på Tommis Burger Joint til pizza på Mother og fisk på Kødbyens Fiskebar.

Et rigtig godt sted at slå vejen forbi, hvis man gerne vil ud at opleve det københavnske natteliv.

15. København Zoo – gode oplevelser for børn

kbh zoo


Uanset om du er på tur med børn eller ej, kan det også anbefales at tage en tur forbi København Zoo, der sammen med parkerne og haverne i byen fungerer som et åndehul fra resten af Københavns larm og støj. 

Du kan nemt få mange timer til at gå i Zoo, så hvis du mangler noget at lave en dag, er det en oplagt destination. 

Zoologisk Have her åbent hver eneste dag året rundt, så uanset hvornår du kommer til København, har du altså også mulighed for at gå i Zoo. 

I haven kan du hilse på hundredvis af forskellige dyrearter som blandt andet de nyankomne pandaer, isbjørne, flodheste, chimpanser, søløver, flamingoer og mange, mange flere. 

Du finder også flere spisesteder i Zoo, hvor du kan få dig en solid frokost, inden du bevæger dig ud for at se den anden halvdel af haven.

Vær opmærksom på at du ikke må medbringe din egen hund i haven.

16. Bakken – et gratis alternativ til Tivoli

Der findes også en anden forlystelsespark i hovedstadsområdet foruden Tivoli – nemlig Bakken. Bakken er en skøn destination for en sjov heldagsudflugt for hele familien. Her kan både de små og store få en sjov og oplevelsesrig dag med fart over feltet.

Hvis du har bil til rådighed, kan du også sagtens selv køre til Bakken. Der er masser af betalte parkeringspladser lige foran hovedindgangen, hvor du kan holde. Ellers kan du nemt tage S-toget til Klampenborg St, som også stopper næsten ved hovedindgangen

På Bakken finder du masser af forlystelser, restauranter, boder, caféer og slikbutikker. Det koster ikke noget at komme ind, så hvis du ikke skal prøve forlystelser, kan du sagtens tage på Bakken og nyde atmosfæren og omgivelserne gratis.

Ellers kan du købe turpas, hvis du har mod på at prøve rutchebanerne og karrusellerne. 

Bakken holder åbent fra april til september, og hvert år er der et hav af arrangementer og aktiviteter, som du kan vælge at deltage i. Der sker altid noget på Bakken.

17. Den Blå Planet – oplev havets dyr

den blå planet


De mest besøgte seværdigheder i København er Tivoli efterfulgt af Bakken og Københavns Zoo. Ikke langt fra disse mastodonter, der har eksisteret i snart mange år, finder vi en særdeles spændende attraktion, som først for nyligt har slået dørene op.

Jeg taler selvfølgelig om Den Blå Planet, som du finder i Kastrup på Amager. 

Over 600.000 mennesker besøger hvert år Den Blå Planet som er Nordeuropas største udstillings-akvarium. Her kan du og familien møde og hilse på over 450 forskellige arter og intet mindre end over 20.000 havdyr. 

Hos Den Blå Planet kan du prøve alt lige fra at dykke med hajer, komme helt tæt på de mægtige havskildpadder, eller hvad med at komme en tur med bag kulissen og få en guidet rundtur i det enorme akvarium? 

Glæd dig til en dag i selskab med de mange smukke og fascinerende havdyr.

Spring billetkøen over og bestil din billet til Den Blå Planet hjemmefra her.

18. Reffen – Copenhagen Street Food

Vil du have en anderledes og spændende smagsoplevelse ud over det sædvanlige, bør du også lægge vejen forbi Reffen – Copenhagen Street Food

Det er intet mindre end Nordeuropas største street food marked, hvor madboder med udgangspunkt fra hele 17 forskellige nationaliteter er samlet med det ene formål – nemlig at servere lækre nye og eksotiske retter for både de lokale og turisterne i byen.

  • Reffen har dog kun sæsonåbent, så området er lukket ned i vinterperioden. 

På Reffen finder du med garanti noget for enhver smag, og du kan allerede nu godt glæde dig til at sætte tænderne i de mange velsmagende delikatesser. 

Du finder alt fra appetizers til hovedretter og desserter, og ved siden af finder du også et stort udvalg af drikkevarer, herunder både drinks, vin, vand og øl.

Så er du i tvivl om, hvor du skal nyde din aftensmad, bør du drage mod Reffen. Der er så mange boder og specialiteter, at du kan komme der mange aftener i træk uden at nå at prøve det hele.

19. Nyhavn

nyhavn


Jeg har allerede nævnt Nyhavn et par gange i denne artikel, men havnekvarteret fortjener i den grad også et punkt for sig selv. 

Hundredetusindvis af både danskere og turister kommer hvert eneste år en tur forbi Nyhavn, og der er nok heller ikke noget smukkere eller mere charmerende end en varm solskinsdag i netop Nyhavn. 

Uanset om du sætter dig ind på en af de mange caféer eller restauranter for at nyde en god frokost, eller om du bare går en tur langs vandet og suger den gode stemning til dig, findes der nok ikke noget hyggeligere sted i København end Nyhavn. 

Området har i mange år været et af de med ikoniske kvarterer for byen, og selvom det i de første mange år husede værtshuse og glædespiger til byens mange sømænd, har det i dag fået en meget mere positiv fremtoning, og nu er billedet af Nyhavn et meget pænere og mere fredeligt et af slagsen.

20. Nationalmuseet – kom tæt på Danmarks historie

nationalmuseet


Mellem Tivoli og Christiansborg finder du Nationalmuseet, der har til huse i den smukke bygning Prinsens Palæ, hvor det har ligget siden åbningen i 1849, i takt med at den danske stat overtog bygningerne. 

Hvis du vil ind under huden på hele Danmarks historie, er Nationalmuseet det helt rette sted at besøge. Her kan du se klenodier som blandt andet Egtvedpigen, Huldremosekvinden og Solvognen, som alle er utroligt vigtige levn fra vores allesammens fælles danske historie. 

En tur på Nationalmuseet er den ideelle oplevelse i København for hele familien, da selv de mindste kan være med. Der er især lagt fokus på, at Nationalmuseet også skal være børnenes museum, efter at Rane Willerslev overtog rollen som museumsdirektør. 

Tag på Nationalmuseet og træd bogstaveligt talt direkte ind i både Danmarks- og verdenshistorien. Museet rummer også både en café og en restaurant, hvor du passende kan nyde en kop kaffe eller et måltid mad oven på dit museumsbesøg. 

Køb billetter til nationalmuseet her.

21. Tag en tur til Malmø – det er nemmere end du tror

malmø


Når du er i København, kan du også slå to fluer med et smæk og opleve to lande på én og samme tur. For fra København er der nemlig kort køretid til Sverige, så hvis du er i hovedstaden, er det jo oplagt at tage en lille tur over sundet også.

Du kan eksempelvis vælge at tage på en heldagstur over Øresundsbroen med afgang fra København. På turen vil du opleve både Lund og Malmø, som begge ligger lige på den anden side af vandet.

Her kan du opleve den imponerende katedral i Lund eller tage ud at shoppe i moderne Malmø. 

Turen varer omkring de seks timer, og det er en unik mulighed for også at opleve noget svensk kultur og historie, nu hvor du alligevel er så tæt på vores naboland. 

Læs alle Rejsekris’ indlæg om Malmø her.

22. Statens Museum for Kunst

statens museum for kunst
En seværdighed i København for de kunstinteresserede.

Her til sidst slutter vi af med en tur på Statens Museum for Kunst. Tæt ved finder du også Geologisk Museum og Statens Naturhistoriske Museum, som det jo er oplagt at besøge i samme ombæring. 

Statens Museum for Kunst, eller SMK som det også hedder, er Danmarks hovedmuseum for kunst. Her kommer hvert år over en kvart million mennesker, og med museets store og mangeårige samling taget i betragtning er det ikke svært at forstå, at museet er så populært. 

SMK råder over mange både danske og internationale kunstværker, herunder blandt andet værker fra store kunstnere som Rembrandt, Mantegna og Rubens. Museets samlinger spænder over de sidste 700 år, så der er rigeligt at gå på opdagelse i, når du træder ind gennem dørene på SMK. 

Hvis du vil, kan du købe billet til alle parkmuseerne (SMK, Rosenborg, Geologisk Museum, Den Hirschsprungske Samling, Arbejdermuseet, Statens Naturhistoriske Museum og Davids Samling) på én gang og spare 50 procent på entrepriserne.

Det kan anbefales, hvis du alligevel har tænkt dig at besøge alle museerne.

23. Frederiks Kirke (Marmorkirken)

En af Københavns smukkeste kirker er beliggende mellem Nyhavn og Den Lille Havfrue. Kirken hedder egentlig Frederiks Kirke, men er kendt som Marmorkirken – og det er da også det metro-stationen lige under kirken hedder, så det er vel okay at kalde den dét.

Kirken er fra det 18. århundrede og den smukke kuppel er faktisk den største i Skandinavien.

Du kan komme indenfor til gudstjenester, men der er også tit koncerter i kirken.

Følg med på kirkens website her.

24. Copenhill – stå på ski i København

copenhill
Copenhill i København

Ganske vist bliver der utrolig koldt i København om vinteren, så vi kunne nok godt have en skibakke eller et skiområde som vi kender det fra Sverige. Problemet er bare, at København og resten af Danmark er næsten flad som en pandekage.

Hvad gør man så?

Jo, man bygger et skiområde på et gammelt affaldsværk midt i København – velkommen til Copenhill.

Jeg står ikke selv på ski, men jeg har flere gange været ude på Copenhill, der er gratis hvis man bare vil opleve udsigten over København – og det kan jeg faktisk anbefale.

Man kan enten vandre til toppen (det er stejlt, men tager kun et par minutter) eller tage elevatoren op til toppen, hvor skibakken starter, men hvor der også er et stort udsigtsområde og en bar.

Hvis du gerne vil stå på ski skal du købe et Ski Pass eller et kombineret Ski Pass med udlejningsudstyr.

25. Prøv et Escape Room

Escape Rooms er blevet noget af de mest populære man kan lave i København både for københavnere og turister. Det er både den perfekte ting at lave i København, når det regner eller I er en gruppe, der gerne vil lave noget lidt specielt inden en bytur.

Der er mange forskellige muligheder, men jeg har skrevet en guide til de bedste escape rooms i København.

Dér nævner jeg både nogle decideret uhyggelige oplevelser og flere med temaer alle kender – f.eks. er der både Sherlock Holmes og Pablo Escobar escape rooms på listen.

Du kan også se hele udvalget og booke oplevelsen her.

26. Rundetårn

Rundetårn er, som navnet antyder, et rundt tårn og med sin beliggenhed lige i centrum af København, så er dette uden tvivl det bedste sted at få en 360 graders rooftop-udsigt over hele den danske hovedstad.

Rundetårn ligger i Indre By på en af gågaderne og jeg må blankt erkende, at jeg synes, at dette er en af Københavns bedste seværdigheder.

Og så til prisen – det koster nemlig kun 40 kroner at komme op i Rundetårn. Men så skal man til gengæld også gå hele vejen, så for gangbesværede og ældre er det ikke den bedste seværdighed.

Udsigten fra toppen er virkelig god. På billederne her var jeg oppe i tårnet i december lige omkring solnedgang og det var virkelig flot!

Jeg viste nogle engelske venner rundt i København og de var også vilde med Rundetårn, så den er godkendt af udenlandske turister 😀

Man køber bare billetter ved indgangen, men hvis du har købt Copenhagen Card er Rundetårn også inkluderet – ligesom så mange andre seværdigheder og oplevelser i København.

Jeg håber, at du kunne bruge denne guide til seværdigheder og aktiviteter i København. Hvis du har nogen spørgsmål, så skriv endelig en kommentar herunder.

Ofte stillede spørgsmål om Københavns seværdigheder

Hvad er København kendt for?

København er i særdeleshed kendt for Nyhavn, Tivoli, kanalerne, Amalienborg, Christiansborg, Rundetårn, Eksperimentarium, Den Blå Planet, Zoologisk Have, Strøget, Den Lille Havfrue og Christiania.

Hvilke gratis seværdigheder i København bør man opleve?

Der er mange gode, gratis glæder i vores hovedstad. Personligt vil jeg anbefale at snørre et par gode sko og vandre rundt i Indre By, hvor du bl.a. kan slå vejen forbi Strøget, Christiansborg (du kan gratis komme op i tårnet), Nyhavn, Den Lille Havfrue og mange andre spændende seværdigheder. I denne guide fortæller jeg om flere gode, gratis oplevelser i KBH.

Hvad er den bedste seværdighed i København?

Et godt spørgsmål, der nok afhænger meget af, hvad man er til. Personligt elsker jeg at tage på sejltur (gerne med en GoBoat som jeg anbefaler øverst i denne rejseguide) i inderhavnen og Christianshavns Kanal. Dér ser man byen fra søsiden og får set en masse spændende ting man ikke ville lægge mærke til, når man bare går rundt i byen.

Hvornår er det bedst at besøge København?

Nu bor jeg her jo og jeg må blankt erkende, at her simpelthen er bedst i sommermånederne. Vinteren er mørk og kold, men om sommeren er København simpelthen en af de bedste storbyer i verden. Det mener jeg virkelig.

  • Booking.com er min foretrukne hotel-booking portal med gode tilbud i hele verden
  • Get Your Guide er en portal, hvor du kan booke billetter til seværdigheder, udflugter på rejsemål og diverse transportbilletter
  • Omio er den bedste side til at finde billige tog- og busbilletter i hele Europa.
  • Rentalcars.com er det bedste sted at få overblik over priser på lejebiler