Nusa Lembongan – Ferieø 30 minutters sejlads fra Bali

Nusa Lembongan

I dette indlæg fra min rejse til Bali forlader vi faktisk Bali for en kort stund. Turen går nemlig til Nusa Lembongan, der er en mindre ø ca 30 minutters sejlads øst for Sanur på Bali.

Læs mere om, hvad Nusa Lembongan er for et sted i dette rejseblogindlæg.

Lembongan

Det er utrolig nemt at komme fra Bali til Nusa Lembongan; der afgår masser af både fra Sanur hver dag.

Sanur er beliggende på Balis østlige kyst meget tæt på lufthavnen, Kuta, Seminyak, Nusa Dua og andre populære ferieområder på det sydlige Bali.

Nemt at komme dertil

Sejlturen tager ca 30 minutter og den var absolut ingen udfordring; udover det faktum, at man stiger ombord direkte fra stranden, så det er en god idé at have klipklapper på her – personligt måtte jeg smide skoene og starte min rejse til Nusa Lembongan med sand i skoene 😀

Nuvel, vi ankom da og transfer fra færgelejet (stranden…) var inkluderet i prisen for vores bådtur, så ca 10-15 minutter efter ankomst var vi allerede på vores hotel.

Det var tiltrængt efter endnu en meget lang rejsedag på Bali.

Hotellet vi ankom til var fremragende, så det vil jeg bruge lidt linjer på at anbefale – måske du læser med og selv overvejer at reje til Nusa Lembongan?

Godt hotel på Nusa Lembongan

Nusa Lembongan Hotel

Nusa Lembongan bliver mange steder omtalt som ‘Bali før det blev turistet’, hvilket jeg godt kan se hist og her, men der er altså også masser af hoteller og turisme på den lille ferieø.

Så det er ikke fordi, at man kan sejle 30 minutter fra Bali og ankomme til et uspoleret ferieparadis – desværre 😀

Vi blev indkvarteret på Bay Shore Huts (se hotellet og book online her), hvor man bor i nogen rigtig fine bungalower. Faktisk nogen af de bedste jeg boede i på hele rejsen til Bali – meget moderne og med en stor, lækker seng.

Hotellet scorer da også 8,6 ud af 10 på Hotels.com, så det er de færreste gæster, der ikke er meget glade for at bo her.

Hotellet har en flot pool, der har udsigt ud over havet, men her er ingen strand (den skal man lige gå 5-10 minutter for at komme til).

Hotellets restaurant ligger nede ved poolområdet, så man kan bestille sig en iskold Bintang og nyde den i poolkanten mens man ligger og falder i staver over den fine udsigt.

Maden i restauranten er også ganske glimrende – den slår dog ikke mit første måltid på Bali i Sidemen (læs om mit møde med Det Ægte Bali her).

Læs ogs: hvor man skal bo på Bali?

Hvad laver man på Nusa Lembongan?

Billig mad på nusa lembongan
Dette måltid kostede mig hele 15 kroner 🙂

Det tænkte jeg, da jeg sad på min bungalow om morgenen og skulle ud at besigtige øen. Faktisk er der to små øer, der ligger op ad hinanden og er flettet sammen med en stor, gul bro – Lembongan og Ceningan.

Jeg kunne se, at der var gode muligheder for bådture, snorkelture og man kunne komme på sejltur til Lembongans mangrove-skov.

strand

Der var dog vitterligt kun en ting, der tiltalte mig; lej en scooter og kør øerne rundt. Efter at have tilbragt en uges tid på diverse udflugter og med 4-5 timers minibus-kørsel hver dag havde jeg brug for ikke at have nogen forkromet plan eller tidsplan.

Hotellet har deres egne scootere, der (så vidt jeg husker) kostede ca 45 kr at leje for et døgn, så det gjorde jeg – bevæbnet med drone, kameraer og ingen plan udover at jeg skulle rundt på både Lembongan og Ceningan.

I og med, at jeg ingen plan havde, så kunne jeg ikke køre vild – men det gjorde jeg nu nok alligevel lidt, da jeg pludselig endte nede i en meget lokal del af landsbyen, hvor der var templer og meget små huse.

Det var faktisk et meget fedt indblik i, at der altså stadig er masser af lokalt liv på øen selvom vi turister nok har gjort vores til at livet dér er blevet omvæltet.

Der er nogle flotte viewpoints på Lembongan og Ceningan herunder Devil’s Tear og Blue Lagoon. Jeg kørte over broen til Ceningan og satte kurs mod Blue Lagoon, hvor bølgerne smadrer ind mod klipperne – et pænt imponerende syn, så det kan jeg i hvert fald anbefale.

Nusa Lembongan
Broen mellem Lembongan og Ceningan ses i baggrunden her

Ellers må jeg beklage, men jeg har lidt svært ved at skille de mange oplevelser og indtryk fra Lembongan og Ceningan fra hinanden. Jeg synes, det var super fedt at køre øerne rundt på scooter og de er så små, at det går ret hurtigt at få set det hele.

Mit indtryk er, at Ceningan er mindre udviklet end Lembongan, hvilket også giver pæn mening, da den er mindre og det er Lembongan bådene sejler til.

På Lembongan er den største by der hvor bådene sejler ind. Når det så er sagt, så syntes jeg, at området omkring mit hotel var rigtig hyggeligt. Her var der også en del barer, restauranter og små butikker hvor man kunne købe rejsegaver til dem derhjemme.

Jeg trillede rundt, kørte tilbage til hotellet og arbejdede lidt fra pool-området med en Bintang 🙂

Der ventede mig et par rigtig gode dage i Seminyak ovre på Bali inden turen gik hjem til Danmark. Det fortæller jeg mere om i det næste indlæg fra min Bali-tur.

  • Booking.com er min foretrukne hotel-booking portal med gode tilbud i hele verden
  • Get Your Guide er en portal, hvor du kan booke billetter til seværdigheder, udflugter på rejsemål og diverse transportbilletter
  • Omio er den bedste side til at finde billige tog- og busbilletter i hele Europa.
  • Rentalcars.com er det bedste sted at få overblik over priser på lejebiler