I Obamas fodspor – bor i telt ved Jatiluwih rismarkerne på Bali

Vores rundrejse på Bali har nu taget os forbi Mayong Village og Menjangan/West Bali Nationalpark på øens nordvestlige spids. I dette indlæg kommer jeg ud af min komfortzone, da jeg skal bo i telt midt ude i en regnskov.

Barack Obama tog i 2016 Michelle og døtrene Malia og Natasha på trekking-tur i rismarkerne på Bali. Hvilke rismarker valgte de? Jatiluwih naturligvis – og det med god grund.

Se også min video fra Jatiluwih her:

På udebane ved Jatiluwih

Efter særdeles luksuriøse omgivelser gik turen nu ned til området omkring Jatiluwih, der er på UNESCOs verdensarvsliste – med andre ord; et ekstremt smukt område.

Vi havde dog spenderet det meste af dagen i vores minibus med at tjekke hoteller på ruten fra det nordvestlige Bali og ned til midten af øen, så vi fik ikke set så meget på førstedagen i området.

Læs også rejseguiden til hvor man skal bo på Bali.

Sang Giri Mountain Glamping Resort

Bali solopgang

Her kørte vi i stedet direkte til vores “hotel”, der bestod af luksustelte dybt inde i regnskoven. Her skal jeg blankt erkende, at jeg følte mig meget på udebane og tankerne gik på, hvilke dyr der mon fandtes udenfor mit synsfelt – og i mit telt…

Jeg så dog ikke et eneste (farligt) dyr i området og jeg sov fantastisk i mit luksustelt, der nærmest er en lille hytte med funktionelt toilet, stor seng med myggenet osv. Ved aftensmaden på “resortet” sagde jeg da også til mine rejsekammerater, at det her er en af den slags oplevelser som man er rigtig glad for, når den er overstået 😀

Efter aftensmaden og et par Bintang eller fem (for at få styr på nerverne) begav jeg mig fra resortets restaurant-område og op til mit telt.

Der var mange telte på området, der var bygget op ad bjergsiden – kan I gætte hvem der skulle bo i det aller yderste telt, dybest inde i regnskoven?

Jep… 😀

Fantastisk solopgang med udsigt til vulkanerne Batur og Agung

Sang Giri Bali

Det hele gik nu godt, telte var meget luksuriøst og jeg sov sgu også ret godt. Uret var sat til lidt i 06, da solopgangen eftersigende skulle være ekstremt smuk fra Sang Giris ene, store træterrasse.

Og jeg er godt nok glad for, at jeg stod tidligt op – når jeg sidder herhjemme i Danmark og ser tilbage på højdepunkterne fra min rejse til Bali så er der mange, men solopgangen fra Sang Giri Mountain Glamping Resort er i den grad en af dem.

Det er svært at fange momenter på billeder og video, særligt for mig, der ikke har voldsom erfaring eller talent for den slags, men jeg har gjort min bedste på billederne her.

Jeg håber, at I kan fornemme udsigten – læg så dertil alle skovens lyde, den behagelige temperatur og det at man er komplet isoleret fra omverdenen. Jeg kunne sgu godt klare en overnatning mere dér 🙂

Vi snakkede i øvrigt med ejeren af stedet og de kan arrangere alt fra cykelture til decideret “overlevesture” i skoven, hvor man sover i hængekøje, så hvis man er lidt sejere end mig er der altså også gode muligheder for at få en på opleveren her 😀

Læs hvad andre mener om stedet på Hotels.com her.

Jatiluwih rismarker – et besøg værd

Jatiluwih rismarker
 
Efter den flotte solopgang, morgenmad og endnu en tur op til mit luksustelt (så stadig ingen farlige dyr og var på det tidspunkt ved at være lidt skuffet :-D) kom vores chauffør og hentede os.

At se rismarkerne på Bali bør være på enhvers Bali bucket list – det er ekstremt smukt!

Vi kørte de små 5 minutter ned til Jatiluwih rismarkerne for at få kigget ordentligt på dem, da vi kun lige hurtigt havde stoppet der dagen før.
 
Vi var der således meget tidligt på dagen og havde det meste af området for os selv, hvilket jeg kan anbefale. Da vi dagen før svingede forbi var der nemlig ekstremt mange turister – sådan er det jo med ekstremt smukke områder, de tiltrækker naturligvis en del folk.
 
Så jeg vil anbefale at bo tæt på Jatiluwih (måske bare en enkelt overnatning) og så tage derned tidligt om morgenen.
 
Herunder har jeg dog indsat et par ture fra Get Your Guide, hvor du bl.a. selv kan booke en privatchauffør, der henter dig på dit hotel og kører dig til Jatiluwih.

Hvis du har nogen spørgsmål om Sang Giri, Jatiluwih eller Bali generelt skal du naturligvis bare skrive en kommentar herunder 😀

  • Hotels.com er min foretrukne hotel-booking portal med gode tilbud i hele verden
  • Get Your Guide er en portal, hvor du kan booke billetter til seværdigheder, udflugter på rejsemål og diverse transportbilletter
  • Omio er den bedste side til at finde billige tog- og busbilletter i hele Europa.
  • Rentalcars.com er det bedste sted at få overblik over priser på lejebiler