Berlin Schönefeld
Mange hundrede danskere lander hver dag i den lille Schönefeld Lufthavn, som er placeret i den sydlige udkant af Berlin. Flybilletterne til Schönefeld er ofte billigere end til den mere centralt placerede Tegel Lufthavn.Det skyldes, at Schönefeld er placeret en anelse længere fra centrum af Berlin end Tegel – ikke desto mindre tager det ikke særlig lang tid at komme fra Schönefeld til centrum & prisen er også billig.

Læs her, hvilke muligheder der er for transport fra Schönefeld Lufthavn til Berlin centrum med tog, bus og taxa.

Anbefalet: tog fra Schönefeld til Berlin

fra schönefeld til berlin

Den nemmeste & hurtigste måde at komme fra Schönefeld til f.eks. Alexanderplatz i Berlin Mitte er med toget. Der er flere muligheder alt efter, hvor du har valgt at booke hotel i Berlin:

Regionaltogene RE7 og RB14 kører uden stop ved mindre stationer til (og fra – når du skal hjem igen) Berlin OstbahnhofAlexanderplatz, Friedrichstrasse, Hauptbahnhof & Zoologischer Garten. Hvis du bor på hotel i Prenzlauer Berg, Mitte (centrum), Friedrichshain eller Charlottenburg og gerne vil hurtigt frem, kan du med fordel tage med enten RE7 eller RB14.

De fleste danskere, der skal på storbyferie i Berlin kan således tage med et af ovenstående regionaltog, der kører 3 gange i timen. Hvis du skal til/fra Hauptbahnhof eller Potsdamer Platz kan du også tage med RB19.

s bahn berlin

S-bahn (Berlins S-tog) kører også fra Schönefeld til Berlin. Du kan både køre med S9 og S45, der begge kører hvert 20. minut. S9 kører bl.a. til/fra Pankow, Schönhauser Allee (midt i Prenzlauer Berg) og Ostkreuz. S45 tager den sydlige indgang til Berlin og stopper bl.a. på Neukölln og Südkreuz.

S-bahn er et fint alternativ til regionaltogene, der dog tager lidt længere tid, men hvis du f.eks. skal bo tæt på Schönhauser Allee i Prenzlauer Berg (det gør mange danske turister), kan du med fordel vælge at tage med S-bahn dertil.

Prisen for en togbillet fra Schönefeld til Berlin er den samme uanset hvilket tog du tager. Lufthavnen er i zone C, så man kan blot købe en såkaldt zone ABC-billet og tage med et af ovenstående tog. Billetten koster 3.20 euro for voksne og 2.30 for børn 6-14 (under 6 er gratis). Billetterne købes i automater ved tog-stationen, der ligger få hundrede meters gang fra selve terminalen. Husk euro 🙂

ABC-billetten gælder til rejse overalt i ABC-zonerne i Berlin i 2 timer fra købstidspunktet. Klik på kortet herunder for at se alle U & S-bahn stationer i Berlin:

berlin offentlig transport kort

Der er utrolig god offentlig transport i Berlin og stationerne er mange, så I kan helt sikkert finde en station tæt på jeres hotel eller ferielejlighed. Det er dog, naturligvis, også muligt blot at tage med toget til en af de store stationer og derfra tage en taxa. Der holder naturligvis taxaer døgnet rundt f.eks. ved Ostbahnhof, Alexanderplatz og Hauptbahnhof.

Få styr på togbilletterne hjemmefra med Berlin Welcomecard

Vil du klare billetten til offentlig transport i Berlin hjemmefra og kunne gå direkte fra flyet til toget? Så kan du med fordel købe Berlin Welcomecard hjemmefra.

Kortet giver adgang til ubegrænset brug af offentlig transport i enten 48 timer, 72 timer eller 4, 5 eller 6 dage. Derudover får man en guidebog med kort over Berlin og mellem 25-50% rabat på en lang række seværdigheder & attraktioner i Berlin.

Husk at vælge zonerne ABC, når du skal bruge kortet fra Schönefeld til Berlin. Priser startet fra 164 kr og stiger så, naturligvis, jo flere dage man køber kortet til. Husk at du kan bruge kortet til al offentlig transport og dermed også skifte fra f.eks. S til U-bahn.

Du køber Berlin Welcomecard online hjemmefra på dette link

Kortet skal købes hjemmefra. Man modtager så en e-voucher, der skal medbringes og ombyttes til selve kortet i Schönefeld lufthavn – super nemt og hurtigt.

Bus fra Scönefeld til Berlin

bus fra schönefeld til berlin

Man kan også tage bussen fra Schönefeld til Berlin. Faktisk er der ganske mange forskellige busruter til & fra byen. Mange busser holder lige ude foran terminalen (hvor der også holder taxaer). Jeg vil ikke umiddelbart anbefale at tage bussen til Berlin, hvis du kommer som turist og ikke har så godt styr på stoppesteder, ruter etc.

Ikke desto mindre er muligheden for at tage nedenstående busser der dog. I opstillingen herunder står bussens start først – når du lander i Schönefeld kører den naturligvis blot ‘den anden vej’ ind mod byen.

Almindelige busser:

 • 163 S Schöneweide – S Adlershof – S Grünau – Flughafen Schönefeld
 • 164 S Kaulsdorf – S Köpenick – S Adlershof – Flughafen Schönefeld
 • 171 U Hermannplatz – U Rudow – Flughafen Schönefeld
 • 734 S Zeuthen – Waltersdorf – S Flughafen Berlin Schönefeld
 • 735 S Königs Wusterhausen – Schulzendorf – Waltersdorf – S Flughafen Berlin Schönefeld
 • 736 S Königs Wusterhausen – Schulzendorf – Waltersdorf – S Flughafen Berlin Schönefeld
 • 741 Rotberg – Waltersdorf – S Flughafen Berlin Schönefeld
 • 742 Großziethen – Waßmannsdorf – S Flughafen Berlin Schönefeld

Ekspres-busser:

 • X7 U Rudow – Flughafen Schönefeld
 • SXF 2 (Sondertarif) Potsdam Hbf – Flughafen Schönefeld

Natbusser:

 • N7 S+U Spandau – U Jakob-Kaiser-Platz – U Hermannplatz – U Rudow – Flughafen Schönefeld
 • N60 S Adlershof – Flughafen Schönefeld

Prisen for en busbillet er den samme som en togbillet.

Taxa fra lufthavnen til Berlin centrum

Der holder altid et enormt antal taxaer udenfor terminalen i Schönefeld Lufthavn, klar til at tage pengestærke turister ind til centrum 🙂 Taxaerne er, ligesom det meste andet, naturligvis billigere i Berlin end i Danmark. Forvent at betale ca 40-50 euro for en taxa-tur fra Schönefeld til centrum af Berlin. ‘Centrum af Berlin’ er en ret flyvsk betegnelse, da byen er stor, så det er f.eks. lidt dyrere at køre til Prenzlauer Berg end Kreuzberg.

berlin taxa

Taxaerne i Berlin er generelt til at stole på og kører også med taxameter, så de ikke kan snyde turisterne. Det koster dog f.eks. 1 euro pr kuffert, der skal i bagagerummet, men det er ganske normalt udenfor Danmarks grænser.

Pre-book en taxa med privatchauffør

berlin schonefeld taxa

Screenshot fra Welcome Pickups

Hvis du gerne vil undgå den tysk/engelske snak med en chauffør, der ikke rigtig snakker engelsk, så kan jeg anbefale at booke en taxa med privatchauffør hjemmefra. Her er prisen fra Schönefeld til (f.eks.) Alexanderplatz 49 euro – ikke meget mere end for en almindelig taxa.

Bookingen klares nemt online hos Welcome Pickups her.

Har du spørgsmål til din transport fra Schönefeld til Berlin? Skriv en kommentar herunder, så vil jeg prøve at hjælpe efter bedste evne. Du kan også finde mere information om offentlig transport i Berlin hos BVG.

Du kan også benytte den glimrende ruteplanlægger i Google Maps. Indtast blot adressen på dit hotel eller ferielejlighed herunder:

Hav en god storbyferie i Berlin! 😀

Læs også:

Om Rejsekris

Kristoffer Føns

Her på Rejsekris.dk skriver jeg om mine egne rejser og udarbejder samtidig rejseguides til bl.a. seværdigheder, transport og overnatning. Mit mål er at gøre det så nemt som muligt for dig at planlægge din rejse hjemmefra, så du trygt kan tage afsted med ro i maven og styr på alle detaljer. Alle indlæg kan indeholde affiliate-links.