Guide: Transport fra Schönefeld Lufthavn til centrum af Berlin

Berlin Schönefeld
Mange hundrede danskere lander hver dag i den lille Schönefeld Lufthavn, som er placeret i den sydlige udkant af Berlin. Flybilletterne til Schönefeld er ofte billigere end til den mere centralt placerede Tegel Lufthavn.Det skyldes, at Schönefeld er placeret en anelse længere fra centrum af Berlin end Tegel – ikke desto mindre tager det ikke særlig lang tid at komme fra Schönefeld til centrum & prisen er også billig.

Læs her, hvilke muligheder der er for transport fra Schönefeld Lufthavn til Berlin centrum med tog, bus og taxa.

Anbefalet: tog fra Schönefeld til Berlin

fra schönefeld til berlin

Den nemmeste & hurtigste måde at komme fra Schönefeld til f.eks. Alexanderplatz i Berlin Mitte er med toget. Der er flere muligheder alt efter, hvor du har valgt at booke hotel i Berlin:

Regionaltogene RE7 og RB14 kører uden stop ved mindre stationer til (og fra – når du skal hjem igen) Berlin OstbahnhofAlexanderplatz, Friedrichstrasse, Hauptbahnhof & Zoologischer Garten. Hvis du bor på hotel i Prenzlauer Berg, Mitte (centrum), Friedrichshain eller Charlottenburg og gerne vil hurtigt frem, kan du med fordel tage med enten RE7 eller RB14.

De fleste danskere, der skal på storbyferie i Berlin kan således tage med et af ovenstående regionaltog, der kører 3 gange i timen. Hvis du skal til/fra Hauptbahnhof eller Potsdamer Platz kan du også tage med RB19.

s bahn berlin

S-bahn (Berlins S-tog) kører også fra Schönefeld til Berlin. Du kan både køre med S9 og S45, der begge kører hvert 20. minut. S9 kører bl.a. til/fra Pankow, Schönhauser Allee (midt i Prenzlauer Berg) og Ostkreuz. S45 tager den sydlige indgang til Berlin og stopper bl.a. på Neukölln og Südkreuz.

S-bahn er et fint alternativ til regionaltogene, der dog tager lidt længere tid, men hvis du f.eks. skal bo tæt på Schönhauser Allee i Prenzlauer Berg (det gør mange danske turister), kan du med fordel vælge at tage med S-bahn dertil.

Prisen for en togbillet fra Schönefeld til Berlin er den samme uanset hvilket tog du tager. Lufthavnen er i zone C, så man kan blot købe en såkaldt zone ABC-billet og tage med et af ovenstående tog. Billetten koster 3.20 euro for voksne og 2.30 for børn 6-14 (under 6 er gratis). Billetterne købes i automater ved tog-stationen, der ligger få hundrede meters gang fra selve terminalen. Husk euro 🙂

ABC-billetten gælder til rejse overalt i ABC-zonerne i Berlin i 2 timer fra købstidspunktet. Klik på kortet herunder for at se alle U & S-bahn stationer i Berlin:

berlin offentlig transport kort

Der er utrolig god offentlig transport i Berlin og stationerne er mange, så I kan helt sikkert finde en station tæt på jeres hotel eller ferielejlighed. Det er dog, naturligvis, også muligt blot at tage med toget til en af de store stationer og derfra tage en taxa. Der holder naturligvis taxaer døgnet rundt f.eks. ved Ostbahnhof, Alexanderplatz og Hauptbahnhof.

Få styr på togbilletterne hjemmefra med Berlin Welcomecard

Vil du klare billetten til offentlig transport i Berlin hjemmefra og kunne gå direkte fra flyet til toget? Så kan du med fordel købe Berlin Welcomecard hjemmefra.

Kortet giver adgang til ubegrænset brug af offentlig transport i enten 48 timer, 72 timer eller 4, 5 eller 6 dage. Derudover får man en guidebog med kort over Berlin og mellem 25-50% rabat på en lang række seværdigheder & attraktioner i Berlin.

Husk at vælge zonerne ABC, når du skal bruge kortet fra Schönefeld til Berlin. Priser startet fra 164 kr og stiger så, naturligvis, jo flere dage man køber kortet til. Husk at du kan bruge kortet til al offentlig transport og dermed også skifte fra f.eks. S til U-bahn.

Du køber Berlin Welcomecard online hjemmefra på dette link

Kortet skal købes hjemmefra. Man modtager så en e-voucher, der skal medbringes og ombyttes til selve kortet i Schönefeld lufthavn – super nemt og hurtigt.

Bus fra Scönefeld til Berlin

bus fra schönefeld til berlin

Man kan også tage bussen fra Schönefeld til Berlin. Faktisk er der ganske mange forskellige busruter til & fra byen. Mange busser holder lige ude foran terminalen (hvor der også holder taxaer). Jeg vil ikke umiddelbart anbefale at tage bussen til Berlin, hvis du kommer som turist og ikke har så godt styr på stoppesteder, ruter etc.

Ikke desto mindre er muligheden for at tage nedenstående busser der dog. I opstillingen herunder står bussens start først – når du lander i Schönefeld kører den naturligvis blot ‘den anden vej’ ind mod byen.

Almindelige busser:

 • 163 S Schöneweide – S Adlershof – S Grünau – Flughafen Schönefeld
 • 164 S Kaulsdorf – S Köpenick – S Adlershof – Flughafen Schönefeld
 • 171 U Hermannplatz – U Rudow – Flughafen Schönefeld
 • 734 S Zeuthen – Waltersdorf – S Flughafen Berlin Schönefeld
 • 735 S Königs Wusterhausen – Schulzendorf – Waltersdorf – S Flughafen Berlin Schönefeld
 • 736 S Königs Wusterhausen – Schulzendorf – Waltersdorf – S Flughafen Berlin Schönefeld
 • 741 Rotberg – Waltersdorf – S Flughafen Berlin Schönefeld
 • 742 Großziethen – Waßmannsdorf – S Flughafen Berlin Schönefeld

Ekspres-busser:

 • X7 U Rudow – Flughafen Schönefeld
 • SXF 2 (Sondertarif) Potsdam Hbf – Flughafen Schönefeld

Natbusser:

 • N7 S+U Spandau – U Jakob-Kaiser-Platz – U Hermannplatz – U Rudow – Flughafen Schönefeld
 • N60 S Adlershof – Flughafen Schönefeld

Prisen for en busbillet er den samme som en togbillet.

Taxa fra lufthavnen til Berlin centrum

Der holder altid et enormt antal taxaer udenfor terminalen i Schönefeld Lufthavn, klar til at tage pengestærke turister ind til centrum 🙂 Taxaerne er, ligesom det meste andet, naturligvis billigere i Berlin end i Danmark. Forvent at betale ca 40-50 euro for en taxa-tur fra Schönefeld til centrum af Berlin. ‘Centrum af Berlin’ er en ret flyvsk betegnelse, da byen er stor, så det er f.eks. lidt dyrere at køre til Prenzlauer Berg end Kreuzberg.

berlin taxa

Taxaerne i Berlin er generelt til at stole på og kører også med taxameter, så de ikke kan snyde turisterne. Det koster dog f.eks. 1 euro pr kuffert, der skal i bagagerummet, men det er ganske normalt udenfor Danmarks grænser.

Pre-book en taxa med privatchauffør

berlin schonefeld taxa

Screenshot fra Welcome Pickups

Hvis du gerne vil undgå den tysk/engelske snak med en chauffør, der ikke rigtig snakker engelsk, så kan jeg anbefale at booke en taxa med privatchauffør hjemmefra. Her er prisen fra Schönefeld til (f.eks.) Alexanderplatz 49 euro – ikke meget mere end for en almindelig taxa.

Bookingen klares nemt online hos Welcome Pickups her.

Har du spørgsmål til din transport fra Schönefeld til Berlin? Skriv en kommentar herunder, så vil jeg prøve at hjælpe efter bedste evne. Du kan også finde mere information om offentlig transport i Berlin hos BVG.

Du kan også benytte den glimrende ruteplanlægger i Google Maps. Indtast blot adressen på dit hotel eller ferielejlighed herunder:

Hav en god storbyferie i Berlin! 😀

Læs også:

Kristoffer Føns

Kristoffer Føns

Her på Rejsekris.dk blogger jeg om mine egne rejser og forsøger at give mine bedste tips videre. Du kan støtte mit arbejde ved at booke din næste rejse (f.eks. flybillet & hotel) via et link på min liste her. Alle indlæg kan indeholde affiliate-links.

22 kommentarer

 • Annette Hansen

  Hej. jeg ankommer sent til schoenfeld lufthavn allerede på onsdag ca 22.40..jeg har svært ved at finde ud af om togene kører på det tidspunkt ? både når jeg laver en google søgning på rejsen og når jeg laver en søgning fra schoenfeld¨s egen søgemaskine ang transport. Den ene viser ingen muligheder og den anden viser mig kl 5.30 om morgenen..Kan du hjælpe mig ang hvornår togene stopper med at køre..havde tænkt mig at tage s45 da jeg skal til neukoln station.

  juni 12, 2017 at 10:58 am
  • Kristoffer Føns
   Kristoffer Føns

   Hej Anette

   Jeg tjekkede lige med Google Maps’ ruteplanlægger og der ser det ud til, at du f.eks. kan tage bus 171 i retning mod Hermannplatz og stå af på Neukölln s/u-bahn station. Det tager 29 min og den går f.eks. kl 23:17.

   Tjek dette link: https://goo.gl/maps/5jYFbW6WwiT2

   juni 13, 2017 at 8:45 am
 • Susanne jægerholm

  Hejsa Kris 😊.
  1000 tak for en super god side. Der står mange gode oplysninger 👍.
  Jeg skal til Berlin i julen 24-25-26 og 27 dec.
  Ved du om der er nogen spisesteder der har åbent juleaften ?
  Mvh Sanne 😉

  september 11, 2017 at 3:05 pm
 • Marianne ruth

  Hej

  Har du nogen erfaring med at bestille en taxa forud??
  Vi er 4 voksne og 2 børn + håndbagage og en klapvogn…så vi vil gerne bestille en stor taxa fra centrum af berlin til schoenfelt lufthavn….det er midt nat da vi skal med et tidligt fly hjem

  Hilsen Marianne

  september 21, 2017 at 11:28 am
  • Kristoffer Føns
   Kristoffer Føns

   Hej Marianne

   Nej, jeg har desværre ikke selv erfaring med at pre-booke en taxa i Berlin. Jeg fandt dog denne side: https://www.bettertaxi.com/taxi/berlin/

   Håber den kan bruges. Ellers kan I måske snakke med en taxachauffør i en af dagene I er i Berlin og f.eks. få hans visitkort eller visitkort til det taxafirma han kører for og ringe og bestille der. De plejer at være ganske flinke til at hjælpe – de tjener jo også penge på os 😀

   september 22, 2017 at 11:51 am
 • Amanda

  Hej,

  Vi ankommet i lufthavnen 22 cirka – er det muligt at få tog fra derfra og til Hovedbanegården så sent?

  september 28, 2017 at 10:12 pm
 • Dorte Hansen

  Hej

  Vi er gruppe på 13 persone som skal til Berlin her i januar.
  Vi skal bo på kurfustendamm. Hvordan kommer vi nemmest og hurtig dertil?

  januar 1, 2018 at 2:00 pm
  • Kristoffer Føns
   Kristoffer Føns

   Hej Dorte

   Hvis I vil spare penge og tage offentlig transport, så kan det faktisk gøres ret nemt; tag med S45 (8 stop, 25 min) til Neukölln, skift til U-bahn U7 i retning mod Rathaus Spandau (23 min, 16 stop) til Adenauerplatz, som ligger på Kurfürstendamm.

   I kan enten købe billetter i automaterne eller købe det populære Berlin Welcomecard hjemmefra, så kan I bruge offentlig transport så meget I vil: https://rejsekris.dk/link/berlin-welcomecard

   Alternativt findes der også store taxaer udenfor Schönefeld, men min (seneste) erfaring er, at det godt kan blive en relativt dyr fornøjelse at tage taxa fra Schönefeld til Berlin (selvom det naturligvis afhænger af, hvor i byen ens destination er).

   Rigtig god tur til Berlin!

   januar 2, 2018 at 9:49 am
 • Poul Hansen

  Hej Kristoffer.

  Vi er en gruppe på 12 mænd som skal til Berlin d. 19 januar og retur d. 21
  Vi skal bo i Berlin Mitte
  Hvilken offentlig transport vil være nemmest for os?

  Mvh
  Poul

  januar 9, 2018 at 3:07 pm
 • Maria

  Hej Kristoffer
  Jeg skal til Berlin i tre dage, her i vinterferien. Mine to piger på 16 og 17 år skal med :o). Hvad synes du, vi SKAL se? Jeg har naturligvis selv undersøgt lidt, men det er rart med inspiration udefra.
  Pfh tak
  :o)

  februar 16, 2018 at 2:42 pm
 • Tine

  Hej
  Vi skal på første tur til Berlin og skal no på City hotel Berlin east på landsbergerallee men jeg er i tvivl om hvordan jeg kommer fra lufthavnen schoenefeld og til hotellet de bedste og spændte hilsner tine

  februar 19, 2018 at 6:17 pm
 • Tina

  Hej Kris

  superfed blog! Vi skal snart afsted til Berlin, men vi har et barn på ca. 3 med, hvordan er det lige med barnestol i taxier? Kan man bestille en taxi med barnestol i Berlin når man lander?

  Hilsen
  Tina

  juli 27, 2018 at 10:05 am
 • Lis Johansen

  Hej Kristoffer
  Jeg skal til Berlin den 27. dec og skal bo på Michelberger Hotel. Kan se der ligger en S togsstation i nærheden der hedder Bahnhof Warshauer Strasse. Hvis jeg flyver fra Billund til Berlin vil der så være et tog der går direkte eller hvad vil være det nemmeste. Enten skal jeg tage toget fra Horsens eller fly fra Billund.

  september 20, 2018 at 1:45 pm
  • Kristoffer Føns
   Kristoffer Føns

   Hej Lis

   Det er super nemt at komme fra Schönefeld til Warschauer Strasse – med S9 i retning mod Spandau tager det kun 31 minutter og er uden stop.

   oktober 15, 2018 at 5:38 am
 • Marianne

  Hej Kristoffer
  Vi skal 5 personer til Berlin 1-4/11. Vi er i tvivl om hvordan vi kommer fra hotel tæt ved Check point Charlie og til Schönefeld lufthavn mandag morgen, når vi skal være i lufthavnen allerede kl. 5. Kører der tog bus så tidligt, eller mere sikkert med taxa. (Har kufferter med).
  Hilsen Marianne

  september 10, 2019 at 11:49 am
  • Kristoffer Føns
   Kristoffer Føns

   Hej Marianne

   I kan få en komplet rejseplan fra a til b, hvis I bruger Google Maps’ ruteplanlægger – dér kan I også indstille tiden til f.eks. ankomst kl 05.

   Personligt ville jeg dog nok pre-booke en taxa, når det er denne tid på døgnet og det er Berlin.

   september 11, 2019 at 1:38 pm

Skriv en kommentar