Seværdigheder i Los Angeles – 14 gode oplevelser og ting at se i LA

los angeles seværdigheder

Skal du en tur til Los Angeles, og har du ikke meget planlagt for din rejse, kan du her lade dig inspirere af 14 forskellige oplevelser og seværdigheder, som du finder i eller omkring byen. Når du rejser til Los Angeles, kan du være sikker på en ting – det bliver ikke kedeligt.

Dette er bare et udpluk af de ting, du kan opleve, mens du er i byen. Det nok største trækplaster for byen må være Hollywood og byens filmstudier, som hvert år hiver millioner af mennesker til – hvilket man jo godt kan forstå.

Det har haft så stor en indflydelse på rigtig mange menneskers liv, så hvis du ikke allerede har en tur omkring Hollywood eller et af filmstudierne planlagt, bør du virkelig sætte tid af til det.

Og så finder du også et hav af spændende museer i Los Angeles, som alle er værd at tage forbi, uanset om du er interesseret i dinosaurer, biler eller krigsskibe fra 2. Verdenskrig.

Los Angeles kan tilbyde dig det hele – og i modsætning til i New York, så er vejret næsten altid fantastisk 😀

Når du skal til Los Angeles, kan du med fordel vælge at bestille et Go Los Angeles Card eller et Los Angeles Ultimate Attraction Pass, som begge giver dig lettere eller billigere adgang til mange af de seværdigheder og attraktioner, som du kommer forbi på din tur.

Go Los Angeles Card giver dig bl.a. op til 50% rabat på billetter til Universal Studios Hollywood, Madame Tussaud Hollywood og mange andre attraktioner, mens et Los Angeles Ultimate Attraction Pass giver dig fri adgang i en dag eller to, alt afhængig hvad du vælger, til oplevelser som K1 Speed, OUE Skyspace, USS Battleship Iowa samt en masse andre steder rundt omkring i byen.

Så find ud af, hvad du gerne vil opleve, og køb så det af de to kort, der passer bedst til dig.

Universal Studios Hollywood – en top seværdighed i Los Angeles

universal studios los angeles


Du kan næsten ikke tage til Los Angeles uden at tage en tur forbi Universal Studios Hollywood. Det er nok også den seværdighed i Los Angeles, som mange tager til byen for til at starte med.

Har du altid drømt om at komme ind bag kulisserne i et vaskeægte filmstudie, finder du nok ikke nogen bedre mulighed for det end her.

Du kan enten vælge at købe entrébilletter til en eller to dage, alt afhængig hvor lang tid du har lyst til at bruge i studierne. Prøv de mange forlystelser, se de underholdende shows og træd ind i en verden fyldt med action, drama og romantik, når du besøger Universal Studios Hollywood.

Du kan endda også springe køen over ved at købe dine billetter hjemmefra, så du ikke skal bruge tid på at købe dem, når du ankommer til området.

Universal har stået bag nogle af de største titler igennem tiden, så vær klar til at opleve mange af dine favoritter, når du træder igennem dørene.

Du kan købe dine entrébilletter lige her.

Se en video fra studierne her – rejseguiden til seværdigheder i Los Angeles fortsætter under videoen:

Warner Bros. Studios Hollywood – Harry Potter, Friends & meget mere

los angeles oplevelser
Den kendte scene fra Friends.

Universal er dog ikke det eneste filmstudie i byen, der åbner op for dørene og tilbyder dig at komme inden for. Du kan nemlig også vælge at besøge Warner Bros. Studios i Hollywood, som, sammen med Universal Studios, er to af de mest besøgte attraktioner i Los Angeles.

Her kan du blandt andet komme på en guidet tre timers tur rundt i film kulisserne fra dine yndlings film og serier, som du kender fra biograferne og tv. Se eksempelvis den berømte café Central Perk fra Venner, eller hvad med at komme op og flyve på Harry Potters kost?

Du får også mulighed for at skabe din helt egen batmobil, og så bliver du meget klogere på hele processen bag udviklingen og instruktionen af en film, som din guide fortæller dig undervejs.

En utrolig rejse i filmhistorien blandt de bedste titler fra lærredet.

Det er et must at komme forbi her, når du er i Los Angeles, så det bør du sætte tid af til, hvis du ikke allerede har gjort det.

Du finder din billetter til turen her.

Los Angeles Sightseeing bustur – se mange af de kendte seværdigheder i LA 

la sightseeing bus


Den nemmeste måde at få set så meget af byen som mulig er nok at købe en billet til byens hop-on-hop-off busser, så du kan køre rundt og se alt det vigtige i byen direkte fra bussen.

Du bestemmer selv, om du vil have en billet til 24 timer, 48 timer eller 72 timer. Skal du bare være en enkelt dag i byen, kan du naturligvis bare nøjes med billetten til et enkelt døgn.

Busserne har en audioguide på ni forskellige sprog, så alle har mulighed for at lytte med, og du vil blive kørt rundt til nogle af de vigtigste punkter i byen.

  • Du kommer blandt andet forbi strandene i Los Angeles, Beverly Hills, Hollywood, Santa Monica Pier og mange andre steder.

Læs mere om de bedste strandferiesteder i USA.

Det er en sjov og ikke mindst effektiv måde at få set byen på, og så er det meget nemmere at sidde komfortabelt i et sæde i en bus i stedet for at skulle vandre byen rundt, selvom det dog også kan anbefales, hvis du har tiden til det.

Du kan købe billetter til busserne her.

Tjek også denne glimrende guide til, hvordan man skal bruge 5 dage i Los Angeles fra et par, der er fra byen.

Aquarium of the Pacific – børn med på rejsen til LA?Ved Long Beach finder du Aquarium of the Pacific, som er et over 20.000 kvadratmeter stort akvarium, hvor du kan opleve nogle af havets vidunderlige skabninger helt tæt på.

I akvariet kan du møde over 11.000 dyr, og de er delt op i tre forskellige afdelinger, som er Sydcalifornien og Baja, det nordlige Stillehav og det tropiske Stillehav.

Akvariet udstiller livet i Stillehavet, hvilket blandt andet betyder, at du kan komme helt tæt på dyr som pingviner, hajer og dværgpapegøjer.

Akvariet får over 1,5 million besøgende om året, så du kan med fordel vælge at springe køen over ved at bestille din billet til akvariet hjemmefra.

Brug dagen på at hilse på de over 500 arter af dyr, som du finder i de mere end 1,3 millioner liter vand, akvariet indeholder. Det er et perfekt sted for hele familien, især for de mindste, som virkelig vil få en stor oplevelse i akvariet. 

Spring køen over og køb din billet hjemmefra – det kan du gøre lige her.

OUE Skyspace – se LA fra toppen

los angeles viewpoint


Hvis du gerne vil se Los Angeles lidt fra toppen, men du ikke har lyst eller råd til at tage turen op i en helikopter, er der et perfekt alternativ – nemlig OUE Skyspace.

Attraktionen er bygget på toppen af US Bank Tower, og her får du mulighed for at iagttage byens skyline fra over 300 meters højde.

OUE Skyspace er relativ ny, da det først blev bygget i 2016, og det var netop OUE, den Singapore baserede byggemastodont, der stod bag udviklingen, og som også ejer seværdigheden i dag.

Oppe i Skyspace har du også mulighed for at prøve Skyslide, som er en lille, udendørs og ikke mindst gennemsigtig rutschebane, hvor du kan se 300 meter direkte ned under dig, når du sætter dig til rette i rutschebanen.

Skyslide er ikke særlig lang, men er du ikke meget for højder i forvejen, er det ikke nødvendigvis den perfekte oplevelse for dig. 

Book billetter hjemmefra til at komme en tur op i OUE Skyspace.

Hollywood & Celebrity Homes Tour – se hvor de kendte bor i Los Angeles

kendis tour la


Denne oplevelse er den helt perfekte for dig, der gerne vil rundt og se de kendtes adresser i Los Angeles. Her går der rent Se&Hør i den, når du kommer forbi de barer, hoteller og boliger, som de kendte færdes på og bor i.

  • Du kommer også til at køre forbi seværdigheder som Hollywood Walk of Fame, Capitol Records Building og Chinese Theatre.

Der er desværre ingen garanti for, at du møder eller ser nogle af de kendte undervejs på turen, men det kan jo være, du er heldig og spotter en enkelt eller to.

De kendte boliger, du kommer forbi på turen, tæller blandt andet Elvis Presley, Tom Cruise og Leonardo DiCaprio, så der er stjernestøv for alle pengene, når du triller igennem Los Angeles og Hollywood i den åben bus.

Husk strøm på telefonen, så du kan tage hundredvis af billeder af alle de steder, I kommer forbi i løbet af dagen.

Hvis det er noget for dig, kan du booke dine billetter her.

Hvis du har en layover i LAX, så tjek denne engelske guide til ting at lave nær LAX.

Helikoptertur over Beverly Hills og Hollywood – se seværdigheder fra luften

los angeles helikoptertur
En af de mere utraditionelle oplevelser i Los Angeles, hvor du kan se byens mest kendte seværdigheder fra luften.

Vil du svæve hen over Hollywood, kan du vælge at gøre det i vaskeægte Hollywood stil ved at booke en plads i en helikopter.

Du har nemlig mulighed for at booke en billet til en 25 minutters helikoptertur, som kan tage dig med op over Hollywood, hvor du kan se ud over hele verdens måske mest kendte område.

Du kan blandt andet få et rigtig godt blik over det berømte Hollywood skilt, som har været en rekvisit i rigtig mange Hollywood film efterhånden.

Turen går også over Universal Studios, som du måske har været inde at besøge tidligere på turen, Hollywood Bowl og ikke mindst de prægtige kendis-villaer, som ligger overalt i Hollywood.

Det kan være, du kan spotte lige netop din favorit kendis’ hus fra oven. Turen vil blive kommenteret af helikopterens pilot, så du kan følge med i, hvad I nu flyver over, og hvad I kan se under jer.

Er det noget for dig, så bestil dine billetter til turen her.

Vandretur i Hollywood Hills – oplev det ikoniske Hollywood-skilt

hollywood gåtur


Har du lyst til at komme helt tæt på det ikoniske Hollywood skilt, kan du med fordel vælge at tilmelde dig en af de mange vandreture op i Hollywood Hills, hvor du kan kombinere muligheden for at få et af de prægtigste udsyn over Los Angeles samt Hollywood skiltet og forbrænde kalorier på samme tid.

Det er også mulig for børn at deltage på turen, men de skal være store nok til at kunne vandre op gennem det bakkede landskab.

På turen får du blandt andet også adgang til Griffith Observatoriet, hvor du kan blive klogere på solsystemet og endda få lov til at holde en ægte meteorit.

Til sidst bestiger i Hollywood Hills højeste punkt, Mount Hollywood, hvor du kan få det perfekte billede de SoMe fra 360-graders platformen på toppen.

Turen afgår både om formiddagen og om aftenen, hvor du kan gå i skæret fra solnedgangen. Det giver ømme lårbasser, men til gengæld får du en helt unik udsigt over byen og landskabet.

Book en plads på turen her.

Natural History Museum of Los Angeles – se bl.a. dinosaurer 

Vil du gerne vide meget mere om, hvordan Los Angeles blev til, kan du få historien på Natural History Museum. På museet finder du også en kæmpe dinosaur sal, hvor du kan se over 300 ægte fossiler og hele 20 komplette dinosaurer.

Så er du selv interesseret i dinosaurernes historie, eller har du børn, der elsker dinosaurer, vil de elske at komme ind og opleve Natural History Museum.

Museet har også masser af interaktive udstillinger, hvor du og din familie selv kan deltage og lære om historien på en sjov og anderledes måde, end man er vant til, når man går på museum.

I alt dækker museet over 4,5 milliarder års historie, så der er nok at gå i gang med, når du først træder igennem dørene til et af de største museer i hele USA. 

Bestil en 4-timers billet hjemmefra her.

Petersen Automotive Museum – se biler fra Hollywood-film

Er det mere biler end dinosaurer, der interesserer dig og din familie, bør du i stedet vælge at tage på Petersen Automotive Museum, som er et af verdens største museer for biler. Her finder du biler i alle afskygninger.

Du kan blandt andet se bilerne fra nogle af de mest ikoniske Hollywood scener, autentiske racerbiler fra nogle af de første og største motorløb, samt motorcykler og andre køretøjer.

Hvis du vil have tid nok til at opleve hele museet, kan det være en god idé at sætte omkring en halv dag af til oplevelsen. Museet har oven i købet en børneafdeling, så det er bestemt også et oplagt museum at hive ungerne med på, og billetterne er til at betale.

Og selvom du måske ikke selv er den store bilnørd, kan det være, du bliver det, når du først har været en tur på Petersen Automotive Museum i Los Angeles.

Madame Tussauds Hollywood – tag selfies med de kendte 

Hvis du har prøvet at være på Madame Tussaud i London, bør du næsten ikke snyde dig selv for at komme en tur på Madame Tussaud i Hollywood.

Du finder det berømte voksmuseum på Hollywood Boulevard, og det er igen et sted, der er oplagt at besøge, hvis du har børn med på turen.

  • Vær dog opmærksom på, at der er som regel er forholdsvis mange mennesker, så tag dig god tid til at slentre gennem museet.

Når du er på Madame Tussaud, har du blandt andet mulighed for at tage en masse billeder af dig selv eller din familie ved siden af de velkendte ansigter.

Så hvis du gerne vil have et billede sammen med Tom Hanks eller Madonna, men ikke lige kan finde de virkelige udgaver, kan du altid smutte en tur forbi Madame Tussaud i Hollywood og nappe en selfie med de berømte stjerner.

Lad dig imponere af de virkelighedstro voksdukker af mange af de største stjerner i verden inden for film, musik og popkulturen. 

USS Battleship Iowa Museum – se et krigsskib fra 2. verdenskrig

Hvis du gerne vil opleve et vaskeægte krigsskib, har du muligheden for det i Los Angeles.

I Port of Los Angeles finder du nemlig USS Battleship Iowa, som i dag ikke længere er en del af aktiv tjeneste, men som i stedet er blevet udstillet som et museum, der er åbent for offentligheden.

USS Iowa har deltaget i op til flere krige, nemlig 2. Verdenskrig, Koreakrigen og Den Kolde Krig, så det er et skridt direkte ind i verdenshistorien, hvis du bevæger dig ombord på det enorme skib.

Foruden at være et åbent tilgængelig museum, bliver krigsskibet også brugt som rekvisit i både film og serier – herunder bl.a. NCIS: Los Angeles og American Warships. Det er jo også oplagt, når Hollywood og filmstudierne har det liggende lige i baghaven.

Skibet har i øvrigt også fået kælenavnet Battleship of Presidents, fordi det har sejlet med hele tre præsidenter ombord.

Så træd ombord og lad dig betage af det enorme krigsskib, der emmer af historie.

Escape Hotel Hollywood – verden største escape roomHar du prøvet at være i Escape Room før (måske et escape room i København), og var det en fed oplevelse?

Så bør du uden tvivl vælge at besøge Escape Hotel Hollywood, som er verdens største Escape Room.

På Escape Hotel Hollywood ved du aldrig, hvad der kommer til at ske. Du bestemmer selv, om du vil prøve kræfter med Circus, rum 1931 fyldt med dukker og cirkusklovne, eller måske rum 1986, hvor zombier, blod og radioaktiv stråling sætter rammerne for en udfordrende escape opgave.

Du kan også smutte en tur ind i Slaughter – det absolut sværeste rum i Escape Hotel Hollywood, som det kun lykkes 5% af de deltagende at komme ud af, inden tiden er gået.

Det er en utroligt vellavet Escape Room oplevelse, som dog nok ikke er fantastisk velegnet til de mindste, men mere til dig, der ikke er bange for at lukke dig inde på et låst hotelværelse uden at vide, hvordan du kommer ud igen.

Tør du besøge hotellet?

K1 Speed – kør gocart i Los Angeles

Skal der fart over feltet, og har du brug for at få lidt vind i håret efter den hårrejsende Escape Room oplevelse, bør du slutte din tur af med at prøve K1 Speed, som er en kæde af indendørs go-kart centre.

Du finder hele fire centre bare i eller omkring Los Angeles, så der burde være gode chancer for at finde en bane i nærheden af dig, som du kan køre på. Er du og din familie konkurrencepræget, er det den perfekte oplevelse for jer.

Hvem kan sætte den hurtigste tid?

Book en bane og find ud af det ved at besøge en af de fire K1 Speed i Los Angeles. Go-kart er både for børn og voksne, så selvom du måske vælger at køre mod dine unger, skal du ikke være sikker på, at førstepladsen er selvskrevet.

De kan køre lige så hurtigt som dig, så det er bare med at se dig over skulderen, når du bevæger dig ud på den hurtige racerbane. 

Jeg håber, at du kunne bruge min guide til seværdigheder og oplevelser i Los Angeles – rigtig god rejse til USA!

Denne rejseguide til Los Angeles er skrevet af Sander, der er fast skribent her på Rejsekris.dk, hvor han hjælper med at skrive guides til nogen af de byer Rejsekris endnu ikke har besøgt.

  • Hotels.com er min foretrukne hotel-booking portal med gode tilbud i hele verden
  • Get Your Guide er en portal, hvor du kan booke billetter til seværdigheder, udflugter på rejsemål og diverse transportbilletter
  • Omio er den bedste side til at finde billige tog- og busbilletter i hele Europa.
  • Rentalcars.com er det bedste sted at få overblik over priser på lejebiler