Hoteller i Odense – 10 gode steder at overnatte i Centrum

Leder du efter et godt hotel i Odense centrum? Her deler jeg 10 gode hoteller i den fynske hovedstad.

odense hoteller

Odense – H.C. Andersens by på Fyn – har meget at byde på. Og netop fordi det er den verdenskendte eventyrforfatters hjemby, valfarter turister til byen året rundt. 

Uanset, om du er på visit fra udlandet eller et andet sted i Danmark, har jeg her samlet 10 af de bedste hoteller i Odense.

Udvalget varierer fra de mere luksuriøse af slagsen med 4-stjerner og masser af lækre faciliteter til billige hoteller med 2 stjerner, hvor forholdene stadig er i orden, men hvor pladsen er trang, og hvor der ikke er det store udvalg af faciliteter. 

Sidstnævnte er særligt egnet til dig, der kun bruger hotellet til at overnatte, mens familieferier, langtidsrejser og forretningsrejser kan kræve andre og bedre standarder. 

Jeg håber, at min guide kan hjælpe dig til at finde det helt rigtige hotel til dit ophold i Odense. 

1. Hotel Odeon – bedste hotel tæt på HC Andersens Hus

hotel odeon odense
 • Beliggenhed: Odeons Kvarter 11 (lige ved H.C. Andersens Hus) 
 • Antal stjerner: ****

Hotel Odeon er et oplagt valg til dig, der er i Odense for at opleve H.C. Andersens Hus, da hotellet kun ligger et stenkast derfra. Togstationen ligger også i umiddelbar nærhed, så det er meget nemt at komme til og fra hotellet. 

Der er tale om et rigtig lækkert hotel med flotte, rummelige værelser og morgenmad inkluderet i opholdsprisen. Der er restaurant på hotellet, ligesom der er kaffebar og lækre inden- og udendørs faciliteter såsom en lobby med pejs og en udendørs terrasse.

Har du behov for at arbejde på rejsen, er der også både skrivebord, fællesområder med mulighed for at arbejde, gratis wifi og mulighed for at booke mødelokaler. 

Se mere om hotellet og book online.

2. First Hotel Grand – bedste hotel i Odense City 

 • Beliggenhed: Odense Centrum (Jernbanegade 18)
 • Antal stjerner: ****

First Hotel Grand Odense er et oplagt valg til dig, der godt kan lide luksus og at have rigeligt med plads – eller jer, der rejser flere sammen.

Værelserne er meget rummelige med lækkert interiør, og der er mulighed for tilstødende værelser, hvis I er flere, der rejser sammen, for eksempel som en familie med børn. 

Der er ikke langt til alle Odenses attraktioner fra dette hotel, og togstationen kan nås på blot 7 minutters gang. Til gengæld er der også alt, du behøver, på stedet.

Der er for eksempel inkluderet morgenmad i værelsesprisen, og så er der både fitnesscenter, cykel- og biludlejning, vaskeservice og restaurant på hotellet. 

Hvis du leder efter det bedste hotel i Odense, så kan du med fordel booke dig ind på First Hotel Grand.

Jeg har boet her 3 gange og det er nu mit faste hotel, når jeg er i Odense (jeg er selv født i Odense og har familie på Fyn). 

Der er luksuriøse omgivelser, rigtig god morgenmad og baren er faktisk også hyggelig om aftenen – deres Espresso Martini er fremragende!

Se mere om hotellet og book online.

Læs også guiden til spaophold på Fyn.

3. Hotel Knudsens Gaard – hotel tæt på Odense Zoo

hotel odense nær odense zoo
 • Beliggenhed: Hunderupgade 2 (nær Odense Zoo)
 • Antal stjerner: ****

Mens nogle af de øvrige hoteller i guiden primært egner sig til få dages ophold med sightseeing, er det her ét af de hoteller, der er særligt egnet til ferieophold. Der er god plads på værelserne, og de er indrettet hjemligt med lænestole, sofaer og skrivebordsmøbler. 

Værelserne fordeler sig over enkelt- og dobbeltværelser samt studio-lejligheder i forskellige størrelser, så uanset dit behov kan du finde et værelse, der passer. Ved de fleste typer af ophold er der morgenmadsbuffet inkluderet. 

Der er gratis cykeludlejning, så det er nemt at komme omkring på tur, og så er der både restaurant, bar og kaffebar på stedet, samt masser af fællesområder- og opholdssteder.  

Se mere om hotellet og book online.

4. Comwell H.C. Andersen Odense

comwell odense hotel
 • Beliggenhed: Odense Centrum (Claus Bergs Gade 7)
 • Antal stjerner: ****

Comwell har hoteller fordelt over hele Danmark, og Odense er ingen undtagelse. Hotellet byder på simple enkelt- og dobbeltværelser, og er både velegnet til ferieophold, rejsende og forretningsrejser, da der også er kontorfællesskaber og mødelokaler til rådighed.

Børn under 12 år sover gratis i eksisterende senge, der er mulighed for at medbringe kæledyr på hotellet, og så er der gratis morgenmad inkluderet. Derudover er der fitnesscenter, vaskeservice, hyggelige fællesområder og fokus på bæredygtige løsninger både i forhold til energi og mad. 

Hotellet ligger centralt placeret i Odense tæt ved H.C. Andersens Hus, og der er gode busforbindelser rundt i byen, ligesom Odense Station ligger i umiddelbar nærhed. 

Se mere om hotellet og book online.

Læs også min guide til de bedste kroer på Fyn.

5. Milling Hotel Plaza

milling plaza odense
 • Beliggenhed: Centrum (Østre Stationsvej 24)
 • Antal stjerner: ****

Tæt på Danmarks Jernbanemuseum er Milling Hotel Plaza placeret. Hotellet er af lidt ældre dato og er holdt meget originalt, hvilket også ses på indretningen af værelserne, der dog er hyggelige og komfortable. 

Hotellet er oplagt til sightseeing i Odense for både par og familier med børn. Børn overnatter gratis, og der er mulighed for tilstødende værelser ved behov.

Morgenmaden er inkluderet i opholdet, og derudover er der fitnesscenter, vaskefaciliteter, restaurant og bar på hotellet. 

Der er ikke langt til togstationen, og der er gode busforbindelser rundt i byen. H.C. Andersens Hus ligger også i gåafstand. Ligesom du kan gå over den nye togbro og være ved Storms Pakhus (hvor der er indendørs street food market) på kort tid.

Se mere om hotellet og book online.

Se også min guide til glamping på Fyn.

6. Hotel Odense – hotel ved Odense Congress Center

hotel odense congress center
 • Beliggenhed: Ørbækvej 350 (udkanten af Odense)
 • Antal stjerner: ****

Har du ikke et behov for at bo lige midt i hjertet af Odense, er Hotel Odense – der pudsigt nok ligger i udkanten af byen i den sydøstlige del af Odense – et oplagt valg til at slippe lidt for byens stress og jag.

Stedet er oplagt til længere ophold i forbindelse med enten ferie- eller forretningsrejser. Hotellet byder nemlig på nogle meget rummelige værelser og lejligheder på helt op til 60 m2. 

På hotellet er der gratis parkering og wifi, adgang til døgnåbent fitnesscenter, sauna, restaurant, bar og kaffebar og adgang til både have og arbejdsområder som computerstationer og mødelokaler. 

Se mere om hotellet og book online.

7. City Hotel Nattergalen – billigt hotel ved H.C. Andersens Hus

billigt hotel ved H.C. Andersens Hus
 • Beliggenhed: Hans Mules Gade 5 (tæt ved H.C. Andersens Hus)
 • Antal stjerner: ***

I hjertet af Odense finder du City Hotel Nattergalen, som med sine 48 værelser tilbyder både helt små enkeltværelser og rummelige dobbelt- og familieværelser samt mulighed for ekstra opredning og gratis børn på værelset. 

Værelserne er smagfuldt indrettet – og prisen er helt i orden. Især taget i betragtning, at der er gratis morgenmad inkluderet. Derudover er der faciliteter som restaurant, biludlejning på stedet og pæne fællesområder såsom den hyggelige pejsestue, tagterrassen med den flotte udsigt over byen og aktivitetsrummet med billard og dart. 

Hotellet ligger rigtig godt i forhold til seværdigheder og transport, så det er nemt at komme omkring i byen, og stationen ligger heller ikke langt derfra. 

Se mere om hotellet og book online.

8. Milling Hotel Windsor

 • Beliggenhed: Vindegade 45
 • Antal stjerner: ***

Centralt i Odense ligger Milling Hotel Windsor placeret. Her finder du værelser, der er holdt i en autentisk og charmerende antik stil, der matcher bygningen. Hotellet er placeret taktisk godt i forhold til både offentlig transport, seværdigheder og byliv.

Prisen er i forvejen meget overkommelig – og den bliver kun bedre af alt det, der er inkluderet.

Med i værelsesprisen får du nemlig både gratis morgenmad, varme drikke, eftermiddagskage og eftermiddagssnacks, ligesom der er gratis adgang til kortlagte løberuter, computere og parkering. 

På hotellet er der restaurant, en lille butik og et bibliotek, så der er praktisk talt alt, hvad du skal bruge – og ellers nås det indenfor kort rækkevidde. 

Se mere om hotellet og book online.

9. Cabinn Odense – billigt hotel ved banegården

cabinn odense
 • Beliggenhed: Østre Stationsvej 7-9 (lige ved banegården)
 • Antal stjerner: **

Foretrækker du en lav pris over en masse fancy faciliteter, kan det også sagtens lade sig gøre på Fyn. Her er Cabinn Odense Hotel et godt bud på et af de billige hoteller i Odense.

Hotellet er placeret virkelig godt; midt mellem H.C. Andersens Hus og Danmarks Jernbanemuseum – i kort afstand til Odense Station.

Værelserne er meget små, men har du blot brug for et sted at sove, mens du er i Odense, er hotellet et godt og billigt bud. 

Der er mulighed for at tilkøbe morgenmad, og så er der vaskeservice. Men alt i alt et simpelt og billigt hotel til dig, der bare har behov for et sted at overnatte på din tur til Odense. 

Jeg har selv boet på Cabinn flere gange, da jeg var ung og skulle i byen med venner i Odense. Det er udmærket fordi det ligger centralt og det er et meget billigt hotel, men der er til gengæld ikke den store komfort.

Se mere om hotellet og book online.

10. Milling Hotel Mini 19

Milling Hotel Mini 19
 • Beliggenhed: Hans Tausensgade 19
 • Antal stjerner: **

Milling Hotel Mini 19 er lillebroren til de øvrige Milling-hoteller. Konceptet og standarden er i princippet den samme, men der er skåret ned for størrelse, faciliteter og pris. Vælger du Economy-værelserne, kan du typisk få en meget god pris på ophold. 

Selvom der er tale om et lavpris-hotel, fejler beliggenheden ikke noget. Hotellet befinder sig centralt i Odense med kort afstand til offentlig transport og diverse seværdigheder. Det er muligt at tilkøbe morgenmad, og der er snackbar, computerstation og vaskeservice på stedet. 

Der er ikke noget videre fancy over hotellet, og faciliteterne er meget begrænsede, men det er udmærket bud på en overnatningsmulighed, hvis du kun skal bruge hotellet til netop at sove. 

Se mere om hotellet og book online.

I guiden her finder du alt fra luksuriøse hoteller med masser af faciliteter, til hoteller i mellemklassen og endda meget billige lavprishoteller. Valget afhænger helt af formålet med turen til Odense. 

Måske har du bare behov for et billigt sted at overnatte, og så er et lille 2-stjernet hotel fint, men måske har du behov for en base for familierejsen – og så er der pludselig andre krav til hotelstandard og faciliteter. 

Jeg håber, at du kunne bruge denne guide til hoteller i Odense og nu er klar til at besøge HC Andersens hjemby. 

Som tidligere nævnt er jeg selv født i Odense, har boet der både som barn og som voksen, så jeg kender byen rigtig godt.

Hvis du har nogen spørgsmål om din tur til Odense, så skriv endelig en kommentar herunder og jeg skal gøre mit bedste for at hjælpe dig.

Ofte stillede spørgsmål om hoteller i Odense:

Hvad er det bedste hotel i Odense?

Det bedste hotel i Odense var i mange år First Hotel Grand. Det er fortsat i top 3, men nu er der også konkurrence fra Odeon og Comwell hotellerne. Læs mere om de tre gode hoteller i Odense her.

Hvad er det billigste hotel i Odense centrum?

Cabinn Odense er det billigste hotel i centrum af byen. Hotellet har basic værelser til ca 500 kr pr overnatning for 2 personer.

 • Booking.com er min foretrukne hotel-booking portal med gode tilbud i hele verden
 • Get Your Guide er en portal, hvor du kan booke billetter til seværdigheder, udflugter på rejsemål og diverse transportbilletter
 • Omio er den bedste side til at finde billige tog- og busbilletter i hele Europa.
 • Rentalcars.com er det bedste sted at få overblik over priser på lejebiler